Print

 

АКТУЕЛНОСТИ - 24. ЈУН 2024. ГОДИНЕ

СЛАВА ГРАДА ШАПЦА – ДРУГЕ ТРОЈИЦЕ

У понедељак 24. јуна 2024. године Шабац је обележио славу града - Друге Тројице. Обележавање славе града Шапца започето је Светом архијерејском литургијом коју је служило Његово Преосвештенство епископ шабачки г. Јеротеј у Храму Свете Тројице на Летњиковцу.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. ЈУН 2024. ГОДИНЕ

МИНИСТАРКА ЈЕЛЕНА ЖАРИЋ КОВАЧЕВИЋ ОДРЖАЛА ЈЕ САСТАНАК СА НАЧЕЛНИЦИМА УПРАВНИХ ОКРУГА У ПАЛАТИ СРБИЈЕ

У четвртак 20. јуна 2024. године министарка државне управе и локалне самоуправе Јелена Жарић Ковачевић одржала је састанак са начелницима управних округа и представницима стручних служби управних округа, ради сагледавања стања и разматрања свих отворених питања у вези са функционисањем и радом управних округа у Републици Србији, том приликом је најавила да ће обићи сваки округ у Србији. Састанку је присуствовао начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 18. ЈУН 2024. ГОДИНЕ

БРЗА САОБРАЋАЈНИЦА ШАБАЦ - ЛОЗНИЦА

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић и директор ЈП “Коридори Србије” Александар Антић  обишли су радове на изградњи брзе саобраћајнице Шабац – Лозница дужине скоро 54 километара. Министар Горан Весић наводи да ће саобраћајница бити завршена до краја ове године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 11. ЈУН 2024. ГОДИНЕ

ШЕСТИ КОЛЕГИЈУМ

Шести колегијум одржан је уторак, 11. јуна 2024. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09.00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, петог колегијума, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец мај 2024. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 05. ЈУН 2024. ГОДИНЕ

ЗАШТИТА ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ - ЗАКОНОДАВСТВО И ПРАКСА

У среду 5. јуна са почетком у 10 часова, у сали Културног центра у Шапцу, одржана је обука лица за заштиту података о личности за спровођење Закона о заштити података о личности. Обуци су присуствовали представници Службе Повереника, као и овлашћена лица за заштиту података о личности из више од 50 јавних установа са подручја Мачванског управног округа. Теренске обуке посебно су значајне за подизање капацитета заштите података о личности, а које за циљ пре свега имају подизање свести шире јавности и информисање грађана.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 03. ЈУН 2024. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА

Општина Љубовија обележила је 153 године постојања, откако је 3. јуна 1871. године указом књаза Милана Обреновића проглашена за варошицу. Поред великог броја званица, свечаности  је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. МАЈ 2024. ГОДИНЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ О СУЗБИЈАЊУ ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У складу са Уговором  број: 000208631 2024 14800 004 003 405 001/п 3 од 25. марта 2024. године, Друштво за дезинфекцију дезинсекцију и дератизацију ЕКО-САН ПЛУС д.о.о. Београд - Земун, Батајнички друм 14, послао је обавештење о почетку обављања третмана сузбијања ларви комараца на територији Мачванског управног округа, односно града Шапца, града Лознице и шест општина: Богатић, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Владимирци и Коцељева. 

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14. МАЈ 2024. ГОДИНЕ

ПЕТИ КОЛЕГИЈУМ

Пети колегијум одржан је у уторак, 14. маја 2024. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09.00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, четвртог колегијума, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец април 2024. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. МАЈ 2024. ГОДИНЕ

У ШАПЦУ СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ

Поводом 9.маја Дана победе над фашизмом, који се  слави  у знак сећања на дан када је 1945. године нацистичка Немачка потписала капитулацију у Другом светском рату, бројним манифестацијама се обележава овај значајан историјски датум. Одавањем почасти и полагањем венаца на споменик палим борцима и жртвама фашизма у Другом  светском рату, у Шапцу је обележен Дан победе. У име Мачванског управног округа венац је на спомен обележје  положио начелник Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 5. МАЈ 2024. ГОДИНЕ

ВАСКРШЊА ЧЕСТИТКА

У недељу 5. маја 2024. године верници који поштују Јулијански календар прослављају Васкрс, најрадоснији хришћански празник. У име Мачванског управног округа и у своје лично име свештенству, монаштву и свим верницима Васкрс је честитао начелник Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. MAJ 2024. ГОДИНЕ

ПРВОМАЈСКА  ЧЕСТИТКА

Читава свет обележава Први мај, Међународни празник рада у спомен на раднике у Чикагу који су на овај дан 1886.године  започели борбу за осмочасовно радно време и боље услове рада и живота. Напредне идеје  прихвата и Србија  па се далеке  1893. године у Београду први пут организују протести за радничка права, али и политичка права и слободе. Начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић упутио је Првомајску честитку радним људима и грађанима Републике Србије и Мачванског управног округа, у којој наводи:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. АПРИЛ 2024. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ  РАМАЗАНСКОГ  БАЈРАМА

