Вести из округа 2020

Print

 

АКТУЕЛНОСТИ - 31. ДЕЦЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА

Поводом наступајућих Новогодишњих празника,начелник Мачванског управног округа Владан Красавац,упутио је честитке грађанима Републике Србије и Мачванског управног округа. У саопштењу се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 29. ДЕЦЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

ПАКЕТИЋИ ЗА СРПСКУ ДЕЦУ

У уторак, 29. децембра пут Београда, Мачвански управни округ је отпремио новогодишње пакетиће намењене српској деци у ЗВО у Вуковару. Уз помоћ локалних самоуправа и Месне заједнице "Баир" Шабац обезбеђено је 290 пакетића, који ће у овој тешкој години обрадовати најмлађе и улепшати предстојеће празнике. Координатор ове хуманитарне акције је начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 25. ДЕЦЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

У сусрет Новој години и Божићу, празницима који у сваки дом уносе радост и срећу посебно за најмлађе и ове године Мачвански управни округ је организовао акцију прикупљања средстава за куповину новогодишњих пакетића намењених деци у Заједничком већу општина у Вуковару /Република Хрватска/. Координатор хуманитарне  акције је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 24. ДЕЦЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац честитао је Божић грађаним Републике Србије и Мачванског управног округа који празник прослављају по Грегоријанском календару. У честитки се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. ДЕЦЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

ПОТПИСИВАЊЕ СПОРАЗУМА О ЗАЈЕДНИЧКОЈ ЛОКАЦИЈИ ЗА ИЗГРАДЊУ ТРАНСФЕР СТАНИЦЕ У ОСЕЧИНИ 

У уторак 22. децембра 2020. године потписан је Споразум о заједничкој локацији за изградњу трансфер станице са линијом за сепарацију отпада, компостаном и рециклажним двориштем за кабасти и остали отпад. Домаћин овог значајног догађаја била је општина Осечина. У име Мачванског управног округа Споразум је потписао Владан Красавац, начелник Управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. ДЕЦЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ

На основу  епидемиолошке  ситуације  у протеклој недељи, која је и даље нестабилна, како  на подручју Републике Србије тако и у Мачванском управном округу, начелник Владан Красавац издао је следеће саопштење :

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. ДЕЦЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

ПРАЗНИК ХАНУКЕ

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, поводом великог празника Хануке, упутио је честитке рабину Исаку Асиелу и припадницима Јеврејске заједнице у Србији. У честитки се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. ДЕЦЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ

У уторак 08. децембра 2020. године, у згради Владе Републике Србије, одржан је први  састанак Радне групе за имплементацију Пројекта "Јадар". У име Мачванског управног округа, као члан Радне групе,састанку је присуствовао Владан Красавац, начелник Управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 07. ДЕЦЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ

Анализирајући епидемиолошку ситуацију у протеклих седам дана, на подручју Републике Србије и Мачванског управног округа, начелник Владан Красавац издао је следеће саопштење:

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 03. ДЕЦЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

ДВАНАЕСТИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Дванаести колегијум у 2020. години одржан је у четвртак  03. децембра 2020. године, у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем, због нестабилне епидемиолошке ситуације. Поред усвајања записника са претходног Једанаестог  колегијума, који је одржан 05. новембра  2020. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец новембар  2020. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. НОВЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

САУЧЕШЋЕ ПОВОДОМ СМРТИ ПАТРИЈАРХА ИРИНЕЈА

Поводом смрти патријарха српског господина Иринеја, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, изразио је саучешће Светом архијерејском синоду Српске православне цркве, свештенству, монаштву и верницима.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 19. НОВЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ

Радна група за имплементацију Пројекта "Јадар", коју је формирала Влада Републике Србије, одржала је у четвртак 19. новембра 2020. године састанак, којем је председавала потпредседник Владе и министар рударства и енергетике Зорана Михајловић. Као члан Радне групе сатанку је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 18. НОВЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацијију на подручју Републике Србије и Мачванског управног округа, коју карактерише увећање броја инфицираних вирусом  COVID-19, начелник Владан Красавац издао је следеће саопштење:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14. НОВЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

ПРАЗНИК СВЕТИХ ВРАЧА

Српска православна црква и њени  верници широм света   14. новембра  обележавају празник посвећен Козми и Дамјану, лекарима  и чудотворацима. У  народу је овај празник  познат као Врачеви или Врачи. Заштитници су  лекарске професијe и великог броја православних домова. Поводом овог великог  празника Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа, честитао је Славу великодостојницима Српске православне цркве, верницима и запосленима у здравственим установама.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 11. НОВЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

У Србији,али и у многим земљама широм света,11. новембар слави се као Дан примирја у Првом светском рату. Тог 11. новембра 1918. године, у 11 сати, у специјалном вагону маршала Фердинанда Фоша у Француској, силе Антанте и Немачка окончале су  сукоб. Поводом обелажавања овог значајног датума Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа  упутио је честитке грађанима Управног округа  и Републике Србије.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. НОВЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

Поводом нестабилне епидемиолошке ситуације, Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа,издао је у понедељак 09. новембра 2020. године  саопштење за медије.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТ - 06. НОВЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ГРАДА ШАПЦА

У петак 06. новембра 2020. године у кабинету начелника Мачванског управог округа Владана Красавца одржан је састанак са градоначелником града Шапца др Александром Пајићем.Разговарало се о сарадњи Мачванског управног округа са градском управом града Шапца у функцији реализације пројеката који су означени као приоритетни у будућем развоју града и читавог Управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 05. НОВРМБАР 2020. ГОДИНЕ

ЈЕДАНАЕСТИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Једанаести по реду колегијум у 2020. години одржан је у четвртак  05. новембра 2020. године, у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем, због нестабилне епидемиолошке ситуације. Поред усвајања записника са претходног Десетог  колегијума, који је одржан 05. октобра  2020. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец октобар 2020. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. НОВЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

ГОДИШЊИЦА ОСЛОБОЂЕЊА ГРАДА ШАПЦА

У понедељак 02. новембра 2020. године град Шабац је обележио годишњицу ослобођења у Првом светском рату. Тим поводом у порти  Цркве Светих апостола Петра и Павла, на споменик посвећен жртвама рата  положени су венци и цвеће. У име Мачванског управног округа венац  је положио начелник Владан Красавац.  

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 30. ОКТОБАР 2020. ГОДИНЕ

ОБИЛАЗАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ  МОСТА ПРЕКО РЕКЕ САВЕ

У петак 30. октобра 2020. године начелник Мачванског управног округа  Владан Красавац обишао је радове на изградњи новог  моста преко реке Саве код Шапца. Радови се одвијају по утврђеној динамици, а завршетак се очекује у пролеће 2023. године.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. ОКТОБАР 2020. ГОДИНЕ

ОБИЛАЗАК ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА

У оквиру посете општини Љубовија, која је реализована у среду 28. октобра 2020. године, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац присуствовао је свечаности поводом пуштања у рад дигиталног рендген апарата у Дому здравља Љубовија, са стационаром.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. ОКТОБАР 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ЛОЗНИЦИ

Настављајући активности које су у функцији  координације рада начелника Мачванског управног округа и јединица локалних самоуправа са подручја Управног округа, на сузбијању ширења вируса Ковид-19, а у сврху примене Упутства које је доставила Координациона комисија за инспекцијски надзор и Радна група за координацију републичких инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид-19, у среду 28. октобра 2020. године, са почетком у 9:00 часова, одржан је састанак у Градској управи града Лознице. Поред начелника Владана Красавца присуствовали су градоначелник Лознице Видоје Петровић, са сарадницима и представници републичких инспекција који послове обављају на подручју града Лознице.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. ОКТОБАР 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК У МАЧВАНСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

У циљу координације рада начелника Мачванског управног округа и јединица локалних самоуправа са подручја Управног округа ,на сузбијању ширења вируса КОВИД-19, а у сврху примене Упутства које је доставила Координациона комисија за инспекцијски надзор и Радна група за координацију републичких инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид-19, у уторак 27. октобра 2020. године, са почетком у 8:30 часова, одржан је састанак са руководиоцима инспекцијских органа Мачванског управног округа и начелником Одељења за инспекцијске и комунално стамбене послове  Градске управе Шабац.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. ОКТОБАР 2020. ГОДИНЕ

СЕСТРИНСКА СЛАВА СВЕТА ПЕТКА ПАРАСКЕВА

Медицинске сестре и техничари сваке године 27. октобра обележавају Сестринску Славу Свету Петку Параскеву. Тим поводом начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, упутио је честитке свим медицинским сестрама и техничарима који обављају овај тежак и одговоран посао у својим здравственим установама на подручју Мачванског управног округа  и на територији Републике Србије.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 23. ОКТОБАР 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ЛАЈКОВЦУ

Друга редовна седница Скупштине Привредног друштва "Еко -Тамнава" д.о.о. Уб одржана је у петак  23.октобра 2020. године, са почетком у 11:00 часова  у Лајковцу. Седници је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 16. ОКТОБАР 2020. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

У петак 16. октобра 2020. године изјаву за Информативну емисију "На лицу места" Регионалне телевизије АС дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба. Било је речи о актуелној епидемиолошкој ситуацији на подручју Мачванског управног округа. Саопштење је достављено и медијима на подручју Мачванског управног округа.   

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. ОКТОБАР 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК У МАЧВАНСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

У четвртак 15. октобра 2020. године у седишту Мачванског управног округа у Шапцу, уприличен је састанак начелника Владана Красавца са пуковником Зораном Смиљанићем, начелником Регионалног центра Министарства одбране Ваљево, поводом постављења на дужност начелника Центра. Присуствовали су  и досадашњи начелник Регионалног центра Министарства одбране Ваљево, пуковник Саша Петровић, који војну службу наставља у Београду и мајор Драган Милошевић, начелник Центра Министарства одбране Шабац. Разговарало се о досадашњој сарадњи и видовима сарадње у наредном периоду.  

