Print

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

МАЛИ ЗВОРНИК-ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА СА ЕГИПАТСКИМ ИНВЕСТИТОРИМА

У сали Скупштине општине Мали Зворник, у присуству Бобана Бирманчевића Државног секретара у Министарству привреде Републике Србије, Жељка Марјановића начелника Мачванског управног округа, Милисава Деспотовића заменика председника општине,Радована Тадића председника Скупштине општине, колегијума Општинске управе и представника медија, 21. марта 2023. године  потписан је Уговор између општине Мали Зворник и компаније „Egypt plywood” о уступању пословног простора за потребе покретања производње фурнира у Малом Зворнику.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

САСТАНАК У БЕОГРАДУ

У  петак, 17. марта 2023. године, са почетком  у 10:00 часова у Палати Србија, сала „Београд“, одржана је II  седници Координационе комисије за инспекцијски надзор. Тема састанка односила се на побољшање међусобне сарадње управних округа са министарствима, са посебним освртом на рад и положај инспекцијских служби. Састанку је присуствовао Жељко Марјановић,начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ВЛАДИМИРЦИМА

У уторак 14. марта 2023. године, министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић, у присуству начелника Мачванског управног округа Жељка Марјановића, посетио је општину Владимирци, где је  одржао  састанак са председником општине Гораном Зарићем, председником Скупштинe општине Радетом Ковачевићем и начелницом општинске управе Славицом Мирковић. Сврха посете  је  да се  сагледа стање на терену и да се информише о реалним проблемима грађана.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 13. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

СЕМИНАР У БЕОГРАДУ

У организацији МУП-а Србије, Сектора за ванредне ситуације и Мисије ОЕБС-а у Србији, у понедељак 13. марта 2023. године, одржан је семинар на тему: "Организација рада штаба за ванредне ситуације и руковођење у ванредним ситуацијама". Семинару  је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

13. РЕГИОНАЛНИ САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ У ШАПЦУ

У петак 10. марта 2023. године,у Шапцу је  свечано  отворен 13. Регионални сајам пољопривреде. Манифестација је окупила више од 150 излагача из Србије и иностранства. Начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић, заједно са градоначелникм Шапца обишао је штандове ове одличне сајамске манифестације.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

ТРЕЋИ   КОЛЕГИЈУМ

Трећи  колегијум у 2023. години одржан је у среду 08. марта 2023. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, другог  колегијума, који је одржан 08. фебруара 2023. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец фебруар 2023. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 07. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

МИНИСТАР СПОРТА ЗОРАН ГАЈИЋ У ПОСЕТИ ШАПЦУ И ЛОЗНИЦИ

У циљу сагледавања стања у спорту ,проблемима са којима се сусрећу и начинима за њихово превазилажење, Зоран Гајић, министар спорта у Влади Републике Србије, са сарадницима посетио је  у уторак 07. марта 2023. године Шабац и Лозницу. Догађају је присуствовао и Жељко Марјановић, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 04. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ "БОГАТИЋ 2023."

У суботу 04. марта 2023. године у  Спортској хали у Богатићу и простору испред хале, одржан је други по реду   Међународни сајам пољопривреде на коме су  савремену опрему намењену пољопривредним произвођачима представили излагачи из наше земље и земаља у региону. Свечаном отварању сајма присуствовао је и начелник Мачванског управног округа  Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. МАРТ И  02. МАРТ  2023. ГОДИНЕ

ДРУГА  СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Друга  седница Савета Мачванског управног округa у   2023. години, одржана је  у среду 01. марта у Шапцу  и четвртак 02. марта 2023. године у Лозници са почетком у 11:00  часова. Тема седнице: "Актуелни пројекти Министарства привреде намењени локалним самоуправама у Републици Србији".