Поводом Рамазанског бајрама,великог празника свих грађана муслиманске вероисповести, начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић упутио је честитку Исламској заједници у Републици Србији и свим верницима муслиманске вероисповести.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. АПРИЛ 2024. ГОДИНЕ

ЧЕТВРТИ КОЛЕГИЈУМ

Четврти колегијум одржан је у уторак, 09. априла 2024. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09.00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, трећег колегијума, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец март 2024. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. МАРТ 2024. ГОДИНЕ

БРЗИ ПУТ ШАБАЦ - ЛОЗНИЦА

Дана 21. марта 2024. године начелник Мачванског управног округа, Жељко Марјановић, обишао је радове брзе саобраћајнице Шабац-Лозница, која је највећи инфраструктурни пројекат у овом делу Србије. Саобраћајница је пројектована са четири коловозне траке, по две у оба смера и заобилази сва насељена места кроз која сада пролази магистрални пут М-19. На овом путу предвиђене су три кружне раскрснице – Лешница, Липнички Шор и Лозница север (веза са постојећим државним путем I-б реда број 2), имаће шест мостова, четири пропуста за пролаз канала, а преко пута биће и осам прелаза.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. МАРТ 2024. ГОДИНЕ

ТРЕЋИ КОЛЕГИЈУМ

Трећи колегијум одржан је у петак, 15. марта 2024. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09.00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, другог колегијума, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец фебруар 2024. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. МАРТ 2024. ГОДИНЕ

МИНИСТАРКА ПОЉОПРИВРЕДЕ, ШУМАРСТВА И ВОДОПРИВРЕДЕ ЈЕЛЕНА ТАНАСКОВИЋ ОТВОРИЛА ЈЕ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ У ШАПЦУ

Начелник Мачванског управног округа, Жељко Марјановић, присуствова је данас свечаном отварању Међународног сајма пољопривреде који се одржава по 14. пут у организацији Радио-телевизије „АС“ и Одељења за пољопривреду града Шапца.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. МАРТ 2024. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ЗА ДАН ЖЕНА

Међународни Дан жена је настао као дан борбе за женска људска права, односно дан борбе за економску, социјалну и политичку равноправност жена и мушкараца. Обележава се сваке године 8. марта. Жене сваким даном заузимају све значајнија места у јавном животу и без успешних жена нема ни успешне и јаке Србије. Поводом Дана жена, 8. марта, Жељко Марјановић, начелник Мачванског управног округа  упутио је честитке свим припадницама лепшег пола.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 04. МАРТ 2024. ГОДИНЕ

ПОСЕТА МИНИСТРА ЂОРЂА МИЛИЋЕВИЋА

Дана 04. марта 2024.године, одржан је састанак са министром без портфеља у Влади Републике Србије задужен за координацију активности мера у области односа са дијаспором Ђорђем Милићевићем. Састанак је одржан у Градској кући са градоначелником др Александром Пајићем и начелником Мачванског управног округа Жељком Марјановићем на ком је представљен пројекат организације тематских летњих кампова за децу из дијаспоре.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. и 16. ФЕБРУАР 2024. ГОДИНЕ

ДАН ДРЖАВНОСТИ СРБИЈЕ!

Начелник Мачванског управног округа, Жељко Марјановић, свим грађанима Републике Србије жели срећан Дан државности.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 13. ФЕБРУАР 2024. ГОДИНЕ

1. РЕДОВНА СЕДНИЦАОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

У уторак 13. фебруара 2024. године, са почетком у 10.00 часова, одржана је 1. редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. ФЕБРУАР 2024. ГОДИНЕ

ДРУГИ КОЛЕГИЈУМ

Други колегијум одржан је у понедељак 12. фебруара 2024. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09.00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, првог колегијума, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец јануар 2024. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 16. ЈАНУАР 2024. ГОДИНЕ

ПРВИ КОЛЕГИЈУМ

Први колегијум одржан је у уторак 16. јануара 2024. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09.00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, дванаестог колегијума, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец децембар 2023. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. ДЕЦЕМБАР 2023. ГОДИНЕ

ДВАНАЕСТИ КОЛЕГИЈУМ

Дванаести колегијум одржан је у среду 06. децембра 2023. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, једанаестог колегијума, који је одржан 09. новембра 2023. године,  руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец  новембар  2023. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 18. НОВЕМБАР 2023. ГОДИНЕ

ОТВОРЕН НОВОИЗГРАЂЕНИ СТАДИОН ЛАГАТОР У ЛОЗНИЦИ

У суботу 18. новембра председник Србије Александар Вучић отворио је стадион „Лагатор“ у Лозници. Отварању велелепног фудбалског здања, поред председник Србије Александра Вучића, присуствовали су министри Владе РС, председник ФСС Драган Џајић, као и чланови ИО ФСС, начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић, председници општина, и други.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 16. НОВЕМБАР 2023. ГОДИНЕ

ОТВОРЕНА ОПШТИНСКА КАНЦЕЛАРИЈА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ У КОЦЕЉЕВИ

У четвртак 16. новембра потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић обишао је новоотворену општинску канцеларију Коцељева центра Министарства одбране за локалну самоуправу Шабац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. НОВЕМБАР 2023. ГОДИНЕ

