Вести из округа 2021

Print

 

АКТУЕЛНОСТИ - 31. ДЕЦЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА

Поводом наступајућих Новогодишњих празника, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, упутио је честитке грађанима Републике Србије и Мачванског управног округа. У честитки се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. ДЕЦЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК НА РУДАРСКО - ГЕОЛОШКОМ ФАКУЛТЕТУ

У уторак 28. децембра 2021. године, у оквиру прве фазе геолошких истраживања на подручју општине Крупањ, одржан је радни састанак на Рударско - геолошком факултету у Београду. Представљен је месечни извештај о хидропотенцијалима  и геопотенцијалима општине Крупањ, који су израдили професори и сарадници  др Миленића из области геологије, хидрологије и вулканологије. Састанку је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. ДЕЦЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од четвртка 23. децембра до понедељка 27. децембра 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. ДЕЦЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ОДЕЉЕЊУ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У ШАПЦУ

У понедељак 27. децембра 2021. године ,са почетком у 9:30 часова у просторијама Одељења за ванредне ситуације у Шапцу, одржан је радни састанак на тему учешћа и помоћи припадника Војске Србије у случају ванредне ситуације у локалним самоуправама  Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 25. ДЕЦЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

БОЖИЋНА МИСА У ЦРКВИ СВЕТЕ АНЕ

Хришћани који поштују грегоријански календар славе данас,25.децембра Божић. Тим поводом, традиционално, у цркви Свете Ане у Шапцу, са почетком у 10:00 часова, Божићну мису служио је жупник Велечасни Леонид Бевза.Поред верника, Божићној миси су  присуствовали  Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа и Мирољуб  Николић, директор Каритаса Шабац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 24. ДЕЦЕМБАР  2021. ГОДИНЕ

ДЕВЕТА (РЕДОВНА) СКУПШТИНА ПД  РЕЦ "ЕКО - ТАМНАВА" ДОО УБ

У склопу активности за реализацију Пројекта Регионалне комуналне депоније "Еко- Тамнава" д.о.о. Уб, у петак 24. децембра 2021. године, са почетком у 11:00 часова, одржана јe девета (редовна )  седница Скупштине Привредног друштва. Присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 24. ДЕЦЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА

У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику верницима католичке вероисповести и свим хришћанима који празнују по грегоријанском календару начелник Мачванског управног округа Владан Красавац честитао је Бадњи дан и Божић. У честитки се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. ДЕЦЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од четвртка 16. децембра до понедељка 20. децембра 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 13. ДЕЦЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од четвртка 09. децембра до понедељка 13. децембра 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 13. ДЕЦЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА ЕМИСИЈУ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ ТВ ПИНК

У понедељак 13. децембра 2021. године,почев од 8:15 часова, директним укључењем у Јутарњи програм  ТВ Пинк, начелник Владан Красавац је изнео  тренутно стање у снабдевању електричном енергијом и ситуацију на путевима у локалним самоуправама Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. ДЕЦЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ПОСЕТА МИНИСТАРКЕ ИРЕНЕ ВУЈОВИЋ ОПШТИНИ БОГАТИЋ

У петак 10. децембра 2021. године министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, са сарадницима,обишлa je радове на санацији, затварању и рекултивацији несанитарне депоније у Совљаку. Догађају је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. ДЕЦЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ДВАНАЕСТИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Дванаести  колегијум у 2021. години одржан је у среду 08. децембра 2021. године, у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем, због нестабилне епидемиолошке ситуације. Поред усвајања записника са претходног Једанаестог   колегијума, који је одржан 04. новембра  2021. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец новембар 2021. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. ДЕЦЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ЛОЗНИЦИ

У понедељак 06. децембра 2021. године, у Градској управи града Лознице, са почетком у 12:00 часова, одржан је радни састанак  на тему организације подршке у обезбеђењу редовног електроснабдевања на територији Мачванског управног округа. Домаћин састанка био је градоначелник Видоје Петровић, а присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. ДЕЦЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од четвртка 02. децембра до понедељка 06. децембра 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 03. ДЕЦЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ПЕТА СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Пета седница Савета Мачванског управног округa у 2021. години, одржана је у петак 03. децембра 2021. године у Лозници, са почетком у 11:00 часова. Тема седнице: "Представљање Пројекта "ОПЕНС" са акцентом на мапирање простора за младе у локалним самоуправама Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. ДЕЦЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ПОДУНАВСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

