Print

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. ЈУН 2023. ГОДИНЕ

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА

У петак 02. јуна 2023. године Љубовија је обележила 152. године свог постојања. Среско место постаје далеке   1860. године, а указом кнеза Милана  Обреновића 3. јуна 1871. године Љубовија  добија статус варошице. У спомен на овај дан и догађај  сваке године се обележава  Дан општине. Поред великог броја званица, свечаности  је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 31. МАЈ 2023. ГОДИНЕ

ОБИЛАЗАК УГРОЖЕНОГ ПОДРУЧЈА У ЛОЗНИЦИ И ШАПЦУ

У уторак 30. маја током вечери и ноћи  пала је огромна количина кише за кратко време, највише у Лозници  74 литра по м2. Жељко Марјановић, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације, заједно са надлежнима из МУП-а Републике Србије одмах је  обишао угрожено подручје и  критичне тачке.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 30. МАЈ 2023. ГОДИНЕ

СУЗБИЈАЊУ ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У складу са Уговором  број: 404-02-16/2023-37/6 од 21.03.2023. године, Друштво за дезинфекцију дезинсекцију и дератизацију ЕКО-САН ПЛУС д.о.о. Београд-Земун, Батајнички друм 14,  послао је обавештење о почетку обављања третмана сузбијања ларви комараца на територији Мачванског управног округа, односно града Шапца, града Лознице и шест општина: Богатић, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Владимирци и Коцељева. Третман ларви комараца почиње 30. маја 2023. године.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. МАЈ 2023. ГОДИНЕ

У ШАПЦУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ

У знак сећања на 09. мај, дан када је 1945. године нацистичка Немачка потписала капитулацију у Другом светском рату, бројним манифестацијама се у свету и Србији  обележава овај историјски  датум. У Шапцу је  одавањем почасти и полагањем венаца на Споменик палим борцима и  жртвама  фашизма у Другом  светском  рату обележен Дан победе. У име Мачванског управног округа венац је на Спомен обележје  положио начелник Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. МАЈ 2023. ГОДИНЕ

ОПЕРАТИВНИ ПЛАН ЗА ПРВИ МОНИТОРИНГ

У складу са уговореним обавезама везано за извршење услуге мониторинга стручне куће за спровођење Програма за сузбијање ларви комараца на територији Републике Србије за 2023. годину, по Уговору број: 404-02-16/2023-37/4, од 21. марта 2023. године први мониторинг ларви- Србија 2023. године за Мачвански управни округ планиран је за 12. мај 2023. године

 

АКТУЕЛНОСТИ - 05. МАЈ 2023. ГОДИНЕ

ПЕТИ КОЛЕГИЈУМ

Пети колегијум у 2023. години одржан је у петак 05. маја 2023. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, четвртог   колегијума, који је одржан 05. априла  2023. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец април 2023. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 03. МАЈ 2023. ГОДИНЕ

МАЛИ ЗВОРНИК - ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ДОДЕЛИ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА ФУНКЦИОНАЛНО - ОРГАНИЗАЦИОНЕ МОДЕЛЕ

У среду 03. маја 2023. године у  општини  Мали Зворни, Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић потписао је  са представницима Лознице, Лесковца и Малог Зворника уговоре о додели више од 82.000 швајцарских франака из Фонда за функционално - организационе моделе у циљу даље модернизације рада одабраних локалних самоуправа. Свечаном потписивању уговора  присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 29. АПРИЛ 2023. ГОДИНЕ

ПОЧЕТАК РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОГРАМА ЗА СУЗБИЈАЊЕ ЛАРВИ КОМАРАЦА

ЗА 2023.ГОДИНУ

Министарство државне управе и локалне самоуправе је у циљу ефикаснијег спровођења Програма за сузбијање ларви комараца на територији Републике Србије-Централна Србија за 2023. годину образовало Тим за координацију и праћење извршења уговора о набавци услуга и препарата који ће као представници Наручиоца бити задужени за праћење и контролу извршења услуга, праћење достављених извештаја и давања сагласности на њих.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. АПРИЛ 2023. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА СМРТИ МОМЧИЛА ГАВРИЋА

