Print

 

ЗРЕЊАНИН, 09. ОКТОБАР 2019. ГОДИНЕ

29.СЕДНИЦА КООРДИНАЦИОНЕ КОМИСИЈЕ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКИ НАДЗОР

У среду 09. октобра 2019. године у Зрењанину је са почетком у 12:00 часова одржана 29.Седница Координационе комисије за инспекцијски надзор, којом је председавао министар државне управе и локалне смоуправе Бранко Ружић. Седници су присуствовали сви начелници управних округа са територије Републике Србије. На састанку је било речи о примени Закона о територијалној организацији, запошљавању нових инспектора у наредне три године и стручном усавршавању у НАЈУ. Седници  је присуствовао и начелник Мачванског управниг округа Владан Красавац 

За детаљније кликни овде

 

ПЕТАК,04.ОКТОБАР 2019.ГОДИНЕ

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ НАЧЕЛНИКА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА ВЛАДАНА КРАСАВЦА

У петак 04.октобра са почетком у 11:00 часова у кабинету начелника Мачванског управног округа Владана Красавца одржана је конференција за медије. Тема конференције: Извештај о боравку српске  деце из Славоније - Република Хрватска у општинама Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

КОЛЕГИЈУМ-04.ОКТОБАР 2019.ГОДИНЕ

Седми   по реду колегијум у 2019. години одржан је у петак 04. октобра   2019. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 9:00 часова. Поред извештаја о реализацији закључака са претходног,шестог  колегијума, који је одржан 02.септембра   2019. године, извршена је анализа рада инспекцијских органа за месец септембар  2019. године. На крају састанка утврђени су   закључци који ће се у наредном периоду спроводити.

За детаљније кликни овде

 

НОВИ САД,03.ОКТОБАР 2019.ГОДИНЕ

ОТВОРЕН САЈАМ СПОРТА И ТУРИЗМА

У оквиру међународних сајмова "ЛОРИСТ" отворен је 03.октобра 2019.године Сајам спорта и туризма, који је одржан од 03. до 06. октобра. Сајам се организује  под покровитељством града Новог Сада, а посвећен је првенствено промоцији школског спорта.Сајам спорта и туризма је отворио, у присуству великог броја званица из јавног живота, посетилаца и новинара градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. Овом догађају присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде 

 

СРЕДА, 02.ОКТОБАР 2019.ГОДИНЕ, БЕОГРАД

Научна конференција "Србија:род,политке и становништво"

У среду, 02. октобра 2019. године, у Свечаној сали Српске академије наука и уметности одржана је научна конференција на тему: "Србија: род, политке и становништво".Организатори овог значајног скупа су  Српска академија наука и уметности, Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију  и популациону политику Владе Републике Србије и Институт друштвених наука -Центар за демографска истраживања. Поздравну реч на отварању конференције присутнима су  упутили  академик Владимир С. Костић и проф.др Славица Ђукић Дејановић. Конференцији су присуствовали бројни гости из научног и јавног  живота, начелници Управних округа, представници локалних самоуправа и медији који су дали велики публицитет овом догађају. Конференцији је присуствовао и представник Мачванског управног округа Зорица Чолић, шеф Одсека у Стручној служби.

За детаљније кликни овде

 

ДРЕНОВАЦ, 02.ОКТОБАР 2019.ГОДИНЕ

ПОЧЕТАК РАДОВА НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ДРЖАВНОГ  ПУТА

 ШАБАЦ-СРЕМСКА МИТРОВИЦА

У среду 02. октобра 2019. године Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Проф.др Зорана Михајловић присуствовала је почетку радова на реконструкцији државног пута Шабац-Сремска Митровица, у дужини од 6 километара .Овом догађају присуствовали су сарадници министарке и чланови њеног кабинета, народни посланици, одборници у  Скупштини града Шапца,велики број мештана и представници медија. Догађају је  присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

ШАБАЦ,01.ОКТОБАР 2019.ГОДИНЕ

ПОЧЕТАК НОВЕ СТУДЕНТСКЕ ГОДИНЕ 2019/2020

Поводом почетка нове студентске године 2019/2020,у уторак 01. октобра 2019. године са почетком у 12:00 часова уприличена је свечаност у Високој медицинској и пословно технолошкој школи струковних студија у Шапцу. У присуству бројних званица и гостију, професора и судената озваничен је почетак нове студентске године за све будуће стденте ове високошколске установе. Свечаности су присуствовали Игор Драгићевић, др Душан Сибинчић, в.д. Директор Академије Маријана Исаковић, професори, гости из јавног живота,велики број студената. Све присутне је поздравио директор др Никола Јанчев уз жеље за успех у студирању. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

НИШ,01.ОКТОБАР 2019.ГОДИНЕ

Трећи састанак Националне коалиције за окончање дечјих бракова у Србији

У уторак 01.октобра 2019.године у седишту Нишавског управног округа, Нишу,са почетком у 11:00 часова, одржан је Трећи састанак Националне коалиције за окончање дечјих бракова у Србији. Ово је први састанак који се на ову тему одржава ван Београда. Начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски, која је уједно и члан Националне коалиције за окончање дечјих бракова, била је домаћин овом састанку.У раду састанка узело је учешће велики број представника из Управних округа Јабланичког, Расинског и Мачванског, из СКГО, представника болница, домова здравља,  установа за социјални рад, локалних самоуправа, тако да је одзив учесника био на завидном нивоу. Медији су дали велики публицитет овом догађају како би се и широка јавност упознала са овом значајном темом. Састанку је присуствовао и представник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

САСТАНАК У ОПШТИНИ ВЛАДИМИРЦИ,

30.СЕПТЕМБАР 2019.ГОДИНЕ

У понедељак 30. септембра 2019.године,са почетком у 11:00 часова  одржан је у општини Владимирци  састанак начелника Мачванског управног округа Владана Красавца, председеника општине Милорада Милинковића и Александра Марјановића. Тема састанка: Геотермални потенцијали општине Владимирци. Састанак је одржан у наставку редовних активности начелника Мачванског управног округа Владана Красавца.

За детаљније кликни овде

 

ПОСЕТА ДЕЦЕ ИЗ СЛАВОНИЈЕ-РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА  ОПШТИНАМА    ЉУБОВИЈА,КРУПАЊ И МАЛИ  ЗВОРНИК,

27.-29.СЕПТЕМБАР 2019.ГОДИНЕ

Општине у Мачванском управном округу Љубовија, Крупањ и Мали Зворник, биле су у периоду од петка  27. до недеље  29. септембра 2019. године  домаћини за педесеторо наше деце из Републике Хрватске, из околине Вуковара. Председници општина Љубовија, Крупањ и Мали Зворник са својим сарадницима угостили су и чланове  високе делегације Заједничког вијећа општина из Хрватске, представнике  општина Димитровград и Кула и начелника Мачванског управног округа Владана Красавца. Велика подршка у спровођењу читаве идеје, била је  од државног секретара у Министарству за државну управу и локалну самоуправу Ивана Бошњака.

За детаљније кликни овде

 

КОЦЕЉЕВА,28.СЕПТЕМБАР 2019.ГОДИНЕ

 ДЕСЕТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ П.Д."ЕКО ТАМНАВА"Д.О.О.УБ

У суботу 28. септембра у Коцељеви је  са почетком у 13:30 часова одржана Десета редовна седница П.Д."Еко Тамнава" д.о.о., на којој се нашло седам тачака дневног реда. Скупшини су присуствовали и  Помоћник министра заштите животне средине Слободан Перовић, Радмила Шеровић, начелник Одељења  за управљање отпадом и  државни секретар Драган Јеремић. Десетој седници је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

КОЦЕЉЕВА, 28.СЕПТЕМБАР 2019.ГОДИНЕ

XI САЈАМ ЗИМНИЦЕ

У Коцељеви се традиционално последње недеље септембра  месеца одржава Сајам зимнице. Тако је било  и ове 2019. године. У  петак 27. и суботу  28. септембра, по једанаести пут је   одржана ова значајна манифестација, по којој је општина Коцељева надалеко позната.Првог фестивалског дана 27. септембра  учествовали су предшколци и ученици школа из Коцељеве, бројни уметници и писци. Наредног дана такмичари у припремању зимнице излагали су своје  производе,након чега је одржан карневал.Са почетком у 10:00 часова започело је такмичење у припремању ловачког гулаша. На  крају манифестације одржан је богат културно уметнички програм у коме су учествовали Ансамбл "Коло" из Београда и естрадни уметници. Овом значајном догађају присуствовао је и Владан Красавац,начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

ШАБАЦ,27.СЕПТЕМБАР 2019.ГОДИНЕ

ОТВОРЕН ЈЕСЕЊИ САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА

У петак 27. септембра 2019. године у Шапцу је  отворен  традиционални Јесењи сајам запошљавања.Сајам је са почетком у 11:00 часова отворен у хотелу Зелени венац.Окупио је  око 50 послодаваца који су понудили преко 230 слободних радних места различитих профила и степена стручне спреме.Јесењи сајам запошљавања  је отворио директор Националне службе запошљавања, Филијала Шабац Радивоје Мићић. Овом догађају присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

