Print

 

У уторак 24 марта 2015 године, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић,  одржао је редовну седницу  савета Мачванског управног округа. Најважније тачке дневног реда биле су унапређење сарадње између локалних самоуправа, управног округа и министарства државне управе и локалне самоуправе. Поводом тога,  гост савета је био државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак, који је својим  обраћањем узео активно учешће у раду  савету на тему унапређења сарадње. Друга тачка дневног реда била је анализа предузетих активности  током великих снежних и кишних падавина  почетком марта 2015 године.

 

У среду 18 марта 2015,  у седишту Мачванског управног округа у Шапцу одржан је састанак у организацији Начелника Мачванског управног округа Драгослава Милановића са представницима Републичке Дирекције за воде. Тема састанка је била сарадња са локалним самоуправама у области управљања водама у Републици Србији (према Закону о водама из 2010 године).Састанку су присуствовали представници Дирекције за воде, начелница републичке водне инспекције Љиљана Анђелић,  шефица одсека водне инспекције Краљево Слађана Пашајлић,  водна инспекторка са седиштем у Шапцу Гордана Јовановић као и представници свих локалних самоуправа са подручја Мачванског управног округа.

 

У среду 25 фебруара 2015, начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић, посетио је општину Љубовија и одржао састанак са председником општине и његовим сарадницима. Том приликом он је уручио Елаборат о трасама државних путева који пролазе кроз седишта градова и општина. Поред овога, на састанку се разговарало  о блокади рачуна предузећа Дуван АД Љубовија, о изградњи моста преко Дрине између Љубовије и Братунца, за који је обезбеђен пројекат а средства се очекују од Владе Републике Србије и о могућностима за изградњу привредних објеката и отварање нових радних места.

 

 

19.02.2015 Начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић,  одржао је састанак са представницима локалних самоуправа и представницима ЈП ПУТЕВИ  СРБИЈЕ. На састанку су локалним самоуправама уручени Елаборати о трасама државних путева који пролазе кроз седишта градова и општина. Представници локалних самоуправа су указали на проблеме које имају у погледу одржавања и функционисања путне мреже. Закључено је да се локалне самоуправе обрате захтевима Министарству грађевине, саобраћаја и инфраструктуре са пројектном документацијом ради обезбеђивања средстава неопходних за извођење радова.

 

 

Начелник Мачванског управног округа Драгослав Милановић у присуству председника општине Мали Зворник Зорана Јевтића, председника општине Богатић Ненеда Бесеровца, заменика председника општине Богатић Мирослава Дабића  и Матије Миловановића дир Дирекције за грађевинско земљиште општине Богатић  одржао је 19 фебруара 2015 конференцију за штампу на којој је упознао јавност о мерама које су предузете у погледу помоћи општини Богатић на превазилажењу тешкоћа у вези водоснабдевања у селу Црна Бара. Општина Мали Зворник привремено је уступила на коришћење 4 цистерне за воду које ће бити размештене у угроженим селима општине Богатић.

 

Начелник Мачванског управног округа одржао је 30 јануара 2015 14 редовну седницу Савета Мачванског управног округа, трећег сазива.

На седници је извештај о раду поднела начелница одсека санитарне инспекције за МУО др Борка Кокановић. У свом извештају начелница је говорила о стању санитарне заштите  централних водовода,  о предшколским установама, о школама  и о здравственим установама на територији Мачванског управног округа.Поред тога, разматрани су и проблеми који се јављају у локалним самоуправама као последица смањења броја запослених од 6,5%. Начелник је најавио нову методологију рада у наредном периоду, посете локалним самоуправама, планирање рада у сарадњи са локалним самоуправама, почетне  активности  ће бити на општинама које су још увек у ванредној ситуацији, савети  управног округа одржаваће се у седиштима локалних самоуправа.

 

Командант окружног штаба  Драгослав Милановић ,начелник Мачванског управног округа, одржао је 15 редовну седницу Окружног штаба за ванредне ситуације,  21.01.2015 у Шапцу.

На седници је усвојен извештај о раду за 2014 годину. Разматран је и усвојен План активности за 2015 годину. Поред ових, анализиране су и следеће теме: попуњеност, опремљеност и обученост специјализованих јединица цивилне заштите на територији МУО, квалитет постигнуте сарадње са суседним окрузима у циљу заједничког деловања у ванредним ситуацијама,  извештај о спремности зимских служби за зимску сезону 2014/2015,  мере које се предузимају у изградњи и функционисању ''Службе 112'', анализа стања система за јавно узбуњивање на територији МУО и усвојен је предлог за  промену  чланова окружног штаба.

 

11.09.2014 Тринаеста редовна седмица Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у четвртак 11.09.2014. године у просторијама Мачванског управног округа у Шапцу, са почетком у 11:00 часова.Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући, Борка Кокановић - начелник Одељења санитарне инспекције, Мирослав Мићић - председник општине Љубовија, Дејан Нешић - заменик председника општине Владимирци, Душан Илинчић - председник општине Коцељева и Ненад Ђурић - начелник опште управе града Шапца.

За детаљније кликни овде:Тринаеста редовна седница Савета Мачванског управног округа

 

19.06.2014 Дванаеста редовна седмица мачванског управног округа

            Дванаеста редовна седница Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у среду 19.06.2014. године у просторијама Мачванског управног округа у Шапцу, са почетком у 11:00 часова.Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући Савета и Бесаревац Ненад - председник општине Богатић.Седмици су присуствовали и Марјановић Предраг заменик председника општине Крупањ и Веселиновић Мирко - начелник ветеринарске инспекције за Мачвански управни округ.