Састанак Радне групе за координацију инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид 19 са представницима шест управних округа, одржан је у четвртак 02. децембра 2021. године у Смедереву, седишту Подунавског управног округа. Састанку је присуствовао и Владан Красавац начелник Мачаванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 29. НОВЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од четвртка 25. новембра до понедељка 29. новембра 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. НОВЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ОТВОРЕН МОСТ "БРАТОЉУБ" КОД ЉУБОВИЈЕ

У недељу 28. новембра 2021. године званично је отворен новоизграђени мост "Братољуб" између Љубовије и Братунца, заједнички гранични прелаз и царински терминал. Мост су свечано отворили Александар Вулин министар унутрашњих послова Републике Србије и Војин Митровић министар комуникација и транспорта у Савету министара БиХ. Свечаности су присуствовали и  председник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, начелник општине Братунац Срђан Ранкић, председници општина из Управног округа, представници привредног, политичког и културног живота, велики број грађана и бројни медији.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. НОВЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ПРАЗНИК ХАНУКЕ

Поводом великог Јеврејског  празника Хануке, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упутио је  честитку Јеврејском народу, рабину Исаку Асиелу, председнику Савеза јеврејских општина Србије Роберту Сабадошу и припадницима Јеврејске заједнице у Србији. У честитки се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 26. НОВЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ПОСЕТА МИНИСТАРКЕ ЗОРАНЕ  МИХАЈЛОВИЋ ГОРЊИМ НЕДЕЉИЦАМА

У петак 26. новембра 2021. године министарка рударства и енергетике проф. др Зорана Михајловић боравила је у месту Горње Недељице, код Лознице, где се планира отварање рудника литијума компаније "Рио Тинто. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. НОВЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од четвртка 18. новембра до понедељка 22. новембра 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. НОВЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

VIII (ВАНРЕДНА) СКУПШТИНА ПД  "ЕКО - ТАМНАВА" ДОО УБ

У склопу активности за реализацију Пројекта Регионалне комуналне депоније "Еко - Тамнава" д.о.о. Уб, у среду 17. новембра 2021. године у Владимирцима  је са почетком у 11:00 часова одржана  осма (ванредна) седница Скупштине Привредног друштава РЕЦ "Еко-Тамнава" д.о.о. Уб. Присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. НОВЕМБАР   2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од четвртка 11. новембра до понедељка 15.новембра 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

AКТУЕЛНОСТИ - 14. НОВЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖЕНА ЛЕКАРСКА СЛАВА У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ ШАБАЦ

Српска православна црква и њени  верници широм света   14. новембра  обележавају празник посвећен Козми и Дамјану, лекарима  и чудотворцима. У  народу је овај празник  познат као Врачеви или Врачи. Заштитници су  лекарске професијe и великог броја православних домова.У Општој болници Шабац свечано је обележена лекарска Слава,а догађају је присуствовао и Владан Красавац начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14. НОВЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

СЛАВА СВЕТИ ВРАЧИ

Српска православна црква и верници  14. новембра  обележавају празник посвећен Козми и Дамјану, у народу познат као Врачеви или Врачи. Ови свеци се сматрају заштитницима лекарске професијe. Славу Свети Врачи обележили су и запослени у Специјалној болници за рехабилитацију "Бања Ковиљача" на челу са директором здравствене установе примаријусом др Александром Јокићем. Обележавању Славе присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

AКТУЕЛНОСТИ - 14. НОВЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ПРАЗНИК СВЕТИХ ВРАЧА