ЈЕДАНАЕСТИ КОЛЕГИЈУМ

Једанаести колегијум одржан је у четвртак 09. новембра 2023. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09.00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, десетог колегијума, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец октобар 2023. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. ОКТОБАР 2023. ГОДИНЕ

ДЕСЕТИ КОЛЕГИЈУМ

Десети колегијум одржан је у петак 06.октобра 2023. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, деветог   колегијума, који је одржан 07.септембра 2023. године,  руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец  септембар  2023. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. СЕПТЕМБАР 2023. ГОДИНЕ

СУЗБИЈАЊЕ ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА - ЧЕТВРТИ  ТРЕТМАН

У складу са Уговором  број: 404-02-16/2023-37/6 од 21.03.2023. године, Друштво за дезинфекцију дезинсекцију и дератизацију ЕКО-САН ПЛУС д.о.о. Београд-Земун, Батајнички друм 14,  послао је обавештење о почетку обављања четвртог  третмана сузбијања ларви комараца на територији Мачванског управног округа, односно града Шапца и општине Богатић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. СЕПТЕМБАР 2023. ГОДИНЕ

ДАН ОПШТИНЕ КРУПАЊ

У четвртак 21. септембра 2023. године,у Дому културе "Политика",  Крупањ је обележио   Дан општине. Свечаности су присуствовали Адам Шукало саветник председника Републике Србије, Жељко Марјановић, начелник Мачванског управног округа, представници Војске Србије, верских заједница, локалних самоуправа са подручја Мачванског управног округа и окружења, јавних предузећа, одборници, бројни  грађани и  медији.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 19. СЕПТЕМБАР 2023. ГОДИНЕ

РАДНИ САСТАНАК У ЦАРИНАРНИЦИ ШАБАЦ

У уторак 19. септембра 2023. године, начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић и градоначелник Шапца др Александар Пајић одржали су радни састанак  са новим управником Царинарнице Шабац Миленком Шовићем и шефом Царинске испоставе Шабац Дејаном Димићем.Тема састанка обухватила је спровођење царинских процедура у путничком, робном и промету на граници,као  и активности на унапређењу сарадње са привредним субјектима на подручју града Шапца.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 18. СЕПТЕМБАР 2023. ГОДИНЕ

ДАН ОПШТИНЕ МАЛИ ЗВОРНИК

Мали Зворник је у понедељак 18. септембра 2023. године  Свечаном седницом у сали Дома културе  обележио 68 годину од оснивањa локалне самоуправе.Госте је у име Oпштине поздравио и добродошлицу пожелео  председник  Зоран Јевтић који је у свом обраћању истакао штa је урађено у протеклих годину дана и планове за наредни период. Свечаности је присуствовао и Жељко Марјановић, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. СЕПТЕМБАР 2023. ГОДИНЕ

90. ВУКОВ САБОР У ТРШИЋУ

У недељу 17. септембра 2023. године, одржана је завршна манифестација 90. Вуковог сабора у Тршићу. По традицији, саборски дани у част реформатора српског језика Вука Караџића, трају недељу дана. Почев од 11. септембра припремљени су бројни и различити садржаји у Лозници и  Тршићу. Покровитељ 90. Вуковог сабора је Министарство културе, а организатори су Лознички центар за културу "Вук Караџић" и град Лозница. Завршној манифестацији присуствовао је  и Жељко Марјановић, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. СЕПТЕМБАР 2023. ГОДИНЕ

РАДНИ САСТАНАК У ЉУБОВИЈИ

У уторак 12. септембра 2023. године начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић и управник Царинарнице Шабац Миленко Шовић одржали су  у Љубовији радни састанак са председником општине Миланом Јовановићем на тему функционисања царинских процедура и мерама за унапређење пружања услуга привредним субјектима са подручја општине Љубовија.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. СЕПТЕМБАР 2023. ГОДИНЕ

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Свечаном академијом у сали Културно-образовног  центра обележен је 10.септембар Дан општине Богатић.Установљен је  у знак сећања на 1381. годину када је Раваничком повељом Кнеза Лазара, Мачванска бановина ушла у састав средњевековне српске државе. Свечаности је ,поред великог броја  званица из јавног и политичког живота, присуствовао и Жељко Марјановић начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 07. СЕПТЕМБАР 2023. ГОДИНЕ

ДЕВЕТИ КОЛЕГИЈУМ

Девети колегијум одржан је у четвртак 07.септембра 2023. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, осмог  колегијума, који је одржан 07. августа 2023. године,  руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец  август 2023. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ – 02. СЕПТЕМБАР 2023. ГОДИНЕ

ПРОСЛАВА СВЕТИХ НОВОМУЧЕНИКА ЈАСЕНОВАЧКИХ

У суботу 02. септембра 2023. године у манастиру Светог Јована Крститеља у Јасеновцу са почетком у 9:00 часова одржана је централна прослава Светих новомученика јасеновачких. Свету архијерејску литургију служило је више од десет архијереја Српске, Руске и Македонске православне цркве, а литургију је предводио руски православни митрополит будимпештански и све Мађарске г. Иларион. Централној прослави присуствовали су и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић као и представници локалних самоуправа са подручја Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. СЕПТЕМБАР  2023. ГОДИНЕ

