Старе вести из округа

Print

 

У среду 5 децембра 2018  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је редован колегијум са начелницима и шефовима инспекцијских служби. Поред редовних извештаја о активностима инспекција у претходном месецу  на састанку је разматрано  архивирање завршених предмета у електронску писарницу.

 

У  понедељак 5 новембра 2018 начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је редован колегијум са начелницима и шефовима инспекцијских служби. Поред редовних извештаја о активностима инспекција у претходном месецу  на састанку је разматрана  примена  електронске писарнице и динамика архивирања завршених предмета.

 

У  петак 12 октобра 2018   начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је редован Савет Мачванског управног округа. На састанку је разматрана примена Е- Зуп-а по локалним самоуправама, Мачванског управног округа, достигнућа и ограничења уколико постоје. Констатовано је  да се у свим локалним самоуправама примењује се Е-Зуп.   Начелник Драгослав Милановић присутне је упознао са дописом Управе за ванредне ситуације о методологији и форми  израде аката у локалним самоуправама   поводом наступања ванредне ситуације.

 

У   петак 5 октобра 2018    начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је редован колегијум са шефовима и начелницима инспекцијских служби. На састанку су разматране активности инспекција у септембру и динамика архивирања предмета у електронску писарницу.

 

У   среду 19 септембра 2018  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић присуствовао  је у седишту Јужнобачког округа,   Координационом састанку  начелника управних округа Сремског, Западнобачког, Севернобачког,  Севернобанатског,  Јужнобанатског, Јужнобачког и Мачванског. На састанку је разматран извештај Координационе комисије за инспекцијски надзор владе РС и финансијски планови управних округа за 2019  и пројекције за 2020 и 2021 годину.

 

У   петак 14 септембра 2018 начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић био је домаћин Координационог састанка начелника управних округа Сремског, Колубарског, Моравичког, Златиборског, Шумадијског, Јужнобанатског и Мачванског. На састанку је разматран извештај Координационе комисије за инспекцијски надзор владе РС и финансијски планови управних округа за 2019  и пројекције за 2020 и 2021 годину.

 

У   понедељак 3 септембра 2018  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је редован колегијум са шефовима и начелницима инспекцијских служби. На састанку су разматране активности за наредни период и досадашње коришћење електронске писарнице, нов начин евидентирања и архивирања предмета.

 

У   недељу 2 септембра 2018 поводом 77 година од борбе на Битви,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић,  присуствовао је заједно са представницима општинског одбора СУБНОР-а Богатић, борачке организације града Шапца, делегацијом Лаћарка, Мартинаца, Руме, градског одбора СПС из Шапца и удружења РМВИ из Богатића, полагању венаца на споменик у Битви. Начелник Милановић том приликом је рекао: данас смо се окупили једним поводом  који може да буде симболичан  за историју српског народа, јер говори о заједничком наступању тадашњих устаничких формација, како партизанских тако и четничких,  на почетку Другог светског рата на територији Мачве и у оквиру тих споразума њиховог заједничког деловања на ослобађању Богатића и Подринског краја. Захваљујући заједничком дејству, тих војних формација, што је и доказ да када постоји јединство народа, нема тог непријатеља кога српски народ не може да победи, било да је у питању 1914 или 1941 година.

 

У   уторак 7 августа 2018   начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић присуствовао је  обележавању дана ослобођења Богатића у другом светском рату. На споменик палим  борцима венце су положили представници СУБНОР-а и председник општине Богатић.

 

У   петак 8 јуна 2018   начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је радни састанак,  ком  су присуствовали поред председника општине Владимирци и начелници управа  локалних самоуправа Мачванског управног округа.  На седници је разматрана примена система е ЗУП-а и е Скупштине, анализирана досадашња искуства и тешкоће са којим су се сусретали у примени система е ЗУП-а.

 

У   уторак 5 јуна 2018   начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је редовну седницу колегијума са шефовима и начелницима републичких инспекцијских органа. На седници су разматране активности из маја месеца и планови за летњу сезону.

 

У   уторак 15 маја 2018   начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је редовну седницу колегијума са шефовима и начелницима републичких инспекцијских органа. На седници су разматране активности из априла месеца и планови за летњу сезону.

 

У  петак 27 априла 2018  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је редовну дванаесту седницу Савета Мачванског управног округа,  у седишту округа. На седници је презентован Систем електронске припреме и доставе материјала за седнице скупштина локалних самоуправа, општинских и градских већа.

 

У  четвртак 19 априла 2018  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић са начелником Јужно Бачког управног округа Миланом Новаковићем, присуствовао је отварању сајма Спорта и риболова на Новосадском сајму.

 

У  среду 18 априла 2018  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, присуствовао је презентацији Пројекта електронске доставе и гласања на седницама локалних органа власти која  је одржана у седишту Моравичког управног округа у Чачаку. Скупу су присуствовали државни секретар у Министарству за државну управу и локалну самоуправу Др Иван Бошњак, начелници управних округа – Шумадијског, Колубарског, Рашког  и представници локалних самоуправа Моравичког управног округа.

 

У  уторак 17 априла 2018   начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је редован састанак са начелницима и  шефовима инспекцијских служби Мачванског управног округа. Разматране су текуће активности инспекцијских служби.

 

У понедељак 16 априла 2018   начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, присуствовао је у Београду представљању Нацрта закона о изменама и допунама Закона о националним саветима и националним мањинама. Скуп је оганизовало Министарство за државну управу и локалну самоуправу у сарадњи са  OSCE 

 

У четвртак  29 марта 2018 начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је састанак са начелником Колубарског округа,  представницима локалних самоуправа Мачванског и   Колубарског управног  округа, представницима Министарства пољопривреде и Републичког хидрометеоролошког завода. На састанку је представљен Пројекат аутоматског система против градне заштите.

 

У петак  23 марта 2018  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је као командант Окружног штаба за ванредне ситуације, ванредну  седницу Окружног штаба за ванредне ситуације МУО. На седници је разматрано тренутно стање на територији Мачванског управног округа и активности градских и општинских штабова за ванредне ситуације  поводом упозорења РХМЗ Србије на пораст водостаја  на водотоковима I и  II реда а све у циљу предузимања превентивних мера и припрема за спровођење оперативних мера одбране од поплава.