Српска православна црква и њени  верници широм света   14. новембра  обележавају празник посвећен Козми и Дамјану, лекарима  и чудотворцима. У  народу је овај празник  познат као Врачеви или Врачи. Заштитници су  лекарске професијe и великог броја православних домова. Поводом овог великог  празника Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа, честитао је Славу великодостојницима Српске православне цркве, верницима и запосленима у здравственим установама.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 11. НОВЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

У многим земљама широм света и у Републици Србији 11. новембар се  слави  као Дан примирја у Првом светском рату. Тог 11. новембра 1918. године у 11 сати, у специјалном вагону маршала Фердинанда Фоша у Француској, силе Антанте и Немачка окончале су  сукоб. Поводом обелажавања овог значајног датума Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа  упутио је честитке свим грађанима Републике Србије и Управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. НОВЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ПРОМОЦИЈА Е-УСЛУГА У ШАПЦУ

У оквиру кампање "Да кликнемо заједно", која има за циљ да грађанима Шапца приближи употребу електронских услуга на локалном нивоу, 10. новембра 2021. године,са почетком у 11.00 часова на Тргу шабачких жртава одржана је  промоција Е-услуга. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

ИЗВЕШТАЈ О ОБАВЉЕНОМ ЈАВНОМ УВИДУ У НАЦРТ ПРОСТОРНОГ ПЛАНА

РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ОД 2021 ДО 2035 ГОДИНЕ

И З В Е Ш Т А Ј О ОБАВЉЕНОМ ЈАВНОМ УВИДУ У НАЦРТ ПРОСТОРНОГ ПЛАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ОД 2021. ДО 2035. ГОДИНЕ И ИЗВЕШТАЈ О СТРАТЕШКОЈ ПРОЦЕНИ УТИЦАЈА ПРОСТОРНОГ ПЛАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ОД 2021. ДО 2035. ГОДИНЕ НА ЖИВОТНУ СРЕДИНУ

ПРЕДЛОГ ТЕКСТА ЗА ПРИПРЕМУ НАЦРТА ПРОСТОРНОГ ПЛАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ кликни овде

ИЗВЕШТАЈ О ОБАВЉЕНОМ ЈАВНОМ УВИДУ У НАЦРТ ПРОСТОРНОГ ПЛАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИJE кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. НОВЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од четвртка 04. новембра до понедељка 08. новембра 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 05. НОВЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ОПЕРАТИВНО - ТАКТИЧКА ВЕЖБА "СИСТЕМ 2021"

У петак 05. новембра 2021. године одржана је Оперативно - тактичка вежба система заштите и спасавања "Систем 2021", на 50 локација у Републици Србији, а на подручју Мачванског управног округа на Дрини, недалеко од граничног прелаза Шепак. Циљ вежбе је да се покаже спремност субјеката система да реагују у случају елементарних  непогода или несрећа. Вежби је присуствовао и начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације  Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 04. НОВЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ЈЕДАНАЕСТИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Једанаести  колегијум у 2021. години одржан је у четвртак  04. новембра 2021. године, у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем, због нестабилне епидемиолошке ситуације. Поред усвајања записника са претходног Десетог  колегијума, који је одржан 01. октобра  2021. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец октобар 2021. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. НОВЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

103. ГОДИШЊИЦА ОСЛОБОЂЕЊА ГРАДА ШАПЦА

У уторак  02. новембра 2021. године град Шабац је обележио 103. годишњицу ослобођења у Првом светском рату. Тим поводом у порти  Цркве Светих апостола Петра и Павла, служен је парастос жртвам рата, а  на спомен обележје положени су венци и цвеће. У име Мачванског управног округа венац  је положио начелник Владан Красавац. 

