Print

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. АПРИЛ 2020. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

У среду 01. априла 2020. године издато је саопштење за медије из кабинета начелника Мачванског управног округа Владана Красавца.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 31. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ  У  БОГАТИЋУ

У Богатићу је  уторак, 31. марта 2020. године,са почетком у 09:00 часова одржана пета ванредна седница Општинског штаба за ванредне ситуације. Представници институција, који су присуствовали седници Општинског штаба,  упознати су са свим  активностима које је Штаб спровео од претходне, четврте седнице, до ове данашње. У раду седнице  учествовао је  и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 30. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ

Како до дозволе за кретање: Упутство за власнике стоке и пчеларе:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 30. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У МАЛОМ ЗВОРНИКУ

У понедељак, 30.марта 2020. године, са почетком у 10:30 часова у Малом Зворнику је  одржана шеста ванредна седница Општинског штаба за ванредне ситуације. У раду седнице учествовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 29. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА ТЕЛЕВИЗИЈУ ШАБАЦ

У недељу, 29. марта 2020 године, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац је дао изјаву за Регионалну телевизију Шабац, поводом епидемиолошке ситуације на подручју Управног округа. Ситуација  се непрекидно прати и стање у Мачванском управном округу је за сада добро. 

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. МАРТ 2020 .ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

У циљу благовремене и потпуне информисаности свих наших грађана, везано за активности које се спроводе у борби против Корона вируса, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац је у суботу  28. марта 2020. године упутио саопштење за медије радио и ТВ станицама на територији Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде  

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ ТВ ПИНК

У циљу благовремене и потпуне информисаности свих наших грађана,начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац је у суботу  28. марта 2020. године у 08:15 часова у Шапцу, дао изјаву за Јутарњи програм ТВ Пинк, везано за епидемиолошку ситуацију у Мачванском управном округу. 

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ПОСЕТА ЉУБОВИЈИ И  МАЛОМ ЗВОРНИКУ

Начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац је у склопу активности обиласка локалних самоуправа на територији Управног округа, везано за епидемиолошку ситуацију, у петак  27. марта 2020. године посетио општине Љубовија и Мали Зворник.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 26. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ПОСЕТА ЛОЗНИЦИ

Начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац је у четвртак 26. марта 2020. године посетио Лозницу, обишао гранични прелаз Трбушница и установе здравствене заштите становништва. У обиласку је био и др Бранко Вујковић,в.д. Директор Завода за јавно здравље Шабац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ТЕЛЕВИЗИЈИ ШАБАЦ

Начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац је у недељу 22. марта 2020. године дао изјаву  ТВ Шабац, везано за тренутну ситуацију у Мачванском управном округу и сарадњу градских и општинских штабова за ванредне ситуације.Сарадња је на завидном нивоу, оценио је командант Окружног штаба, а наложене мере се спроводе у интересу свих наших грађана.   

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. МАРТ 2020 .ГОДИНЕ

ПРИЛОГ ЗА ЈУТАРЊИ  ПРОГРАМ   ТВ ПИНК

У суботу  21. марта 2020. године, емитован је прилог у Јутарњем програму Телевизије Пинк у коме је   начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације, Владан Красавац говорио о тренутној епидемиолошкој ситуацији на подручју Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - ПРЕКИД РАДА СА СТРАНКАМА

ПОШТОВАНИ ГРАЂАНИ, ОБАВЕШТАВАМО ВАС ДА СЕ ОБУСТАВЉА РАД СА СТРАНКАМА ПУТЕМ НЕПОСРЕДНОГ КОНТАКТА ЗА ВРЕМЕ ТРАЈАЊА ВАНРЕДНОГ СТАЊА

СТРАНКЕ МОГУ КОМУНИЦИРАТИ СА СВИМ ИНСПЕКЦИЈСКИМ СЛУЖБАМА ПУТЕМ ПОШТЕ, ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ И ТЕЛЕФОНОМ.

СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ МОЖЕТЕ ДОБИТИ НА ТЕЛЕФОНСКЕ БРОЈЕВЕ  МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА: 015-346-996 и  015-341-197, СВАКОГ РАДНОГ ДАНА У ВРЕМЕНУ ОД 09:00   ДО 11:00 ЧАСОВА. ВАША ПИТАЊА МОЖЕТЕ УПУТИТИ И У ПИСАНОЈ ФОРМИ НА МЕЈЛ АДРЕСУ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА: macvaokrug@mts.rs

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ДИРЕКТНО УКЉУЧЕЊЕ У ТВ ПИНК

У петак 20. марта 2020. године начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације, Владан Красавац је директним укључењем у ТВ ПИНК информисао грађане о тренутној ситуацији на територији Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ПОСЕТА РФЗО ШАБАЦ

У петак 20. марта 2020. године начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације, Владан Красавац је у оквиру редовних активности, заједно са др. Бранком Вујковићем, в.д. директором Завода за јавно здравље Шабац,  обишао Филијалу Републичког фонда за здравствено осигурање Шабац. Основни циљ посете је да се сагледа ситуација на терену и провери у ком обиму  се спроводе мере које је донела Влада Републике Србије. 

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ

Преузето са сајта Министарства пољопривреде, 18. 03. 2020

У случају примене неопходних агротехничких мера, а посебно ради заштите засада од мраза, током периода забране кретањa (20:00 – 05:00 часова), сваки пољопривредни произвођач (власник или корисник засада или друге пољопривредне површине) је дужан да поднесе захтев за одобрење кретања

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 19. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ

Из Кабинета начелника Мачванског управног округа и команданта Окружног штаба за ванредне ситуације Владана Красавца, поводом актуелне епидемиолошке ситуације на територији Управног округа,издато је саопштење за медије.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ

Поводом епидемиолошке ситуације,везано за појаву Корона вируса, из Кабинета начелника Мачванског управног округа и команданта Окружног  штаба за ванредне ситуације Владана Красавца, издато је саопштење за медије грађанима Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 13. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ОБИЛАЗАК ФАРМЕ  СВИЊА У ДРЕНОВЦУ

Настављајући започете  активности  везане за информисање пољопривредника о мерама подстицаја у 2020. години,у петак 13. марта 2020. године, другог дана посете Мачванском управном округу,Александар Богићевић Помоћник Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде је са својим сарадницима из Сектора за рурални развој,  посетио фарму свиња породице Милутиновић у селу Дреновац. Посета је започела у 12:00 часова обиласком објеката и сточног фонда који породица Милутиновић поседује. Разговорима је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 13. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ПОСЕТА ПОЉОПРИВРЕДНОМ ГАЗДИНСТВУ  У МАОВИМА

Другог дана посете Мачванском управном округу, 13. марта 2020. године, Александар Богићевић, Помоћник Министра пољопривреде, шумарства и водопривреде је са својим сарадницима из Сектора за рурални развој посетио пољопривредно газдинство породице  Божић у селу Маови код Шапца. Посета је започела у 10:00 часова обиласком објеката и сточног фонда који породица Божић поседује. Том приликом се упознао са проблемима који су већ дужи низ година присутни у овом домаћинству, али се тичу и других пољопривредника овог краја. Разговору о мерама за рурални развој и подстицајима за 2020. годину, присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12.МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ОБИЛАЗАК ФАРМЕ У БАДОВИНЦИМА