 

У уторак 20 марта 2018  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је редован састанак координације, републичких инспекцијских служби и инспекција града Шапца. На састанку су анализирани  активности из претходног месеца и планови за наредни месец.

 

У четвртак 1 марта 2018 начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је свечану седницу Окружног штаба за ванредне ситуације поводом 1 марта Светског дана цивилне заштите.  Презентацију о друштвеном  значају и улози  цивилне заштите одржао је начелник окружног штаба за ванредне ситуације Мр Фадиљ Незири.

Права и обавезе привредних субјеката можете погледати овде. Кликнути на линк обојен плавом бојим. 

 

У четвртак 8 фебруара 2018  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је редован састанак са представницима инспекцијских служби града Шапца и са шефовима одсека и начелницима одељења републичких инспекцијских органа за Мачвански управни округ. На састанку су разаматране активности за претходна два месеца и   утврђен план рада за наредни месец. 

 

У уторак 23 јануара 2018 подпредседница Владе РС Др Зорана Михаиловић посетила је село Букор где је са мештанима разговарала о изградњи пута Букор – Доње Црниљево и месну заједницу Доњи Шор у граду Шапцу где је разговарала са грађанима о разним проблемима. У суботу 27 јануара посетила је град Лозницу где је са градоначелником, председницима суседних општина и начелником Мачванског управног округа Драгославом Милановићем,  одржала састанак и разговарала о политици Владе РС и изградњи инфраструктуре.

 

У суботу 6 јануара  2018 године начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић присуствовао је литургији  на Бадње вече у Саборном храму  Петра и Павла у Шапцу.

 

У понедељак 25 децембра  2017 године начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је редован састанак Савета Мачванског управног округа. На састанку је разматран Извештај о раду за 2017 и План рада за 2018 годину.

 

У петак 8 децембра  2017 године начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је редован састанак са шефовима и начелницима републичких инспекција, представником Регионалне привредне коморе одељење у Шапцу, ПУ Шабац,   представницима инспекција града Шапца и јавних предузећа.   На састанку су разматране заједничке  активности током новембра месеца и планови за новогодишње и божићне  празнике.

 

У среду 15 новембра  2017 године начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић  присуствовао је у Министарству привреде  потписивању уговора о оснивању Привредног друштва  ''Спомен комплекса за очување културно-историјских вредности и одрживи развој Цера'' Д.о.о. Уговор је у име Владе РС  потписао  министар за привреду Горан Кнежевић а у име локалних самоуправа као оснивача  градоначелник Лознице и председници општина Љубовија, Крупањ, Мали Зворник, Богатић, Коцељева и Владимирци.

 

У понедељак 13 новембра  2017 године начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић  одржао је редовну седницу Савета Мачванског управног округа у Богатићу. На састанку је разматрана примена Закона о становању и одржавању зграда у локалним самоуправама.

 

У петак 10 новембра  2017 године начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић  одржао је редовну седницу окружног штаба за Ванредне ситуације на којој је усвојен План рада за 2018 годину и разматрана припремљеност локалних самоуправа за наступајућу зимску сезону. Закључено је да све службе предузимају мере из својих надлежности.

 

У петак 20 октобра  2017 године начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић са делегацијом Мачванског и Колубарског управног  округа посетио је Државни пољопривредни факултет у Брјанску, Руска Федерација. Током посете разговари су вођени о сарадњи Државног пољопривредног факултета из Брјанска и Средње пољопривредне школе из Ваљева. 

 

У петак 6 октобра  2017 године начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је редовни месечни састанак са шефовима - начелницима републичких инспекција и представницима инспекција града Шапца и Регионалне  привредне коморе. Разматране су активности ових инспекција  током септембра и планови за октобар месец.

 

У четвртак 17  августа  2017 године начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је осму редовну седницу Савет Мачванског управног округа. На састанку је разматрана примена Закона о озакоњењу објеката у локалним самоуправама Мачванског управног округа. 

 

У петак  4  августа  2017 године начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић присуствовао је са припадницима Сектора за ванредне ситуације одељење у Шапцу,  у Новом Саду обележавању дана Речне ратне флотиле Војске Србије.

 

У петак  14  јула  2017 године је на иницијативу помоћника министарке за грађевинарство саобраћај и инфраструктуру Мр Ђорђа Милића,  у Мачванском управном округу Шабац,   одржан је састанак са представницима локалних самоуправа и јавних урбанистичких предузећа  Мачванског управног округа. На састанку је разматрана Припрема Извештаја о остваривању регионалних просторних планова на подручју Региона Шумадије и Западне Србије за 2016 годину. Састанку су присуствовале и Марина Ненковић Ризнић  из Института за архитектуру и урбанизам Србије и Љиљана Живковић из  МГСИ Београд и  шефица  одсека стручне службе Мачванског управног округа   Зорица Чолић,  као домаћин скупа.

 

У понедељак  26  јуна  2017 године,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић  одржао је редован састанак градских и републичких инспекција. Разматрана су текућа питања и припреме за наступајућу  купалишну  сезону на Старом граду у Шапцу.

 

У понедељак  5  јуна  2017 године,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић  одржао је редован састанак градских и републичких инспекција. Разматрана су текућа питања.

 

У петак 2  јуна  2017 године,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић  одржао је редовну 20 седницу штаба за Ванредне ситуације Мачванског управног округа. На седници су чланови штаба информисани о активностима у току ванредних догађаја у општини Крупањ од 23 – 25  маја ове године, упознати су са обуком која је одржана за команданте и начелнике штабова за ванредне ситуације и донета је одлука о измени једног члана окружног штаба за ванредне ситуације. 

 

У четвртак   1 јуна  2017 године,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић присуствовао је округлом столу у Регионалној  привредној комори Ваљево,  на тему  ''Заштита животне средине и циркуларна економија – изазови привреде на путу у ЕУ''.