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. НОВЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ОБИЛАЗАК ЦЕНТРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ ВЛАДИМИРЦИ

У уторак 02. новембра 2021. године  начелник Мачванског управног округа Владан Красавац и мајор Драган Милошевић обишли су адаптиране  просторије Центра Министарства одбране за локалну самоуправу Шабац - општинску канцеларију Владимирци.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. НОВЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

100 ГОДИНА ЗАВОДА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ШАБАЦ

У понедељак 01. новембра обележава се 100 година постојања и рада Завода за јавно здравље Шабац. У част великог јубилеја у амфитеатру Високе школе струковних студија за образовање васпитача  одржана је свечана академија. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. НОВЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од четвртка 28. октобра до понедељка 01. новембра 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 29. ОКТОБАР 2021. ГОДИНЕ

ПОСЕТА ТОПЛИЧКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

У оквиру свечаности поводом ослобођења града Прокупља у Првом светском рату начелник Мачванског управног округа Владан Красавац и делегација општине Богатић боравили су 29. и 30. октобра 2021. године у посети  Топличком управном округу и граду  Прокупљу, седишту Управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 29. ОКТОБАР 2021. ГОДИНЕ

ПРЕЗЕНТАЦИЈА У ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ СРБИЈЕ

Званично представљање Студије економског утицаја Пројекта "Јадар", на привреду Србије и репутацију државе у оквирима транзиције ка зеленој агенди и европској регулативи за смањење емисије CO2, одржано је у петак 29. октобра 2021. године у Свечаној сали Привредне коморе Србије. Догађају је писуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. ОКТОБАР 2021. ГОДИНЕ

ПОСЕТА ПОТПРЕДСЕДНИЦЕ ВЛАДЕ ЗОРАНЕ МИХАЈЛОВИЋ ПРИБОЈУ И МАЛОМ ЗВОРНИКУ

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка  рударства и енергетике  проф. др Зорана Михајловић,са сарадницима  посетила је у четвртак 28. октобра 2021. године, са регионалним директором и делегацијом KfW за југоисточну Европу новоизграђене топлане на биомасу у Прибоју и Малом Зворнику. Догађају у Малом Зворнику  је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. ОКТОБАР  2021. ГОДИНЕ

ЧЕТВРТА СЕДНИЦА РАДНЕ ГРУПЕ

Четврта седница Радне групе за имплементацију Пројекта "Јадар" одржана је 27. октобра 2021. године, са почетком у 12:00 часова у Влади Републике Србије. У раду седнице учествовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа и члан Радне групе.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. ОКТОБАР 2021. ГОДИНЕ

СВЕТА ПЕТКА ПАРАСКЕВА

Српска православна црква и верници славе празник посвећен Преподнобној мати Параскеви у народу познат као Света Петка. Овој светитељки верници се обраћају молитвом за помоћ и спас од болести и других животних невоља. Света Петка је уједно и слава медицинских сестара и техничара. Тим поводом начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, упутио је честитку у којој се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 25. ОКТОБАР 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од четвртка 21. октобра до понедељка 25.октобра 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 23. ОКТОБАР 2021. ГОДИНЕ

ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ШАПЦА У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Град Шабац, седиште Мачаванског управног округа ослобођен је 23. октобра 1944. године. Ове године обележава се 77 година од ослобођења и прилика је да се подсетимо на све оне који су дали живот  и учествовали у ослобођењу Шапца од окупатора. На Спомен обележје палим борцима и жртвама фашизма  на Доњошорском гробљу венац је положио и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. ОКТОБАР 2021. ГОДИНЕ

V СЕДНИЦА КООРДИНАЦИОНЕ КОМИСИЈЕ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКИ НАДЗОР

У петак 22. октобра 2021. године у Палати "Србија" у Београду, са почетком у 12:00 часова  одржана је  Пета седница Координационе комисије за инспекцијски надзор. Тематски назив седнице: "Годину дана рада Радне групе за контролу противепидемијских мера Ковид-19". Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. ОКТОБАР 2021. ГОДИНЕ

СПОРТ У МАЧВАНСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

Активности Мачванског управног округа и начелника Владана Красавца одвијају се у свим сверама друштвеног живота. Једна од тих је и спорт коме се последњих година посвећује значајна пажња, посебно у изградњи нових и реновирању постојећих инфраструктурних објеката, обезбеђивању опреме и реквизита намењених  спортистима. Велики допринос унапређењу спорта даје Министарство омладине и спорта Републике Србије, али и локалне самоуправе. О стању у спорту на територији Мачванског управног округа изјаву за недељник "Спорт у Подрињу" дао је начелник Владан Красавац. У прилогу је текст из новина.