18. САЈАМ ШЉИВА ОСЕЧИНА 2023

Од понедељка 28. августа до недеље 03. септембра 2023. године  у Осечини се одржава културно привредна манифестација Сајам шљива, са циљем да се промовише ова најраспрострањенија воћарска култура. Сајам је у петак 01. септембра 2023. године свечано отворила потпредседница Владе и  министарка културе  Маја Гојковић, у присуству великог броја грађана, званица из јавног живота, представника локалних самоуправа из окружења, пољопривредника и медија. Догађају је присуствовао и Жељко Марјановић, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 19. АВГУСТ 2023. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 109. ГОДИШЊИЦЕ ЦЕРСКЕ БИТКЕ

Државна церемонија обележавања 109. годишњице Церске битке одржана је у суботу  19. августа 2023. године на Преображење Господње  у Текеришу испред Споменика Церским јунацима. Организатор свечаности је Влада Републике Србије, Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије у сарадњи са градом Лозницом и Центром за културу "Вук Караџић". Овом значајном догађају присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 19. АВГУСТ 2023. ГОДИНЕ

СУЗБИЈАЊЕ ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА - ТРЕЋИ  ТРЕТМАН

У складу са Уговором  број: 404-02-16/2023-37/6 од 21.03.2023. године, Друштво за дезинфекцију дезинсекцију и дератизацију ЕКО-САН ПЛУС д.о.о. Београд-Земун, Батајнички друм 14,  послао је обавештење о почетку обављања трећег   третмана сузбијања ларви комараца на територији Мачванског управног округа, односно града Шапца, града Лознице и шест општина: Богатић, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Владимирци и Коцељева. Трећи третман ларви комараца почиње 21. августа  2023. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 18. АВГУСТ 2023. ГОДИНЕ

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

У петак 18. августа 2023. године, општина Коцељева је  обележава свој Дан и јубилеј  184 године постојања.Од 2007. године као Дан општине се слави 19. августа уместо 23. септембра када је Коцељева ослобођена у Другом светском рату.Свечана академија је одржана у Дому културе у присуству гостију из јавног живота и грађана Коцељеве. Прослави је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 16. АВГУСТ 2023. ГОДИНЕ

МИНИСТАР МАРТИНОВИЋ У ПОСЕТИ ОПШТИНИ ЉУБОВИЈА

Др Александар Мартиновић министар државне управе и локалне самоуправе посетио је у среду 16. августа 2023. године општину Љубовија. Радном  састанаку, који је одржан у згради Општинске управе, присуствовали су Жељко Марјановић начелник Мачванског управног округа и председник општине Милан Јовановић  са сарадницима.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 13. АВГУСТ 2023. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 217. ГОДИШЊИЦЕ БОЈА НА МИШАРУ

У недељу 13. августа 2023. године обележено је 217. година од Боја на Мишару код Шапца. Испред Споменика Карађорђу и мишарским јунацима почаст су одали представници Владе Републике Србије, Војске Србије, Мачванског управног округа, града Шапца, локалних самоуправа, Епархије шабачке, невладиних  организација и бројни грађани. У име Мачванског управног округа венац је положио начелник Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 07. АВГУСТ 2023. ГОДИНЕ

ОСМИ КОЛЕГИЈУМ

Осми  колегијум у 2023. години одржан је у понедељак 07. августа  2023. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, седмог     колегијума, који је одржан 17. јула  2023. године,  руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец  јул 2023. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. АВГУСТ 2023. ГОДИНЕ

МИНИСТАР МАРТИНОВИЋ У ПОСЕТИ ОПШТИНИ БОГАТИЋ

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић посетио је у среду 02. августа 2023. године општину Богатић. Радном  састанаку, који је одржан у згради Општинске управе, присуствовали су Жељко Марјановић начелник Мачванског управног округа и председник општине Милан Дамњановић са сарадницима. Пре почетка састанка одата је пошта трагично настрадалом мештанину општине Богатић доктору Борису Дражићу.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. ЈУЛ 2023. ГОДИНЕ

ОПЕРАТИВНИ ПЛАН ЗА ДРУГИ КОНТРОЛНИ  МОНИТОРИНГ

У складу са уговореним обавезама везано за извршење услуге мониторинга стручне куће за спровођење Програма за сузбијање ларви комараца на територији Републике Србије за 2023. годину, по Уговору број: 404-02-16/2023-37/4, од 21. марта 2023. године други контролни  мониторинг ларви- Србија 2023. године за Мачвански управни округ планиран је за 28. јул 2023. године.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. ЈУЛ 2023. ГОДИНЕ

СЕДМИ    КОЛЕГИЈУМ

Седми колегијум у 2023. години одржан је у понедељак 17. јула 2023. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, шестог    колегијума, који је одржан 12. јуна  2023. године,  руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец  јун 2023. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. ЈУЛ 2023. ГОДИНЕ