 

У петак 28  априла  2017 године,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је редован састанак републичких инспекција и инспекција града Шапца и представницима регионалне Привредне коморе Ваљево,  из Шапца.  На састанку су разматрана текућа питања у области сарадње ових инспекција и договорене активности у наредном периоду.

 

У четвртак   13 априла  2017 године,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је редован састанак окружног штаба за Ванредне ситуације Мачванског управног округа. На састанку је усвојен Извештај о раду за 2016 годину и План рада за 2017 годину. Усвојен је извештај о стању извршених припрема за одбрану од града, извештај о превентивним и оперативним мерама за одбрану од шумских пожара, извештај о спремности субјеката за одбрану од поплава на водама I и  II реда на МУО и извештај о пружању стручне помоћи Сектора за ванредне ситуације локалним самоуправама приликом израде процене угрожености од елементарних непогода и других несрећа.

 

У среду 12 априла  2017 године,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је редовну седму  седницу Савета Мачванског управног округа у Крупњу. На седници је разматрана примена Закона о озакоњењу, анализа урађеног и планови. 

 

У понедељак  03 априла  2017 године,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је редован састанак републичких инспекција и инспекција града Шапца. На састанку су разматрана текућа питања у области сарадње ових инспекција. 

 

У среду 1 марта  2017 године,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је седницу Штаба за ванредне ситуације Мачванског управног округа поводом 1 марта Дана цивилне заштите. На састанку је приказана презентација о раду сектора за ванредне ситуације.

 

У уторак 28 фебруара 2017 године,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је редован састанак са шефома и начелницима републичких инспекција и представницима инспекцијских служби града Шапца. На састанку су разматране заједничке  активости ових инспекција током фебруара. Посебан акценат је стављен на спречавање нелегалног рада угоститељских објеката, кроз сарадњу комуналне полиције и туристичке инспекције.

 

У среду 1 фебруара 2017 године,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је прву седницу Савета Мачванског управног округа у општинској управи Владимирци. На седници је усвојен извештај о раду Савета за 2016 годину и разматране активности локалних самоуправа у вези пописа изграђених објеката поводом примене закона о озакоњењу објеката.

 

У уторак 31  јануара 2017,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је састанак у градској управи Лозници са дневним редом  ''Сарадња републичких и градских инспекцијских органа''  са градоначелником Лонице, представницима градских инспекција и шефовима и начелницима републичких инспекцијских органа Мачванског управног округа.

 

У  среду 25 јануара 2017  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је редован састанак са представницима управе и  инспекцијским  службама града Шапца и начелницима и шефовима инспекцијских органа  за Мачвански управни округ.

 

У петак 6 јануара 2017, на Бадње вече,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, присуствовао је литургији коју  је служио Његово Преосвештенство Владика Лаврентије у саборном храму Светог Петра и Павла у Шапцу.

 

У петак 23 децембра 2016,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је редовну седницу Савета Мачванског управног округа у Шапцу. На седници су анализиране активности локалних самоуправа у примени Закона о озакоњењу објеката и активности око изградње Меморијалног центра ''Цер''.

 

У среду 21 децембра 2016,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је редован састанак са начелницима и шефовима републичких инспекција и представицима инспекцијских служби града Шапца. На  састанку су разматране припреме за наступајуће Новогодишње и Божићне празнике, учешће инспекција у њима. Посебно је разматрана појава нелегалних таксиста.

 

У петак 16 децембра 2016,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић,одржао је састанак са представницима градских и општинских одељења за урбанизам. На сатанку су анализирани резултати до којих су дошле локалне самоуправе у примени   закона  о  легализацији нелегално саграђених објеката.

 

У среду 14 децембра 2016,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, гостовао је у емисији Мачванским атарима на порталу Мачва инфо. Том приликом он је говорио о привредним потенцијалима Мачванског управног округа, искоришћавању топле воде које Мачва има у изобиљу, пољопривредној производњи, развијању туристичких капацитета, сарадњи са градом Брјанск из Руске федерације, привлачењу инвестиција.

 

У суботу 10 децембра 2016,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, гостовао је у емисији Актуелно на ТВ АС Шабац. У емисији је говорио о својим активностима током 2016 године, о сарадњи са локалним самоуправама, сарадњи републичких инспекцијских органа и локалних инспекцијских органа и о плановима за 2017 годину.

 

У среду 30 новембра 2016,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић,одржао је састанак са начелницима и шефовима републичких инспекција и представницима инспекција града Шапца. На састанку су разматрана питања о сарадњи ових инспекција и договорене активности за наредни период узимајући у обзир долазеће новогодишње и божићне празнике.

 

У понедељак 7 новембра 2016,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић,одржао је састанак са председником Инвестиционог фонда Белорусије Александром Васиљевичем Капитоновим, са председником  Привредне коморе северне Грчке Костасом Георгакосом, Браниславом Прелевићем, Веселином  Панићем подпредседником Привредне коморе Брчко дистрикта и професором Иваном Поповићем саветником за односе са Руском Федерацијом,  на ком су представљени приврени потенцијали Мачванског управног округа. 

 

У уторак 1 новембра 2016,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, присуствовао је свечаности поводом обележавања 95 година постојања и рада Завода за јавно здравље Шабац. Тим поводом одржана је и Конференција о улози локалних савета за здравље у здравственој заштити  и показатељима здравственог стања становништва. Скупу су присуствовали градоначелници и председници општина МУО, представници Института за јавно здравље Србије, здравстених установа и друге званице.

 

У четвртак 27 октобра 2016,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је редован састанак са  начелницима, шефовима републичких инспекција и представницима градске управе и инспекцијама града Шапца. На састанку су разматране заједничке активности инспекција у току септембра и октобра 2016 године и усвојен план активности до краја године.

 

У петак 21 октобра 2016,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, присуствовао  је као командант окружног штаба за ванредне ситуације семинару на тему ''Смањење ризика од елементарних непогода у општинама западне Србије''. Семинар је организовао  ''Caritas'' Србија а одржан је у истраживачкој станици Петница. Семинару су поред представника општина и градова Мачванског  и Колубарског управног округа  присуствовали и  представници сектора за ванредне ситуације НТЦ и Лука Роси представник Уједињених Нација.