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. ОКТОБАР 2020. ГОДИНЕ

ПОСЕТА ОПШТИНИ ЉУБОВИЈА

У четвртак 08. октобра 2020. године уприличена је посета општини Љубовија, поводом завршетка радова на реконструкцији Средње школе "Вук Караџић" у Љубовији. Председник општине Милан Јовановић, са  сарадницима је   у  име локалне самоуправе био домаћин овог значајног догађаја. Присуствовали су начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, начелник Полицијске управе Шабац Зоран Јевђенић, др Зорица Јоцић начелник Школске управе Ваљево, Дарко Глишић, председник општине Уб, представници суседних општина, директор Средње школе са сарадницима, наставници и ученици школе.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 05. ОКТОБАР 2020 ГОДИНЕ

ДЕСЕТИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Десети  по реду колегијум у 2020. години одржан је у понедељак 05. октобра 2020. године, у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова. Поред усвајања записника са претходног Деветог  колегијума, који је одржан 02. септембра 2020. године, извршена је анализа рада инспекцијских органа за месец септембар 2020. године.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. ОКТОБАР 2020. ГОДИНЕ

ЧЕТВРТА СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Четврта  седница Савета Мачванског управног округa у   2020. години, одржана је  у четвртак 01. октобра 2020. године у Шапцу, са почетком у 11:00 часова, у  сали на петом спрату Градске управе Шабац. Централна тема седнице: "Тренутна епидемиолошка ситуација у Мачванском управном округу, активности до краја текуће године и сарадња са Заводом за јавно здравље Шабац и Полицијском управом Шабац у спровођењу мера Кризног штаба и Владе Републике Србије у локалним самоуправама Мачванског управног округа". Седници су присуствовали представник Завода за јавно здравље Шабац и  Опште болнице Шабац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 29. СЕПТЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК У КРУПЊУ

Настављајући активности око  присаједињења четири локалне самоупораве Мачванског управног округа Регионалној депонији "Еко-Тамнава" д.о.о. Уб, одржан је уторак 29. септембра 2020. године, са почетком у 11:00 часова састанак у сали Музеја старо здање у  Крупњу. Састанку су присуствовали Директор РЕЦ “Еко-Тамнава” Уб Зоран Петровић, са сарадницима представници града Лознице, општина Осечина, Крупањ, Љубовија и Мали Зворник. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 25. СЕПТЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

БАЊА КОВИЉАЧА

Специјална болница за рехабилитацију "Бања Ковиљача", била је домаћин састанка који је у петак 25. септембра 2020. године, са почетком у 13:00 часова  одржан на тему сарадње Републичког фонда за здравствено осигурање и Филијале  за Мачвански округ у време епидемије Ковид 19. Састанку су присуствовали в.д. директор РФЗО Проф. др Сања Радојевић Шкодрић, са члановима Кабинета, в.д. директор Филијале за Мачвански округ Јелена Павловић, шефови испостава Филијале за Мачвански округ, директори општих болница и домова здравља са подручја Управног округа, заменик директора Завода за јавно здравље Шабац. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22.СЕПТЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ЛОЗНИЦИ

У склопу реализације Пројекта Регионалне депоније "Еко Тамнава" д.о.о. Уб, настављене су активности око придруживања четири локалне самоуправе са подручја Мачванског управног округа Регионалној депонији. С тим у вези одржан је у уторак 22. септембра 2020. године у Градској управи града Лознице састанак на тему оправданости придруживања Регионалној депонији Каленић  града Лознице и општина Крупањ, Љубовија и Мали Зворник. Састанку је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. СЕПТЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

ДАН ОПШТИНЕ КРУПАЊ

У понедељак 21.септембра 2020. године  Крупањ је  обележио  Дан општине. Свечана седница Скупштине општине одржана је у Дому културе "Политика", са почетком у 12:00 часова, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом и применом мера које је наложио Кризни штаб. Седници су присуствовали Ивана Поповић, посланик у Скупштини Републике Србије, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, одборници Скупштине општине Крупањ, заслужни грађани и  медији. 

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. СЕПТЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

87. ВУКОВ САБОР У ТРШИЋУ

У недељу, 20. септембра 2020. године са почетком у 10:30 часова, одржана је, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, завршна манифестација 87. Вуковог сабора у Тршићу. Саборски дани започели су у понедељак 14. септембра 2020. године у Вуковом дому културе обраћањем градоначелника Лознице Видоја Петровића и Министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића. Ова манифестација, дуге традиције, одржава се у част реформатора српског језика Вука Караџића. За све поштоваоце Вуковог дела, током саборских дана, припремљени су бројни и различити садржаји у Лозници и  Тршићу. Покровитељ овогодишњег 87. Вуковог сабора је Министарство културе и информисања, а организатори су Лознички центар за културу "Вук Караџић" и град Лозница. Овом догађају присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде  

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. СЕПТЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

ДАН ОПШТИНЕ МАЛИ ЗВОРНИК

У Малом Зворнику је у четвртак 17. септембра 2020. године свечано обележен Дан општине. Овај празник се обележава 76. пут у знак сећања на ослобођење територије од немачке окупације у Другом светском рату. Уједно се празнује и 65. годишњица постојања  општине Мали Зворник. У складу са мерама актуелне епидемиолошке ситуације, свечаности су присуствовали Ивана Николић, посланик у Скупштини Републике Србије и председник Скупштине општине Уб, Игор Брауновић, директор ЈП "Србијашуме", начелник Мачванског управног округа Владан Красавац,чланови  Општинског већа, одборници, чланови општинских институција, гости из привредног и  јавног живота, представници медија.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 16. СЕПТЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ОПШТИНИ БОГАТИЋ

У среду 16. септембра  2020. године, са почетком у 11:00 часова одржан је у општини  Богатић састанак руководства општине на челу са председником Миланом Дамњановићем, са професором Рударско геолошког факултета у Београду Дејаном Миленићем и  начелником  Мачванског управног округа Владаном  Красавцем, везано за наставак  геотермалних истраживања на територији општине Богатић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. СЕПТЕМБАР 2020 .ГОДИНЕ

СУЗБИЈАЊЕ ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА - ТРЕТМАН 4

У складу са Програмом који је израдило Министарство државне управе и локалне самоуправе, а на основу уговора број: 404-02-8/2020-02/10 од 16.03.2020. године, добављач "ЕКО-ДЕЗ" д.о.о. из Београда, Вукасовићева 55, послао је обавештење о почетку обављања третмана 4, сузбијања ларви комараца на територији Мачванског управног округа, односно  града Шапца, града Лознице и шест општина: Богатић, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Владимирци и Коцељева. Потребно је да локалне самоуправе о овој акцији благовремено информишу становништво на својој територији. 

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14. СЕПТЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА ТЕЛЕВИЗИЈУ АС

Поводом боравка начелника Мачванског управног округа Владана Красавца и  делегације локалних самоуправа  Мачванског управног округа на прослави Светих Новомученика Јасеновачких у Јасеновцу, Република Хрватска,у недељу 13.септембра 2020. године, начелник Владан Красавац је дао изјаву за Информативну емисију "На лицу места" Регионалне телевизије АС.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ – 13. СЕПТЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

ПРОСЛАВА СВЕТИХ НОВОМУЧЕНИКА ЈАСЕНОВАЧКИХ

У манастиру Светог Јована Крститеља у Јасеновцу,13.септембра 2020.године са почетком у 9:00  часова одржана је, у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом, централна прослава Светих Новомученика Јасеновачких.Свету архијерејску литургију служило је седам Владика, више епископа српске Православне цркве и сестринских Православних цркава. Освештавање славског колача и жита одржано је на гробној хумци код ,,Каменог цвета“ у Спомен подручју Јасеновац. Централној прослави поред представника државних органа Републике Србије,  верника из Србије, Републике Српске, Хрватске и дијаспоре, присуствовали су начелник Мачванског управног округа Владан Красавац и  представници локалних самоуправа са подручја Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. СЕПТЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

ДАН ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

У Богатићу је у четвртак 10. септембра 2020. године свечано обележен Дан општине. Овај празник званично се обележава од 2011. године, у знак  сећања на 1381. годину када је Раваничком повељом Кнеза Лазара Мачванска бановина ушла у састав средњевековне српске  државе.На прослави Дана општине, који је организован у складу са мерама актуелне епидемиолошке ситуације, присуствовали су начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, одборници, гости из јавног живота, представници медија. 

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. СЕПТЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 106 ГОДИНА  НОЋНЕ БИТКЕ НА ДРИНИ

У уторак  08. септембра 2020. године у Бадовинцима, општина Богатић, са почетком у 11:00 часова , обележено је 106 година " Ноћне битке на Дрини" код Бадовинаца за одбрану Србије. Ово је друга година за редом да се обележава значајна победа српске војске у Првом светском рату. Организатор прославе је Месна заједница Бадовинци, потомци ратника Другог Топличког гвозденог пука "Књаз Михаило" и општина Богатић. Место обележавања овог јубилеја  је "Лиманска ада" - Бадовинци. Догађају је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТ - 02. СЕПТЕМБАР 2020 ГОДИНЕ

ДЕВЕТИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Девети  по реду колегијум у 2020. години одржан је у среду 02. септембра 2020. године, у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова. Поред усвајања записника са претходног Осмог  колегијума, који је одржан 03. августа 2020. године, извршена је анализа рада инспекцијских органа за месец август   2020. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. СЕПТЕМБАР 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА ИНФОРМАТИВНУ ЕМИСИЈУ РТВ  АС

О тренутној епидемиолошкој ситуацији на подручју Мачванског управног округа изјаву за Информативну емисију "На лицу места" Регионалне телевизије АС  дао је Владан Красавац, начелник Управног округа и командант Окружног штаба.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 23. АВГУСТ 2020. ГОДИНЕ

ПОСЕТА ОГЛЕДНОМ ПОЉУ У СЕЛУ МАЛА  ВРАЊСКА

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде реализује бројне едукације пољопривредника у правцу унапређења пољопривредне производње. Једна од тих је и упознавање пољопривредника  о штетности паљења остатака стрних жита и након биљне резидбе. Предавање на ову тему одржано је у петак 21.августа 2020.године у просторијама ПССС Шабац. С тим у вези начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у недељу 23. августа 2020. године посетио огледно поље у селу Мала  Врањска, код Шапца, на коме се производи компост.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. АВГУСТ 2020. ГОДИНЕ

ПРЕДАВАЊЕ  У ПССС ШАБАЦ

У петак 21. августа 2020. године у просторијама Пољопривредне саветодавне и  стручне  службе Шабац одржано  је предавање на тему штетности  паљења биљних  остатака  на пољопривредном земљишту. Присуствовали су  представници Министарства заштите животне средине, Сектора за ванредне ситуације, пољопривредни произвођачи и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 19. АВГУСТ 2020. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 106. ГОДИШЊИЦЕ ЦЕРСКЕ БИТКЕ