СУЗБИЈАЊЕ ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА - ДРУГИ ТРЕТМАН

У складу са Уговором  број: 404-02-16/2023-37/6 од 21.03.2023. године, Друштво за дезинфекцију дезинсекцију и дератизацију ЕКО-САН ПЛУС д.о.о. Београд-Земун, Батајнички друм 14,  послао је обавештење о почетку обављања другог  третмана сузбијања ларви комараца на територији Мачванског управног округа, односно града Шапца, града Лознице и шест општина: Богатић, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Владимирци и Коцељева. Други третман ларви комараца почиње 12. јула  2023. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 03. ЈУЛ 2023. ГОДИНЕ

ПОСЕТА ДАНИЦЕ ГРУЈИЧИЋ МИНИСТАРКЕ ЗДРАВЉА ЛОЗНИЦИ

Професор др Даница Грујичић, министарка здравља у Влади Републике Србије посетила је у понедељак 03. јула 2023.године Општу болницу и Дом здравља "Др Миленко Марин" у Лозници. Са градоначелником Видојем Петровићем, начелником Мачванског управног округа Жељком Марјановићем и руководством ових здравствених установа обишла је готово све службе и   одељења, како би се у непосредном контакту са запосленима упознала са организацијом рада и проблемима који су присутни у овим установама.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 29. ЈУН 2023. ГОДИНЕ

СЕДНИЦА КООРДИНАЦИЈЕ У ЗРЕЊАНИНУ

Седница координације начелника управних округа са територије Аутономне Покрaјине Војводине, Мачванског, Подунавског и Браничевског управног  округа са представницима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде , Воjске Србије, Безбедносно информативне агенције и Сектора за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије, одржана је у четвртак 29. јуна 2023. године у Зрењанину. Тема седнице је била сарадња управних округа са представницима наведених служби и Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде као и координација са начелницима управних округа. Координацији је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 26. ЈУН 2023. ГОДИНЕ

МИНИСТАР МАРТИНОВИЋ ПОСЕТИО ШАБАЦ

Настављајући обилазак градова и општина које су претрпеле штету од поплава,др Александар Мартиновић министар државне управе и локалне самоуправе је у понедељак 26. јуна 2023. године  посетио  град Шабац. Након одржаног састанка у Градској кући  са градоначелником др  Александром Пајићем и начелником Мачванског управног округа Жељком Марјановићем  обишао је поплављена подручја Грушића, Румске и Горње Врањске.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. ЈУН 2023. ГОДИНЕ

МИНИСТАР МАРТИНОВИЋ У ПОСЕТИ КОЦЕЉЕВИ

Др Александар Мартиновић, министар Министраства  државне управе и локалне самоуправе  обишао је у среду 21. јуна 2023. године  поплављена подручја у општини Коцељева. У  разговору са председником општине Душаном Илинчићем, народним послаником Верољубом Матићем, начелником Мачванског управног округа Жељком Марјановићем  и мештанима Коцељеве, истакао је став и одлуку Владе Републике Србије да се у што краћем року  помогне локалним самоуправама и домаћинствима  која су претрпела штету  у поплавама.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 16. ЈУН 2023. ГОДИНЕ

ДАН ГРАДА ЛОЗНИЦЕ

Од среде 14. јуна 2023.године, низом пратећих  програма  у Лозници је започело обележавање Дана града. Хатишерифом из 1833. године Лозница се поново нашла у оквиру Србије, да би три деценије касније, 16. јуна 1866.године од турске касабе постала варошица. Овај датум, 16. јун се од 2002. године обележава као Дан Лознице, а од 29. децембра 2007. године Лозница је Одлуком Скупштине Србије добила статус града. Свечаној академији је присуствовао и Жељко Марјановић, начелник Мачванског управаног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14. ЈУН 2023. ГОДИНЕ

ИЗВЕШТАЈ О СУЗБИЈАЊУ ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У складу са Уговором  број: 404-02-16/2023-37/6 од 21. 03. 2023. године, Друштво за дезинфекцију дезинсекцију и дератизацију ЕКО-САН ПЛУС д.о.о. Београд-Земун, Батајнички друм 14,  послао је обавештење о почетку обављања третмана сузбијања ларви комараца на територији Мачванског управног округа, односно  града Шапца, града Лознице и шест општина: Богатић, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Владимирци и Коцељева. Третман ларви комараца  почео је  30. маја 2023. године по утврђеном распореду активности. 

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. ЈУН 2023. ГОДИНЕ

ШЕСТИ КОЛЕГИЈУМ

Шести колегијум у 2023. години одржан је у пoнедељак 12. јуна  2023. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова у електронској форми. Поред изјашњења о записнику са претходног петог колегијума, који је одржан 05. маја 2023. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец мај  2023. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. ЈУН 2023. ГОДИНЕ

САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Састанак представника Војске Србије са градоначелником Шапцао сарадњи у ванредним ситуацијама одржан је у четвртак 08. јуна 2023. године у Градској кући. Тема сатанка била је учешће Војске Србије у раду Штаба за ванредне ситуације града Шапца и њихово ангажовање на помоћи у случају природних непогода. Састанку је присуствовао и Жељко Марјановић, командант Окружног штаба за ванредне ситуације и  начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. ЈУН 2023. ГОДИНЕ