ПЕТАК 27.СЕПТЕМБАР 2019.ГОДИНЕ,НАКУЧАНИ

АСФАЛТИРАН ПУТ У НАКУЧАНИМА

У петак 27.септембра 2019. године  пуштен је у саобраћај асфалтни пут у Накучанима, путни правац Мала Марјановића према Панићима и Дивич мала у укупној дужини од око 2500 метара, пут према фудбалском терену, а урађен је и пракинг простор  за око 20 возила. Овај путни правац урађен је уз помоћ Владе Републике Србије и Министарства грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре. Овом догађају присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

ВАЉЕВО,23.СЕПТЕМБАР 2019.ГОДИНЕ

САСТАНАК У РЕГИОНАЛНОЈ ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ ВАЉЕВО

На иницијативу Групације произвођача пластичних производа, Привредна комора Србије је формирала радну групу за израду нацрта Стратегије управљања пластиком у Републици Србији до 2030. године у пакету циркуларне економије.Имајући у виду важност упознавања са овим стратешким документом, у понедељак 23. септембра 2019.године, са почетком у 11:00 часова одржан је  састанак у Ваљеву.Том приликом представљен је нацрт Стратегије управљања пластиком у Републици Србији до 2030. године у пакету циркуларне економије. Састанку је присуствовао и представник Мачванског управног округа .

За детаљније кликни овде

 

КРУПАЊ,20.СЕПТЕМБАР 2019.ГОДИНЕ

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ

Петак,  20. -ти  септембар  2019. -те године у Крупњу је свечано  прослављен као први  Дан Септембарских свечаности посвећених данима ослобођења Крупња од окупатора .Централни и величанствени догађај одвијао се у Дому културе "Политика", где је са почетком у 12:00 часова одржана Свечана седница Скупштине општине Крупањ, уз присуство бројних званица, добитника јавних признања, одборника, представника Војке Србије, Српске православне цркве,градова и општина из окружења и грађана Крупња. Овом догађају присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

МАЛИ ЗВОРНИК,17.СЕПТЕМБАР 2019.ГОДИНЕ

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ

У уторак, 17. - ог  септембра 2019. - те године у Малом Зворнику  свечано je прослављен Дан општине. Уз присуство бројних званица, добитника јавних признања, одборника, чланова Општинског већа, челника општине, руководилаца Општинске управе, обележена је LXXV-та годишњица ослобођења територије од немачке окупације у Другом светском рату и LXIV-та годишњица од оснивања општине Мали Зворник. Овом догађају присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

15.СЕПТЕМБАР 2019.ГОДИНЕ, ТРШИЋ

86.ВУКОВ САБОР

У недељу 15. септембра 2019. године,са почетком у 12:00 часова  одржана  је завршна манифестација 86. Вуковог сабора у Тршићу. Саборски дани трају од понедељка  9.септембра до недеље  15. септембра 2019. године и у знаку су обележавања великог јубилеја нашег духовног постојања, осам векова од проглашења аутокефалности Српске православне цркве.За све поштоваоце Вуковог дела, током саборских дана, припремљени су бројни програми,књижевне вечери ,концерти,позоришне представе и изложбе у Лозници и Тршићу. Организатор овогодишњег 86. Вуковог сабора је лознички центар за културу "Вук Караџић", под покровитељством Министарства културе и информисања и града Лознице. Овом догађају присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

ШАБАЦ,13.СЕПТЕМБАР 2019.ГОДИНЕ

САСТАНАК НАЧЕЛНИКА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ  ОКРУГА СА КОМАНДАНТОМ КАСАРНЕ"ЦЕРСКИ ЈУНАЦИ"ШАБАЦ

У петак 13.септембра 2019. године, одржан је састанак Владана Красавца, начелника Мачванског управног округа и потпуковника  Синише Маринковића, команданта касарне "Церски јунаци" у Шапцу, једине касарне која се налази на територији овог Управног округа. Састанак је одржан у кабинету начелника Управног округа, са почетком у 10:00 часова. Тема састанка је била сарадња цивилног и војног сектора.Разговарало се и о заједничком деловању у промоцији акције запошљавања војних и цивилних лица у касарни у Клупцима, за чије отварање се врше припреме. Начелник Управног округа је информисао команданта касарне о разговорима који су вођени у Сомбору, на координацији начелника Управних округа, везано за сарадњу војске и округа.Ово је први састанак  начелника Мачванског управног округа и команданта касарне "Церски јунаци". Закључено  је да се убудуће овакви  састанци одржавају периодично, по указаној потреби.

 

СЕДНИЦА САВЕТ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ  ОКРУГА

11.СЕПТЕМБАР 2019.ГОДИНЕ, ШАБАЦ

Четврта   седница Савета Мачванског управног округа у 2019. години, одржана је у среду 11. септембра  2019. године у Шапцу, у сали Завода за јавно здравље Шабац, са почетком у 10:30 часова. Тема седнице Савета била је: "Социјална заштита у јединицама локалне самоуправе". Известиоци по овој теми  били су: Мирјана Комненовић, саветница за социјалну заштиту СКГО, Ненад Стојановић, саветник, Републички завод за социјалну заштиту, Славица Милојевић, руководилац Одељења за информисање, Републички завод за социјалну заштиту.

За детаљније кликни овде

 

СОМБОР,11.СЕПТЕМБАР 2019.ГОДИНЕ

КООРДИНАЦИОНИ САСТАНАК НАЧЕЛНИКА УПРАВНИХ ОКРУГА

У среду 11.септембра 2019. године,са почетком у 11:00 часова одржан је у Сомбору,седишту Западнобачког управног округа координациони састанак начелника Управних округа са територије Војводине, начелника Колубарског и Мачванског управног округа. Домаћин координационог састанка био је начелник Западнобачког управног округа, Душан Маријан. Састанку је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

БОГАТИЋ,10.СЕПТЕМБАР 2019.ГОДИНЕ

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ

У уторак, 10. септембра 2019. године у  Богатићу је  свечано обележен Дан општине. Овај празник званично се обележава од 2011.године. Дан општине, 10. септембар,се слави у знак  сећања на 1381. годину када је Раваничком повељом Кнеза Лазара, Мачванска бановина ушла у састав средњевековне српске  државе.На обележавању Дана општине присуствовали су бројни гости,а  дечији хор „Дуга“, под диригентском палицом Ивана Остојића, на почетку свечаности је  извео химну Републике Србије.Овом догађају присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. 

За детаљније кликни овде

 

ПОНЕДЕЉАК,09.СЕПТЕМБАР 2019.ГОДИНЕ БЕОГРАД

САСТАНАК У ДИРЕКТОРАТУ ЦИВИЛНОГ ВАЗДУХОПЛОВСТВА

У понедељак, 09. септембра 2019. године, са почетком у 12:00 часова, одржан је састанак у Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије,са представницима Управних округа, локалних самоуправа и заинтересованим субјектима за изградњу и регистрацију хелиодрома. Присутнима је презентована законска регулатива  за изградњу хелиодрома и услови које оператер треба да испуни у поступку добијања сагласности за коришћење хелиодрома. Састанку је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

НЕДЕЉА,08.СЕПТЕМБАР 2019.ГОДИНЕ-БАДОВИНЦИ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 105.ГОДИНА "НОЋНЕ КРВАВЕ БИТКЕ НА ДРИНИ" КОД БАДОВИНАЦА

У недељу 08. септембра 2019. године у Бадовинцима,општина Богатић,са почетком у 11:00 часова , обележена је 105. - та годишњица" Ноћне крваве битке на Дрини" код Бадовинаца за одбрану Србије.Организатор ове прславе је Месна заједница Бадовинци и потомци ратника Другог Топличког гвозденог пука"Књаз Михаило". Место обележавања овог јубилеја  је "Лиманска ада"-Бадовинци. По први пут у нашој историји обележава се ова значајна победа српске војске у Првом светском рату. Догађају је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

СУБОТА,07.СЕПТЕМБАР 2019.ГОДИНЕ-ЈАСЕНОВАЦ

ПРОСЛАВА СВЕТИХ НОВОМУЧЕНИКА ЈАСЕНОВАЧКИХ

Централна литургијска прослава празника Светих Новомученика Јасеновачких одржана је у суботу 07.септембра 2019. године у Манастиру Светог Јована Крститеља,светом архијерејском Литургијом, са почетком у 9:00 часова. Након свете Литургије, освештање славског колача и жита обављено је на гробној хумци код Каменог цвета у Спомен - подручју Јасеновац. Поред великог броја верника из Републике  Србије, земаља у окружењу, дијаспоре овом свечаном догађају присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.   