У среду, 19. августа 2020. године на Преображење, у Текеришу је  свечано обележена 106-та годишњица Церске битке. Државна церемонија обележавања  великог  јубилеја започела је у 9:40 часова  верским обредом. Организатор свечаности је Влада Републике Србије, Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије. Овом значајном догађају присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 19. АВГУСТ 2019. ГОДИНЕ

ЛИТУРГИЈА ПОВОДОМ ПРАЗНИКА  ПРЕОБРАЖЕЊЕ ГОСПОДЊЕ

У среду 19. августа 2020. године, поводом великог празника Преображења Господњег, одржана је Света литургија у Спомен цркви Церским јунацима, коју је свештеник Војислав Петровић саградио уз помоћ донатора. Света  литургија је започела у 8:30 часова, а служио је Војислав Петровић, свештеник Шабачке епархије. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. АВГУСТ 2020. ГОДИНЕ

КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Конститутивна седница Скупштине општине Богатић,одржана је у понедељак 17. августа 2020. године, са почетком у 10:00 часова у великој сали Општинске управе.За председника Општине одборници су изабрали Милана Дамњановића. Раду Скупштине присуствовао је  и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14. АВГУСТ 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА ИНФОРМАТИВНУ ЕМИСИЈУ "НА ЛИЦУ МЕСТА" ТВ АС

О тренутној епидемиолошкој ситуацији у Мачванском управном округу, за Информативну емисију "На лицу места" Телевизије АС, изјаву је дао начелник Управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. АВГУСТ 2020. ГОДИНЕ

СУЗБИЈАЊE ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА-ТРЕТМАН 3

У складу са Програмом који је израдило Министарство државне управе и локалне самоуправе, а на основу уговора број: 404-02-8/2020-02/10 од 16.03.2020. године, добављач "ЕКО-ДЕЗ" д.о.о. из Београда, Вукасовићева 55, послао је обавештење о почетку обављања третмана 3, сузбијања ларви комараца на територији Мачванског управног округа, односно  града Шапца, града Лознице и шест општина: Богатић, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Владимирци и Коцељева. Потребно је да локалне самоуправе о овој акцији благовремено информишу становништво на својој територији. 

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 05. АВГУСТ 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА ИНФОРМАТИВНУ ЕМИСИЈУ "НА ЛИЦУ МЕСТА" ТВ АС

О тренутној епидемиолошкој ситуацији у Мачванском управном округу, за Информативну емисију "На лицу места"Телевизије АС, изјаву је дао начелник Управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 03. 08. 2020. ГОДИНЕ

ОСМИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Осми  по реду колегијум у 2020. години одржан је у понедељак 03. августа 2020. године,  у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем, због нестабилне епидемиолошке ситуације. Поред усвајања записника са претходног Седмог  колегијума, који је одржан 01. јула  2020. године, руководиоци  инспекцијских органа и самостални извршиоци  су електронским путем  доставили извештај о раду за месец јул 2020. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 31. ЈУЛ 2020. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ЗА КУРБАН БАЈРАМ

У петак 31. јула 2020. године верници Исламске вероисповести почињу  четвородневну прославу једног од два највећа празника, Курбан бајрама – Дана жртве.

Тим поводом начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упутио је честитку свим грађанима муслиманске вероисповести.                             

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. ЈУЛ 2020. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ

О епидемиолошкој ситуацији на подручју Мачванског управног округа за Информативну емисију "На лицу места" Телевизије АС, изјаву је дао начелник Управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. ЈУЛ 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА НАЦИОНАЛНИ ДНЕВНИК ТЕЛЕВИЗИЈЕ ПИНК

Начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац дао је изјаву за Национални дневник Телевизије Пинк о тренутној епидемиолошкој ситуацији на подручју Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. ЈУЛ 2020. ГОДИНЕ

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У МАЧВАНСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

О епидемиолошкој ситуацији на подручју Мачванског управног округа и у центрима за колективно становање,  изјаву за Информативну емисију Телевизије АС, "На лицу места", дао је начелник Управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. ЈУЛ 2020. ГОДИНЕ

ОБИЛАЗАК РАДОВА НА МОСТУ ПРЕКО РЕКЕ  САВЕ КОД ШАПЦА

У среду 15. јула 2020. године отпочели су радови на побијању шипова за изградњу новог моста преко реке Саве код Шапца за аутопут и брзу саобраћајницу Рума - Шабац - Лозница. Тим поводом  потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић обишла је радове и најавила да мост треба да буде завршен крајем  2022. године. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. ЈУЛ 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА НАЦИОНАЛНИ ДНЕВНИК ТЕЛЕВИЗИЈЕ ПИНК

О актуелној епидемиолошкој ситуацији на територији Мачванског управног округа, за Национални дневник Телевизије Пинк изјаву је дао начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације  Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. ЈУЛ 2020. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ГРАЂАНИМА ОПШТИНЕ ВЛАДИМИРЦИ

Поводом Петровдана, Општинске и Црквене  славе Владимираца, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, упутио је срдачне честитке свим житељима општине Владимирци.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. ЈУЛ 2020. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ

Владан Красавац, командант Окружног штаба за ванредне ситуације и начелник Мачванског управног округа, поводом актуелне епидемиолошке ситуације на територији Управног округа, издао је  следеће саопштење:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. ЈУЛ 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА ТЕЛЕВИЗИЈУ АС

Поводом тренутне епидемиолошке ситуације на подручју града Шапца и Мачванског управног округа,начелник Владан Красавац је дао изјаву за Информативну емисију "На лицу места" Регионалне телевизије АС.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 05. ЈУЛ 2020. ГОДИНЕ

СЛАВА СПОМЕН ЦРКВЕ ЦЕРСКИМ ЈУНАЦИМА

Народни  сабор посвећен обележавању Славе новосаграђене Спомен цркве Церским јунацима на врху планине Цер,потес Липове Воде, одржан је у недељу 05. јула 2020. године. Литургија и помен пострадалим браниоцима Србије почео је у 09,00 сати у присуству великог броја  верника овог краја и гостију из  околних општина. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 03. ЈУЛ 2020. ГОДИНЕ

САНИРАЊЕ ПОСЛЕДИЦА ПОПЛАВА У ЉУБОВИЈИ

У поплавама које су задесиле општину Љубовија причињена је значајна материјална штета на објектима и путној инфраструктури. С тим у вези у петак, 03. јула 2020. године потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, са сарадницима посетила је угрожено подручје и обишла мост преко реке Љубовиђе код Љубовије, који је урушен услед поплава. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац. У прилогу је саопштење за медије из Кабинета потпредседнице Владе проф.др Зоране Михајловић.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. ЈУЛ 2020. ГОДИНЕ

СУЗБИЈАЊУ ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У складу са Програмом који је израдило Министарство државне управе и локалне самоуправе, а на основу уговора број: 404-02-8/2020-02/10 од 16.03.2020. године, добављач "ЕКО-ДЕЗ" д.о.о. из Београда, Вукасовићева 55, послао је обавештење о почетку обављања третмана сузбијања ларви комараца на територији Мачванског управног округа, односно  града Шапца, града Лознице и шест општина: Богатић, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Владимирци и Коцељева. Потребно је да локалне самоуправе о овој акцији благовремено информишу становништво на својој територији. 

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. ЈУЛ 2020. ГОДИНЕ

СЕДМИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Седми  по реду колегијум у 2020. години одржан је у среду 01. јула 2020. године, у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова. Поред усвајања записника са претходног Шестог  колегијума, који је одржан 01.јуна 2020. године, извршена је анализа рада инспекцијских органа за месец јун   2020. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. ЈУН 2020. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ЗА ВИДОВДАН

Видовдан се као државни празник обележава   у спомен на Косовску битку, која се одиграла 28. јуна 1389. године, односно 15. јуна по старом календару, на Газиместану и представља сећање на погинуле у свим ратовима које је Србија до сада водила. Симболизује слободу, отпор туђину, неговање патриотизма, националног бића, витештва и херојства. За Видовдан се у црквама обављају помени за све пострадале у ратовима који су дали живот за своју отаџбину. Видовдан је дан који у сваком нашем човеку буди посебна осећања и сећања на прошлост која је често бивала тешка и трагична. Поводом Државног празника Видовдана, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упутио је честитке свим грађанима Републике Србије и Мачванског управног округа, уз жеље да се  Србија развија у миру и благостању.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. ЈУН 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА  ЗА НАЦИОНАЛНИ ДНЕВНИК ТЕЛЕВИЗИЈЕ ПИНК

Начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац дао је у суботу 27. јуна 2020. године  изјаву за Национални Дневник Телевизије Пинк, о привредним субјектима са територије града Шапца, који су у време ванредног стања и пандемије COVID-19, користили финансијску помоћ државе намењену очувању привредне стабилности и радних места.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 25. ЈУН 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА  ЗА ТЕЛЕВИЗИЈУ ПИНК

Након проглашења ванредне ситуације и обиласка поплављених подручја у Лозници, Крупњу, Малом Зворнику, Љубовији, Владимирцима и Коцељеви, Владан Красавац  командант Окружног штаба за ванредне ситуације и начелник Мачванског управног округа, у четвртак 25. јуна 2020. године, дао је изјаву за Телевизију Пинк.

"Свака од локалних самоуправа у којој је проглашена ванредна ситуација оформила је комисију за процену штете од поплава,па грађани који су претрпели штету на својим објектима могу поднети пријаву. У општинама  Љубовија и Крупањ  оштећен је  велики број објеката,  негде око 350 до 400. Када се ради о пољопривредном земљишту поплављено је  око 1500 хектара обрадивог земљишта највише на подручју општине Владимирци и нешто мање у општини  Крупањ. По престанку падавина, реке у Владимирцима и Коцељеви  су се повукле у корито, а саобраћај који је био у прекиду протеклих дана нормализован је. Ситуација се и даље непрекидно прати", рекао је између осталог Владан Красавац у изјави за Телевизију Пинк.

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 24. ЈУН 2020. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ТВ АС

Ванредна ситуација је проглашена у граду Лозници и општинама Коцељеви, Владимирцима, Мали Зворник, Крупањ и Љубовија. Поводом проглашења ванредне ситуације у шест локалних самоуправа Мачванског управног округа, Владан Красавац  командант Окружног штаба за ванредне ситуације и начелник Управног округа, након обиласка општина Мали Зворник и Љубовија, дао је изјаву за Телевизију АС.