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА

У петак 02. јуна 2023. године Љубовија је обележила 152. године свог постојања. Среско место постаје далеке   1860. године, а указом кнеза Милана  Обреновића 3. јуна 1871. године Љубовија  добија статус варошице. У спомен на овај дан и догађај  сваке године се обележава  Дан општине. Поред великог броја званица, свечаности  је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 31. МАЈ 2023. ГОДИНЕ

ОБИЛАЗАК УГРОЖЕНОГ ПОДРУЧЈА У ЛОЗНИЦИ И ШАПЦУ

У уторак 30. маја током вечери и ноћи  пала је огромна количина кише за кратко време, највише у Лозници  74 литра по м2. Жељко Марјановић, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације, заједно са надлежнима из МУП-а Републике Србије одмах је  обишао угрожено подручје и  критичне тачке.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 30. МАЈ 2023. ГОДИНЕ

СУЗБИЈАЊУ ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У складу са Уговором  број: 404-02-16/2023-37/6 од 21.03.2023. године, Друштво за дезинфекцију дезинсекцију и дератизацију ЕКО-САН ПЛУС д.о.о. Београд-Земун, Батајнички друм 14,  послао је обавештење о почетку обављања третмана сузбијања ларви комараца на територији Мачванског управног округа, односно града Шапца, града Лознице и шест општина: Богатић, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Владимирци и Коцељева. Третман ларви комараца почиње 30. маја 2023. године.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. МАЈ 2023. ГОДИНЕ

У ШАПЦУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ

У знак сећања на 09. мај, дан када је 1945. године нацистичка Немачка потписала капитулацију у Другом светском рату, бројним манифестацијама се у свету и Србији  обележава овај историјски  датум. У Шапцу је  одавањем почасти и полагањем венаца на Споменик палим борцима и  жртвама  фашизма у Другом  светском  рату обележен Дан победе. У име Мачванског управног округа венац је на Спомен обележје  положио начелник Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. МАЈ 2023. ГОДИНЕ

ОПЕРАТИВНИ ПЛАН ЗА ПРВИ МОНИТОРИНГ

У складу са уговореним обавезама везано за извршење услуге мониторинга стручне куће за спровођење Програма за сузбијање ларви комараца на територији Републике Србије за 2023. годину, по Уговору број: 404-02-16/2023-37/4, од 21. марта 2023. године први мониторинг ларви- Србија 2023. године за Мачвански управни округ планиран је за 12. мај 2023. године

 

АКТУЕЛНОСТИ - 05. МАЈ 2023. ГОДИНЕ

ПЕТИ КОЛЕГИЈУМ

Пети колегијум у 2023. години одржан је у петак 05. маја 2023. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, четвртог   колегијума, који је одржан 05. априла  2023. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец април 2023. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 03. МАЈ 2023. ГОДИНЕ

МАЛИ ЗВОРНИК - ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ДОДЕЛИ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА ФУНКЦИОНАЛНО - ОРГАНИЗАЦИОНЕ МОДЕЛЕ

У среду 03. маја 2023. године у  општини  Мали Зворни, Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић потписао је  са представницима Лознице, Лесковца и Малог Зворника уговоре о додели више од 82.000 швајцарских франака из Фонда за функционално - организационе моделе у циљу даље модернизације рада одабраних локалних самоуправа. Свечаном потписивању уговора  присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 29. АПРИЛ 2023. ГОДИНЕ

ПОЧЕТАК РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОГРАМА ЗА СУЗБИЈАЊЕ ЛАРВИ КОМАРАЦА

ЗА 2023.ГОДИНУ

Министарство државне управе и локалне самоуправе је у циљу ефикаснијег спровођења Програма за сузбијање ларви комараца на територији Републике Србије-Централна Србија за 2023. годину образовало Тим за координацију и праћење извршења уговора о набавци услуга и препарата који ће као представници Наручиоца бити задужени за праћење и контролу извршења услуга, праћење достављених извештаја и давања сагласности на њих.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. АПРИЛ 2023. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА СМРТИ МОМЧИЛА ГАВРИЋА

У петак 28. априла  2023. године навршило се тридесет година од смрти Момчила Гаврића, поднаредника Шестог артиљеријског пука Дринске дивизије и најмлађег подофицира на свету у току Првог светског рата. На позив Удружења ратних добровољаца 1912 - 1918 помену Момчилу Гаврићу у име Мачванског управног округа присуствовао је начелник Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. АПРИЛ 2023. ГОДИНЕ

ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ У МЛАКИ

У суботу 22. априла 2023. године молитвеним сећањем и литургијским празновањем у храму Светог пророка  Илије у Млаки  обележено је седамдесет осам година од  пробоја Јасеновачких логораша и страдање нашег народа у Другом светском рату. Догађају су, пред   великог броја мештана, гостију и верника из Републике  Србије, земаља у окружењу и дијаспоре  присуствовали начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић и  представници локалних самоуправа са подручја Управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 18. АПРИЛ 2023. ГОДИНЕ

СВЕЧАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОСЕЧИНА

У склопу обележавања 16. априла  Дана општине Осечина у уторак 18. априла 2023. године одржана је Свечана седница Скупштине општине, којој је присуствовао и начелник Мачвнаског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. АПРИЛ 2023. ГОДИНЕ