У петак 28. априла  2023. године навршило се тридесет година од смрти Момчила Гаврића, поднаредника Шестог артиљеријског пука Дринске дивизије и најмлађег подофицира на свету у току Првог светског рата. На позив Удружења ратних добровољаца 1912 - 1918 помену Момчилу Гаврићу у име Мачванског управног округа присуствовао је начелник Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. АПРИЛ 2023. ГОДИНЕ

ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ У МЛАКИ

У суботу 22. априла 2023. године молитвеним сећањем и литургијским празновањем у храму Светог пророка  Илије у Млаки  обележено је седамдесет осам година од  пробоја Јасеновачких логораша и страдање нашег народа у Другом светском рату. Догађају су, пред   великог броја мештана, гостију и верника из Републике  Србије, земаља у окружењу и дијаспоре  присуствовали начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић и  представници локалних самоуправа са подручја Управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 18. АПРИЛ 2023. ГОДИНЕ

СВЕЧАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОСЕЧИНА

У склопу обележавања 16. априла  Дана општине Осечина у уторак 18. априла 2023. године одржана је Свечана седница Скупштине општине, којој је присуствовао и начелник Мачвнаског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. АПРИЛ 2023. ГОДИНЕ

ВАСКРШЊА ЧЕСТИТКА

У недељу 16. априла 2023. године верници који поштују Јулијански календар прослављају Васкрс, најрадоснији хришћански празник.У име Мачванског управног округа и у своје лично име свештенству,монаштву и свим верницима Васкрс је честитао начелник  Жељко Марјановић.У честитки се  каже:  

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. АПРИЛ 2023. ГОДИНЕ

УСКРШЊА ЧЕСТИТКА

У недељу 09. априла 2023. године верници који поштују Грегоријански календар прослављају најрадоснији празник, Ускрс. Начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић упутио је честитку у којој се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 05. АПРИЛ 2023. ГОДИНЕ

ЧЕТВРТИ КОЛЕГИЈУМ

Четврти колегијум у 2023. години одржан је у среду 05.априла  2023. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, трећег   колегијума, који је одржан 08. марта 2023. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец март 2023. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 04. АПРИЛ 2023. ГОДИНЕ

СЕДНИЦА ПАРЛАМЕНТА ПРИВРЕДНИКА КОЛУБАРСКОГ И МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У Бањи Ковиљачи је у уторак 04. априла 2023. године одржана седница Парламента привредника Колубарског и Мачванског управног округа у проширеном саставу .Било је речи о утицају актуелних светских збивања на привреду Републике Србије и програмима и подстицајима намењених привреди.Седници је присуствовао и Жељко Марјановић, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

МАЛИ ЗВОРНИК-ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА СА ЕГИПАТСКИМ ИНВЕСТИТОРИМА

У сали Скупштине општине Мали Зворник, у присуству Бобана Бирманчевића Државног секретара у Министарству привреде Републике Србије, Жељка Марјановића начелника Мачванског управног округа, Милисава Деспотовића заменика председника општине,Радована Тадића председника Скупштине општине, колегијума Општинске управе и представника медија, 21. марта 2023. године  потписан је Уговор између општине Мали Зворник и компаније „Egypt plywood” о уступању пословног простора за потребе покретања производње фурнира у Малом Зворнику.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

САСТАНАК У БЕОГРАДУ

У  петак, 17. марта 2023. године, са почетком  у 10:00 часова у Палати Србија, сала „Београд“, одржана је II  седници Координационе комисије за инспекцијски надзор. Тема састанка односила се на побољшање међусобне сарадње управних округа са министарствима, са посебним освртом на рад и положај инспекцијских служби. Састанку је присуствовао Жељко Марјановић,начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ВЛАДИМИРЦИМА