За детаљније кликни овде 

 

ПЕТАК, 06. СЕПТЕМБАР 2019. ГОДИНЕ - ВЛАДИМИРЦИ

ПРВИ САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ

Први  сајам пољопривреде и фестивал домаће хране и пића  у општини Владимирци  свечано је отворио  у петак 06. септембра 2019. године у 11:00 часова помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић. Организатор овог догађаја је општина Владимирци. На манифестацији, која је окупила све водеће компаније из области пољопривреде и предузећа која се баве продајом пољопривредне механизације, присуствовали су бројни гости из јавног живота и велики број мештана Посавотамнаве. Овом значајном догађају присуствовао је и Валадан Красавац,начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

ЧЕТВРТАК, 05. СЕПТЕМБАР 2019. ГОДИНЕ

САСТАНАК РЕГИОНАЛНОГ ЦЕНТРА ШАБАЦ

У чевртак 05. септембра 2019. године,са почетком у 11:00 часова одржан је  састанак Регионалног центра Шабац, у проширеном саставу, у сали  Средње пољопривредне школе у Шапцу.Тема састанка је спречавање појаве, праћење кретања и контроле заразне болести Афричке куге свиња на подручју Мачванског и Колубарског управног округа,односно подручју које је под надзором Ветеринарског специјалистичког института "Шабац" у Шапцу.Састанку је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, командант Окружног штаба за ванредне ситуације. 

За детаљније кликни овде

 

СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

04.СЕПТЕМБАР 2019.ГОДИНЕ ЛОЗНИЦА

Трећа  седница Савета Мачванског управног округа одржана је у среду   04. септембра  2019. године у Лозници, у згради Градске управе,са почетком у 11:00 часова. Централна тема седнице Савета била је:". Изградња и регистрација хелиодрома у локалним самоуправама Мачванског управног округа". Известиоци по овој теми  били су ваздухопловни инспектори Бошко Мићовић и Милан Живановић,  Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије.

За детаљније кликни овде

 

КОЛЕГИЈУМ-02.СЕПТЕМБАР 2019.ГОДИНЕ

Шести  по реду колегијум у 2019. години одржан је у понедељак 02.септембра  2019. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 9:00 часова. Поред извештаја о реализацији закључака са претходног,петог  колегијума, који је одржан 03. јуна  2019. године, извршена је анализа рада инспекцијских органа за месеце јун,јул и август 2019. године, с обзиром да колегијум није одржаван током летњег периода. На крају састанка утврђени су   закључци који ће се у наредном периоду спроводити.

За детаљније кликни овде 

 

СРЕДА 21. АВГУСТ 2019. ГОДИНЕ

ОБИЛАЗАК ГРАНИЧНИХ ПРЕЛАЗА У МАЧВАНСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

У складу са актуелном епизоотиолошком ситуацијом везано за aфричку кугу свиња у региону и опасности од њене  појаве у Републици Србији, настављене су активности Регионалног центра у Шапцу. У среду, 21. августа 2019. године Мирко Веселиновић,шеф Одсека ветеринарске инспекције Мачванског управног округа, руководилац Регионалног центра и координатор за комуникацију Регионалног центра, Никола Милутиновић, директор Ветеринарског специјалистичког института "Шабац", заменик руководиоца Регионалног центра и Владан Красавац,начелник Мачванског управног округа и комнадант Окружног  штаба за ванредне ситуације обишли су четири гранична прелаза и један пешачки прелаз на подручју Мачванског управног округа .  

За детаљније кликни овде

 

КОЦЕЉЕВА, 19.АВГУСТ 2019. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ

У понедељак 19.августа 2019. године, на празник Преображења Господњег, општина Коцељева обележава свој Дан и слави значајан јубилеј, 180 година постојања. Преображење се као дан општине Коцељева слави од 2007.године уместо 23.септембра Дана ослобођења у Другом светском рату. Овим поводом је у Дому културе одржана свечана академија,у присуству великог броја гостију из јавног живота и грађана Коцељеве. Прослави је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

  

ТЕКЕРИШ, ПОНЕДЕЉАК 19. АВГУСТ 2019.ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 105. -ТЕ  ГОДИШЊИЦЕ ЦЕРСКЕ БИТКЕ

У понедељак, 19. августа 2019. године на Преображење, у Текеришу је  свечано обележена 105-та годишњица Церске битке.Државна церемонија обележавања овог великог  јубилеја започела је у 9:45 часова  верским обредом. Организатор свечаности је Влада Републике Србије, Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије и Лознички центар за културу "Вук Караџић". Овом значајном  догађају присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

СПОМЕН ЦРКВА ЦЕРСКИМ ЈУНАЦИМА, 19. АВГУСТ 2019. ГОДИНЕ

ЛИТУРГИЈА ПОВОДОМ ПРАЗНИКА  ПРЕОБРАЖЕЊЕ ГОСПОДЊЕ

У понедељак 19. августа 2019. године, поводом великог празника Преображења Господњег, одржана је Света литургија у Спомен цркви Церским јунацима, коју је свештеник Војислав Петровић саградио уз помоћ донатора.  Овај празник посвећен је сећању на догађај Христовог преображења на гори Тавор када он најављује своје потоње страдање и славу. Празник Преображења Господњег убраја се у 12 великих Христових празника. Света  литургија је започела у 8:30 часова. Литургију  је служио Војислав Петровић, свештеник Шабачке епархоје. Овом догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

НЕДЕЉА 18.АВГУСТ 2019.ГОДИНЕ

СВЕЧАНОСТ ОТВАРАЊА АУТОПУТА"МИЛОШ ВЕЛИКИ"

Нови аутопут "Милош Велики", на деоници од Обреновца до Љига, свечано је отворен за саобраћај у недељу 18. августа 2019. године. Пут је отворио Александар Вучић, председник Републике Србије, пред више од 10 хиљада људи, министара,гостију из региона и Републике  Кине,уз ватромет и песму "Играле се делије". Овом величанственом догађају присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац. 

За детаљније кликни овде

 

ШАБАЦ,16.АВГУСТ 2019.ГОДИНЕ

САСТАНАК ВЕТЕРИНАРСКИХ ИНСПЕКТОРА И ОДГОВОРНИХ ЛИЦА ВЕТЕРИНАРСКИХ СТАНИЦА

У Шапцу је у  петак 16. августа 2019. године, са почетком у 12:00 часова у ресторану Мањеж на хиподрому, одржан сатанак свих ветеринарских инспектора са подручја Мачванског управног округа и одговорних лица ветеринарских станица везано за предузимање мера и активности за спровођење активног надзора и епизоотолошке ситуације поводом појаве заразе Афричке куге свиња. Састанку је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, који је уједно и начелник Окружног штаба за ванредне ситуације.

За детаљније кликни овде

 

ШАБАЦ,16.АВГУСТ 2019.ГОДИНЕ

СВЕЧАНО ПОТПИСИВАЊE МЕМОРАНДУМА

 О УТВРЂИВАЊУ ИНТЕРЕСА ЗА ЗАЈЕДНИЧКО УПРАВЉАЊЕ КОМУНАЛНИМ ОТПАДОМ

Потписивање Меморандума о утврђивању интереса за заједничко управљање комуналним отпадом РЦ "Еко Тамнава" д.о.о. Уб и четири локалне самоуправе Мачванског управног округа уприличено је 16. августа 2019. године у 11:00 часова у кабинету начелника Мачванског управног округа Владана Красавца. Након потписивања одржана је конференција за медије у циљу информисања јавности о овом значајном догађају.

За детаљније кликни овде

 

ЛОЗНИЦА,09.АВГУСТ 2019.ГОДИНЕ

МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКОЛОРА"ЗВУЦИ,БОЈЕ И ТРАДИЦИЈЕ СВЕТА 2019."

Међународни   фестивал фолклора "Звуци,боје и традиције света 2019." који  се по први пут организује у Републици Србији и Мачванском управном округу одржава  од уторка 06. августа до суботе 10. августа 2019. године, у пет локалних самоуправа Мачванског управног округа. Домаћини четвртог  дана Међународног фестивала били су  град Лозница и општина Крупањ. Концерт у Лозници  је одржан у петак 09. августа са почетком у 20:00 часова на платоу  испред амфитеатра Цркве Покрова Пресвете Богородице, где је фестивал званично отворио градски менаџер Дејан Сталовић, а присутнима су поздравну реч упутили председник КУД „Караџић“ Драган Тошић и директорка ТОГЛ Снежана Перић. Концерту је присуствовао велики број гостију и грађана Лознице.

За детаљније кликни овде

 

КРУПАЊ,09.АВГУСТ 2019.ГОДИНЕ

МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКОЛОРА"ЗВУЦИ,БОЈЕ И ТРАДИЦИЈЕ СВЕТА 2019."

Међународни   фестивал фолклора "Звуци, боје и традиције света 2019." који  се по први пут организује у Републици Србији и Мачванском управном округу одржава  од уторка 06. августа до суботе 10. августа 2019. године, у пет локалних самоуправа Мачванског управног округа. Домаћини четвртог  дана Међународног фестивала били су  град Лозница и општина Крупањ. Концерт у општини Крупањ је одржан у петак 09. августа са почетком у 20:00 часова у великој сали Бибљотеке Политика. Концерту је присуствовао велики број становника општине Крупањ и гостију,који су уживали у игри и умећу фолклорних ансамбала. Сала је била премала да прими све поклонике фолклора.