У склопу посете Мачванском управном округу и учешћа на седници Савета Мачванског управног округа,која је одржана 12. марта 2020. године у Богатићу, Александар Богићевић, Помоћник Министра пољопривреде, шумарства и водопривреде, са својим сарадницима из Сектора за рурални развој, по одржаној седници Савета, посетили су Сточарску фарму ЗЗ "Алфафарм 2018" у Бадовинцима. Посета је започела у 13:30 часова. Обиласку фарме и разговорима са задругарима  присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ДРУГА СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Друга  седница Савета Мачванског управног округa у   2020. години, одржана је  у четвртак 12. марта  2020. године у Богатићу, са почетком у 11:00 часова, у малој  сали за састанке на првом спрату Општинске управе Богатић.Централна тема седнице односила се на Мере руралног развоја и активности Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде за 2020. годину. Седници је присуствовао Помоћник Министра пољопривреде Александар Богићевић, са сарадницима из Сектора за рурални развој.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Преузето са сајта Завода за јавно здравље Шабац

Важно обавештење

Грађани са подручја Мачванског округа који су допутовали из земаља у којима има оболелих од Корона вирусне инфекције (интензивна трансмисија,) а у случају да у наредних 14 дана добију температуру и симптоме респираторне инфекције

не треба да се јављају изабраном лекару, већ на телефоне Завода за јавно здравље у Шапцу

015 / 343-605 и 064 / 860-5211 од 8 до 22 сата.

Број телефона приправног епидемиолога Завода за јавно здравље Шабац током викенда је 064 / 860-5211 

Апелујемо на грађане и подсећамо их на значај личне одговорности, јер је потврђено да су појединци олако схватили упозорења и препоруке струке, да кад имају симптоме не иду у затворене просторе и међу људе. Тиме се могућност ширења вируса само увећава, јер једна особа са симптомима оствари и до 50 контаката у таквим условима, па не угрожава само своје здравље, већ и здравље других.
Зато је од изузетне важности да се поштују препоруке струке, да се не схватају олако њихова упозорења о праћењу симптома и одговорном понашању сваког појединца.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ДОНАЦИЈА ПОЛИЦИЈСКОЈ СТАНИЦИ

У уторак 10. марта 2020. године, са почеткому 11:00 часова  у  општинској управи Владимирци уручена је опрема за рад Полицијској станици Владимирци. Ово је наставак успешне сарадње коју локална самоуправа има са полицијском станицом. Догађају су присуствовали поред председника општине Милорада Милинковића и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа,пуковник Зоран Јевђенић, начелник ПУ Шабац, Ненад Петровић, командант Полицијске станице у Владимирцима. Очекује се да ће нова опрема допринети већој  безбедности у саобраћају и свеукупној безбедности  грађана.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

У склопу редовних активности које начелник Мачванског управног окурга Владан Красавац реализује у складу са Законом о државној управи,  заказана  је Друга седница Савета Мачванског управног округа за четвртак 12. март 2020. године у Богатићу. Тема: "Мере руралног развоја и активности Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде у 2020.години". Седници ће поред чланова Савета присуствовати помоћник Министра пољопривреде Александар Богићевић, са сарадницима из Сектора за рурални развој. За други дан, 13. март, планиран је  обилазак фарми  са подручја града Шапца и разговор са пољопривредницима овога краја.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ЗА ДАН ЖЕНА

Дан жена је настао као дан борбе за женска људска права, односно дан борбе за економску, социјалну и политичку равноправност жена и мушкараца. Обележава се сваке године 8. марта.Први Дан жена обележен је далеке 1909. године у Сједињеним Америчким Државама декларацијом коју је донела Социјалистичка странка Америке. Годину дана раније, 1908. у Њујорку је 15.000 жена  изашло у протесну шетњу захтевајући боље плате, краћи радни дан и право гласа. Овај талас незадовољства узбуркао је америчко друштво.

Уједињене нације су од 1975.године, коју су прогласиле за Међународну годину жена и службено почеле обележавати Међународни дан жена.

Жена мора бити поштована и уважена и мора јој бити указана дужна  пажња сваког дана, а не само на дан Осмог марта. Жена је мајка, ћерка, сестра, супруга и без жена нема будућности. Жене сваким даном заузимају све значајнија места у јавном животу и без успешних жена нема ни успешне и јаке Србије.