"Поред проблема у путној инфраструктури ове општине имају проблем са водоснабдевањем и напајањем електричном енергијом. Надлежни државни органи су у веома кратком року реаговали, како би се последице поплава што пре санирале. Приоритет је општина Љубовија, а припадници Војске ће се ангажовати  у монтажи моста који је река Љубовиђа уништила и још једног моста у Малом Зворнику. Поплавни талас у општини Коцељева стагнира, а на пољопривредном и атарском земљишту у општини Владимирци поплавни талас је благог интензитета. Најважније је да нема људских жртава. Ситуација у општини Крупањ је под контролом упркос великој количини падавина, јер је улагање државе Србије у  претходним годинама дало резултате, па није било великих штета. Од данас грађани који су претрпели штету могу поднети пријаву надлежним органима, а ситуација  у локалним самоуправама које су угрожене поплавама се непрекидно прати", навео је у свом обраћању начелник Мачванског управног округа Владан Красавац. 

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 23. ЈУН 2020. ГОДИНЕ

ОБИЛАЗАК ПОПЛАВЉЕНИХ ПОДРУЧЈА

Након проглашења ванредне ситуације у пет локалних самоуправа Мачванског управног округа, Владан Красавац, командант Окружног штаба за ванредне ситуације и начелник Управног округа обишао је у уторак 23. јуна 2020. године општине  Мали Зворник и Љубовију. Комуникација је остварена и са руководством града Лознице и општинама Крупањ и Коцељева, које су такође претрпеле велику штету изливањем река и водотокова.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 19. 06. 2020. ГОДИНЕ

ДАН ПОЉА СТРНИХ ЖИТА

Пољопривредна саветодавна и стручна служба Шабац организовала је у петак 19. јуна 2020. године "Дан поља стрних жита". Манифестација је започела у 10:00 часова окупљањем гостију и учесника на огледном пољу у Богатићу, на главном путу Шабац-Богатић. Након разгледања огледног поља, уприличено је дружење учесника и размена искустава. Манифестацији је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. ЈУН 2020. ГОДИНЕ

ПРЕДСТАВЉЕН БАЊСКИ ВЕЛНЕС  КОМПЛЕКС У ВЛАДИМИРЦИМА

Геотермалнe потенцијалe у функцији развоја бањског туризма и свеукупног развоја општине Владимирци, уз идејно решење Бањског велнес комплекса, представио је у среду 17. јуна 2020. године председник општине Милорад Милинковић, са тимом стручњака из ове области. У презентацији идејног пројекта Бањског велнес комплекса   учествовао је  и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац. 

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 16. ЈУН 2020. ГОДИНЕ

ДАН ГРАДА ЛОЗНИЦА

У среду 16. јуна 2020. године,са почетком у 18:00 часова свечаном  академијом у Дому културе "Вук Караџић", уз присуство великог броја званица из јавног и политичког живота, Војске, МУП-а, црквених великодостојника, градоначелника градова и председника општина из окружења, бројних грађана и представника медија, обележен је  Дан града Лознице - 16. јун.Свечаности је присуствовао и начелника Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 16. ЈУН 2020. ГОДИНЕ

ДОНИРАНА ОПРЕМА БК "РАЂЕВАЦ" КРУПАЊ

У оквиру посете Мачванском управном округу, Државни секретар Министарства омладине и спорта и председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин је у уторак,  16. јуна 2020. године обишао општину Крупањ и  уручио спортску опрему Боксерском клубу "Рађевац" из Крупња. Овом догађају присуствовао је  и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 16. ЈУН 2020. ГОДИНЕ

ДОНИРАНА ОПРЕМА БК "МАЧВА" ШАБАЦ

Државни секретар Министарства омладине и спорта и председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин је у уторак,  16. јуна 2020. године уручио спортску опрему Боксерском клубу "Мачва"из Шапца, а двојици боксера  додељене су стипендије за школовање. Овом догађају присуствовао је  и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 11. ЈУН 2020. ГОДИНЕ

ПРВА РЕДОВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ПД "СПОМЕН КОМПЛЕКС ЦЕР" ДОО ШАБАЦ

У четвртак 11. јуна 2020. године, са почетком у 13:00 часова одржана је Прва редовна седница Скупштине Привредног друштва "Спомен комплекс за очување културно-историјских вредности и одрживи развој Цера-Спомен комплекс Цер" д.о.о. Шабац. Седница је одржана у седишту Привредног  друштва у Шапцу, улица Карађорђева број 1, први спрат. Седници је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 11. ЈУН 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК СА ШЕФОМ ОДСЕКА ЗДРАВСТВЕНЕ ИНСПЕКЦИЈЕ ЧАЧАК

У Шапцу је у четвртак 11. јуна 2020. године, са почетком у 10:00 часова одржан радни састанак начелника Мачванског управног округа  Владана Красавца са шефом Одсека здравствене инспекције Чачак, Зораном Шеварлићем. Тема састанка је: "Стање у здравственој инспекцији Мачванског управног округа за период од јануара до јуна 2020.године". Састанку су  присуствовали и Весна Станић, здравствени инспектор Моравичког управног округа и Љиљана Орловић, републички здравствени инспектор  у Колубарском управном округу. 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. ЈУН 2020. ГОДИНЕ

МИНИСТАРКА ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ У ПОСЕТИ ШАПЦУ

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић посетила  је у уторак 09. јуна 2020 године град Шабац, којом приликом је обишла реконструисане путеве у селима Јевремовац и Богосавац. Свечаном отварању реконструисаних деоница присуствовали су званице из јавног и политичког живота, велики број мештана овог краја, представници медија. Овом догађају  присуствовао је  и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. ЈУН 2020. ГОДИНЕ

МЕДИЈСКО ПРЕДСТАВЉАЊЕ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У уторак 09. јуна 2020. године  са почетком у 08:30 часова медијски је представљен Мачвански управни округ на Радио Владимирци. На позив одговорних лица ове медијске куће, уприличено је гостовање Владана Красавца, начелника Мачванског управног округа, у циљу  информисаности грађана са подручја општине Владимирци и читавог  Мачванског управног округа. Повод гостовања је преглед активности које је Мачвански управни округ имао у периоду проглашења пандемије и трајања ванредног стања.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 07. ЈУН 2020. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ЗА ДАН МУП-А И ДАН ПОЛИЦИЈЕ

Данас, 07. јуна 2020. године припадници МУП-а обележавају Дан Министарства унутрашњих послова, Дан полиције и  Крсну славу Свете Тројице.  Прославља се у знак сећања на 1862. годину када је 15. јуна на Духове  српска жандармерија одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур-чесме, као и у наредна два дана, током турског бомбардовања Београда. Поводом овог занчајног датума, Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа честитао је припадницима МУП-а и Полиције њихов Дан и Крсну славу.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 04. ЈУН 2020. ГОДИНЕ

ПОСЕТА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА  ЛОЗНИЦИ

У четвртак 04. јуна 2020. године председник Републике Србије Александар Вучић са сарадницима посетио је Лозницу, приликом које је  отворио  реконструисана одељења Опште болнице у Лозници и најавио да ће радови на реконструкцији свих објеката бити готови до краја следеће године. Настављајући посету, Александар Вучић je отворио  фабрику америчке компаније Адиент у  којој ће бити запослено 1500 људи. Овом догађају, поред званица из јавног и политичког живота, радника фабрике Адиент, грађана Лознице и околних места, представника медија, присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. ЈУН 2020. ГОДИНЕ

ПОСEТА  ПРЕДУЗЕЋУ ВУКОХЕМ ШАБАЦ

Једно од успешних предузећа у граду Шапцу, које  током трајања ванредног стања није смањивало број запослених је предузеће Вукохем, власника Драгана Вуковића. Основано 01. априла 1992. године до данас са успехом послује на захтевном тржишту хемијских производа, непрекидно  проширујући палету производа и из године у годину повећавајући број запослених. Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је 02. јуна 2020. године  уприличио посету предузећу Вукохем.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. ЈУН 2020. ГОДИНЕ

ШЕСТИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Шести  по реду колегијум у 2020. години одржан је у понедељак 01. јуна 2020. године, у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова. Поред усвајања записника са претходног Петог  колегијума, који је одржан 11. маја 2020. године, извршена је анализа рада инспекцијских органа за мај месец  2020. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. МАЈ 2020. ГОДИНЕ

ПОСЕТА КОМПАНИЈИ ГАЛЕБ

У склопу редовних активности обиласка привредних субјеката на подручју града Шапца и Мачванског управног округа,у четвртак, 28. маја 2020. године, начелник  Владан Красавац уприличио је посету Компанији "Галеб". Посета је започела у 12:00 часова обиласком производних погона и разговором са руководством Компаније.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. МАЈ 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА ПРВУ СРПСКУ ТЕЛЕВИЗИЈУ

У четвртак, 28. маја 2020. године о противградној заштити пољопривредника и мерама које се у ту сврху  предузимају на подручју Мачванског управног округа, за ТВ ПРВУ  је говорио Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. МАЈ 2020. ГОДИНЕ

ПРВА РЕДОВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ПРИВРЕДНОГ ДРУШТВА РЕЦ

"ЕКО- ТАМНАВА" Д.О.О. УБ

У среду 27. маја 2020. године  одржана је Прва редовна седница Скупштине Привредног друштва РЕЦ "Еко-Тамнава" д.о.о. Уб, трећег сазива. Седница је одржана у Љигу, у сали Скупштине општине Љиг, са почетком у 11:00 часова. У раду седнице учествовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 24. МАЈ 2020. ГОДИНЕ

ГОСТОВАЊЕ НА ТЕЛЕВИЗИЈИ АС

У недељу 24. маја 2020. године начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац гостовао је у емисији "Недељно поподне" Регионалне телевизије АС. Том приликом било је речи о епидемиолошкој ситуацији у Мачванском управном округу и активностима које су биле спроведене током трајања ванредног стања.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛОСТИ - 23. МАЈ 2020. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ЗА РАМАЗАНСКИ БАЈРАМ

Рамазански баjрам се слави у свим земљама муслиманског света. Овај дан, 24.мај 2020. године  у многим земљама је и Државни празник. Тим поводом начелник Мачванског управног округа Владан Красавац je  у име Мачванског управног округа и у своје лично име, честитаo  свим верницима муслиманске вероисповести Рамазански баjрам, уз жеље за добро здравље, мир и благостање. Bajram šerif muberek Olsun !