За детаљније кликни овде 

 

ЛАЗАРЕВАЦ, 09. АВГУСТ 2019. ГОДИНЕ

ДЕВЕТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ  П. Д. "ЕКО ТАМНАВА "

У петак 09. августа 2019. године, са почетком у 11:00 часова одржана је у Лазаревцу  Девета редовна  седница Скупштине  П.Д. "Еко Тамнава", са пет тачака дневног реда. Седницу је обележио Извештај о добијању грађевинске дозволе од стране општине Уб, као и припрема за добијање још две дозволе. Седници Скупштине је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде 

 

ВЛАДИМИРЦИ-08.АВГУСТ 2019.ГОДИНЕ

МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА"ЗВУЦИ,БОЈЕ И ТРАДИЦИЈЕ СВЕТА 2019."

Домаћин трећег дана Међународног  фестивала фолклора "Звуци,боје и традиције света 2019. " који  се по први пут организује у Републици Србији и Мачванском управном округу била је општина Владимирци. Фестивал се одржава  од уторка 06. августа до суботе 10.августа 2019. године, у пет локалних самоуправа Мачванског управног округа.Концерт у Владимирцима је одржан у четвртак 08. августа са почетком у 20:00 часова на простору  испред зграде Oпштинске управе, у присуству великог броја гостију из јавног живота и грађана ове Посавотамнавске варошице.

За детаљније кликни овде 

 

ШАБАЦ,07.АВГУСТ 2019.ГОДИНЕ

МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА"ЗВУЦИ,БОЈЕ И ТРАДИЦИЈЕ СВЕТА 2019."

Међународни фестивал фолклора "Звуци,боје и традиције света 2019." се по први пут организује у Републици Србији и Мачванском управном округу. Одржава се  од уторка 06. августа до суботе 10. августа 2019. године, у пет локалних самоуправа Мачванског управног округа. Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је  председник Организационог одбора Међународног   фестивала.Домаћин другог дана овог  фестивала је град Шабац. Концерт је са почетком у 20:00 часова  одржан на Градском тргу у присуству великог броја посетилаца.Овом културном  догађају присуствовала је и амбасадор Републике Португалије у Србији, њена Екселенција Maria Varhinia da Silva Pino.

За детаљније кликни овде 

 

БОГАТИЋ,07.АВГУСТ 2019.ГОДИНЕ

 ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БОГАТИЋА У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Дан ослобођења општине Богатић у Другом светском рату, 07. август  2019 традицинално се обележава сваке године на пригодан начин полагањем венаца крај споменика палим борцима НОР-а у центру Богатића.Тако је било и ове године. У  среду 07. августа 2019. године Општински одбор СУБНОР-а Богатић свечано и скромно  је обележио овај значајан датум у историји општине Богатић. Овом догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

БОГАТИЋ-06 АВГУСТ 2019. ГОДИНЕ

ПРВИ БОГАТФЕСТ - ЗАВРШНА МАНИФЕСТАЦИЈА

Први Међународни фестивал фолклора "БогатФест" који се одржава у општини Богатић, завршен је 06. августа 2019  свечаним програмом на коме су учествовали фолклористи из шест земаља. Манифестацију је пратио велики број гостију из јавног  живота и грађана овог краја, уживајући у врхунском програму. Гост завршне,треће вечери Међународног фестивала  био је амбасадор Мексика у Србији, Nj.E. Marko Antonio Garsija Blanko, као и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

МАНАСТИР КРУШЕДОЛ- 04.АВГУСТ 2019.ГОДИНЕ

МАНИФЕСТАЦИЈА"ОЛУЈА ЈЕ ПОГРОМ"

У недељу 04. августа 2019. године обележено је 24. године од хрватске акције "Олуја" у којој је са својих вековних огњишта протерано преко 250.000 Срба, док је убијено или нестало њих 1861, према подацима Документационо информационог центра Веритас. Испред манастира Крушедол на Фрушкој Гори  одржана је  централна манифестација посвећена сећању на све страдале и прогнане Србе у хрватској акцији "Олуја". Ово је пети пут да Република  Србија и Република Српска заједно обележавају Дан сећања на страдале и протеране у хрватској акцији "Олуја. Догађају је присуствовао и Владан Красавац начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

ШАБАЦ-01.август 2019.године

Састанак Владана Красавца начелника Мачванског управног округа са Ненадом Мирковићем,саветником потпредседнице Владе

У четвртак 01. августа 2019. године ,са почетком у 8:30 часова одржан је радни састанак Владана Красавца начелника Мачванског управног округа са Ненадом Мирковићем, саветником потпредседнице Владе за контролу пројеката. У садржајном и конструктивном разговору анализирала се динамика реализације инфраструктурних пројеката чија листа је утврђена на састанку са потпредседницом Владе др Зораном Михајловић 21. фебруара 2019. године у Љубовији. Том приликом утврђен је списак  приоритетних пројеката за сваку од локалних самоуправа Мачванског управног округа. Реч је углавном о пројектима путне инфраструктуре, који ће грађанима у тим локалним самоуправама у великој мери олакшати и унапредити услове живота и рада. Од поменутог састанка до данас реализован је део пројеката, а неки су још у фази реализације. Закључено је да по одржавању овог састанка саветник Ненад Мирковић обиђе све локалне самоуправе и пројекте који су или реализовани или су у поступку реализације,о чему ће бити сачињен записник. Записник ће бити достављен и Мачванском управном округу.

 

ШАБАЦ-САСТАНАК ОРГАНИЗАЦИОНОГ ОДБОРА МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА ФОЛКЛОРА"ЗВУЦИ,БОЈЕ И ТРАДИЦИЈЕ СВЕТА 2019."

У понедељак 29. јула 2019. године одржан је први састанак Организационог одбора Међународног фестивала фолклора "Звуци, боје и традиције света 2019." који се од 06 .до 10.августа 2019. године одржава у пет локалних самоуправа Мачванског управног округа. Председник Организационог одбора предстојећег Фестивала је начелник Мачванског управног округа Владан Красавац. Након састанка, начелник Владан Красавац је одржао конференцију за новинаре, у циљу информисања јавности о овом значајном културном догађају.

За детаљније кликни овде

 

МАЛИ ЗВОРНИК-МАЛОЗВОРНИЧКА РЕГАТА

28.ЈУЛ 2019.ГОДИНЕ

Дани спортско - рекреативног и културног  туризма "Дрина је смисао живота", одржани су од  25. до 28. јула 2019. године у Малом Зворнику. Организатор и генерални  покровитељ је општина Мали Зворник. У недељу 28. јула,  последњег дана ове манифестације, одржана је Дринска  регата. Овом догађају присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

ВЛАДИМИРЦИ-25.ЈУЛ 2019.ГОДИНЕ

ОТВАРАЊЕ ПУТА ЛУКА-ДРАГИЊЕ

У четвртак 25. јула 2019. године свечано је отворен и пуштен у саобраћај пут Лука - Драгиње у дужини од 4,6 километара. На састанку са министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, др Зораном Михајловић, који је одржан 21. фебруара 2019. године у Љубовији, овај путни правац је означен као један од приоритетних, за потребе становника општине Владимирци. Овом догађају присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

ШАБАЦ-24.ЈУЛ 2019.ГОДИНЕ

Сасатанак начелника Мачванског управног округа Владана Красавца  са помоћником Министра здравља др Гораном Стаменковићем  

У седишту Мачванског управног округа, Шапцу одржан је у  среду 24. јула 2019. године, са почетком у 11:00 часова радни   састанак начелника Мачванског управог округа Владана Красавца и помоћника Министра здравља др Горана Стаменковића са сарадницима  др Светланом  Мијатовић, начелницом  Одељења санитарне инспекције и дипл. инг. Мирјаном  Вељковић, специјалним  саветником. Циљ радне посете био је сагледавање резултата рада Одсека за санитарни надзор за Мачвански управни округ Шабац, анализа рада шефа Одсека за санитарни надзор,примена апликације Е-инспектор и материјалне и кадровске потребе Одсека. У званичном, али врло срдачном, топлом, домаћинском пријему начелник Управног округа, господин Владан Красавац се осврнуо на добру сарадњу која је постигнута на релацији шеф Одсека - начелник Управног округа, на резултате опремања Одсека у складу са материјалним могућностима Округа, као и на кадровске потребе овог Одсека,истакавши посебну потребу  за пријем санитарног инспектора на територији града Лознице. Састанак је завршен у 13:45 часова.