Поводом Међународног дана жена, 8. марта, упућујем срдачне честитке свим припадницама лепшег пола, уз жељу да им сваки дан буде 8 март.

Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖЕН 8. МАРТ МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЖЕНА

Предстојећи  Међународни   празник  8. март, посвећен женама,   пригодно је обележен  у Стручној служби Мачванског управног округа. Начелник Мачванског управног округа, Владан Красавац приредио је коктел за  сараднице и уз пригодне поклоне честитао  празник. Обележавању Празника присуствовали су сви запослени у Стручној служби Мачванског управног округа. Овим путем начелник Мачванског управног округа Владан Красавац  свим припадницама лепшег пола честита Међународни дан жена  уз жељу да им  сваки дан буде 8 март.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК СА ПРОФЕСОРОМ ДЕЈАНОМ МИЛЕНИЋЕМ

У понедељак 02. марта 2020. године,са почетком у 13:00 часова у Београду је  одржан састанак начелника Мачванског управног округа Владана Красавца са Професором Дејаном Миленићем на тему Студије о геотермалним истраживањима општине Владимирци.

За детаљније кликни овде  

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

ТРЕЋИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Трећи по реду колегијум у 2020. години одржан је у понедељак 02. марта  2020. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова. Поред усвајања записника са претходног Другог  колегијума, који је одржан 05. фебруара 2020. године, извршена је анализа рада инспекцијских органа за месец фебруар  2020. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. МАРТ 2020. ГОДИНЕ

СВЕТСКИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ - 1. МАРТ

Начелник Мачванског  управног округа Владан Красавац је поводом Светског дана цивилне заштите упутио честитке свим припадницима специјализованих јединица цивилне заштите на територији Мачванског управног округа и свим јединицама у Републици Србији.Изразио је велико задовољство спремношћу припадника јединица цивилне заштите  да реагују у случају појаве ванредних ситуација.Њихова организованост сваке године добија на квалитету како  у кадровима који се регрутују тако  и у техничкој  опремљености јединица.

Обележавање 1. марта,  Светског дана цивилне заштите, установљено је 1990. године одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите (ICDO) са циљем да се скрене пажња широј јавности на витални значај цивилне заштите и развијања свести о значају припремљености за превентивне и самозаштитне мере и поступке у случају елементарних непогода, техничко-технолошких несрећа и других несрећа и опасности.

Поводом обележавања Светског дана цивилне заштите издато је саопштење за медије.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У МАЧВАНСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

На иницијативу начелника Мачванског управног округа Владана Красавца,у четвртак 27. фебруара 2020. године, са почетком у 12:00 часова у Градској управи града Шапца одржан је састанак на тему: "Актуелна епидемиолошка ситуација у Мачванском управном округу" .Састанку су  присуствовали представници свих локалних самоуправа Мачванског управног округа. Известилац по овој теми био је представник Завода за јавно здравље Шабац, Драгана Радојчић начелник Центра за контролу и превенцију болести. По одржаном састанку издато је саопштење за медије.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 26. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

У циљу благовремене и потпуне информисаности свих грађана Мачванског управног округа, везано за актуелну епидемиолошку ситуацију, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је заказао хитан састанак за четвртак 27. фебруар 2020. године, са почетком у 12:00 часова у  сали на другом спрату Градске управе града  Шапца. Позив је упућен челним људима локалних самоуправа  са територије Управног округа. Тема састанка је: "Актуелна епидемиолошка ситуација у Мачванском управном округу". Известилац ће бити епидемиолог из Завода за јавно здравље Шабац. По одржаном састанку биће изнето саопштење за јавност, а локалне самоуправе се обавезују да на својим локалним медијима информишу грађане о садржини састанка.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 26. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК У МАЧВАНСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