За детаљније кликни овде:Дванаеста редовна седница Савета Мачванског управног округа

 

У току ванредне ситуације на подручију општине Шабац начелник Мачванског округа, Вешић Светомир као члан кризног штаба града Шапца, на чијем се челу налазио командант генерал Љубиша Диковић, активно је учествовао у активностима које су предузимане , у циљу одбране града и околних насеља.

 

13.05.2014 Једанаеста редовна седмица мачванског управног округа,трећег сазива, одржана је у уторак 13.05.2014. године у просторијама Мачванског управног округа у Шапцу, са почетком у 11:00 часова.Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући Савета, Владица Марковић - председник општине Владимирци,Раде Грујић – председник општине Крупањ Седмици су присуствовали и Славица Ранковић – заменица председника општине Коцељева, Јован Миладиновић - члан градског већа града Лознице.

За детаљније кликни овде:Једанаеста редовна седница Савета Мачванског управног округа

 

01.04.2014 Десета редовна седмица мачванског управног округа

            Десета редовна седница Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у уторак 01.04.2014. године у просторијама Мачванског управног округа у Шапцу, са почетком у 11:00 часова.Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући Савета, Драган Богићевић - председник општине Мали Зворник,Раде Грујић – председник општине Крупањ и Милош Милошевић – градоначелник града Шапца.

За детаљније кликни овде:Десета редовна седница Савета Мачванског управног округа

 

01.03.2014 Светски дан цивилне заштите

           Светски дан цивилне заштите, који се обележава 1.марта био је прилика да се у шабачком Центру за стручно усавршавање још једном укаже на значај развијене свести о припремљености за превентивне и мере самозаштите у случају елементарних непогода и несрећа.Према међународним стандардима цивилна заштита представља органозован одговор државе на опасности које угрожавају становништво, материјална добра и животну средину.То је најшири облик организовања, припремања и учешћа становништва у хуманитарним активностима и задацима заштите и спасавања.Обележавању дана цивилне заштите присуствовао је и начелник Мачванског управног округа, Вешић Светомир.

 

13.12.2013 Девета редовна седмица мачванског управног округа


          Девета редовна седница Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у петак 13.12.2013. године у просторијама СО Коцељева у Коцељеви, са почетком у 11:00 часова.Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући Савета, Миодраг Лазић - председник општине Мали Зворник и Верољуб Матић - председник општине Коцељева.

За детаљније кликни овде:Девета редовна седница Савета Мачванског управног округа

 
06.11.2013 Осма редовна седмица мачванског управног округа

Осма редовна седница Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у среду 06.11.2013. године у просторијама Мачванског управног округа Шабац, са почетком у 11,00 часова. Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући Савета, Владица Марковић - председник општине Владимирци и Милош Милошевић – градоначелник града Шапца.

За детаљније кликни овде:Осма редовна седница Савета Мачванског управног округа

 
25.09.2013 Седма редовна седмица мачванског управног округа


Седма редовна седница Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у среду 25.09.2013. године у просторијама Центра за стручно усавршавање ул. Николе Тесле бр.1а на Летњиковцу – Шабац,  са почетком у 11,00 часова. Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући Савета и Раде Грујић - председник општине Крупањ.

 За детаљније кликни овде:Седма редовна седница Савета Мачванског управног округа

 

19.06.2013 Шеста редовна седмица мачванског управног округа

Шеста редовна седница Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у среду 19.06.2013. године у просторијама СО Крупањ у Крупњу са почетком у 11,00 часова.

Седници су присуствовали чланови Савета: Светомир Вешић - начелник управног Округа и председавајући Савета, Слободан Савић - председник општине Богатић, Миодраг Лазић - председник општине Мали Зворник, Верољуб Матић - председник општине Коцељева и Раде Грујић - председник општине Крупањ.

Седници су присуствовали без права гласа: Милоје Лукић заменик председника општине Крупањ, Петровић Радомир дир. Међуопштинског архива за Мачвански управни округ и Глигорић Милоје ветеринарски инспектор - Министарство пољопривреде управа за ветерину.

За детаљније кликни овде: Шеста редовна седница Савета Мачванског управног округа

 

 

20.05.2013 Обука припадника специјализоване јединице цивилне заштите за заштиту од пожара.

Од 20.05.2013 год. до 24.05.2013 године у Регионалном центру за професонални развој запослених у образовању Летњиковац – Шабац, биће одржана Обука специјализованих јединица цивине заштите за заштиту од пожара. На обуци учествује 27 полазника.

За детаљније кликни овде:Обука за припадника специјализоване јединице заштиту од пожара

 


25.04.2013 Пета редовна седмица мачванског управног округа

Пета редовна седница Савета Мачванског управног округа, трећег сазива, одржана је у четвртак 25.04.2013. године у просторијама СО Богатић у Богатићу, са почетком у 11:00 часова.

Седници присуствују чланови Савета: Светомир Вешић начелник управног Округа и председавајући Савета, Слободан Савић председник општине Богатић, Верољуб Матић председник општине Коцељева, Миодраг Лазић председник општине Мали Зворник, Раде Грујић председник општине Крупањ и Милош Милошевић градоначелник града Шапца.

За детаљније кликни овде: Пета редовна седница Савета Мачванског управног округа

РЕПУБЛИКА СРБИЈА – МАЧВАНСКИ УПРАВНИ ОКРУГ

Tuesday the 31st. By BlueHost Review and Affiliate Marketing.
Copyright 2012

©