 

ШАБАЦ-ОПШТА БОЛНИЦА"ДР ЛАЗА К. ЛАЗАРЕВИЋ"

ПОСЕТА МИНИСТРА ЗДРАВЉА ДР ЗЛАТИБОРА ЛОНЧАРА

19.ЈУЛ 2019.ГОДИНЕ

У петак 19.јула 2019.године општу болницу "Др Лаза К. Лазаревић" у Шапцу, посетио је министар здравља у Влади Републике Србије  др Златибор Лончар са сарадницима. Он је након обиласка одељења Опште хирургије и Службе радиологије, директорима осам болница из читаве Србије уручио уговоре о добијању нових лапароскопских стубова намењених минимално инвазивној хирушкој делатности. Свечаној додели уговора присуствовао је  и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

ДИМИТРОВГРАД-САСТАНАК ПОТПРЕДСЕДНИЦЕ ВЛАДЕ И МИНИСТАРКЕ ЗОРАНЕ МИХАЈЛОВИЋ СА НАЧЕЛНИЦИМА УПРАВНИХ ОКРУГА

 18.ЈУЛ 2019.ГОДИНЕ

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, у оквиру посете југоисточној Србији, одржала је у четвртак 18. јула 2019 .године састанак са начелницима свих  управних округа. Састанак је одржан у Пиротском управном округу, у  Спортској хали у Димитровгаду са почетком у 9:00 часова. Том приликом министарка је истакла да све што Министарство спроводи и све што је до сада урађено у железничком ,друмском и ваздушном саобраћају, урађено је у сарадњи са начелницима округа. Састанку је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

ТУЗЛА-ПОСЕТА ВЛАДАНА КРАСАВЦА

НАЧЕЛНИКА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА,17.ЈУЛ 2019.ГОДИНЕ

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, у склопу својих активности на успостављању прекограничне сарадње са Тузланским кантоном, посетио је у среду 17. јула 2019. године Тузлу. Овим су настављене активности започете 02. априла 2019. године, када је Владан Красавац  посетио  Бању Ковиљачу и Специјалну болницу за рехабилитацију  Бања Ковиљача, којом приликом је одржан радни састанак  са директором Специјалне болнице Прим. др Александром Јокиће и представницима Тузланског кантона и  града Тузле.

За детаљније кликни овде

 

ЉУБОВИЈА- ДРИНСКА РЕГАТА

13.ЈУЛ 2019.ГОДИНЕ

Дринска регата осамнаеста по реду  одржана је у суботу 13. јула 2019. године. Окупила је људе из целог света, а од Рогачице до Љубовије у дужини од 40 километара  пловило је око 1.500 чамаца са 20.000 људи. Реч је о најдужој регати на Балкану и највећем карневалу на води. Учесницима регате успешну пловидбу пожелео је Ненад Поповић, министар у Влади Републике Србије. У име домаћина, најлепше жеље упутили су Милован Ковачевић, председник општине Љубовија и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

ПЕТРОВДАН-СЛАВА ОПШТИНЕ ВЛАДИМИРЦИ

12. ЈУЛ 2019.ГОДИНЕ

Српска православна црква и верници 12. јула  славе Дан светих апостола Петра и Павла, празник у народу познат под именом Петровдан. Ово је уједно и слава општине Владимирци. Овај велики празник  општина Владимирци обележава манифестацијом " Петровдански дани " 11., 12., и 13. јула 2019. године. У петак 12.јула 2019. године обележена је слава  Петровдан. Прослави у Владимирцима,  поред великог броја верника и гостију из јавног живота, присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

26.СЕДНИЦА КООРДИНАЦИОНЕ КОМИСИЈЕ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКИ НАДЗОР ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

БЕОГРАД-10.ЈУЛ 2019.ГОДИНЕ

У среду 10. јула 2019. године, са почетком у 13:00 часова, одржана је у Београду  26. седница Координационе комисије за инспекцијски надзор и прва заједничка седница са Посебном радном групом за координацију послова у вези са реализацијом пројекта еИнспектор. Седници је присуствовала Ана Брнабић, председница Владе Републике Србије и 13 министара кабинета. Седници је присуствовао и Владан Красавац начелник Мачванског управног округа.  

За детаљније кликни овде

 

САСТАНАК У ОПШТИНИ КРУПАЊ-04.ЈУЛ .2019.ГОДИНЕ

У склопу редовних активности везано за сарадњу са локалним самоуправма Мачванског управног округа, начелник Владан Красавац је у четвртак, 04. јула 2019. године боравио у општини Крупањ. Том приликом одржан је састанак са председником општине Иваном Исаиловићем и сарадницима.

За детаљније кликни овде

 

САСТАНАК У СРЕМСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ-01.07.2019.године

У понедељак 01. јула 2019. године одржан је заједнички састанак представника локалних заједница  Сремског и Мачванског управног округа на тему:"Предлог Нацрта реда вожње 2019/2020. Сасатанак је организован на предлог "Србија Воз" а. д., ради упознавања са планираним редом вожње за 2019/2020.,а на основу смерница Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

За детаљније кликни овде

 

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ГРАДА ЛОЗНИЦЕ-16.ЈУН

Дан града Лознице 16.јун 2019 обележен је у недељу  свечаном академиојом у Вуковом дому културе у присуству великог броја званица из политичког, привредног и културног живота града и бројних пријатеља. У име председника Републике Србије  Александра Вучића свечаности је као специјални изасланик  присуствовао министар просвете Младен Шарчевић. Свечаности су присуствовали и представници Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

ПОСЕТА СРЕДЊОЈ ПОЉОПРИВРЕДНОЈ ШКОЛИ

СА ДОМОМ УЧЕНИКА ШАБАЦ -14.ЈУН 2019.ГОДИНЕ

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац посетио је у петак 14. јуна 2019. године Средњу пољопривредну школу са Домом ученика у Шапцу. Повод овој посети су завршни радови на новосазиданом блоку ученичког дома. За доградњу и комплетно опремање новог дела Дома ученика Министарство просвете Републике Србије издвојило је око 100 милиона динара.

За детаљније кликни овде 

 

ЛАЈКОВАЦ-04.ЈУН 2019.ГОДИНЕ

ОСМА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ П.Д."ЕКО ТАМНАВА" УБ

У уторак 04. јуна 2019. године одржана је Осма седница Скупшине Привредног друштва "Еко Тамнава д.о.о." Домаћин Скупштине била је општина Лајковац. На Скупштини је подржана иницијатива о припајању општина Мали Зворник, Љубовија и Крупањ, као и града Лознице, Привредном друштву, чиме ће ово Привредно друштво и будућа депонија добити важну улогу у Западној Србији. Скупштини је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде  

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

 О СПРОВОЂЕЊУ АКЦИЈЕ СУЗБИЈАЊА ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА-03.ЈУН 2019.ГОДИНЕ

У складу са Програмом који је израдило Министарство државне управе и локалне самоуправе, а на основу уговора број: 404-02-51/2019-02/11 од 06.05.2019. године, добављач "ЕКО-ДЕЗ" д.о.о. из Београда, Вукасовићева 55/9, послао је обавештење о почетку обављања третмана сузбијања ларви комараца на територији Мачванског управног округа,односно  града Шапца, града Лознице и шест општина: Богатић, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Владимирци и Коцељева. Потребно је да локалне самоуправе о овој акцији благовремено информишу становништво на својој територији.

За детаљније кликни овде 

 

КОЛЕГИЈУМ - 03.ЈУН  2019.ГОДИНЕ

Пети по реду колегијум у 2019. години одржан је у понедељак 03. јуна 2019.  године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 9:00 часова. Поред извештаја о реализацији закључака са претходног,четвртог  колегијума, који је одржан 08. маја  2019. године извршена је анализа рада инспекцијских органа за месец мај 2019. године. На крају састанка утврђени су   закључци који ће се у наредном периоду спровдити.

За детаљније кликни овде

 

МАЛИ ЗВОРНИК-31.МАЈ 2019.ГОДИНЕ

ПОСЕТА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА

Након посете Лозници, у наставку боравка у Мачванском управном округу, председник Републике Србије Александар Вучић посетио је и општину Мали Зворник, на Дрини, где је обишао реконструисани културно-историјски објекат "Подземни град Карађорђевића". Председник је испред објекта дочекан на традиционалан начин, уз погачу и со, а сачекали су га и бројни грађани, којима се обратио и са којима је накратко разговарао. Овом догађају присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

ЛОЗНИЦА-31.МАЈ 2019.ГОДИНЕ

Почетак радова на изградњи фабрике"Адиент"

У петак 31.маја 2019. године председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је обележавању почетка радова на изградњи фабрике "Адиент" у Лозници."Адиент" је америчко-белгијска компанија која послује у 34 земље света. Лидер је у аутоиндустрији,у производњи аутомобилских седишта. Свечаности је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

БОГАТИЋ, 30.МАЈ 2019.ГОДИНЕ

Годишњи концерт Мешовитог хора "Мачвански"

У храму Рођења Пресвете Богородице у Богатићу мешовити хор  “Мачвански” одржао је у четвртак 30.маја 2019. године,са почетком у 20:00 часова четврти самостални годишњи концерт, симболичног назива,  “Ускликнимо с љубављу…”. Реч је о једном  од најзначајнијих културних догађаја у општини Богатић. Концерту је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

СОКО ГРАД, 26.МАЈ 2019.ГОДИНЕ

Храмовна слава манастира Светог Николаја Српског

У недељу 26. маја 2019. године у манастиру Светог Николаја Српског, на Соко граду, прослављена је храмовна слава .Домаћин храмовне славе манастира Светог Николаја Српског  био је  градоначелник града Лознице Г.дин Видоје Петровић. Обележавању Славе  присуствовао је Владика шабачки Г.дин Лаврентије,велики број верника из свих крајева Републике Србије,гости из јавног живота и представници медија.Одржана је Света Архијерејска Литургија и свечани ручак за све госте . Прослави је присуствовао и Владан Красавац  начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

НОВИ САД 24.МАЈ 2019.ГОДИНЕ

РК"Војводина"Нови Сад -РК"Металопластика"Шабац

У петак 24. маја 2019. године, са почетком у 18:00 часова Рукометни клуб Металопластика Шабац одиграла је последњу и одлучујућу  утакмицу ове сезоне.