 

У четвртак 20 октобра 2016,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, присуствовао  је четвртој седници Скупштине општине Богатић. На седници је усвојена одлука о приступању оснивања '' Меморијалног центра за очување културно историјских вредности и одрживи развој Цера'' д.о.о. Оснивању су приступили Влада РС,  град Лозница, општине: Богатић, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Коцељева и  Владимирци.

 

У петак 7 октобра 2016,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је редовну четврту седницу Савета Мачванског управног округа. На састанку је анализирана оправданост изградње Спомен обележја Церске битке и туристичког комплекса на Церу а  друга тема је била сузбијање нелегалне трговине дуваном на подручју Мачванског управног круга, координација активности  локалних инспекцијских органа  са републичким инспекцијским органима.

 

 У петак 7 октобра 2016,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је редован месечни састанак са окружним инспекцијама и инспекцијама града Шапца. На састанку су разматране текуће активности са посебним освртом на управо завршени Малогоспојински Шабачки вашар.

 

У четвртак 15 септембра 2016,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је редован месечни састанак са окружним инспекцијама и инспекцијама града Шапца. Тема састанка је била припрема  Шабачког вашара и поступање свих инспекција тим поводом. 

 

У петак 8 септембра 2016,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је редовну трећу седницу Савета Мачванског управног округа. На седници је начелник поднео извештај члановима Савета о посети делегације Мачванског управног округа граду  Брјанску    и о закључењу оквирног споразума са губернатором Брјанске области у Руској федерацији.

 

У среду 31 августа 2016 начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је редован састанак са републичким инспекцијама и инспекцијама града Шапца. На састанку су разматрана питања у вези заједничких активности и договоренa поступања за наредни период.

 

У  суботу 26  августа  2016. Начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, губернатор Брјанске области Александар Богомаз и министар за пољопривреду Белорусије Александр Леонидович приликом доласка на отварање сајма привреде Брјанске области и презентације производа малих и средњух предузећа

У  петак 26  августа  2016 године.Начелник  Мачванског управног округа  Драгослава Милановића,  губернатор Брјанске области Александар Богомаз и министар пољопривреде Белорусије Александр Леонидович,  отварају изложбу привредних остварења Брјанске области.

У  петак 26  августа  2016 године. Начелник   Драгослава Милановића и делегација Мачванског упрвног округа полажу цвеће код вечног пламена партизанима Брјанске области у уписивање начелника у књигу утисака.

У  петак 26  августа  2016 године. Начелник   Драгослава Милановића и делегација Мачванског упрвног округа у посети Меморијалном комплексу цивилним жртвама другог светског рата  Брјанске области – Руска Федерација.

У  петак 26  августа  2016 године. Говор начелника Мачванског управног округа Драгослава Милановића на 5 Међународном словенском економском  форуму на тему привредне сарадње Мачванског управног округа и Брјанске области.

У  петак 26  августа  2016 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић је посетио Здање Гагариновог дома у Брјанску.

У  четвртак 25  августа  2016 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић је као шеф делегације Мачванског управног округа одржао састанак са представницима Брјанске губерније – Руска Федерација. Делегацију Брјанске губерније предводио је Александар Богомаз, губернатор. Том приликом су размењени пригодни поклони.Радна посета делегације Мачванског управног округа на челу са начелником Мачванског управног округа Драгославом  Милановићем  Брјанској области – Руска Федерација,  и присуство 5 међународном словенском економском форуму

У  четвртак 25  августа  2016 године.Председник општине Богатић Ненад Бесеровац и градоначелник Брјанска Хлиманков, потписују споразум о сарадњи.

У  среду 24  августа  2016 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић је са делегацијом Мачванског управног округа посетио Универзитет у Брјанску, са којим Средња пољопривредна школа из Шапца има закључен споразум о размени предавача и школовању свршених ученика  на Униврезитету агрономије у Брјанску.

 

У  понедељак 25  јула  2016 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је редован састанак са начелницима и шефовима републичких инспекција и инспекцијама града Шапца. На састанку су разматрана текућа питања из редовних активности и договорене активности за наредни период.

 

 У  понедељак 27  јуна  2016 године, делегација  Рианске области из Русије на челу са Едуардом Шпинком посетила је општину Богатић. На састанку са председником општине Ненадом Бесеровцем ком је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић,  упознали су се  са привредним потенцијалима општине Богатић. Договорено је да се преговори о конкретним пројектима наставе током јула месеца 2016 године.

 

У  среду 29  јуна  2016 године, у седишту Мачванског управног округа одржана је презентација на тему Рад електронске писарнице. Презентацију су одржали представници Јужно Бачког округа из Новог Сада и фирме Акорд софтвер доо из Новог Сада. Презентацији су присуствовали запослени у стручној служби Мачванског управног округа, представници  локалних самоуправа и инспектори из инспекција Мачванског управног округа.

 

У  четвртак 23  јуна  2016 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, у седишту Мачванског управног округа одржао је састанак са представницима инвестиционог фонда Рианске области из Русије, које је предводио господин Едуардо Шпинко. Разговарало се о могућностима сарадње и финансирању конкретних пројеката у локалним самоуправама округа. Том приликом су представници фонда обавестили начелника да су са Средњом пољопривредном школом из Шапца већ потписани уговори о конкретној сарадњи. На састанку је договорено да гости посете општину Богатић где ће им презентовати привредне потенцијале општине.

 

 У  петак, 24  јуна  2016 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је у Шапцу другу редовну седницу савета Мачванског управног округа. Савету су присуствовали  чланови окружног Штаба за ванредне ситуације, начелник ветеринарске инспекције Мачванског управног округа и представник Ветеринарског специјалистичког института. Тема састанка су биле активности око спречавања, заштите и откалањања последица од нодуларног дерматитиса - болести говеда. Усвојени су закључци о хитном образовању Локалних кризних центара, настављању активности око обавештавања становништва о овој болести, припремама за дезинсекцију, дезинфекцију и уклањању евентуалних последица од ове болести и обавези појачане контроле промета говеда од стране ветеринарске и тржишне инспекције на територији Мачванског управног округа.

