Print

 

У среду 25 фебруара 2015, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, посетио је општину Љубовија и одржао састанак са председником општине и његовим сарадницима. Том приликом он је уручио Елаборат о трасама државних путева који пролазе кроз седишта градова и општина. Поред овога, на састанку се разговарало  о блокади рачуна предузећа Дуван АД Љубовија, о изградњи моста преко Дрине између Љубовије и Братунца, за који је обезбеђен пројекат а средства се очекују од Владе Републике Србије и о могућностима за изградњу привредних објеката и отварање нових радних места.

 

 

19.02.2015 Начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић,  одржао је састанак са представницима локалних самоуправа и представницима ЈП ПУТЕВИ  СРБИЈЕ. На састанку су локалним самоуправама уручени Елаборати о трасама државних путева који пролазе кроз седишта градова и општина. Представници локалних самоуправа су указали на проблеме које имају у погледу одржавања и функционисања путне мреже. Закључено је да се локалне самоуправе обрате захтевима Министарству грађевине, саобраћаја и инфраструктуре са пројектном документацијом ради обезбеђивања средстава неопходних за извођење радова.

 

 

Начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић у присуству председника општине Мали Зворник Зорана Јевтића, председника општине Богатић Ненеда Бесеровца, заменика председника општине Богатић Мирослава Дабића  и Матије Миловановића дир Дирекције за грађевинско земљиште општине Богатић  одржао је 19 фебруара 2015 конференцију за штампу на којој је упознао јавност о мерама које су предузете у погледу помоћи општини Богатић на превазилажењу тешкоћа у вези водоснабдевања у селу Црна Бара. Општина Мали Зворник привремено је уступила на коришћење 4 цистерне за воду које ће бити размештене у угроженим селима општине Богатић.

 

Начелник Мачванског управног округа одржао је 30 јануара 2015 14 редовну седницу Савета Мачванског управног округа, трећег сазива.

На седници је извештај о раду поднела начелница одсека санитарне инспекције за МУО др Борка Кокановић. У свом извештају начелница је говорила о стању санитарне заштите  централних водовода,  о предшколским установама, о школама  и о здравственим установама на територији Мачванског управног округа.Поред тога, разматрани су и проблеми који се јављају у локалним самоуправама као последица смањења броја запослених од 6,5%. Начелник је најавио нову методологију рада у наредном периоду, посете локалним самоуправама, планирање рада у сарадњи са локалним самоуправама, почетне  активности  ће бити на општинама које су још увек у ванредној ситуацији, савети  управног округа одржаваће се у седиштима локалних самоуправа.

 

Командант окружног штаба  Драгослав Милановић ,начелник Мачванског управног округа, одржао је 15 редовну седницу Окружног штаба за ванредне ситуације,  21.01.2015 у Шапцу.

На седници је усвојен извештај о раду за 2014 годину. Разматран је и усвојен План активности за 2015 годину. Поред ових, анализиране су и следеће теме: попуњеност, опремљеност и обученост специјализованих јединица цивилне заштите на територији МУО, квалитет постигнуте сарадње са суседним окрузима у циљу заједничког деловања у ванредним ситуацијама,  извештај о спремности зимских служби за зимску сезону 2014/2015,  мере које се предузимају у изградњи и функционисању ''Службе 112'', анализа стања система за јавно узбуњивање на територији МУО и усвојен је предлог за  промену  чланова окружног штаба.

 

11.09.2014 Тринаеста редовна седмица Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у четвртак 11.09.2014. године у просторијама Мачванског управног округа у Шапцу, са почетком у 11:00 часова.Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући, Борка Кокановић - начелник Одељења санитарне инспекције, Мирослав Мићић - председник општине Љубовија, Дејан Нешић - заменик председника општине Владимирци, Душан Илинчић - председник општине Коцељева и Ненад Ђурић - начелник опште управе града Шапца.

За детаљније кликни овде:Тринаеста редовна седница Савета Мачванског управног округа

 

19.06.2014 Дванаеста редовна седмица мачванског управног округа

            Дванаеста редовна седница Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у среду 19.06.2014. године у просторијама Мачванског управног округа у Шапцу, са почетком у 11:00 часова.Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући Савета и Бесаревац Ненад - председник општине Богатић.Седмици су присуствовали и Марјановић Предраг заменик председника општине Крупањ и Веселиновић Мирко - начелник ветеринарске инспекције за Мачвански управни округ.

За детаљније кликни овде:Дванаеста редовна седница Савета Мачванског управног округа

 

У току ванредне ситуације на подручију општине Шабац начелник Мачванског округа, Вешић Светомир као члан кризног штаба града Шапца, на чијем се челу налазио командант генерал Љубиша Диковић, активно је учествовао у активностима које су предузимане , у циљу одбране града и околних насеља.