Поступајући у складу са закључком Колегијума од 05. фебруара 2020. године начелник Мачванског управног окура Владан Красавац је у среду 26. фебруара 2020. године, са почетком у 09:00 часова  одржао састанак са представником ЈКП "Стари град" Шабац. Тема састанка је: "Решавање проблема рада угоститељских објеката на "Бувљој пијаци" и "Сточној пијаци" у Шапцу" .Састанку су присуствовали републички туристички инспектор Живадин Бошковић, представник ЈКП "Стари град" Шабац Синиша Ђаковац и шеф Одсека Зорица Чолић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК У МАЧВАНСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

У четвртак 21. фебруара 2020 .године, са почетком у 10:00 часова,у кабинету начелника Мачванског управног округа Владана Красавца одржан је састанак  са руководиоцима војно безбедоносних структура са подручја Управног округа. Састанку су присуствовали начелник ППУ Шабац, начелник ТЦ БИА Шабац, начелник Центра МО за локалну самоуправу Шабац и оперативац ВБА. Тема је била досадашња сарадња поменутих органа са Мачванским управним округом и предлог мера за унапређење сарадње. Састанак је одржан у склопу редовних  активности начелника Владана Красавца усмерених  ка унапређењу функционисања Управног округа. Закључено је да се и  у наредном периоду одржавају састанци са овом тематиком, уз учешће представника  и других  државних органа. У скорије време потребно је одржати састанак у граду Лозници, са представницима војно безбедоносних структура са подручја града Лознице. У циљу унапређења квалитета сарадње, предложено је да државни органи брже размењују информације са којима располажу, у циљу остварења своје функције и укупне безбедности свих наших грађана.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ  ТУРИЗМА

Међународни сајам туризма на Београдском сајму, 42. по реду отворен је у четвртак 20. фебруара 2020. године, у присуству великог броја гостију и посетилаца. Отварању манифестације присуствовао је и председник Републике Србије Александар Вучић.Преко 900 излагача из 40 земаља понудило је  различите  садржаје. Слоган овогодишњег сајма је "Пут под ноге". Учешће на манифестацији узеле су и локалне самоуправе Мачванског управног округа, представљајући туристичке садржаје овог дела Србије. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде 

Туристички потенцијал локалних самоуправа Мачванског управног округа кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ЗА ДАН ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ - СРЕТЕЊЕ

Сретење је државни празник којим се обележавају два битна  историјска датума од значаја за културно-историјски и национални идентитет Срба и Србије. Тог дана 1804.године српски устаници, предвођени Ђорђем Петровићем - Карађорђем, на Збору у Орашцу, донели су одлуку да покрену Први српски устанак. На исти дан 1835. године у Крагујевцу,  проглашен је први Устав модерне српске државе - Сретењски устав.

Свим грађанима Мачванског управног округа и Републике Србије упућујем честитке поводом Дана државности Републике Србије-Сретења.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

ОПШТЕ УДРУЖЕЊЕ ПРЕДУЗЕТНИКА БОГАТИЋ ОБЕЛЕЖИЛО СЛАВУ

У среду 12. фебруара 2020. године Опште удружење предузетника у  Богатићу обележило је своју Славу, Света Три Јерарха.Прослава је одржана у свечаној сали "Милано", почев од 19:00 часова у присуству великог броја чланова Удружења и гостију из јавног живота општине Богатић. Пригодним програмом ,доделом признања и награда обележен је и велики јубилеј овог Удружења-девет деценија постојања и рада. Обележавању Славе и прослави  јубилеја присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

РЕГИОНАЛНИ СКУП "ЛОКАЛИЗАЦИЈА ЦИЉЕВА ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА"

Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије и пројекат Немачке развојне сарадње „Реформа јавних финансија – финансирање Агенде 2030“ који имплементира ГИЗ, одржали су регионални скуп "Локализација циљева одрживог развоја – спровођење Агенде 2030" у среду, 12. фебруара 2020. године, са почетком у 10:00 часова, у Свечаној сали Градске куће у Ужицу. Догађају је присуствовао и шеф Одсека Мачванског управног округа Зорица Чолић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 11. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК СА ШЕФОМ ОДСЕКА ЗДРАВСТВЕНЕ ИНСПЕКЦИЈЕ ЧАЧАК