За детаљније кликни овде

 

ВАЉЕВО-24.МАЈ 2019.ГОДИНЕ

КООРДИНАЦИЈА НАЧЕЛНИКА УПРАВНИХ ОКРУГА

Редовна координација начелника Управних округа одржана је у петак 24. маја 2019. године.  На координацији је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

МАЈУР-24.МАЈ 2019.ГОДИНЕ

ПОСЕТА ПОТПРЕДСЕДНИЦЕ ВЛАДЕ ЗОРАНЕ МИХАЈЛОВИЋ

У петак 24. маја 2019.године Потпредседница Владе Републике  Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, професор. Др. Зорана Михајловић, посетила је  Месну заједницу Мајур у Шапцу. Том  приликом разговарала је  са начелником Мачванског управног  округа Владаном Красавцем и председником Месне заједнице  Мајур Иваном Нешковићем о инфраструктурним пројектима важним за овај крај.

За детаљније кликни овде

 

ВУКОВАР- 23.МАЈ 2019.ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ЗАЈЕДНИЧКОГ ВЕЋА ОПШТИНА

У четвртак  23. маја 2019. године у Вуковару, одржана је прослава Дана Заједнице већа општина, на којој су присуствовали представници Српске православне цркве, представници влада Хрватске и Србије, председник Српског националног већа Милорад Пуповац и велики број представника округа, жупанија, градова и општина. Државну делегацију Републике Србије предводио је Милош Вучевић,изасланик Председника Републике Србије Александра Вучића. Прослави је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ-15.05.2019.ГОДИНЕ

ОБИЛАЗАК ОПШТИНЕ СА ЧЛАНОВИМА ОПШТИНСКОГ   ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

У среду  15. маја 2019. године Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа и командант  Окружног штаба за ванредне ситуације посетио  је општину Владимирци.

За детаљније кликни овде

 

ОПШТИНА КРУПАЊ - 14.05.2019.ГОДИНЕ

САСТАНАК ОПШТИНСКОГ   ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

У уторак  14. маја 2019. године, са почетком у 10:30 часова, одржан је састанак Општинског штаба за ванредне ситуације у општини Крупањ. Поред команданта штаба председника општине Ивана Исаиловића, чланова Oпштинског штаба, представника предузећа и установа, састанку је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац,у функцији команданата Окружног штаба за ванредне ситуације Мачванског управног округа. На састанку су изнете чињенице о предузетим мерама у вези најављених обилних падавина на подручју Рађевине. Присутна је координација свих чинилаца заједнице у циљу потпуне приправности и спремности у случају непогоде.

 

МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ 11. - 17. МАЈ 2019 НОВИ САД

Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду, 86.-ти по реду отворен је у суботу 11. маја 2019.године. Отварању Сајма присуствовали су министар пољопривреде Бранислав Недимовић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, потредседник Покрајинске Владе Ђорђе Милићевић, званице јавног и политичког живота и бројни грађани.  Отварању Сајма присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

ВОЈНО -ПОЛИЦИЈСКА ПАРАДА -"ОДБРАНА СЛОБОДЕ"

НИШ-10.МАЈ 2019.ГОДИНЕ

У Нишу је 10. маја 2019. године одржана Војно плицијска парада "Одбрана слободе" у склопу обележавања 09. маја  Дана победе над фашизмом. Овом догађају присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

КОЛЕГИЈУМ - 08.МАЈ  2019.ГОДИНЕ

Четврти   по реду колегијум у 2019. години одржан је у среду  08. маја   2019.  године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 9:00 часова. Поред извештаја о реализацији закључака са претходног, трећег   колегијума, који је одржан 01. априла  2019. године извршена је анализа рада инспекцијских органа за  месец април 2019. године. На крају састанка утврђени су   закључци који ће се у наредном периоду спровдити.

За детаљније кликни овде

 

ОТВОРЕНА 161. БАЊСКА СЕЗОНА -БАЊА КОВИЉАЧА 03.МАЈ 2019.ГОДИНЕ

Специјална болница за рехабилитацију "Бања Ковиљача" већ традиционално, почетком маја месеца, обележава почетак бањске сезоне. Ово је 161. сезона која је овог 03. маја 2019. године отворена, у  присуству представника Министарства здравља, града Лознице и  бројних гостију, по чему је један од лидера здравственог туризма у  региону. Свечаности је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

СЕЋАЊЕ НА ВОЈНИКЕ ПОГИНУЛЕ У ГЛУШЦИМА ТОКОМ НАТО БОМБАРДОВАЊА - 30 АПРИЛ 2019

Полагањем венаца на спомен обележје на Бубањи у Глушцима, 30.априла 2019. године обележена је двадесетогодишњица од погибије потпоручника Милана Мијатовића из Београда и десетара Малише Миловановића из Краљева, припадника 250. ракетне бригаде Противваздушне одбране. Скупу је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

23.АПРИЛ 2019.ГОДИНЕ

Друга седница Савета Мачванског управног округа одржана је у уторак 23.априла 2019. године у Шапцу, седишту Мачванског управног округа,у згради Градске управе Шабац, са почетком у 11:00 часова. На седници су биле разматране две теме од значаја за све локалне самоуправе. Прва тема је била о решавању проблема угинућа и конфиската у локалним самоуправама Мачванског управног округа. Друга тема се односила на стратешко планирање јавног здравља градова и општина Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

САСТАНАК

у Министарству пољопривреде шумарства и водопривреде,Сектор за рурални развој-Београд ,18.април 2019.године

У четвртак, 18.априла 2019. године у Београду одржан је састанак на тему јачања сарадње Министарства пољопривреде,шумарства и водопривреде Сектор за рурални развој, начелника Управних  округа и пољопривредних саветодавних и стручних служби. Састанак је одржан у просторијама Сектора за рурални развој. Састанку је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. 

За детаљније кликни овде

 

САСТАНАК

на тему:"Развој добровољног ватрогаства на територији Мачванског управног округа и представљање нових законских решења"-18.април 2019.године

У четвртак 18. априла 2019. године , у Мачванском управном округу , са почетком у 11:00 часова, Бојан Томић,Помоћник начелника Сектора  за ванредне ситуације  одржао је састанак на тему : ''Развој добровољног ватрогаства на територији Мачванског управног округа и представљање нових законских решења''. Састанку су присуствовали представници свих осам локалних самоуправа са подручја Управног округа.

За детаљније кликни овде

 

РАДНИ САСТАНАК У ЛОЗНИЦИ -17.04.2019.ГОДИНЕ

Поступајући у складу са закључком са Прве  седнице Савета Мачванског управног округа, у среду 17.априла 2019. године одржан је  састанак на тему прикључења четири локалне самоуправе  Мачванског управног округа на Регионални центар за управљање отпадом  "Еко Тамнава" д.о.о. Уб. Састанак је у  организацији градоначелника Лознице Г. дина Видоја Петровића и подршку начелника Мачванског управног округа Владана Красавца  одржан  у Лозници, у згради Градске управе града Лознице, са почетком у 11:00 часова.Присуствовали су представници "Еко Тамнава" д.о.о. Уб и челни људи  локалних самоуправа Крупањ, Мали Зворник и Љубовија.

За детаљније кликни овде 

 

РАДНА ПОСЕТА ЛОЗНИЦИ-17.04.2019.ГОДИНЕ

У оквиру плана обиласка инспекцијских служби Мачванског управног округа, начелник Владан Красавац је у среду 17.априла 2019. године  обишао републичке инспекторе који послове из делокруга свог рада обављају на територији Градске управе града Лознице, али и суседних општина. Овим је план обиласка инспекција на територији Мачванског управног округа реализован. И у наредном периоду начелник Управног округа ће одржавати састанке са инспекторима ван седишта Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде 

 

Шаховски програм „Мала школа шаха“

Шаховски програм „Мала школа шаха“ чији је аутор и реализатор шаховски тренер Трајко Давидовски у протекле 2 године одвијао се у ОШ у Мајуру и ОШ „Вук Караџић“ у Шапцу, а од 13.04.2019 године реализује су у просторијама шаховског клуба „Мајур“. Први час за пионире шаховског клуба обележен је скромно, уз присуство родитеља, представника МЗ Мајур, неколико чланова сениорске екипе ШК Мајур и начелника Мачванског округа Владана Красавца.