За детаљније кликни овде  

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. ОКТОБАР 2021. ГОДИНЕ

ПОСЕТА ОПШТИНИ КОЦЕЉЕВА И  ОШ У ДОЊЕМ ЦРНИЉЕВУ

У склопу редовних активности обиласка локалних самоуправа начелник Мачванског управног округа Владан Красавац посетио је општину Коцељева, где је одржан састанак са председником општине Душаном Илинчићем и сарадницима. У наставку посете издвојеном одељењу Основне  школе Мића Станојловић  у Доњем Црниљеву уручена је спортска опрема.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 18. ОКТОБАР   2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од четвртка 14. октобра до понедељка 18. октобра 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. ОКТОБАР 2021. ГОДИНЕ

МЕДИЈСКО ПРЕДСТАВЉАЊЕ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У недељу 17. октобра 2021. године у емисији "Шабачка разгледница " Радио телевизије АС  представљене су  активности Мачванског управног округа. Гостујући у емисији начелник Управног  округа Владан Красавац говорио је о заштити животне средине и активностима у циљу добијања статуса зеленог округа, Регионалној комуналној депонији Еко Тамнава у Убу, геотермалним потенцијалима града Шапца и  општина Богатић и Владимирци, обновљивим изворима енергије и изградњи водоводне и канализационе мреже кроз Програм "Србија 2025.година".

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. ОКТОБАР 2021. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА РТВ АС

У петак 15. октобра 2021. године изјаву за Информативну емисији "На лицу места" Радио телевизије АС о тренутној епидемиолошкој ситуацији и процесу имунизације на подручју Мачванског управног округа  дао је начелник  Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 11. ОКТОБАР 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од четвртка 07. октобра до понедељка 11. октобра 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 04. ОКТОБАР 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од четвртка 30. септембра до понедељка 04. октобра 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. ОКТОБАР  2021. ГОДИНЕ

ДЕСЕТИ  КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Десети  колегијум у 2021. години одржан је у петак 01. октобра  2021. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем, због тренутне епидемиолошке ситуације. Поред изјашњења о записнику са претходног деветог колегијума, који је одржан 02. септембра  2021. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец  септембар 2021. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. И 29. СЕПТЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

МАНИФЕСТАЦИЈА "ВИНАВЕРОВ СВЕТ 2021"

У част обележавања 130 година од рођења Станислава Винавера, град Шабац и Фондација "Станислав Винавер" организују манифестацију "Винаверов свет 2021", која је одржана 28. и 29. септембра на више градских локација и са различитим саржајима. Догађајима је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. СЕПТЕМБАР  2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од петка 24. септембра до понедељка 27. септембра 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 24 И 25. СЕПТЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

XII ФЕСТИВАЛ  ЗИМНИЦЕ У КОЦЕЉЕВИ

У Коцељеви се традиционално последње недеље септембра  месеца одржава Фестивал зимнице. Тако је било  и ове 2021. године. У  петак 24. и суботу  25. септембра 2021.године по дванаести пут је   одржана ова значајна манифестација, по којој је општина Коцељева надалеко позната, уз примену епидемиолошких мера које су прописане од стране надлежних органа. Овом значајном догађају присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 24. СЕПТЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

СКУПШТИНА ПД  "ЕКО - ТАМНАВА" ДОО

У склопу активности за реализацију Пројекта Регионалне комуналне депоније "Еко - Тамнава" д.о.о. Уб, у петак 24. септембра 2021. године у Коцељеви је са почетком у 10:30 часова одржана  седма (редовна) седница Скупштине Привредног друштава. Присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. СЕПТЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ДАН ОПШТИНЕ КРУПАЊ

У уторак 21. септембра 2021. године  Крупањ је обележио   Дан општине. Свечана седница Скупштине општине одржана је у Дому културе "Политика", у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом и применом мера које је наложио Кризни штаб.Седници су присуствовали Ивана Поповић, посланик у Скупштини Републике Србије, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, одборници Скупштине општине Крупањ, уметник Оливер Њего, пијаниста и професор музике Никола Рацков, председници и представници локалних самоуправа са подручја Мачванског управног округа и окружења, бројни  грађани и  медији.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. СЕПТЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