У уторак 14. марта 2023. године, министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић, у присуству начелника Мачванског управног округа Жељка Марјановића, посетио је општину Владимирци, где је  одржао  састанак са председником општине Гораном Зарићем, председником Скупштинe општине Радетом Ковачевићем и начелницом општинске управе Славицом Мирковић. Сврха посете  је  да се  сагледа стање на терену и да се информише о реалним проблемима грађана.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 13. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

СЕМИНАР У БЕОГРАДУ

У организацији МУП-а Србије, Сектора за ванредне ситуације и Мисије ОЕБС-а у Србији, у понедељак 13. марта 2023. године, одржан је семинар на тему: "Организација рада штаба за ванредне ситуације и руковођење у ванредним ситуацијама". Семинару  је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

13. РЕГИОНАЛНИ САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ У ШАПЦУ

У петак 10. марта 2023. године,у Шапцу је  свечано  отворен 13. Регионални сајам пољопривреде. Манифестација је окупила више од 150 излагача из Србије и иностранства. Начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић, заједно са градоначелникм Шапца обишао је штандове ове одличне сајамске манифестације.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

ТРЕЋИ   КОЛЕГИЈУМ

Трећи  колегијум у 2023. години одржан је у среду 08. марта 2023. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, другог  колегијума, који је одржан 08. фебруара 2023. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец фебруар 2023. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 07. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

МИНИСТАР СПОРТА ЗОРАН ГАЈИЋ У ПОСЕТИ ШАПЦУ И ЛОЗНИЦИ

У циљу сагледавања стања у спорту ,проблемима са којима се сусрећу и начинима за њихово превазилажење, Зоран Гајић, министар спорта у Влади Републике Србије, са сарадницима посетио је  у уторак 07. марта 2023. године Шабац и Лозницу. Догађају је присуствовао и Жељко Марјановић, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 04. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ "БОГАТИЋ 2023."

У суботу 04. марта 2023. године у  Спортској хали у Богатићу и простору испред хале, одржан је други по реду   Међународни сајам пољопривреде на коме су  савремену опрему намењену пољопривредним произвођачима представили излагачи из наше земље и земаља у региону. Свечаном отварању сајма присуствовао је и начелник Мачванског управног округа  Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. МАРТ И  02. МАРТ  2023. ГОДИНЕ

ДРУГА  СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Друга  седница Савета Мачванског управног округa у   2023. години, одржана је  у среду 01. марта у Шапцу  и четвртак 02. марта 2023. године у Лозници са почетком у 11:00  часова. Тема седнице: "Актуелни пројекти Министарства привреде намењени локалним самоуправама у Републици Србији".

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

СВЕТСКИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

У просторијама Центра за стручно усавршавање Шабац,обележен је 1. март Светски  дан цивилне заштите, установљен на дан када је далеке 1972. године донет  статут Међународне организације за цивилну заштиту. У присуству Бојане Икодиновић, начелника Одељења за цивилну заштиту у Управи за ризике  и цивилну заштиту Сектора за ванредне ситуације, Ненада Пауновића, заменика начелника, чланова Окружног штаба, представника града Шапца, сарадника, гостију и медија одржана је презентација досадашњег рада. Обележавању Светског дана цивилне заштите присуствовао је   и Жељко Марјановић, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 23. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ

ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА У ТРШИЋУ

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић  је у четвртак 23. фебруара 2023. године потписао   у Тршићу уговоре о додели средстава из Фонда за међуопштинску сарадњу са представницима градова Београд, Ниш, Лозница и Лесковац и општина Рума и Шид, као водећих партнера на пројектима. Потписивању уговора  присуствовао је  и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ