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. МАЈ 2020. ГОДИНЕ

ТРЕЋА СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Трећа седница Савета Мачванског управног округa у   2020. години, одржана је  у петак 22. маја 2020. године у Шапцу, са почетком у 11:00 часова, у  сали на петом спрату Градске управе Шабац. Централна тема седнице: "Активности Мачванског управног округа у време ванредног стања, сарадња са Заводом за јавно здравље Шабац и Полицијском управом Шабац у  спровођењу мера Кризног штаба и Владе Републике Србије". Седници су присуствовали представник Завода за јавно здравље Шабац и начелник Полицијске управе Шабац.

За детаљније кликни овде  

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. МАЈ 2020. ГОДИНЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ О СУЗБИЈАЊУ ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У складу са Програмом који је израдило Министарство државне управе и локалне самоуправе, добављач "ЕКО-ДЕЗ" д.о.о. из Београда, Вукасовићева 55/9, послао је обавештење о почетку обављања третмана сузбијања ларви комараца на територији Мачванског управног округа, односно града Лозницеи града Шапца и шест општина Богатић, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Владимирци и Коцељева. У прилогу је распоред обављања третмана.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. МАЈ 2020. ГОДИНЕ

ОБИЛАЗАК ПРЕДУЗЕЋА ИНОП ДОО ШАБАЦ

У склопу редовних активности начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у четвртак 21. маја 2020. године посетио Предузеће ИНОП доо Шабац.Реч је о породичном предузећу основаном 1998. године које свих ових година успешно послује. Делатност Предузећа је производња опреме, делова, затварача, ушних маркица,  плочица за обележавање кошница и  стабала и дубоко извлачење алуминијума. Ово Предузеће се определило за сет мера које је Влада Републике Србије определила малим и средњим предузећима, као помоћ у време ванредног стања.

За детаљније кликни овде 

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. МАЈ 2020. ГОДИНЕ

САРАДЊА СА МИНИСТАРСТВОМ ОДБРАНЕ

У циљу унапређења сарадње са Министарством одбране Републике Србије,у среду 20. маја 2020. године начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба Владан Красавац је  у просторијама Управног округа у Шапцу уручио  компјутерску опрему Центру  Министарства одбране Шабац. Ово је израз захвалности припадницима Војске Србије  за  помоћ коју су пружили нашем народу  у време трајања ванредног стања. Опрему је преузео начелник Центра мајор Драган Милошевић. Добијена опрема ће у великој мери побољшати квалитет рада Центра Министарства одбране Шабац, а успешна сарадња наставиће се и у наредном периоду.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 19. МАЈ 2020. ГОДИНЕ

ОБИЛАЗАК ПРЕДУЗЕЋА СБЕ СРБИЈА ГРУП ВЕСКОВИНИ

У уторак 19. маја 2020. године начелник Мачванског управног округа Владан Красавац посетио је Предузеће СБЕ СРБИЈА ГРУП ВЕСКОВИНИ, у Шапцу. Реч је о Предузећу које није отпуштало раднике током трајања ванредног стања. Успешна производња настављена је и након укидања ванредног стања. 

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. МАЈ 2020. ГОДИНЕ

МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА

Сваке године 12. маја обележава се Међународни дан медицинских сестара, као успомена на дан када је рођена Флоренс Најтингел, британска медицинска сестра, зачетница модерног сестринства, као признате професије. Флоренс Најтингел је била медицинска сестра која је још средином XIX века говорила како се једино знањем и вештинама може допринети побољшању здравља људи. Сваке године Међународно веће сестара за обележавање Међународног дана медицинских сестара препоручује активности сестрама широм света. Ове 2020. године медицинске сестре и техничари широм света, али и овде у Србији свој Дан обележавају у веома тешким условима, због епидемије COVID-19, која је захватила планету. У скафандерима и рукавицама,  медицинске сестре и техничари, воде борбу за сваки људски живот. Начелник Мачванског управног округа и комнадант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац, поводом обележавања Дана медицинскох сестара, упутио је изразе захвалности за храброст, знање и труд који у овим тешким данима  медицинске сестре и техничари испољавају.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 11. МАЈ 2020. ГОДИНЕ

ПЕТИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Пети  по реду колегијум у 2020. години одржан је у понедељак 11. маја 2020. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова. Поред усвајања записника са претходног Четвртог  колегијума, који је одржан 14. априла 2020. године, као телефонска седница колегијума, извршена је анализа рада инспекцијских органа за април месец  2020. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. МАЈ 2020. ГОДИНЕ

СВЕТСКИ ДАН ЦРВЕНОГ КРСТА И ЦРВЕНОГ ПОЛУМЕСЕЦА

Светски дан Црвеног крста, 8. мај, обележава се на дан када је  рођен Анри Динан, оснивач једног  од најмасовнијих и најстаријих хуманитарних покрета.Међународни комитет Црвеног крста основан је далеке 1863. године, од када  је започео највећи међународни хуманитарни покрет, који се ширио до данашњих дана. Тринаест година касније основан је Црвени крст Србије, међу првим друштвима у свету. Поводом обележавања овог значајног датума, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац упутио је речи захвалности за допринос запослених у Црвеном крсту и њихових волонтера у борби против Корона вируса.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. МАЈ 2020. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

Ванредно стање у Републици Србији укинуто је Одлуком Скупштине Републике Србије 06. маја 2020. године. Тим поводом, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац, издао је саопштење за медије.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 04. МАЈ 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА МЕДИЈЕ

У понедељак 04. маја 2020. године о епидемиолошкој ситуацији у време Првомајског  празника, ефектима спровођења мера које су  Влада Републике Србије и Кризни штаб наложили, али и догађајима који су обележили претходни викенд, за Информативну емисију ТВ АС говорио је начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације  Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 30. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА МЕДИЈЕ

У циљу благовремене и потпуне информисаности свих наших грађана, у  четвртак 30. априла 2020. године о тренутној епидемиолошкој ситуацији, али и о осталим активностима које су обележиле рад Управног округа, за Информативну емисију ТВ АС говорио је начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације  Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 30. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

ПРВОМАЈСКА ЧЕСТИТКА

У знак сећања на дан када су радници у Чикагу штрајком и протестима почели да се боре за осмочасовно радно време,у читавом свету се обележава Међународни празник рада - Први мај. Тим поводом начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упутио је Првомајску честитку свим радним људима и  грађанима Мачванског управног округа и Републике Србије.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

ПОСЕТА ОПШТИНИ ВЛАДИМИРЦИ

У склопу редовних активности обиласка локалних самоуоправа на територији Мачванског управног округа, начелник Владан Красавац је у уторак 28. априла 2020. године посетио  општину Владимирци,везано за решавање  проблема са локалном  депонијом.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

ПОСЕТА ОПШТИНИ КОЦЕЉЕВА

Начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације  Владан Красавац је у уторак 28. априла 2020. године посетио  општину Коцељева. Том приликом начелник Управног округа је у присуству председника општине Душана Илинчића обишао локалну  депонију која се налази на уласку у општину Коцељева.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

НАЈАВА АКТИВНОСТИ

Имајући у виду значај спровођења Програма за сузбијање ларви комараца на територији Републике Србије-Централна Србија, Тим Владе Републике Србије за јединствено спровођење активности сузбијања комараца поново је одредио Министарство државне управе и локалне самоуправе за носиоца ативности спровођења потребних мера за сузбијање ларви комараца за 2020. годину. Ова активност је посебно важна у  ситуацији епидемије вируса Covid-19 и општег интереса заштите становништва од заразних болести на подручју  Републике Србије. Мачвански управни округ је предложио три лица која ће пратити реализацију мониторинга и сузбијања ларви комараца. С тим у вези локалне самоуправе у Мачванском управном округу ће бити благовремено обавештене о будућим активностима, мерама које ће бити спровођене и терминима обављања радњи у склопу поступка сузбијања ларви комараца, како би предузеле све активности у циљу благовременог  обавештавања грађана о спровођењу третмана.   

 

АКТУЕЛНОСТИ - 23. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

ДАН ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Војска Србије прославља свој празник 23. април у спомен на дан када је 1815. године подигнут Други српски устанак,који представља прекретницу у стварању модерне српске државе и војске. Тим поводом начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упутио је честитку свим припадницима Војске Србије.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ХОЛОКАУСТА

Дан сећања на жртве геноцида обележава се у спомен на 22. април 1945. године, када је дошло до пробоја групе заточеника усташког логора смрти у Јасеновцу - Доња Градина у Независној Држави Хрватској. У ноћи између 21. и 22. априла 1945. године две групе са више од 1.000 заточеника покушало је  пробој из злогласног усташког концентрационог логора у Јасеновцу, од којих се спасло око 100.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА ТВ АС И МЕДИЈЕ У МАЧВАНСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

У среду 22. априла 2020. године о тренутној епидемиолошкој ситуацији и мерама које се спроводе у локалним самоуправама   на територији Мачванског управног округа, за Информативну емисију  ТВ АС говорио је Владан Красавац,  начелник Управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

ПОМОЋ ПОЉОПРИВРЕДИ ЗБОГ COVID-19

Преко Управе за аграрна плаћања нашим пољопривредницима је на располагању 2,6 милијарди динара за ублажавање последица кризе која је изазвана вирусом Корона.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА ТВ АС

О тренутној епидемиолошкој ситуацији и мерама које се спроводе  на територији Мачванског управног округа, за Информативну емисију  ТВ АС у петак 17. априла 2020. године   говорио је  начелник Управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 16. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

УСКРШЊА ЧЕСТИТКА

Највећи хришћански празник, Ускрс, верници који време рачунају по Јулијанском календару, празник прослављају у недељу 19. априла 2020. године. Тим поводом начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је црквеним великодостојницима, свештенству и верницима Српске православне цркве, упутио Ускршњу честитку и  пожелео  мир, здравље, срећу и радост.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

ЧЕТВРТИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Четврти по реду колегијум у 2020. години одржан је у уторак 14. априла   2020. године, са почетком у 09:00 часова, електронским путем, због трајања ванредног стања. Поред усвајања записника са претходног Трећег   колегијума, који је одржан 02. марта 2020. године, руководиоци  инспекцијских органа и самостални извршиоци  су електронским путем  доставили извештај о раду за март месец 2020. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА ТВ АС

У уторак 14. априла 2020. године начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је дао изјаву за Информативну емисију Телевизије АС, на тему тренутне епидемиолошке ситуације у Геронтолошком центру Шабац и домовима за стара лица на територији Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 13. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

ПРАЗНИК  PASHE

Јевреји у Израелу и заједницама широм света обележавају свој празник Pаshe, посвећен успомени на ослобођење Јевреја из египатског ропства 1513. пре н.е. Pаsha  је празник слободе, упркос чињеници да  људи морају да остану у својим домовима, због пандемије која је захватила читав свет. Oве 2020. године  празник се  прославља у тешким условима  и околностим, због епидемије  којa се догодила на глобалном нивоу. Сматра се најстаријим празником у јеврејском народу и назива још и празником пролећа и празником бесквасног хлеба. Празнује се осам дана, ове године од 09. до 16. априла.