 

У  понедељак 13 јуна  2016 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је у Малом Зворнику, прву – конститутивну седницу савета Мачванског управног округа, четвртог сазива. Поред усвајања записника са претходне седнице, на савету је договорен радни састанак за 29 јун у Шапцу,  на ком ће бити представљен програм Електронске писарнице.

 

У  уторак 17 маја  2016 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, присуствовао је са представницима општине Крупањ и ученицима средње школе,  радионици коју је одржао Сектор за ванредне ситуације на тему ''Смањење ризика од катастрофе у школама''. Том приликом су анализиране превентивне мере и  поступања у  школама,  у случају  наступања ванредне ситуације.

 

У  среду 11 маја  2016 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, присуствовао је у Регионалној привредној комори  Ваљево предавању на тему Унапређење енергетске ефикасности. Предавач је био Радован Мијаиловић, координатор за енергетску ефикасност.

 

У  уторак,  26 априла  2016 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је редован колегијум са шефовима одсека подручних организационих јединица републичких органа (инспекције). Формирана је радна група која ће под надзором начелника управног округа спровести акцију заједничких инспекцијских прегледа у току месеца маја 2016 године. Групу сачињавају представници туристичке, санитарне и инспекције рада.

 

У  четвртак 7 априла  2016 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је радни састанак у Владимирцима,  ком су присуствовали председник општине Владимирци, заменик градоначелника града Лознице и начелник градске управе Шабац. На састанку су разматрана питања у вези благовремене примене Закона о општем управном поступку и решавање комуналних проблема односно одлагање медицинског отпада на територији града Лознице и гравитирајућих општина Љубовије, Малог Зворника и Крупња.

 

У  среду 6 априла  2016 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, присуствовао је презентацији Закона о управљању отпадом у Регионалној привредној комори Ваљево.  Презентацију су обавиле представнице Министарства пољопривреде и заштите животне средине Радмила Шеровић, Ивана Радосављевић и Јелена Тесла.

 

У  петак 18 марта  2016 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, присуствовао је првом од планирана три  семинара,  на тему Закон о инспекцијском надзору. Семинар је организовала шефица Одсека за санитарни надзор Мачванског управног округа др Борка Кокановић уз сарадњу са начелником управног округа, Гораном Стоићевићем директором Центра за стручно усавршавање и Игором Драгичевићем помоћником директора Завода за јавно здравље Шабац.  Предавачи на семинару су били Мирослав Савић, Верица Пешић и Радосав Митровић чланови програма ''Тренинг за тренере''. Следећи семинари биће одржани 22 априла у Нишу и 20 маја на Копаонику.

 

У  петак 18 марта  2016 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, као командант,  одржао је редовану седницу штаба за ванредне ситуације Мачванског управног округа.  На састанку је анализиран и усвојен извештај о активностима окружног, градских и општинских штабова за ванредне ситуације током  трајања ванредне ситуације, од 10 до 15 марта 2016 године. На састанку је  је закључено да су сви штабови предузимали максималне мере како би се припремили за одбрану од могућих поплава и других штетних последица. Поред тога закључено је да се у наредном периоду настави са обукама чланова штабова, јер је веома важно стално подизати свест о могућим елементарним непогодама. 

  

У среду 2 марта 2016 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је састанак окружног штаба за ванредне ситуације. На састанку је усвојен извештај о раду за 2015 годину, разматран је и усвојен план рада за 2016 годину. Начелник одељења за ванредне ситуације Мачванског управног округа, мр Фадиљ Незири, поднео је извештај о предузетим мерама за одбрану од поплава на водотоковима II реда а по акту Србија вода. На састанку је усвојен предлог за именовање нових чланова окружног штаба за ванредне ситуације. 

 

У  четвртак 25 фебруара  2016 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је редован месечни састанак са начелницима и шефовима републичких инспекција и са представницима инспекцијских служби града Шапца. На састанку су  договорене активности  у наредном периоду.

 

У  четвртак 28 јануара  2016 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је редован месечни састанак са начелницима и шефовима републичких инспекција и са представницима инспекцијских служби града Шапца. На састанку је разматрана реализација договорених активности са претходних састанака и предузимање нових у наредном периоду.   

 

У  четвртак 24.децембра  2015 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је редован месечни састанак са представницима републичких инспекцијских органа и представницима инспекцијских служби града Шапца. На састанку су договорени модалитети сарадње инспекције рада и саобраћајне инспекције као и примена Закона о инспекцијском надзору који почиње да се примењује од 01.јануара 2016.године.

 

У  среду 3 децембра  2015 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је редовну 19 седницу Савета Мачванског управног округа. На састанку су разматрана  остварења закључака са 18 седнице савета, сузбијање рада на црно – ивестилац је био Данило Недељковић шеф одељења инспекције рада и заштите на раду за Мачвански управни округ и анализиран досадашњи рад и тренутни пресек стања на активностима поводом изградње Регионалне депоније ''Каленић'',  извештај је поднео Драгослав Милановић начелник Мачванског управног округа.

 

У  среду 27 новембра  2015 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је редован месечни састанак са представницима републичких инспекцијских органа и представницима инспекцијских служби града Шапца. На састанку су разматрани ефекти заједничких активности републичких и градских  инспекцијских органа. Др борка Кокановић шеф Одсека за санитарни надзор посебно је истакла пеоблем предузећа Зорка Енергетика, у стечају, у којем не постоји ни минимум хигијенско техничких услова, а одређен број радника и даље ради у предузећу.

 

У  четвртак 29 октобра  2015 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић и чланови Савет Мачванског управног округа присуствовали су презентацији ''Територијална организација Министарства одбране у локалним самоуправама''. Презентацију су одржали представници Министарства одбране. 

 

У  среду 28 октобра  2015 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је редован месечни састанак са представницима републичких инспекција и представницима инспекција града Шапца. На састанку су анализиране поједине појаве које захтевају координирано поступање ових инспекција. Истакнути су примери добре сарадње у областима угоститељства, када су заједнички поступали комунална полиција града Шапца и републички туристички инспектор што је допринело регистрацији нелегалних угоститељских објеката.