БАЊА КОВИЉАЧА - 48. МЕЂУНАРОДНИ СИМПОЗИЈУМ

Бања Ковиљача је од 20 - 23. септембра домаћин одржавања 48. Међународног симпозијума о  операционим истраживањима SYM-OP-IS 2021. Реч је о скупу дуге традиције који од 1974. године  окупља истраживаче, представнике привреде и стручњаке из области операционих истраживања. Ове године организатор SYM-OP-ISсу Математички факултет Универзитета у Београду и Математички институт САНУ у сарадњи са бројним научноистраживачким и другим институцијама и удружењима, као што су Факултет организационих наука, Војска Србије, Министарство одбране, Саобраћајни факултет, Институт Михаило Пупин, Економски факултет, Рударско-геолошки факултет, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и многе друге. Међународни симпозијум је отворио Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. СЕПТЕМБАР  2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од петка 17. септембра до понедељка 20.септембра 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 19. СЕПТЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

88. ВУКОВ САБОР У ТРШИЋУ

У недељу 19. септембра 2021. године са почетком у 10:30  часова, одржана је, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, завршна манифестација 88. Вуковог сабора у Тршићу. Саборски дани у част реформатора српског језика Вука Караџића, по традицији трају недељу дана,  започели су у понедељак 13. септембра 2021. године. За све поштоваоце Вуковог дела, током саборских дана, припремљени су бројни и различити садржаји у Лозници и  Тршићу. Покровитељ овогодишњег 88. Вуковог сабора је Министарство културе и информисања, а организатори су Лознички центар за културу "Вук Караџић" и град Лозница. Овом догађају присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. СЕПТЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ДАН ОПШТИНЕ МАЛИ ЗВОРНИК

Мали Зворник је у петак 17. септембра свечаном седницом у сали Библиотеке  обележио 66 годину од оснивањa локалне самоуправе. Седницом Скупштине председавао је председник Радован Тадић, а госте је у име Oпштине поздравио и добродошлицу пожелео  председник  Зоран Јевтић који је у свом обраћању истакао све што је урађено у протеклих годину дана. Свечаности је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14. И 15. СЕПТЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ЧЕТВРТА СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Четврта   седница Савета Мачванског управног округa у   2021. години, одржана је  у уторак 14. и среду 15. септембра  2021. године у Шапцу, са почетком у 12:00 часова.Тема седнице: "Промоција добровољног ватрогаства у локалним заједницама". Известиоци по теми су били представници  МУП-а, Сектора за ванредне ситуације, Ватрогасног савеза Србије и ОЕБС-а, Одељења за сарадњу у сектору безбедности.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. СЕПТЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

Као Државни празник 15. септембар је установљен 2020. године, у знак сећања на дан када је далеке 1918. године  пробијен Солунски фронт. Слави се у Републици Србији, Републици Српској и  свим српским срединама широм света. Поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, свим Србима начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упућује честитку  у којој се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. СЕПТЕМБАР  2021. ГОДИНЕ

СУЗБИЈАЊУ ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА - ТРЕТМАН 4

У складу са Програмом који је израдило Министарство државне управе и локалне самоуправе, а на основу уговора број: 404-02-22/2021-02/5 од 12.04.2021. године, добављач "ЕКО-ДЕЗ" д.о.о. из Београда, Вукасовићева 55, послао је обавештење о почетку обављања третмана-4 сузбијања ларви комараца на територији Мачванског управног округа, односно  града Шапца, града Лознице и шест општина: Богатић, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Владимирци и Коцељева. Потребно је да локалне самоуправе о овој акцији благовремено информишу становништво на својој територији

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ – 13. СЕПТЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ПРОСЛАВА СВЕТИХ НОВОМУЧЕНИКА ЈАСЕНОВАЧКИХ