Јеврејском народу и припадницима јеврејске заједнице у нашем Управном округу и Републици Србији честитам њихов највећи празник.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

УСКРШЊА ЧЕСТИТКА ВЕРНИЦИМА

Поводом највећег хришћанског празника, Ускрса, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је свим верницима, који по Грегоријанском календару прослављају празник, пожелео мир, здравље, срећу и радост.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА ТВ АС

У петак 10. априла 2020. године начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је дао изјаву за Информативну емисију Телевизије АС, на тему тренутне епидемиолошке ситуације на територији Управног округа. Изнети су подаци о броју новозаражених  лица  и укупном број заражених  лица  на подручју Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 07. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА

Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”, уз подршку Министарства здравља Републике Србије и Светске здравствене организације – Kанцеларије за Србију, сваке године обележава 7. aприл, Светски дан здравља, као један од значајних датума из Kалендара јавног здравља. Ова пракса је настављена и ове 2020. године упркос епидемији која је задесила читав свет.

Слоган овогодишњег Светског дана здравља је: "Подржите медицинске сестре и бабице".

Свим здравственим радницима у Мачванском управном округу и њиховим колегама на нивоу читаве Републике Србије честитам њихов празник.Услови у којима се обележава овај датум веома су тешки за све здравствене раднике.Упркос томе сви они улажу огроман труд и напор да се сачува сваки људски живот и при том ризикујући и  свој живот. Изражавамо своје дивљење за снагу, храброст и енергију коју испољавају у свакодневном  раду и борби коју чине  за свој народ. Ми смо ту да им помогнемо.

Зато апелујем на све наше грађане: "Останите код куће,помозите здравственим радницима", порука је начелника Мачванског управног округа Владана Красавца.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 07. АПРИЛ 2020 .ГОДИНЕ

САСТАНАК У ЗАВОДУ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ШАБАЦ

У уторак 07. априла 2020. године,са почетком у 11:00 часова одржан је састанак у Заводу за јавно здравље Шабац. Теме  састанка су  актуелна епидемиолошка ситуација на територији Мачванског управног  округа, извештавање здравствених установа и штабова и прецизно дефинисање улоге свих учесника  у збрињавању Ковид-19 оболелих. Састанку је присуствовао и Владан Красавац, командант Окружног штаба за ванредне ситуације и начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ЛОЗНИЦИ

У понедељак 06. априла 2020. године, са почетком у 11:00 часова одржан је састанак у Градској управи града Лознице.Теме  састанка су  актуелна епидемиолошка ситуација на територији Мачванског управног  округа, извештавање здравствених установа и штабова и прецизно дефинисање улоге свих учесника  у збрињавању Ковид-19 оболелих. Састанку је присуствовао и Владан Красавац, командант Окружног штаба за ванредне ситуације и начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА ТВ АС

У понедељак, 06. априла 2020. године у Информативној емисији  На лицу места Телевизије АС, о ситуацији у Мачванском управном округу, говорио је Владан Красавац начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације. Епидемиолошка ситуација је и даље под контролом.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ  - 05. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА НАЦИОНАЛНИ ДНЕВНИК ТВ ПИНК

У недељу 05. априла 2020. године, Владан Красавац, командант Окружног штаба за ванредне ситуације и начелник Мачванског управног округа, дао је изјаву за Национални  дневник ТВ Пинк. Директно укључење у информативну емисију било је у 18:20 часова, у Шапцу седишту Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ  - 04. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

Поводом навода појединих локалних медија, који се у последњих неколико дана пласирају јавности,  са циљем изазивања страха и узнемирености наших суграђана, Владан Красавац, командант Окружног штаба за ванредне ситуације и начелник Мачванског управног округа, издао је  следеће: Саопштење за медије:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

У среду 01. априла 2020. године издато је саопштење за медије из кабинета начелника Мачванског управног округа Владана Красавца.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 31. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ  У  БОГАТИЋУ

У Богатићу је  уторак, 31. марта 2020. године,са почетком у 09:00 часова одржана пета ванредна седница Општинског штаба за ванредне ситуације. Представници институција, који су присуствовали седници Општинског штаба,  упознати су са свим  активностима које је Штаб спровео од претходне, четврте седнице, до ове данашње. У раду седнице  учествовао је  и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 30. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ

Како до дозволе за кретање: Упутство за власнике стоке и пчеларе:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 30. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У МАЛОМ ЗВОРНИКУ

У понедељак, 30.марта 2020. године, са почетком у 10:30 часова у Малом Зворнику је  одржана шеста ванредна седница Општинског штаба за ванредне ситуације. У раду седнице учествовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 29. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА ТЕЛЕВИЗИЈУ ШАБАЦ

У недељу, 29. марта 2020 године, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац је дао изјаву за Регионалну телевизију Шабац, поводом епидемиолошке ситуације на подручју Управног округа. Ситуација  се непрекидно прати и стање у Мачванском управном округу је за сада добро. 

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. МАРТ 2020 .ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

У циљу благовремене и потпуне информисаности свих наших грађана, везано за активности које се спроводе у борби против Корона вируса, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац је у суботу  28. марта 2020. године упутио саопштење за медије радио и ТВ станицама на територији Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде  

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ ТВ ПИНК

У циљу благовремене и потпуне информисаности свих наших грађана,начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац је у суботу  28. марта 2020. године у 08:15 часова у Шапцу, дао изјаву за Јутарњи програм ТВ Пинк, везано за епидемиолошку ситуацију у Мачванском управном округу. 

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ПОСЕТА ЉУБОВИЈИ И  МАЛОМ ЗВОРНИКУ

Начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац је у склопу активности обиласка локалних самоуправа на територији Управног округа, везано за епидемиолошку ситуацију, у петак  27. марта 2020. године посетио општине Љубовија и Мали Зворник.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 26. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ПОСЕТА ЛОЗНИЦИ

Начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац је у четвртак 26. марта 2020. године посетио Лозницу, обишао гранични прелаз Трбушница и установе здравствене заштите становништва. У обиласку је био и др Бранко Вујковић,в.д. Директор Завода за јавно здравље Шабац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ТЕЛЕВИЗИЈИ ШАБАЦ

Начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац је у недељу 22. марта 2020. године дао изјаву  ТВ Шабац, везано за тренутну ситуацију у Мачванском управном округу и сарадњу градских и општинских штабова за ванредне ситуације.Сарадња је на завидном нивоу, оценио је командант Окружног штаба, а наложене мере се спроводе у интересу свих наших грађана.   

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. МАРТ 2020 .ГОДИНЕ

ПРИЛОГ ЗА ЈУТАРЊИ  ПРОГРАМ   ТВ ПИНК

У суботу  21. марта 2020. године, емитован је прилог у Јутарњем програму Телевизије Пинк у коме је   начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације, Владан Красавац говорио о тренутној епидемиолошкој ситуацији на подручју Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - ПРЕКИД РАДА СА СТРАНКАМА

ПОШТОВАНИ ГРАЂАНИ, ОБАВЕШТАВАМО ВАС ДА СЕ ОБУСТАВЉА РАД СА СТРАНКАМА ПУТЕМ НЕПОСРЕДНОГ КОНТАКТА ЗА ВРЕМЕ ТРАЈАЊА ВАНРЕДНОГ СТАЊА

СТРАНКЕ МОГУ КОМУНИЦИРАТИ СА СВИМ ИНСПЕКЦИЈСКИМ СЛУЖБАМА ПУТЕМ ПОШТЕ, ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ И ТЕЛЕФОНОМ.

СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ МОЖЕТЕ ДОБИТИ НА ТЕЛЕФОНСКЕ БРОЈЕВЕ  МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА: 015-346-996 и  015-341-197, СВАКОГ РАДНОГ ДАНА У ВРЕМЕНУ ОД 09:00   ДО 11:00 ЧАСОВА. ВАША ПИТАЊА МОЖЕТЕ УПУТИТИ И У ПИСАНОЈ ФОРМИ НА МЕЈЛ АДРЕСУ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА: macvaokrug@mts.rs

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ДИРЕКТНО УКЉУЧЕЊЕ У ТВ ПИНК

У петак 20. марта 2020. године начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације, Владан Красавац је директним укључењем у ТВ ПИНК информисао грађане о тренутној ситуацији на територији Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ПОСЕТА РФЗО ШАБАЦ

У петак 20. марта 2020. године начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације, Владан Красавац је у оквиру редовних активности, заједно са др. Бранком Вујковићем, в.д. директором Завода за јавно здравље Шабац,  обишао Филијалу Републичког фонда за здравствено осигурање Шабац. Основни циљ посете је да се сагледа ситуација на терену и провери у ком обиму  се спроводе мере које је донела Влада Републике Србије. 