 

У среду, 14 октобра 2015 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, присуствовао је у Богатићу обуци чланова општинског штаба за ванредне ситуације, на тему ''Механизми за смањење ризика од пририодних катастрофа у општинама које су претрпеле штету од поплава''. Обуку су организовали Добротворни фонд СПЦ  ''Човекољубље'', Сектор за ванредне ситуације и општина Богатић. 

 

У  среду 7 октобра  2015 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић присуствовао је семинару на тему ''Управљање инфраструктурним пројектима'' у Омладинском центру Лозница. Семинару су присуствовали представници града Лознице и општина са територије Мачванског управног округа. Предавач је био проф др Милан Тривунић са Техничког факултета из Новог Сада. 

 

У среду, 30 септембра 2015 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је састанак на тему Сарадња инспекцијских органа на релацији републичка инспекција – инспекцијске службе града Шапца,  на којем су разматрани резултати рада за период од 1 јуна до 30 септембра 2015 године. Оцењено је да су разлози конституисања неформалног колегијума напред наведених инспекцијских органа у доброј мери испуњени и да се рад овог тела настави и  убудуће.

 

У  среду 16 септембра 2015 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић присуствовао је Обуци за чланове штабова за ванредне ситуације на тему: Одговор локалне заједнице на ванредне/кризне ситуације са посебним акцентом на јавно-здравствени приступ. Обуку је организовао и спровео Завод за јавно здравље Шабац. Предавачи су били прим. др Милијана Поповић и здравствени сарадник Снежана Теодоровић. Обуци су присуствовали представници локалних самоуправа Мачванског управног округа.

  

 У петак, 4 септембра 2015 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је 17 редовну седницу Савета Мачванског управног округа. На седници су разматране теме у вези са функционисањем  јединица локалне самоуправе у периоду између две седнице Савета, анализиран је закључак Владе Републике Србије поводом оцене садржине и квалитета web презентација  јединица локалне самоуправе, заједничко функционисање инспекција различитих нивоа власти и разматрана је иницијатива  за сарадњу са Томбовском области у Руској Федерацији.

 

У  понедељак 31 августа 2015 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је састанак са темом Анализа сарадње републичких инспекцијских органа и инспекцијских служби Града Шапца. Састанку су присуствовали начелници и шефови републичких инспекција, начелник Градске управе Шабац и представник Привредне комора Ваљево. На састанку су анализиране активности које су предузимале инспекције током летњих месеци  са посебним освртом на рад током високих летњих температура.

 

У четвртак 13 августа 2015 одржана је свечаност на Мишару, поводом 209 година од Боја на  Мишару. Свечаности је присуствовао начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић уз представнике Министарства за рад, борачка и социјална питања и председника скупштине града Шапца Слободана Мирковића.

 

У недељу 26 јула 2015 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић  присуствовао је у Дубљу обележавању 200 година од Боја на Дубљу. Обележавању су поред организатора,  општине Богатић, културно образовног центра Богатић, одбора Владе  Републике Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије  присуствовали и представници Министарства одбране.

 

У петак 24 јула 2015 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић присуствовао је са председником Владе Републике Србије Александром Вучићем, члановима Владе и руководством општине Крупањ свечаности поводом отварања пута Коренита – Крупањ. Пут је обновљен после катастрофалних поплава и клизишта која су задесила општину Крупањ 2014 године.

 

У среду 10 јуна 2015 године,   начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић присуствовао је у Регионалној привредној комори у Ваљеву,  јавној расправи о Нацрту закона о претварању права коришћења у право својине на грађевинском земљишту уз накнаду. Испред Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре присуствовали су: Александра Дамњановић, државни секретар, Љубомир Аксентијевић, посебни саветник министра, Даринка Ђуран, виши саветник у сектору за грађевинске послове и грађевинско земљиште, мр Ђорђе Милић, в.д. помоћник министра, Милан Ракић, саветник подпредседника Владе и Никола Милојевић, саветник подпредседника Владе.  

 

 У понедељак 1 јуна 2015 године,   начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић присуствовао је у Мајуру састанку са министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић и народним посланицима др Бобаном Бирманчевићем и Александром Перановићем. На састанку се разговарало о изградњи путног прелаза преко железничке пруге у селу Мајур.

 

 У петак, 22 маја 2015 године, у Шапцу,  начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић одржао је 16 редовну седницу савета Мачванског управног округа. На савету су анализиране мере које су предузете у време великих кишних и снежних падавина, почетком марта ове године, извештај је поднео координатор одељења сектора за ванредне ситуације Мачванског управнок округа, Фадиљ Незири  и разматрана је информација о најактуелнијим критичним тачкама и нерешеним питањима у објектима од јавног значаја који су под санитарним надзором, извештај је поднела др Борка Кокановић, шеф одсека санитарне инспекције.

 

 У четвртак, 21 маја 2015 године, на Спасовдан   начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, присуствовао је у Крупњу свечаности поводом дана општине Крупањ.Том приликом председник општине Крупањ  уручио је признања заслужним појединцима и предузећима. Мачванском  управном округу  уручена је Захвалница за помоћ у отклањању последица поплава.

 

У понедељак 18 маја 2015 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић,  на позив начелника Јужнобачког округа Зорана Милошевића из Новог Сада, присуствовао је презентацији новог софтвера за вођење евиденције у писарници – ''Е – писарница'' . Састанку су присуствовали државни секретари Министарства за државну управу и локалну самоуправу Видосава Џагић и Иван Бошњак.

 

У среду, 13 маја 2015 године,   начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, присуствовао је у Крупњу, обуци чланова општинских  штабова за ванредне ситуације. Тема обуке је била ''Механизми за смањење ризика од природних катастрофа у општинама које су претрпеле штету од поплава''. Организатори обуке су Добротворни фонд Српске православне цркве ''Човекољубље'' и Сектор за ванредне ситуације. Током обуке разматрана су сазнања и искуства до којих се дошло, током катастрофалних поплава 2014 године и изнети предлози за унапређење система за одбрану од поплава и клизишта. 