ВАСКРШЊА ЧЕСТИТКА

У недељу 16. априла 2023. године верници који поштују Јулијански календар прослављају Васкрс, најрадоснији хришћански празник.У име Мачванског управног округа и у своје лично име свештенству,монаштву и свим верницима Васкрс је честитао начелник  Жељко Марјановић.У честитки се  каже:  

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. АПРИЛ 2023. ГОДИНЕ

УСКРШЊА ЧЕСТИТКА

У недељу 09. априла 2023. године верници који поштују Грегоријански календар прослављају најрадоснији празник, Ускрс. Начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић упутио је честитку у којој се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 05. АПРИЛ 2023. ГОДИНЕ

ЧЕТВРТИ КОЛЕГИЈУМ

Четврти колегијум у 2023. години одржан је у среду 05.априла  2023. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, трећег   колегијума, који је одржан 08. марта 2023. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец март 2023. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 04. АПРИЛ 2023. ГОДИНЕ

СЕДНИЦА ПАРЛАМЕНТА ПРИВРЕДНИКА КОЛУБАРСКОГ И МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У Бањи Ковиљачи је у уторак 04. априла 2023. године одржана седница Парламента привредника Колубарског и Мачванског управног округа у проширеном саставу .Било је речи о утицају актуелних светских збивања на привреду Републике Србије и програмима и подстицајима намењених привреди.Седници је присуствовао и Жељко Марјановић, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

МАЛИ ЗВОРНИК-ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА СА ЕГИПАТСКИМ ИНВЕСТИТОРИМА

У сали Скупштине општине Мали Зворник, у присуству Бобана Бирманчевића Државног секретара у Министарству привреде Републике Србије, Жељка Марјановића начелника Мачванског управног округа, Милисава Деспотовића заменика председника општине,Радована Тадића председника Скупштине општине, колегијума Општинске управе и представника медија, 21. марта 2023. године  потписан је Уговор између општине Мали Зворник и компаније „Egypt plywood” о уступању пословног простора за потребе покретања производње фурнира у Малом Зворнику.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

САСТАНАК У БЕОГРАДУ

У  петак, 17. марта 2023. године, са почетком  у 10:00 часова у Палати Србија, сала „Београд“, одржана је II  седници Координационе комисије за инспекцијски надзор. Тема састанка односила се на побољшање међусобне сарадње управних округа са министарствима, са посебним освртом на рад и положај инспекцијских служби. Састанку је присуствовао Жељко Марјановић,начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ВЛАДИМИРЦИМА

У уторак 14. марта 2023. године, министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић, у присуству начелника Мачванског управног округа Жељка Марјановића, посетио је општину Владимирци, где је  одржао  састанак са председником општине Гораном Зарићем, председником Скупштинe општине Радетом Ковачевићем и начелницом општинске управе Славицом Мирковић. Сврха посете  је  да се  сагледа стање на терену и да се информише о реалним проблемима грађана.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 13. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

СЕМИНАР У БЕОГРАДУ

У организацији МУП-а Србије, Сектора за ванредне ситуације и Мисије ОЕБС-а у Србији, у понедељак 13. марта 2023. године, одржан је семинар на тему: "Организација рада штаба за ванредне ситуације и руковођење у ванредним ситуацијама". Семинару  је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

13. РЕГИОНАЛНИ САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ У ШАПЦУ

У петак 10. марта 2023. године,у Шапцу је  свечано  отворен 13. Регионални сајам пољопривреде. Манифестација је окупила више од 150 излагача из Србије и иностранства. Начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић, заједно са градоначелникм Шапца обишао је штандове ове одличне сајамске манифестације.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

ТРЕЋИ   КОЛЕГИЈУМ

Трећи  колегијум у 2023. години одржан је у среду 08. марта 2023. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, другог  колегијума, који је одржан 08. фебруара 2023. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец фебруар 2023. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 07. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

МИНИСТАР СПОРТА ЗОРАН ГАЈИЋ У ПОСЕТИ ШАПЦУ И ЛОЗНИЦИ

У циљу сагледавања стања у спорту ,проблемима са којима се сусрећу и начинима за њихово превазилажење, Зоран Гајић, министар спорта у Влади Републике Србије, са сарадницима посетио је  у уторак 07. марта 2023. године Шабац и Лозницу. Догађају је присуствовао и Жељко Марјановић, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 04. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ "БОГАТИЋ 2023."

У суботу 04. марта 2023. године у  Спортској хали у Богатићу и простору испред хале, одржан је други по реду   Међународни сајам пољопривреде на коме су  савремену опрему намењену пољопривредним произвођачима представили излагачи из наше земље и земаља у региону. Свечаном отварању сајма присуствовао је и начелник Мачванског управног округа  Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. МАРТ И  02. МАРТ  2023. ГОДИНЕ

ДРУГА  СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Друга  седница Савета Мачванског управног округa у   2023. години, одржана је  у среду 01. марта у Шапцу  и четвртак 02. марта 2023. године у Лозници са почетком у 11:00  часова. Тема седнице: "Актуелни пројекти Министарства привреде намењени локалним самоуправама у Републици Србији".