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ

Преузето са сајта Министарства пољопривреде, 18. 03. 2020

У случају примене неопходних агротехничких мера, а посебно ради заштите засада од мраза, током периода забране кретањa (20:00 – 05:00 часова), сваки пољопривредни произвођач (власник или корисник засада или друге пољопривредне површине) је дужан да поднесе захтев за одобрење кретања

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 19. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ

Из Кабинета начелника Мачванског управног округа и команданта Окружног штаба за ванредне ситуације Владана Красавца, поводом актуелне епидемиолошке ситуације на територији Управног округа,издато је саопштење за медије.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ

Поводом епидемиолошке ситуације,везано за појаву Корона вируса, из Кабинета начелника Мачванског управног округа и команданта Окружног  штаба за ванредне ситуације Владана Красавца, издато је саопштење за медије грађанима Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 13. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ОБИЛАЗАК ФАРМЕ  СВИЊА У ДРЕНОВЦУ

Настављајући започете  активности  везане за информисање пољопривредника о мерама подстицаја у 2020. години,у петак 13. марта 2020. године, другог дана посете Мачванском управном округу,Александар Богићевић Помоћник Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде је са својим сарадницима из Сектора за рурални развој,  посетио фарму свиња породице Милутиновић у селу Дреновац. Посета је започела у 12:00 часова обиласком објеката и сточног фонда који породица Милутиновић поседује. Разговорима је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 13. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ПОСЕТА ПОЉОПРИВРЕДНОМ ГАЗДИНСТВУ  У МАОВИМА

Другог дана посете Мачванском управном округу, 13. марта 2020. године, Александар Богићевић, Помоћник Министра пољопривреде, шумарства и водопривреде је са својим сарадницима из Сектора за рурални развој посетио пољопривредно газдинство породице  Божић у селу Маови код Шапца. Посета је започела у 10:00 часова обиласком објеката и сточног фонда који породица Божић поседује. Том приликом се упознао са проблемима који су већ дужи низ година присутни у овом домаћинству, али се тичу и других пољопривредника овог краја. Разговору о мерама за рурални развој и подстицајима за 2020. годину, присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12.МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ОБИЛАЗАК ФАРМЕ У БАДОВИНЦИМА

У склопу посете Мачванском управном округу и учешћа на седници Савета Мачванског управног округа,која је одржана 12. марта 2020. године у Богатићу, Александар Богићевић, Помоћник Министра пољопривреде, шумарства и водопривреде, са својим сарадницима из Сектора за рурални развој, по одржаној седници Савета, посетили су Сточарску фарму ЗЗ "Алфафарм 2018" у Бадовинцима. Посета је започела у 13:30 часова. Обиласку фарме и разговорима са задругарима  присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ДРУГА СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Друга  седница Савета Мачванског управног округa у   2020. години, одржана је  у четвртак 12. марта  2020. године у Богатићу, са почетком у 11:00 часова, у малој  сали за састанке на првом спрату Општинске управе Богатић.Централна тема седнице односила се на Мере руралног развоја и активности Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде за 2020. годину. Седници је присуствовао Помоћник Министра пољопривреде Александар Богићевић, са сарадницима из Сектора за рурални развој.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Преузето са сајта Завода за јавно здравље Шабац

Важно обавештење

Грађани са подручја Мачванског округа који су допутовали из земаља у којима има оболелих од Корона вирусне инфекције (интензивна трансмисија,) а у случају да у наредних 14 дана добију температуру и симптоме респираторне инфекције

не треба да се јављају изабраном лекару, већ на телефоне Завода за јавно здравље у Шапцу

015 / 343-605 и 064 / 860-5211 од 8 до 22 сата.

Број телефона приправног епидемиолога Завода за јавно здравље Шабац током викенда је 064 / 860-5211 

Апелујемо на грађане и подсећамо их на значај личне одговорности, јер је потврђено да су појединци олако схватили упозорења и препоруке струке, да кад имају симптоме не иду у затворене просторе и међу људе. Тиме се могућност ширења вируса само увећава, јер једна особа са симптомима оствари и до 50 контаката у таквим условима, па не угрожава само своје здравље, већ и здравље других.
Зато је од изузетне важности да се поштују препоруке струке, да се не схватају олако њихова упозорења о праћењу симптома и одговорном понашању сваког појединца.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ДОНАЦИЈА ПОЛИЦИЈСКОЈ СТАНИЦИ

У уторак 10. марта 2020. године, са почеткому 11:00 часова  у  општинској управи Владимирци уручена је опрема за рад Полицијској станици Владимирци. Ово је наставак успешне сарадње коју локална самоуправа има са полицијском станицом. Догађају су присуствовали поред председника општине Милорада Милинковића и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа,пуковник Зоран Јевђенић, начелник ПУ Шабац, Ненад Петровић, командант Полицијске станице у Владимирцима. Очекује се да ће нова опрема допринети већој  безбедности у саобраћају и свеукупној безбедности  грађана.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

У склопу редовних активности које начелник Мачванског управног окурга Владан Красавац реализује у складу са Законом о државној управи,  заказана  је Друга седница Савета Мачванског управног округа за четвртак 12. март 2020. године у Богатићу. Тема: "Мере руралног развоја и активности Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде у 2020.години". Седници ће поред чланова Савета присуствовати помоћник Министра пољопривреде Александар Богићевић, са сарадницима из Сектора за рурални развој. За други дан, 13. март, планиран је  обилазак фарми  са подручја града Шапца и разговор са пољопривредницима овога краја.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ЗА ДАН ЖЕНА

Дан жена је настао као дан борбе за женска људска права, односно дан борбе за економску, социјалну и политичку равноправност жена и мушкараца. Обележава се сваке године 8. марта.Први Дан жена обележен је далеке 1909. године у Сједињеним Америчким Државама декларацијом коју је донела Социјалистичка странка Америке. Годину дана раније, 1908. у Њујорку је 15.000 жена  изашло у протесну шетњу захтевајући боље плате, краћи радни дан и право гласа. Овај талас незадовољства узбуркао је америчко друштво.

Уједињене нације су од 1975.године, коју су прогласиле за Међународну годину жена и службено почеле обележавати Међународни дан жена.

Жена мора бити поштована и уважена и мора јој бити указана дужна  пажња сваког дана, а не само на дан Осмог марта. Жена је мајка, ћерка, сестра, супруга и без жена нема будућности. Жене сваким даном заузимају све значајнија места у јавном животу и без успешних жена нема ни успешне и јаке Србије.

Поводом Међународног дана жена, 8. марта, упућујем срдачне честитке свим припадницама лепшег пола, уз жељу да им сваки дан буде 8 март.

Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖЕН 8. МАРТ МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЖЕНА

Предстојећи  Међународни   празник  8. март, посвећен женама,   пригодно је обележен  у Стручној служби Мачванског управног округа. Начелник Мачванског управног округа, Владан Красавац приредио је коктел за  сараднице и уз пригодне поклоне честитао  празник. Обележавању Празника присуствовали су сви запослени у Стручној служби Мачванског управног округа. Овим путем начелник Мачванског управног округа Владан Красавац  свим припадницама лепшег пола честита Међународни дан жена  уз жељу да им  сваки дан буде 8 март.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК СА ПРОФЕСОРОМ ДЕЈАНОМ МИЛЕНИЋЕМ

У понедељак 02. марта 2020. године,са почетком у 13:00 часова у Београду је  одржан састанак начелника Мачванског управног округа Владана Красавца са Професором Дејаном Миленићем на тему Студије о геотермалним истраживањима општине Владимирци.

За детаљније кликни овде  

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ТРЕЋИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Трећи по реду колегијум у 2020. години одржан је у понедељак 02. марта  2020. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова. Поред усвајања записника са претходног Другог  колегијума, који је одржан 05. фебруара 2020. године, извршена је анализа рада инспекцијских органа за месец фебруар  2020. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

СВЕТСКИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ - 1. МАРТ

Начелник Мачванског  управног округа Владан Красавац је поводом Светског дана цивилне заштите упутио честитке свим припадницима специјализованих јединица цивилне заштите на територији Мачванског управног округа и свим јединицама у Републици Србији.Изразио је велико задовољство спремношћу припадника јединица цивилне заштите  да реагују у случају појаве ванредних ситуација.Њихова организованост сваке године добија на квалитету како  у кадровима који се регрутују тако  и у техничкој  опремљености јединица.

Обележавање 1. марта,  Светског дана цивилне заштите, установљено је 1990. године одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите (ICDO) са циљем да се скрене пажња широј јавности на витални значај цивилне заштите и развијања свести о значају припремљености за превентивне и самозаштитне мере и поступке у случају елементарних непогода, техничко-технолошких несрећа и других несрећа и опасности.

Поводом обележавања Светског дана цивилне заштите издато је саопштење за медије.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У МАЧВАНСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

На иницијативу начелника Мачванског управног округа Владана Красавца,у четвртак 27. фебруара 2020. године, са почетком у 12:00 часова у Градској управи града Шапца одржан је састанак на тему: "Актуелна епидемиолошка ситуација у Мачванском управном округу" .Састанку су  присуствовали представници свих локалних самоуправа Мачванског управног округа. Известилац по овој теми био је представник Завода за јавно здравље Шабац, Драгана Радојчић начелник Центра за контролу и превенцију болести. По одржаном састанку издато је саопштење за медије.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 26. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

У циљу благовремене и потпуне информисаности свих грађана Мачванског управног округа, везано за актуелну епидемиолошку ситуацију, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је заказао хитан састанак за четвртак 27. фебруар 2020. године, са почетком у 12:00 часова у  сали на другом спрату Градске управе града  Шапца. Позив је упућен челним људима локалних самоуправа  са територије Управног округа. Тема састанка је: "Актуелна епидемиолошка ситуација у Мачванском управном округу". Известилац ће бити епидемиолог из Завода за јавно здравље Шабац. По одржаном састанку биће изнето саопштење за јавност, а локалне самоуправе се обавезују да на својим локалним медијима информишу грађане о садржини састанка.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 26. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК У МАЧВАНСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

Поступајући у складу са закључком Колегијума од 05. фебруара 2020. године начелник Мачванског управног окура Владан Красавац је у среду 26. фебруара 2020. године, са почетком у 09:00 часова  одржао састанак са представником ЈКП "Стари град" Шабац. Тема састанка је: "Решавање проблема рада угоститељских објеката на "Бувљој пијаци" и "Сточној пијаци" у Шапцу" .Састанку су присуствовали републички туристички инспектор Живадин Бошковић, представник ЈКП "Стари град" Шабац Синиша Ђаковац и шеф Одсека Зорица Чолић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК У МАЧВАНСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