 

У понедељак, 4 маја 2015 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић присуствовао је састанку у Специјалној болници за  рехабилитацију у Бањи Ковиљачи. Домаћин је био др Александар Јокић, помоћник директора за медицинске послове. Састанку је присуствовао и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин. На састанку се разговарало о приватизацији Специјалне болнице. После састанка министар се сусрео и са запосленима, које је обавестио о плану приватизације и  рекао им да  после приватизације неће бити отпуштања радника.

 

У уторак, 28 априла 2015 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић,  на позив председника скупштине Града Лознице, присуствовао је редовној седници градске скупштине. После скупштине одржао је  састанак са градоначелником Видојем Петровићем на којем су разматрана питања из редовних активности градске управе.

         

У петак 3 априла 2015 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, одржао је састанак на тему ''Спречавање рада на црно на територији Мачванског управног округа''. У раду састанка  учешће су узели представници Директората инспектората за рад директор Бојан Јоцић и заменик директора Дејан Ковачевић,  представници локалних самоуправа, представници јавних предузећа са територије Мачванског управног округа, представник Регионалне привредне коморе из Ваљева извршни директор Петар Николић и представници Нациналне службе за запошљавање,  филијале Шабац и Лозница.

 

У уторак 24 марта 2015 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић,  одржао је редовну седницу  савета Мачванског управног округа. Најважније тачке дневног реда биле су унапређење сарадње између локалних самоуправа, управног округа и министарства државне управе и локалне самоуправе. Поводом тога,  гост савета је био државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак, који је својим  обраћањем узео активно учешће у раду  савету на тему унапређења сарадње. Друга тачка дневног реда била је анализа предузетих активности  током великих снежних и кишних падавина  почетком марта 2015 године.

 

У среду 18 марта 2015,  у седишту Мачванског управног округа у Шапцу одржан је састанак у организацији Начелника Мачванског управног округа Драгослава Милановића са представницима Републичке Дирекције за воде. Тема састанка је била сарадња са локалним самоуправама у области управљања водама у Републици Србији (према Закону о водама из 2010 године).Састанку су присуствовали представници Дирекције за воде, начелница републичке водне инспекције Љиљана Анђелић,  шефица одсека водне инспекције Краљево Слађана Пашајлић,  водна инспекторка са седиштем у Шапцу Гордана Јовановић као и представници свих локалних самоуправа са подручја Мачванског управног округа.

 

У среду 25 фебруара 2015, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, посетио је општину Љубовија и одржао састанак са председником општине и његовим сарадницима. Том приликом он је уручио Елаборат о трасама државних путева који пролазе кроз седишта градова и општина. Поред овога, на састанку се разговарало  о блокади рачуна предузећа Дуван АД Љубовија, о изградњи моста преко Дрине између Љубовије и Братунца, за који је обезбеђен пројекат а средства се очекују од Владе Републике Србије и о могућностима за изградњу привредних објеката и отварање нових радних места.

 

 

19.02.2015 Начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић,  одржао је састанак са представницима локалних самоуправа и представницима ЈП ПУТЕВИ  СРБИЈЕ. На састанку су локалним самоуправама уручени Елаборати о трасама државних путева који пролазе кроз седишта градова и општина. Представници локалних самоуправа су указали на проблеме које имају у погледу одржавања и функционисања путне мреже. Закључено је да се локалне самоуправе обрате захтевима Министарству грађевине, саобраћаја и инфраструктуре са пројектном документацијом ради обезбеђивања средстава неопходних за извођење радова.

 

 

Начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић у присуству председника општине Мали Зворник Зорана Јевтића, председника општине Богатић Ненеда Бесеровца, заменика председника општине Богатић Мирослава Дабића  и Матије Миловановића дир Дирекције за грађевинско земљиште општине Богатић  одржао је 19 фебруара 2015 конференцију за штампу на којој је упознао јавност о мерама које су предузете у погледу помоћи општини Богатић на превазилажењу тешкоћа у вези водоснабдевања у селу Црна Бара. Општина Мали Зворник привремено је уступила на коришћење 4 цистерне за воду које ће бити размештене у угроженим селима општине Богатић.

 

Начелник Мачванског управног округа одржао је 30 јануара 2015 14 редовну седницу Савета Мачванског управног округа, трећег сазива.

На седници је извештај о раду поднела начелница одсека санитарне инспекције за МУО др Борка Кокановић. У свом извештају начелница је говорила о стању санитарне заштите  централних водовода,  о предшколским установама, о школама  и о здравственим установама на територији Мачванског управног округа.Поред тога, разматрани су и проблеми који се јављају у локалним самоуправама као последица смањења броја запослених од 6,5%. Начелник је најавио нову методологију рада у наредном периоду, посете локалним самоуправама, планирање рада у сарадњи са локалним самоуправама, почетне  активности  ће бити на општинама које су још увек у ванредној ситуацији, савети  управног округа одржаваће се у седиштима локалних самоуправа.

 

Командант окружног штаба  Драгослав Милановић ,начелник Мачванског управног округа, одржао је 15 редовну седницу Окружног штаба за ванредне ситуације,  21.01.2015 у Шапцу.

На седници је усвојен извештај о раду за 2014 годину. Разматран је и усвојен План активности за 2015 годину. Поред ових, анализиране су и следеће теме: попуњеност, опремљеност и обученост специјализованих јединица цивилне заштите на територији МУО, квалитет постигнуте сарадње са суседним окрузима у циљу заједничког деловања у ванредним ситуацијама,  извештај о спремности зимских служби за зимску сезону 2014/2015,  мере које се предузимају у изградњи и функционисању ''Службе 112'', анализа стања система за јавно узбуњивање на територији МУО и усвојен је предлог за  промену  чланова окружног штаба.