За детаљније кликни овде

 

РАДНА ПОСЕТА  ЗОРАНА КАСАЛОВИЋА  ДРЖАВНОГ СЕКРЕТАРА МИНИСТАРСТВА ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ  МАЧВАНСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ-03.АПРИЛ 2019.ГОДИНЕ

У среду 03.априла 2019. године  Мачвански управни округ je  посетио Зоран Касаловић,  Државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе .Том приликом одржан је радни састанак начелника Мачвнског управног округа Владана Красавца са Државним секретром  Зораном Касаловићем.Теме састанка су биле  смештајни услови  за запослене у Стручној служби Мачванског управног округа и републичке  инспекторе са седиштем рада у Шапцу, техничка опремљеност Стручне службе као  и потребан број новозапослених инспектора  у свакој од инспекција Мачванског управног округа. 

За детаљније кликни овде

 

СЛУЖБЕНА ПОСЕТА НАЧЕЛНИКА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА ВЛАДАНА КРАСАВЦА БАЊИ КОВИЉАЧИ-02.АПРИЛ 2019.ГОДИНЕ

У уторак 02.априла 2019. године начелник Мачванског управног округа Владан Красавац посетио је Бању Ковиљачу и Специјалну болницу за рехабилитацију  Бања Ковиљача.Радном састанку који је том приликом одржан са директором Специјалне болнице Прим. др.Александром Јокићем  присуствовали су и представници Тузланског кантона и  града Тузле. Разговарало се о будућој сарадњи у области здравственог туризма, али и многим другим областима у којима постоји интерес за сарадњом

За детаљније кликни овде

 

ШЕСТА СЕДНИЦА ПАРЛАМЕНТА ПРИВРЕДНИКА РЕГИОНАЛНЕ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ КОЛУБАРСКОГ И МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА-02.АПРИЛ 2019.ГОДИНЕ ВАЉЕВО

Шеста седница Парламента привредника Регионалне привредне коморе Колубарског и Мачванског управног округа одржана је 02.априла 2019.године, са почетком у 13:00 часова у сали на првом спрату ,пословне зграде Регионалне привредне коморе Колубарског и Мачванског управног округа, у Ваљеву. Поред усвајања записника са Пете седнице Парламента привредника, на дневном реду седнице су биле и теме од значаја за функционисање Регионалне привредне коморе Колубарског и Мачванског управног округа и привредна кретања на територији Регионалне коморе. На седницу Парламента привредника позвани су и представници Колубарског и Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

24. РЕДОВНА СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА- 01. АПРИЛ  2019.ГОДИНЕ

У понедељак 01.априла 2019. године одржана је 24. редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Мачванског управног округа. Седницом је председавао начелник Мачванског управног Владан Красавац , као командант Окружног штаба за ванредне ситуације. Седница је одржана у просторијама Градске управе Шабац , са почетком у 11:30 часова. Једна од тачака дневног реда односила се на усвајање Оперативног плана спровођења превентивних мера заштите од пожара на отвореном простору и шумских пожара у Мачванском управном округу у 2019. години.

 

КОЛЕГИЈУМ-01.АПРИЛ 2019.ГОДИНЕ

Трећи  по реду колегијум у 2019. години одржан је у понедељак  01. априла 2019. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 9:00 часова. Поред извештаја о реализацији закључака   са претходног ,другог колегијума, који је одржан 06.марта  2019. године извршена је анализа рада инспекцијских органа за март месец 2019. године. На крају састанка утврђени су   закључци који ће се у наредном периоду спровдити.

За детаљније кликни овде 

 

19. ФЕСТИВАЛ „ДАНИ ШАХА МАЧВАНСКОГ ОКРУГА“

29. – 31.03.2019 године

Деветнаести фестивал „Дани шаха Мачванског округа“ изазвао је доста пажње у региону. На отварање фестивала дошао је начелник округа Владан Красавац који се као поштовалац ове игре распитивао за стање у шаху, посебно код најмлађих (да ли воле шах и да ли се интересују за ову дивну мисаону игру) и да ли постоје планови за унапређење овог спорта у региону. На слици начелник округа Владан Красавац са  Давидовски Трајком председником Шаховског савеза Мачванског округа. 

За детаљније кликни овде

 

СПОРТСКЕ  ИГРЕ  МЛАДИХ-БЕОГРАД 28.МАРТ 2019.ГОДИНЕ

Дана 28.марта 2019. године одржано је свечано проглашење новог амбасадора Спортских игара младих G.dina Johhanesa Hahna ,комесара за Европску политику и преговоре о проширењу.Церемонија је одржана у Београду ,у свечаној дворани хотела Метропол Палас, са почетком у 17 часова. Свечаности је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

ИЗВЕШТАЈ

о радној посети начелника Мачванског управног округа

 општинама  Коцељева и Владимирци , 27.марта 2019.године

У среду 27.марта 2019. године , у општини Коцељева са почетком у 10:30 часова одржан је радни састанак начелника Мачванског управног округа Владана Красавца са председником општине Душаном Илинчићем и његовим сарадницима. 

За детаљније кликни овде

 

КОНСУЛТАТИВНИ САСТАНАК  НАЧЕЛНИКА  УПРАВНИХ ОКРУГА

 15.03.2019.БЕОГРАД

У Београду је у петак 15. марта 2019.године ,са почетком у 11 часова одржан консултативни  састанак у организацији Сталне конференције градова и општина и Републичког завода за социјалну заштиту  у сврху упознавања начелника Управних округа са циљевима и садржајем предстојећих једнодневих регионалних радионица на тему" Социјална заштита у јединицама локалне самоуправе", које ће се током априла и маја 2019. године одржати у 17 округа у Републици Србији. На овом консултативном састанку учествовао је и Владан Красавац ,начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

РАДНА ПОСЕТА ОПШТИНИ БОГАТИЋ-14.03.2019.ГОДИНЕ

У четвртак 14.марта 2019. године начелник Мачванског управног округа посетио је општину Богатић, у оквиру активности обиласка локалних самоуправа Мачванског управног округа.Радном састанку су присуствовали поред Владана Красавца и Ненад Бесеровац, председник општине Богатић, Синиша Пузић, заменик председника општине, Мирослав Дабић, председник Скупштине општине и Дубравка Ристић  Гајић, републички ветеринатски инспектор Мачванског управног округа, за подручје општине Богатић.

За детаљније кликни овде

 

РАДНА ПОСЕТА ОПШТИНАМА ЉУБОВИЈА И МАЛИ ЗВОРНИК-12.03.2019.ГОДИНЕ

У оквиру својих планираних активности да се у наредном периоду посете све локалне самоуправе Мачванског управног округа, начелник Владан Красавац је у уторак 12. марта 2019. године боравио у општинама Љубовија и Мали Зворник. У разговору са руководством ових општина и републичким инспекторима који послове обављају за поменуте локалне самоуправе било је речи о активностима које се у овом пероду одвијају у локалним самоуправама и сарадњи инспекцијских служби на релацији локална самоуправа републичке инспекције . 

За детаљније кликни овде

 

РАДНИ САСТАНАК У ОПШТИНИ ВЛАДИМИРЦИ -11.МАРТ 2019.ГОДИНЕ

У понедељак 11. марта 2019. године, у општини Владимирци, са почетком у 9:00 часова у просторијама општинске управе  одржан је радни састанак на тему руралног развоја. На састанку су учествовали у име домаћина Милорад Милинковић,председник општине Владимирци, Александар  Богићевић, помоћник Министра пољопривреде за рурални развој , Владан Красавац ,начелник Мачванског управног округа,Милоје Драгојевић, директор ПССС Шабац и представници локалних самоуправa са подручја града Шапца и општина Богатић, Коцељева и Владимирци који се баве проблематиком руралног развоја.Након састанка учесници су посетили пољопривредно домаћинство Жељка Милутиновића у селу Дреновац.

За детаљније кликни овде

 

У СТРУЧНОЈ СЛУЖБИ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН 8.МАРТ- МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЖЕНА

Међународни дан жена 8.март 2019 пригодно је обележен  у Стручној служби Мачванског управног округа. Начелник Мачванског управног округа, Владан Красавац приредио је коктел за  сараднице и уз пригодне поклоне честитао  празник. Обележавању Празника присуствовали су сви запослени у Стручној служби Мачванског управног округа. Овим путем начелник Мачванског управног округа Владан Красавац  свим припадницама лепшег пола честита Међународни дан жена  уз жељу да им  сваки дан буде 8 март.

 

РАДНА ПОСЕТА ОПШТИНИ КРУПАЊ-07.МАРТ 2019.ГОДИНЕ

У четвртак 07. марта 2019. године Владан Красавац , начелник Мачванског управног округа посетио је општину Крупањ,једну од осам локалних самоуправа са територије Мачванског управног округа.У првом делу посете обављени су разговори са руководством општине Крупањ ,начелником општинске управе Милорадом Симићем, са сарадницима.У другом делу посете одржан је састанак са републичким инспекторима који послове из своје надлежности обављају на територији општине Крупањ.