САСТАНАК У МИНИСТАРСТВУ ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

У среду 22. фебруара 2023. године у Министарству државне управе и локалне самоуправе министар Александар  Мартиновић одржао је састанак са начелницима и представницима управних округа. Разговарало се о досадашњој сарадњи, предлозима за њено  унапређење и могућностима за јачање улоге управних округа. Састанку је присуствовао и Жељко Марјановић,начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ

ПОДЕЛА МЕРКАНТИЛНОГ КУКУРУЗА У ЛОЗНИЧКОМ КРАЈУ

Подела меркантилног кукуруза пољопривредним произвођачима који се баве узгојем млечних крава у лозничком крају ,спроводи се планираном динамиком. Расподели је у уторак 21. фебруара 2023. године присуствовао и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СРЕТЕЊА - ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

У организацији Одбора Владе Републике Србије  за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, свечано је обележено Сретење - Дан државности Републике Србије. Централна манифестација је одржана 15. фебруара у Орашцу , испред Споменика вожду Карађорђу. Свечаности је присуствовао и Жељко Марјановић, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ

33. РЕДОВНА СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

У петак 10. фебрура 2023. године, са почетком у 10:00 часова у просторијама Градске управе Шабац, одржана је 33. редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ

ДРУГИ  КОЛЕГИЈУМ

Други колегијум у 2023. години одржан је у среду 08. фебруара 2023. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, првог  колегијума, који је одржан 17. јануара 2023. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец јануар 2023. године

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ

САСТАНАК СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ КОМПАНИЈЕ MINTH

У среду 01. фебруара 2023.године начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић, разговарао је у просторијама округа са делегацијом компаније  Minth, која је једна од водећих компанија у свету по производњи компоненти за аутомобиле.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 30. ЈАНУАР 2023. ГОДИНЕ

ЛИПОЛИСТ

Начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић је у понедељак 30. јануара у млину "Ковачевић" у Липолисту присуствовао почетку расподеле меркантилног кукуруза који је као помоћ Министарство пољопривреде шумарства и водопривреде пружило произвођачима музних крава у количини од 240 кг по грлу.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 24. ЈАНУАР  2023. ГОДИНЕ

ПРВА СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Прва седница Савета Мачванског управног округa у   2023. години, одржана је  у уторак  24. јануара 2023. године у Шапцу, са почетком у 09:30 часова. Тема седнице: "Расподела меркантилног кукуруза произвођачима млека и успостављање система е-Аграр".

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 18. ЈАНУАР 2023. ГОДИНЕ

РАДНИ САСТАНАК У ПОЖАРЕВЦУ

У среду 18. јануара 2023. године у Скупштини града Пожаревца, одржан је радни састанак на тему расподеле меркантилног кукуруза пољопривредним произвођачима и успостављање е-Аграра. Састанку је присуствовао и начелник  Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. ЈАНУАР 2023. ГОДИНЕ

ПРВИ   КОЛЕГИЈУМ

Први колегијум у 2023. години одржан је у уторак 17. јануара 2023. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова. Поред изјашњења о записнику са претходног, дванаестог   колегијума, који је одржан 05. децембра 2022. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец децембар 2022. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. ЈАНУАР 2023. ГОДИНЕ

БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА

Начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић честитао је Бадњи дан и Божић грађанимa Републике Србије и Мачванског управног округа који празник прослављају по јулијанском календару. У честитки се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. ЈАНУАР 2023. ГОДИНЕ

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА

Поводом Новогодишњих празника, начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић, упутио је грађанима  честитку у којој се каже:

За детаљније кликни овде

 

 

За вести из 2022 годинe: Вести из округа 2022

За вести из 2021 годинe: Вести из округа 2021

За вести из 2020 годинe: Вести из округа 2020

За вести из 2019 годинe: Вести из округа 2019

За вести из претходних година: Старе вести из округа

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА – МАЧВАНСКИ УПРАВНИ ОКРУГ

Wednesday the 7th. By BlueHost Review and Affiliate Marketing.
Copyright 2012

©