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

СВЕТСКИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

У просторијама Центра за стручно усавршавање Шабац,обележен је 1. март Светски  дан цивилне заштите, установљен на дан када је далеке 1972. године донет  статут Међународне организације за цивилну заштиту. У присуству Бојане Икодиновић, начелника Одељења за цивилну заштиту у Управи за ризике  и цивилну заштиту Сектора за ванредне ситуације, Ненада Пауновића, заменика начелника, чланова Окружног штаба, представника града Шапца, сарадника, гостију и медија одржана је презентација досадашњег рада. Обележавању Светског дана цивилне заштите присуствовао је   и Жељко Марјановић, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 23. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ

ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА У ТРШИЋУ

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић  је у четвртак 23. фебруара 2023. године потписао   у Тршићу уговоре о додели средстава из Фонда за међуопштинску сарадњу са представницима градова Београд, Ниш, Лозница и Лесковац и општина Рума и Шид, као водећих партнера на пројектима. Потписивању уговора  присуствовао је  и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ

САСТАНАК У МИНИСТАРСТВУ ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

У среду 22. фебруара 2023. године у Министарству државне управе и локалне самоуправе министар Александар  Мартиновић одржао је састанак са начелницима и представницима управних округа. Разговарало се о досадашњој сарадњи, предлозима за њено  унапређење и могућностима за јачање улоге управних округа. Састанку је присуствовао и Жељко Марјановић,начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ

ПОДЕЛА МЕРКАНТИЛНОГ КУКУРУЗА У ЛОЗНИЧКОМ КРАЈУ

Подела меркантилног кукуруза пољопривредним произвођачима који се баве узгојем млечних крава у лозничком крају ,спроводи се планираном динамиком. Расподели је у уторак 21. фебруара 2023. године присуствовао и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СРЕТЕЊА - ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

У организацији Одбора Владе Републике Србије  за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, свечано је обележено Сретење - Дан државности Републике Србије. Централна манифестација је одржана 15. фебруара у Орашцу , испред Споменика вожду Карађорђу. Свечаности је присуствовао и Жељко Марјановић, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ

33. РЕДОВНА СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

У петак 10. фебрура 2023. године, са почетком у 10:00 часова у просторијама Градске управе Шабац, одржана је 33. редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ

ДРУГИ  КОЛЕГИЈУМ

Други колегијум у 2023. години одржан је у среду 08. фебруара 2023. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, првог  колегијума, који је одржан 17. јануара 2023. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец јануар 2023. године

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ

САСТАНАК СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ КОМПАНИЈЕ MINTH

У среду 01. фебруара 2023.године начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић, разговарао је у просторијама округа са делегацијом компаније  Minth, која је једна од водећих компанија у свету по производњи компоненти за аутомобиле.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 30. ЈАНУАР 2023. ГОДИНЕ

ЛИПОЛИСТ

Начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић је у понедељак 30. јануара у млину "Ковачевић" у Липолисту присуствовао почетку расподеле меркантилног кукуруза који је као помоћ Министарство пољопривреде шумарства и водопривреде пружило произвођачима музних крава у количини од 240 кг по грлу.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 24. ЈАНУАР  2023. ГОДИНЕ

ПРВА СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Прва седница Савета Мачванског управног округa у   2023. години, одржана је  у уторак  24. јануара 2023. године у Шапцу, са почетком у 09:30 часова. Тема седнице: "Расподела меркантилног кукуруза произвођачима млека и успостављање система е-Аграр".

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 18. ЈАНУАР 2023. ГОДИНЕ

РАДНИ САСТАНАК У ПОЖАРЕВЦУ

У среду 18. јануара 2023. године у Скупштини града Пожаревца, одржан је радни састанак на тему расподеле меркантилног кукуруза пољопривредним произвођачима и успостављање е-Аграра. Састанку је присуствовао и начелник  Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. ЈАНУАР 2023. ГОДИНЕ

ПРВИ   КОЛЕГИЈУМ

Први колегијум у 2023. години одржан је у уторак 17. јануара 2023. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова. Поред изјашњења о записнику са претходног, дванаестог   колегијума, који је одржан 05. децембра 2022. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец децембар 2022. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. ЈАНУАР 2023. ГОДИНЕ

БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА

Начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић честитао је Бадњи дан и Божић грађанимa Републике Србије и Мачванског управног округа који празник прослављају по јулијанском календару. У честитки се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. ЈАНУАР 2023. ГОДИНЕ

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА

Поводом Новогодишњих празника, начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић, упутио је грађанима  честитку у којој се каже:

За детаљније кликни овде

 

 

За вести из 2022 годинe: Вести из округа 2022

За вести из 2021 годинe: Вести из округа 2021

За вести из 2020 годинe: Вести из округа 2020

За вести из 2019 годинe: Вести из округа 2019

За вести из претходних година: Старе вести из округа

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА – МАЧВАНСКИ УПРАВНИ ОКРУГ

Friday the 31st. By BlueHost Review and Affiliate Marketing.
Copyright 2012

©