За детаљније кликни овде

  

06. МАРТ 2019.ГОДИНЕ БЕОГРАД

Р.К. "МЕТАЛОПЛАСТИКА" ШАБАЦ-УСПЕХ ВРЕДАН ПАЖЊЕ

Утакмицу је у среду 06. марта 2019 посматрао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, дугогодишњи голман Рукометног клуба "Металопластика" и члан управе овог реномираног клуба.

За детаљније кликни овде 

                                         

КОЛЕГИЈУМ- 06.МАРТ 2019.ГОДИНЕ

Други по реду колегијум у 2019. години одржан је у среду 06. марта 2019. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 9:00 часова. Поред извештаја о реализацији закључака   са претходног ,првог колегијума, који је одржан 05. фебруара 2019. године извршена је анализа рада инспекцијских органа за фебруар месец 2019. године. На крају састанка утврђени су   закључци који ће се у наредном периоду спровдити.

За детаљније кликни овде

 

РАДНИ САСТАНАК - 04.МАРТ 2019.ГОДИНЕ

У понедељак 04. марта 2019. године у просторијама Мачванског управног округа ,са почетком у 9:00 часова, одржан је радни састанак на тему унапређења сарадње републичке туристичке инспекције, комуналне полиције Градске упрве Шабац и пореске управе. Састанак је одржан у организацији начелника Мачванског управног округа  Владана Красавца.Састанку су присуствовали поред начелника Управног округа Владана Красавца, Живадин Бошковић, републички туристички инспектор, Александар Мићић, представник комуналне полиције Градске управе Шабац, Сретен Благојевић, директор Филијале Пореске управе Шабац и Зорица Чолић, шеф Одсека Стручне службе Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

СВЕЧАНА СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА 01.МАРТ 2019.ГОДИНЕ

У   петак 1. марта 2019. године,   начелник Мачванског управног Владан Красавац , као командант Окружног штаба за ванредне ситуације, одржао је Свечану седницу штаба, поводом 1. марта Међународног дана цивилне заштите. На седници је усвојен записник са претходне 23. седнице, усвојен је  Извештај о раду Окружног штаба за 2018. годину, а начелник штаба Мр. Фадиљ Незири је одржао презентацију поводом Међународног дана цивилне заштите о организацији, стању и плановима за развој  цивилне заштити унутар Сектора за ванредне ситуације.

За детаљније кликни овде

 

ИЗВЕШТАЈ  са Скупштине Привредног друштва "Цер" 28. фебруара 2019

У четвртак 28. фебруара 2019. године ,са почетком у 14:00 часова у Београду, у  просторијама Министарства за рад, запошљавање ,борачка и социјална питања  одржана је  Скупштина Привредног друштва "Цер". У раду Скупштине учествовали су Ненад Нерић, Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ,Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа,  Радован Лукић, представници општина Љубовија, Крупањ, Мали Зворник и Владимирци. На дневном реду Скупштине било је постављење Ненада Нерића, Државног секретара Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на место председника Скупштине Привредног друштва "Цер". Било је речи и о начину финансирања и другим текућим питањима од значаја за функционисање Привредног друштва "Цер".

 

ПОСЕТА АМБАСАДОРА ПАЛЕСТИНЕ ОПШТИНИ ВЛАДИМИРЦИ, 27. ФЕБРУАР 2019. ГОДИНЕ

Председник општине Владимирци, Милорад Милинковић са сарадницима организовао је пријем за амбасадора Палестине у Републици Србији ,  Muhamedа  Nabhanа  и будућег  инвеститора Salejmah Naderа , који је исказао интересовање да у Владимирцима изгради фабрику за производњу лекова.Реч је о светски признатој  компанији " Farmaker ", која већ има неколико производних погона у бројним европским земљама. Овим ће се отворити шанса за економски напредак и нова радна места у општини Владимирци.

За детаљније кликни овде

 

ПОСЕТА НАЧЕЛНИКА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА 41. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА, 22. ФЕБРУАРА 2019.ГОДИНЕ

Међународни сајам туризма ,41. по реду одржан је од 21. до 24. фебруара 2019. године. На сајму су узеле учешће и локалне самоуправе Mачванског управног округа,представљајући туристички потенцијал овог дела Републике Србије.Поред града Шапца ,на сајму су се представили  град Лозница  општине Крупањ,Љубовија , Мали Зворник и Специјална болница за рехабилитацију Бања Ковиљача. 

За детаљније кликни овде

 

САСТАНАК У ЉУБОВИЈИ-21.ФЕБРУАР 2019. ГОДИНЕ

У четвртак 21. фебруара 2019.године, у згради Опшринске управе Љубовија, са почетком у 14,30 часова, одржан је радни састанак на тему побољшања стања у области грађевинарства,саобраћаја и  инфраструктуре , али и области  спорта ,  на подручју локалних самоуправа Мачванског управног округа. Домаћин састанка је Милован Ковачевић, председник општине Љубовија и Владан Красавац у име Мачванског управног округа. Састанку присуствују Потпредседница Владе Републике Србије и Министарка грађевинарства ,саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михаиловић ,са својим сарадницима и Министар омладине и спорта Вања Удовичић , са члановима кабинета.

За детаљније кликни овде

 

ПРВА СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА  У 2019. ГОДИНИ  ОДРЖАНА 20.02.2019.ГОДИНЕ У ШАПЦУ

Прва седница Савета Мачванског управног округа у 2019. години одржана је у среду 20. фебруара 2019. године у Шапцу ,са почетком у 13:30 часова . Поред усвајања записника са претходне седнице Савета и усвајања Извештаја о раду Савета Мачванског управног округа за 2018. годину разговарало се и о неколико тема које су од значаја за рад и функционисање овог тела.

За детаљније кликни овде  

 

САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА КОЛЕКТИВНОГ ЦЕНТРА У ВАРНИ 13. ФЕБРУАРА 2019. ГОДИНЕ

У среду 13. фебруара 2019.године у кабинету начелника Мачванског управаног округа Владана Красавца , одржан је састанак са представницима корисника Колективног центра у Варни .Разговарало се о проблемима које корисници овог Колективног центра имају већ дужи низ година и могућностима да се помогне у њиховом решавању.Састанак је одржан на захтев представника Колективног центра Варна .

За детаљније кликни овде 

 

ПРВИ КОЛЕГИЈУМ У 2019. ГОДИНИ  НАЧЕЛНИКА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА И ШЕФОВА ИНСПЕКЦИЈСКИХ СЛУЖБИ ОДРЖАН    05. ФЕБРУАРА  2019.ГОДИНЕ

Први колегијум  у 2019. години начелника Мачванског управног округа и шефова инспекцијских органа и самосталних инспектора одржан је у уторак  05. фебруара 2019.године у кабинету начелника Управног округа.Том приликом учесници колегијума доставили су извештаје  о раду за 2018.годину,планове  рада за 2019. годину и извештаје  за јануар месец 2019.године, а разговарало се и о текућим питањима од значаја за рад инспекција.

За детаљније кликни овде

 

КООРДИНАЦИЈА МИНИСТРА БРАНКА РУЖИЋА СА НАЧЕЛНИЦИМА УПРАВНИХ ОКРУГА,ОДРЖАНА 31. ЈАНУАРА 2019. ГОДИНЕ У ПОЖАРЕВЦУ

У Пожаревцу ,седишту  Браничевског управног  округу , одржана је у четвртак 31. јануара 2019.године  редовна координација начелника Управних оруга .Разговарало о  ажурирању Адресног регистра  и Закључку Владе којим се омогућава бесплатна промена личних карата за све грађане  који ће мењати личне карте због промене назива улице и кућног броја,измени Закона о територијалној организацији Републике Србије, пилот пројекту Е инспектор, као и свим другим активностима које предстоје .

За детаљније кликни овде

 

ПРВА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ , ВЛАДАНА КРАСАВЦА, НАЧЕЛНИКА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У четвртак 24. јануара 2019.године начелник Мачванског управног округа Владан Красавац одржао је прву конференцију за медије ,поводом ступања на функцију начелника Мачванског управног округа.Решењем Владе Републике Србије Владан Красавац је постављен на функцију начелника Мачванског управног округа почев од 24. децембра 2018. године.На конференцији за медије говорило се између осталог и о плановима за текућу 2019.годину. 

За детаљније кликни овде

 

КОЛЕГИЈУМ НАЧЕЛНИКА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА СА ШЕФОВИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ СЛУЖБИ 26.12.2018.ГОД.

У среду 26 децембра 2018  начелник Мачванског управног округа Владан Красавац  одржао је  колегијум са начелницима и шефовима инспекцијских служби. На састанку се начелник упознао са руководиоцима надлежних инспекцијских служби и представио своје план за будући рад.

За детаљније кликни овде

 

 

За вести из претходних година: Старе вести из округа

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА – МАЧВАНСКИ УПРАВНИ ОКРУГ

Sunday the 20th. By BlueHost Review and Affiliate Marketing.
Copyright 2012

©