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

СВЕТСКИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

У просторијама Центра за стручно усавршавање Шабац,обележен је 1. март Светски  дан цивилне заштите, установљен на дан када је далеке 1972. године донет  статут Међународне организације за цивилну заштиту. У присуству Бојане Икодиновић, начелника Одељења за цивилну заштиту у Управи за ризике  и цивилну заштиту Сектора за ванредне ситуације, Ненада Пауновића, заменика начелника, чланова Окружног штаба, представника града Шапца, сарадника, гостију и медија одржана је презентација досадашњег рада. Обележавању Светског дана цивилне заштите присуствовао је   и Жељко Марјановић, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 23. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ

ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА У ТРШИЋУ

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић  је у четвртак 23. фебруара 2023. године потписао   у Тршићу уговоре о додели средстава из Фонда за међуопштинску сарадњу са представницима градова Београд, Ниш, Лозница и Лесковац и општина Рума и Шид, као водећих партнера на пројектима. Потписивању уговора  присуствовао је  и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ

САСТАНАК У МИНИСТАРСТВУ ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

У среду 22. фебруара 2023. године у Министарству државне управе и локалне самоуправе министар Александар  Мартиновић одржао је састанак са начелницима и представницима управних округа. Разговарало се о досадашњој сарадњи, предлозима за њено  унапређење и могућностима за јачање улоге управних округа. Састанку је присуствовао и Жељко Марјановић,начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ

ПОДЕЛА МЕРКАНТИЛНОГ КУКУРУЗА У ЛОЗНИЧКОМ КРАЈУ

Подела меркантилног кукуруза пољопривредним произвођачима који се баве узгојем млечних крава у лозничком крају ,спроводи се планираном динамиком. Расподели је у уторак 21. фебруара 2023. године присуствовао и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СРЕТЕЊА - ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

У организацији Одбора Владе Републике Србије  за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, свечано је обележено Сретење - Дан државности Републике Србије. Централна манифестација је одржана 15. фебруара у Орашцу , испред Споменика вожду Карађорђу. Свечаности је присуствовао и Жељко Марјановић, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ

33. РЕДОВНА СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

У петак 10. фебрура 2023. године, са почетком у 10:00 часова у просторијама Градске управе Шабац, одржана је 33. редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ

ДРУГИ  КОЛЕГИЈУМ

Други колегијум у 2023. години одржан је у среду 08. фебруара 2023. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног, првог  колегијума, који је одржан 17. јануара 2023. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец јануар 2023. године

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. ФЕБРУАР 2023. ГОДИНЕ

САСТАНАК СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ КОМПАНИЈЕ MINTH

У среду 01. фебруара 2023.године начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић, разговарао је у просторијама округа са делегацијом компаније  Minth, која је једна од водећих компанија у свету по производњи компоненти за аутомобиле.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 30. ЈАНУАР 2023. ГОДИНЕ

ЛИПОЛИСТ

Начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић је у понедељак 30. јануара у млину "Ковачевић" у Липолисту присуствовао почетку расподеле меркантилног кукуруза који је као помоћ Министарство пољопривреде шумарства и водопривреде пружило произвођачима музних крава у количини од 240 кг по грлу.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 24. ЈАНУАР  2023. ГОДИНЕ

ПРВА СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Прва седница Савета Мачванског управног округa у   2023. години, одржана је  у уторак  24. јануара 2023. године у Шапцу, са почетком у 09:30 часова. Тема седнице: "Расподела меркантилног кукуруза произвођачима млека и успостављање система е-Аграр".

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 18. ЈАНУАР 2023. ГОДИНЕ

РАДНИ САСТАНАК У ПОЖАРЕВЦУ

У среду 18. јануара 2023. године у Скупштини града Пожаревца, одржан је радни састанак на тему расподеле меркантилног кукуруза пољопривредним произвођачима и успостављање е-Аграра. Састанку је присуствовао и начелник  Мачванског управног округа Жељко Марјановић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. ЈАНУАР 2023. ГОДИНЕ

ПРВИ   КОЛЕГИЈУМ

Први колегијум у 2023. години одржан је у уторак 17. јануара 2023. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова. Поред изјашњења о записнику са претходног, дванаестог   колегијума, који је одржан 05. децембра 2022. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец децембар 2022. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. ЈАНУАР 2023. ГОДИНЕ

БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА

Начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић честитао је Бадњи дан и Божић грађанимa Републике Србије и Мачванског управног округа који празник прослављају по јулијанском календару. У честитки се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. ЈАНУАР 2023. ГОДИНЕ

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА

Поводом Новогодишњих празника, начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић, упутио је грађанима  честитку у којој се каже:

За детаљније кликни овде

 

 

За вести из 2022 годинe: Вести из округа 2022

За вести из 2021 годинe: Вести из округа 2021

За вести из 2020 годинe: Вести из округа 2020

За вести из 2019 годинe: Вести из округа 2019

За вести из претходних година: Старе вести из округа

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА – МАЧВАНСКИ УПРАВНИ ОКРУГ

Thursday the 18th. By BlueHost Review and Affiliate Marketing.
Copyright 2012

©