 

11.09.2014 Тринаеста редовна седмица Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у четвртак 11.09.2014. године у просторијама Мачванског управног округа у Шапцу, са почетком у 11:00 часова.Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући, Борка Кокановић - начелник Одељења санитарне инспекције, Мирослав Мићић - председник општине Љубовија, Дејан Нешић - заменик председника општине Владимирци, Душан Илинчић - председник општине Коцељева и Ненад Ђурић - начелник опште управе града Шапца.

За детаљније кликни овде:Тринаеста редовна седница Савета Мачванског управног округа

 

19.06.2014 Дванаеста редовна седмица мачванског управног округа

            Дванаеста редовна седница Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у среду 19.06.2014. године у просторијама Мачванског управног округа у Шапцу, са почетком у 11:00 часова.Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући Савета и Бесаревац Ненад - председник општине Богатић.Седмици су присуствовали и Марјановић Предраг заменик председника општине Крупањ и Веселиновић Мирко - начелник ветеринарске инспекције за Мачвански управни округ.

За детаљније кликни овде:Дванаеста редовна седница Савета Мачванског управног округа

 

У току ванредне ситуације на подручију општине Шабац начелник Мачванског округа, Вешић Светомир као члан кризног штаба града Шапца, на чијем се челу налазио командант генерал Љубиша Диковић, активно је учествовао у активностима које су предузимане , у циљу одбране града и околних насеља.

 

13.05.2014 Једанаеста редовна седмица мачванског управног округа,трећег сазива, одржана је у уторак 13.05.2014. године у просторијама Мачванског управног округа у Шапцу, са почетком у 11:00 часова.Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући Савета, Владица Марковић - председник општине Владимирци,Раде Грујић – председник општине Крупањ Седмици су присуствовали и Славица Ранковић – заменица председника општине Коцељева, Јован Миладиновић - члан градског већа града Лознице.

За детаљније кликни овде:Једанаеста редовна седница Савета Мачванског управног округа

 

01.04.2014 Десета редовна седмица мачванског управног округа

            Десета редовна седница Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у уторак 01.04.2014. године у просторијама Мачванског управног округа у Шапцу, са почетком у 11:00 часова.Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући Савета, Драган Богићевић - председник општине Мали Зворник,Раде Грујић – председник општине Крупањ и Милош Милошевић – градоначелник града Шапца.

За детаљније кликни овде:Десета редовна седница Савета Мачванског управног округа

 

01.03.2014 Светски дан цивилне заштите

           Светски дан цивилне заштите, који се обележава 1.марта био је прилика да се у шабачком Центру за стручно усавршавање још једном укаже на значај развијене свести о припремљености за превентивне и мере самозаштите у случају елементарних непогода и несрећа.Према међународним стандардима цивилна заштита представља органозован одговор државе на опасности које угрожавају становништво, материјална добра и животну средину.То је најшири облик организовања, припремања и учешћа становништва у хуманитарним активностима и задацима заштите и спасавања.Обележавању дана цивилне заштите присуствовао је и начелник Мачванског управног округа, Вешић Светомир.

 

13.12.2013 Девета редовна седмица мачванског управног округа


          Девета редовна седница Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у петак 13.12.2013. године у просторијама СО Коцељева у Коцељеви, са почетком у 11:00 часова.Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући Савета, Миодраг Лазић - председник општине Мали Зворник и Верољуб Матић - председник општине Коцељева.

За детаљније кликни овде:Девета редовна седница Савета Мачванског управног округа

 
06.11.2013 Осма редовна седмица мачванског управног округа

Осма редовна седница Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у среду 06.11.2013. године у просторијама Мачванског управног округа Шабац, са почетком у 11,00 часова. Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући Савета, Владица Марковић - председник општине Владимирци и Милош Милошевић – градоначелник града Шапца.

За детаљније кликни овде:Осма редовна седница Савета Мачванског управног округа

 
25.09.2013 Седма редовна седмица мачванског управног округа


Седма редовна седница Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у среду 25.09.2013. године у просторијама Центра за стручно усавршавање ул. Николе Тесле бр.1а на Летњиковцу – Шабац,  са почетком у 11,00 часова. Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући Савета и Раде Грујић - председник општине Крупањ.

 За детаљније кликни овде:Седма редовна седница Савета Мачванског управног округа

 

19.06.2013 Шеста редовна седмица мачванског управног округа

Шеста редовна седница Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у среду 19.06.2013. године у просторијама СО Крупањ у Крупњу са почетком у 11,00 часова.

Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући Савета, Слободан Савић - председник општине Богатић, Миодраг Лазић - председник општине Мали Зворник, Верољуб Матић - председник општине Коцељева и Раде Грујић - председник општине Крупањ.

Седници су присуствовали без права гласа: Милоје Лукић заменик председника општине Крупањ, Петровић Радомир дир. Међуопштинског архива за Мачвански управни округ и Глигорић Милоје ветеринарски инспектор - Министарство пољопривреде управа за ветерину.

За детаљније кликни овде: Шеста редовна седница Савета Мачванског управног округа

 

 

20.05.2013 Обука припадника специјализоване јединице цивилне заштите за заштиту од пожара.

Од 20.05.2013 год. до 24.05.2013 године у Регионалном центру за професонални развој запослених у образовању Летњиковац – Шабац, биће одржана Обука специјализованих јединица цивине заштите за заштиту од пожара. На обуци учествује 27 полазника.

За детаљније кликни овде:Обука за припадника специјализоване јединице заштиту од пожара

 


25.04.2013 Пета редовна седмица мачванског управног округа

Пета редовна седница Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у четвртак 25.04.2013. године у просторијама СО Богатић у Богатићу, са почетком у 11:00 часова.

Седници присуствују чланови Савета: Светомир Вешић начелник управног Округа и председавајући Савета, Слободан Савић председник општине Богатић, Верољуб Матић председник општине Коцељева, Миодраг Лазић председник општине Мали Зворник, Раде Грујић председник општине Крупањ и Милош Милошевић градоначелник града Шапца.

За детаљније кликни овде: Пета редовна седница Савета Мачванског управног округа

РЕПУБЛИКА СРБИЈА – МАЧВАНСКИ УПРАВНИ ОКРУГ

Thursday the 18th. By BlueHost Review and Affiliate Marketing.
Copyright 2012

©