У Шапцу је  уторак  11. фебруара 2020.године, са почетком у 11:00 часова одржан радни састанак начелника Мачванског управног округа  Владана Красавца са шефом Одсека здравствене инспекције Чачак, Зораном Шеварлићем.Тема састанка је :Анализа рада здравствене инспекције за 2020.годину. Састанку је присуствовала и др Љиљана Орловић, републички здравствени инспектор са седиштем рада у Колубарском управном округу. 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

ПОЧЕТАК ГЕОТЕРМАЛНИХ ИСТРАЖИВАЊА

У понедељак 10. фебруара 2020. године,са почетком у 13:00 часова одржан је у општини  Владимирци састанак руководства општине на челу са председником Милорадом Милинковићем са Професором Дејаном Миленићем и  начелником  Мачванског управног округа Владаном  Красавцем, везано за почетак геотермалних истраживања на територији општине Владимирци. У склопу активности студенти и асистенти Рударско - геолошког факултета извршили су узорковање за почетак дубинског земљишног истраживања, на више локалитета. Наведене активности су у функцији припреме завршетка Стратегије о геотермалним истраживањима општине Владимирци. Резултати се  очекују  до краја фебруара месеца.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

OБИЛАЗАК РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ ЛОКАЦИЈА МАЧВАНСКОГ ОКРУГА

У циљу спровођења јавне набавке "Набавка услуга у циљу спровођења програма за сузбијање ларви комараца на територији Републике Србије - Централна Србија за 2020. годину" заинтересовани понуђач је извршио обилазак репрезентативних локација у Мачванском управном округу у понедељак 10. фебруара 2020. године, почев од 11:00 часова. Извршен је обилазак локалитета у општинама Коцељева и Владимирци. У обиласку је  учестовао представник и одговорно лице Мачванског управног округа, шеф Одсека Зорица Чолић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЈУБИЛЕЈА  ПОСТОЈАЊА ЦРВЕНОГ КРСТА СРБИЈЕ

У четвртак  6. фебруара 2020. године Црвени крст Србије обележава 144 године постојања и рада.Основан је  25. јануара по старом, а 6. фебруара по новом календару 1876. године у Београду, у згради на Студентском тргу. На овој згради, која је данас Музеј југословенске кинотеке, налази се  спомен плоча о настанку Црвеног крста Србије. Обележавању јубилеја присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 05. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

ДРУГИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Други   по реду колегијум у 2020. години одржан је у среду 05. фебруара  2020. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 9:00 часова. Поред усвајања записника са претходног Првог   колегијума, који је одржан 16. јануара 2020. године, извршена је анализа рада инспекцијских органа за месец јануар 2020. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 03. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

МЕДИЈСКО ПРЕДСТАВЉАЊЕ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

 

У понедељак 03. фебруара 2020. године  са почетком у 17:00 часова медијски је представљен Мачвнски управни округ на Радио Владимирци. На позив одговорних лица ове медијске куће, уприличено је гостовање Владана Красавца, начелника Мачванског управног округа, у циљу  информисаности грађана са подручја општине Владимирци и читавог  Мачванског управног округа. Ово је наставак сарадње која је започела  средином децембра месеца 2019.године. Повод гостовања је преглед активности које је Мачвански управни округ имао током 2019. године и сарадња са општином Владимирци у циљу реализације пројеката који су планирани у текућој години.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 30. ЈАНУАР 2020. ГОДИНЕ