 

13.05.2014 Једанаеста редовна седмица мачванског управног округа,трећег сазива, одржана је у уторак 13.05.2014. године у просторијама Мачванског управног округа у Шапцу, са почетком у 11:00 часова.Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући Савета, Владица Марковић - председник општине Владимирци,Раде Грујић – председник општине Крупањ Седмици су присуствовали и Славица Ранковић – заменица председника општине Коцељева, Јован Миладиновић - члан градског већа града Лознице.

За детаљније кликни овде:Једанаеста редовна седница Савета Мачванског управног округа

 

01.04.2014 Десета редовна седмица мачванског управног округа

            Десета редовна седница Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у уторак 01.04.2014. године у просторијама Мачванског управног округа у Шапцу, са почетком у 11:00 часова.Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући Савета, Драган Богићевић - председник општине Мали Зворник,Раде Грујић – председник општине Крупањ и Милош Милошевић – градоначелник града Шапца.

За детаљније кликни овде:Десета редовна седница Савета Мачванског управног округа

 

01.03.2014 Светски дан цивилне заштите

           Светски дан цивилне заштите, који се обележава 1.марта био је прилика да се у шабачком Центру за стручно усавршавање још једном укаже на значај развијене свести о припремљености за превентивне и мере самозаштите у случају елементарних непогода и несрећа.Према међународним стандардима цивилна заштита представља органозован одговор државе на опасности које угрожавају становништво, материјална добра и животну средину.То је најшири облик организовања, припремања и учешћа становништва у хуманитарним активностима и задацима заштите и спасавања.Обележавању дана цивилне заштите присуствовао је и начелник Мачванског управног округа, Вешић Светомир.

 

13.12.2013 Девета редовна седмица мачванског управног округа


          Девета редовна седница Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у петак 13.12.2013. године у просторијама СО Коцељева у Коцељеви, са почетком у 11:00 часова.Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући Савета, Миодраг Лазић - председник општине Мали Зворник и Верољуб Матић - председник општине Коцељева.

За детаљније кликни овде:Девета редовна седница Савета Мачванског управног округа

 
06.11.2013 Осма редовна седмица мачванског управног округа

Осма редовна седница Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у среду 06.11.2013. године у просторијама Мачванског управног округа Шабац, са почетком у 11,00 часова. Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући Савета, Владица Марковић - председник општине Владимирци и Милош Милошевић – градоначелник града Шапца.

За детаљније кликни овде:Осма редовна седница Савета Мачванског управног округа

 
25.09.2013 Седма редовна седмица мачванског управног округа


Седма редовна седница Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у среду 25.09.2013. године у просторијама Центра за стручно усавршавање ул. Николе Тесле бр.1а на Летњиковцу – Шабац,  са почетком у 11,00 часова. Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући Савета и Раде Грујић - председник општине Крупањ.

 За детаљније кликни овде:Седма редовна седница Савета Мачванског управног округа

 

19.06.2013 Шеста редовна седмица мачванског управног округа

Шеста редовна седница Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у среду 19.06.2013. године у просторијама СО Крупањ у Крупњу са почетком у 11,00 часова.

Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући Савета, Слободан Савић - председник општине Богатић, Миодраг Лазић - председник општине Мали Зворник, Верољуб Матић - председник општине Коцељева и Раде Грујић - председник општине Крупањ.

Седници су присуствовали без права гласа: Милоје Лукић заменик председника општине Крупањ, Петровић Радомир дир. Међуопштинског архива за Мачвански управни округ и Глигорић Милоје ветеринарски инспектор - Министарство пољопривреде управа за ветерину.

За детаљније кликни овде: Шеста редовна седница Савета Мачванског управног округа

 

 

20.05.2013 Обука припадника специјализоване јединице цивилне заштите за заштиту од пожара.

Од 20.05.2013 год. до 24.05.2013 године у Регионалном центру за професонални развој запослених у образовању Летњиковац – Шабац, биће одржана Обука специјализованих јединица цивине заштите за заштиту од пожара. На обуци учествује 27 полазника.

За детаљније кликни овде:Обука за припадника специјализоване јединице заштиту од пожара

 


25.04.2013 Пета редовна седмица мачванског управног округа

Пета редовна седница Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у четвртак 25.04.2013. године у просторијама СО Богатић у Богатићу, са почетком у 11:00 часова.

Седници присуствују чланови Савета: Светомир Вешић начелник управног Округа и председавајући Савета, Слободан Савић председник општине Богатић, Верољуб Матић председник општине Коцељева, Миодраг Лазић председник општине Мали Зворник, Раде Грујић председник општине Крупањ и Милош Милошевић градоначелник града Шапца.

За детаљније кликни овде: Пета редовна седница Савета Мачванског управног округа

РЕПУБЛИКА СРБИЈА – МАЧВАНСКИ УПРАВНИ ОКРУГ

Friday the 6th. By BlueHost Review and Affiliate Marketing.
Copyright 2012

©