У четвртак 21. фебруара 2020 .године, са почетком у 10:00 часова,у кабинету начелника Мачванског управног округа Владана Красавца одржан је састанак  са руководиоцима војно безбедоносних структура са подручја Управног округа. Састанку су присуствовали начелник ППУ Шабац, начелник ТЦ БИА Шабац, начелник Центра МО за локалну самоуправу Шабац и оперативац ВБА. Тема је била досадашња сарадња поменутих органа са Мачванским управним округом и предлог мера за унапређење сарадње. Састанак је одржан у склопу редовних  активности начелника Владана Красавца усмерених  ка унапређењу функционисања Управног округа. Закључено је да се и  у наредном периоду одржавају састанци са овом тематиком, уз учешће представника  и других  државних органа. У скорије време потребно је одржати састанак у граду Лозници, са представницима војно безбедоносних структура са подручја града Лознице. У циљу унапређења квалитета сарадње, предложено је да државни органи брже размењују информације са којима располажу, у циљу остварења своје функције и укупне безбедности свих наших грађана.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ  ТУРИЗМА

Међународни сајам туризма на Београдском сајму, 42. по реду отворен је у четвртак 20. фебруара 2020. године, у присуству великог броја гостију и посетилаца. Отварању манифестације присуствовао је и председник Републике Србије Александар Вучић.Преко 900 излагача из 40 земаља понудило је  различите  садржаје. Слоган овогодишњег сајма је "Пут под ноге". Учешће на манифестацији узеле су и локалне самоуправе Мачванског управног округа, представљајући туристичке садржаје овог дела Србије. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде 

Туристички потенцијал локалних самоуправа Мачванског управног округа кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ЗА ДАН ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ - СРЕТЕЊЕ

Сретење је државни празник којим се обележавају два битна  историјска датума од значаја за културно-историјски и национални идентитет Срба и Србије. Тог дана 1804.године српски устаници, предвођени Ђорђем Петровићем - Карађорђем, на Збору у Орашцу, донели су одлуку да покрену Први српски устанак. На исти дан 1835. године у Крагујевцу,  проглашен је први Устав модерне српске државе - Сретењски устав.

Свим грађанима Мачванског управног округа и Републике Србије упућујем честитке поводом Дана државности Републике Србије-Сретења.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

ОПШТЕ УДРУЖЕЊЕ ПРЕДУЗЕТНИКА БОГАТИЋ ОБЕЛЕЖИЛО СЛАВУ

У среду 12. фебруара 2020. године Опште удружење предузетника у  Богатићу обележило је своју Славу, Света Три Јерарха.Прослава је одржана у свечаној сали "Милано", почев од 19:00 часова у присуству великог броја чланова Удружења и гостију из јавног живота општине Богатић. Пригодним програмом ,доделом признања и награда обележен је и велики јубилеј овог Удружења-девет деценија постојања и рада. Обележавању Славе и прослави  јубилеја присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

РЕГИОНАЛНИ СКУП "ЛОКАЛИЗАЦИЈА ЦИЉЕВА ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА"

Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије и пројекат Немачке развојне сарадње „Реформа јавних финансија – финансирање Агенде 2030“ који имплементира ГИЗ, одржали су регионални скуп "Локализација циљева одрживог развоја – спровођење Агенде 2030" у среду, 12. фебруара 2020. године, са почетком у 10:00 часова, у Свечаној сали Градске куће у Ужицу. Догађају је присуствовао и шеф Одсека Мачванског управног округа Зорица Чолић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 11. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК СА ШЕФОМ ОДСЕКА ЗДРАВСТВЕНЕ ИНСПЕКЦИЈЕ ЧАЧАК

У Шапцу је  уторак  11. фебруара 2020.године, са почетком у 11:00 часова одржан радни састанак начелника Мачванског управног округа  Владана Красавца са шефом Одсека здравствене инспекције Чачак, Зораном Шеварлићем.Тема састанка је :Анализа рада здравствене инспекције за 2020.годину. Састанку је присуствовала и др Љиљана Орловић, републички здравствени инспектор са седиштем рада у Колубарском управном округу. 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

ПОЧЕТАК ГЕОТЕРМАЛНИХ ИСТРАЖИВАЊА

У понедељак 10. фебруара 2020. године,са почетком у 13:00 часова одржан је у општини  Владимирци састанак руководства општине на челу са председником Милорадом Милинковићем са Професором Дејаном Миленићем и  начелником  Мачванског управног округа Владаном  Красавцем, везано за почетак геотермалних истраживања на територији општине Владимирци. У склопу активности студенти и асистенти Рударско - геолошког факултета извршили су узорковање за почетак дубинског земљишног истраживања, на више локалитета. Наведене активности су у функцији припреме завршетка Стратегије о геотермалним истраживањима општине Владимирци. Резултати се  очекују  до краја фебруара месеца.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

OБИЛАЗАК РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ ЛОКАЦИЈА МАЧВАНСКОГ ОКРУГА

У циљу спровођења јавне набавке "Набавка услуга у циљу спровођења програма за сузбијање ларви комараца на територији Републике Србије - Централна Србија за 2020. годину" заинтересовани понуђач је извршио обилазак репрезентативних локација у Мачванском управном округу у понедељак 10. фебруара 2020. године, почев од 11:00 часова. Извршен је обилазак локалитета у општинама Коцељева и Владимирци. У обиласку је  учестовао представник и одговорно лице Мачванског управног округа, шеф Одсека Зорица Чолић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЈУБИЛЕЈА  ПОСТОЈАЊА ЦРВЕНОГ КРСТА СРБИЈЕ

У четвртак  6. фебруара 2020. године Црвени крст Србије обележава 144 године постојања и рада.Основан је  25. јануара по старом, а 6. фебруара по новом календару 1876. године у Београду, у згради на Студентском тргу. На овој згради, која је данас Музеј југословенске кинотеке, налази се  спомен плоча о настанку Црвеног крста Србије. Обележавању јубилеја присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 05. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

ДРУГИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Други   по реду колегијум у 2020. години одржан је у среду 05. фебруара  2020. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 9:00 часова. Поред усвајања записника са претходног Првог   колегијума, који је одржан 16. јануара 2020. године, извршена је анализа рада инспекцијских органа за месец јануар 2020. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 03. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

МЕДИЈСКО ПРЕДСТАВЉАЊЕ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

 

У понедељак 03. фебруара 2020. године  са почетком у 17:00 часова медијски је представљен Мачвнски управни округ на Радио Владимирци. На позив одговорних лица ове медијске куће, уприличено је гостовање Владана Красавца, начелника Мачванског управног округа, у циљу  информисаности грађана са подручја општине Владимирци и читавог  Мачванског управног округа. Ово је наставак сарадње која је започела  средином децембра месеца 2019.године. Повод гостовања је преглед активности које је Мачвански управни округ имао током 2019. године и сарадња са општином Владимирци у циљу реализације пројеката који су планирани у текућој години.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 30. ЈАНУАР 2020. ГОДИНЕ

ПРВА СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Прва седнице Савета Мачванског управног округa у   2020.години, одржана је  у четвртак 30. јануара 2020. године у Крупњу, са почетком у 12:00 часова, у сали за састанке Музеја Старо здање, улица Миће Тадића број 12. На седници је усвојен Извештај о раду Савета Мачванског управног округа за 2019. годину. Разговарало се и о активностима у 2020. години. Седници је присуствовао и Државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. ЈАНУАР 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК УПРАВНОГ ОДБОРА П.Д "МЕМОРИЈАЛНИ КОМПЛЕКС ЦЕР"

У уторак, 28.јануара 2020.године,са почетком у14:00 часова у Шапцу је одржан састанак чланова Управног одбора Привредног друштва"Меморијални комплекс Цер".Разговарало се на тему досадашњег  функционисања Привредног друштва и пројектима за 2020. годину. Седници су присуствовали председник Скупштине Привредног друштва Ненад Нерић, Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјала питања, председник Управног одбора Радован Лукић,пројект менаџер Слободан Симић, члан Управног одбора Војислав Петровић и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац. Након одржане седнице учесници  су  посетили планину Цер и обишли места и локације на којима ће овај пројекат бити реализован. 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. ЈАНУАР 2020. ГОДИНЕ

САВИНДАН У ШАБАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

Данас 27. јануара деца, наставници и бројни грађани обележавају Савиндан. Школе у Србији обележавају школску славу Светог Саву у част првог српског архиепископа, просветитеља и творца законодавства. Савиндан је слава и бројних породица и институција. Шабачка гимназија обележила је  школску славу у присуству великог броја  ђака, наставника и  званица из јавног живота. Свечаности је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. ЈАНУАР 2020. ГОДИНЕ

СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

У уторак 21. јануара 2020. године у Шапцу, у малој сали на другом спрату Градске управе,са почетком у 11:00 часова, одржана је 25.-редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Мачванског управног округа.Седници је председавао командант Окружног  штаба и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 16. ЈАНУАР 2020. ГОДИНЕ

МЕДИЈСКО ПРЕДСТАВЉАЊЕ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У четвртак 16. јануара 2020.године на Радио Телевизији "Пинк" емитован је прилог о хуманитарној акцији коју је последњих дана 2019.године спровео Мачвански управни округ у сарадњи са надлежним органима Републике Србије, локалним самоуправама Мачванског управног округа и Заједницом  већа општина у Вуковару.Координатор ове акције,Владан Красавац начелник Мачванског управног округа са члановима српске делегације боравио је 30. децембра 2019. године  у Вуковару, како би председнику Заједничког већа општина у Вуковару, Срђану Јеремићу уручио новогодишње и божићне поклоне за српску децу.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 16. ЈАНУАР 2020. ГОДИНЕ

ПРВИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Први   по реду колегијум у 2020. години одржан је у четвртак 16.јануара 2020. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 9:00 часова. Поред усвајања записника са претходног Деветог  колегијума, који је одржан 04. децембра  2019. године, извршена је анализа рада инспекцијских органа за месец јануар 2020. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. ЈАНУАР 2020. ГОДИНЕ

ПОЉОПРИВРЕДНО-ЕКОЛОШКО САВЕТОВАЊЕ

Месна заједница Богосавац  била је домаћин Пољопривредно-еколошком саветовању о неколико значајних тема из области пољопривреде .Саветовање је одржано у среду 15. јануара 2020. године, са почетком у 18:30 часова  у Дому културе, а предавачи су били еминентни стручњаци из неколико области. Едукацији су присуствовали заинтересовани  пољопривредници из овог краја ,али и  суседних села  шабачке општине Дреновац, Добрић, Поцерски Причиновић, Маови. Саветовању је присуствовао и  Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

 

За вести из 2019 годинe: Вести из округа 2019

За вести из претходних година: Старе вести из округа

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА – МАЧВАНСКИ УПРАВНИ ОКРУГ

Friday the 21st. By BlueHost Review and Affiliate Marketing.
Copyright 2012

©