ПРВА СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Прва седнице Савета Мачванског управног округa у   2020.години, одржана је  у четвртак 30. јануара 2020. године у Крупњу, са почетком у 12:00 часова, у сали за састанке Музеја Старо здање, улица Миће Тадића број 12. На седници је усвојен Извештај о раду Савета Мачванског управног округа за 2019. годину. Разговарало се и о активностима у 2020. години. Седници је присуствовао и Државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. ЈАНУАР 2020. ГОДИНЕ

САСТАНАК УПРАВНОГ ОДБОРА П.Д "МЕМОРИЈАЛНИ КОМПЛЕКС ЦЕР"

У уторак, 28.јануара 2020.године,са почетком у14:00 часова у Шапцу је одржан састанак чланова Управног одбора Привредног друштва"Меморијални комплекс Цер".Разговарало се на тему досадашњег  функционисања Привредног друштва и пројектима за 2020. годину. Седници су присуствовали председник Скупштине Привредног друштва Ненад Нерић, Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјала питања, председник Управног одбора Радован Лукић,пројект менаџер Слободан Симић, члан Управног одбора Војислав Петровић и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац. Након одржане седнице учесници  су  посетили планину Цер и обишли места и локације на којима ће овај пројекат бити реализован. 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. ЈАНУАР 2020. ГОДИНЕ

САВИНДАН У ШАБАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

Данас 27. јануара деца, наставници и бројни грађани обележавају Савиндан. Школе у Србији обележавају школску славу Светог Саву у част првог српског архиепископа, просветитеља и творца законодавства. Савиндан је слава и бројних породица и институција. Шабачка гимназија обележила је  школску славу у присуству великог броја  ђака, наставника и  званица из јавног живота. Свечаности је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. ЈАНУАР 2020. ГОДИНЕ

СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

У уторак 21. јануара 2020. године у Шапцу, у малој сали на другом спрату Градске управе,са почетком у 11:00 часова, одржана је 25.-редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Мачванског управног округа.Седници је председавао командант Окружног  штаба и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 16. ЈАНУАР 2020. ГОДИНЕ

МЕДИЈСКО ПРЕДСТАВЉАЊЕ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У четвртак 16. јануара 2020.године на Радио Телевизији "Пинк" емитован је прилог о хуманитарној акцији коју је последњих дана 2019.године спровео Мачвански управни округ у сарадњи са надлежним органима Републике Србије, локалним самоуправама Мачванског управног округа и Заједницом  већа општина у Вуковару.Координатор ове акције,Владан Красавац начелник Мачванског управног округа са члановима српске делегације боравио је 30. децембра 2019. године  у Вуковару, како би председнику Заједничког већа општина у Вуковару, Срђану Јеремићу уручио новогодишње и божићне поклоне за српску децу.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 16. ЈАНУАР 2020. ГОДИНЕ

ПРВИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Први   по реду колегијум у 2020. години одржан је у четвртак 16.јануара 2020. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 9:00 часова. Поред усвајања записника са претходног Деветог  колегијума, који је одржан 04. децембра  2019. године, извршена је анализа рада инспекцијских органа за месец јануар 2020. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. ЈАНУАР 2020. ГОДИНЕ

ПОЉОПРИВРЕДНО-ЕКОЛОШКО САВЕТОВАЊЕ

Месна заједница Богосавац  била је домаћин Пољопривредно-еколошком саветовању о неколико значајних тема из области пољопривреде .Саветовање је одржано у среду 15. јануара 2020. године, са почетком у 18:30 часова  у Дому културе, а предавачи су били еминентни стручњаци из неколико области. Едукацији су присуствовали заинтересовани  пољопривредници из овог краја ,али и  суседних села  шабачке општине Дреновац, Добрић, Поцерски Причиновић, Маови. Саветовању је присуствовао и  Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

 

За вести из 2019 годинe: Вести из округа 2019

За вести из претходних година: Старе вести из округа

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА – МАЧВАНСКИ УПРАВНИ ОКРУГ

Thursday the 2nd. By BlueHost Review and Affiliate Marketing.
Copyright 2012

©