У манастиру Светог Јована Крститеља у Јасеновцу,у понедељак 13. септембра 2021. године са почетком у 09:00  часова одржана је, у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом централна прослава Светих Новомученика Јасеновачких.Свету архијерејску литургију служила је Његова светост патријарх српски Порфирије уз саслужење више архијереја Српске православне цркве и сестринских  Православних цркава. На гробној хумци код ,,Каменог цвета“ у Спомен подручју Јасеновац одржано је освештавање славског колача и жита. Централној прослави присуствовали су и  начелник Мачванског управног округа Владан Красавац и  представници локалних самоуправа са подручја Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 13. СЕПТЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од петка 10. септембра до понедељка 13. септембра 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. СЕПТЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ДАН ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Дан општине Богатић, 10. септембар, свечано је обележен одржавањем  академије  у сали Културно - образовног центра, у знак  сећања на 1381. годину када је Раваничком повељом Кнеза Лазара, Мачванска бановина ушла у састав средњевековне српске државе. Поред званица из јавног и политичког живота догађају је присуствовао и  начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. СЕПТЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ЛИМАНСКА АДА, БАДОВИНЦИ

Пре 107. година, 08. септембра 1914. године одиграла се Ноћна крвава битка на Дрини код Бадовинаца у којој је  српска војска бранила и одбранила Србију и Мачву сјајном победом над надмоћнијим непријатељем. Други Топлички гвоздени пук је храброшћу и јунаштвом сачувао народ Мачве, а у славу јунака испевана је Химна војсци "Марш на Дрину". Обележавању догађаја присуствовали су представници Мачванског управног округа. 

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. СЕПТЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ПОСЕТА ПОТПРЕДСЕДНИЦЕ ВЛАДЕ ЗОРАНЕ МИХАЈЛОВИЋ МАЛОМ ЗВОРНИКУ

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка Министарства  рударства и енергетике  проф. др Зорана Михајловић посетила је у среду 08. септембра, са регионалним директором и делегацијом KfW за југоисточну Европу новоизграђену топлану на биомасу и реконструисану Хидроелектрану "Зворник". Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 07. СЕПТЕМБАР  2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

Министарство рударства и енергетике  је  03. септембра 2021. године објавило Јавни позив за доделу средстава за финансирање Програма енергетске санације породичних кућа, који спороводе јединице локалне самоуправе и градске општине, ЈП 3/21, који ће трајати до 01. октобра 2021. године. С тим у вези саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. СЕПТЕМБАР  2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од петка 03. септембра  до понедељка 06. септембра 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 04. СЕПТЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

БОГАТИЋ - СВЕЧАНА ДОДЕЛА БЛАГОДАРНИЦА

У склопу обележавња 107. годишњице "Ноћне крваве битке на Дрини" у Бадовинцима, у суботу 04. септембра 2021.године, са почетком у 11:00 часова у Свечаној сали општине Богатић уручене су Благодарнице заслужним колективима и појединцима за допринос чувању од заборава битке која је сачувала народ  Мачве у Првом светском рату.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. СЕПТЕМБАР 2021. ГОДИНЕ

ДЕВЕТИ  КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Девети  колегијум у 2021. години одржан је у четвртак 02. септембра 2021. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 07:30 часова, електронским путем, због тренутне епидемиолошке ситуације. Поред изјашњења о записнику са претходног осмог колегијума, који је одржан 03. августа 2021. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец  август 2021. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 30. АВГУСТ 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од петка 27. августа до понедељка 30. августа 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 25. АВГУСТ 2021. ГОДИНЕ

ПОСЕТА  МАЛОМ ЗВОРНИКУ, ЉУБОВИЈИ И КРУПЊУ

Настављајући обилазак филијала и експозитура у оквиру филијала на подручју Мачванског управног округа, у среду 25. августа 2021. године в. д. директор Управе за трезор Министарства финансија  Марко Гверо, са сарадницима обишао је експозитуре у Малом Зворнику, Љубовији и Крупњу, везано за сарадњу са локалним самоуправма у пружању услуга грађанима. У разговорима је учествовао и Владан Красавац начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 24. АВГУСТ 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ЛОЗНИЦИ

У уторак 24. августа 2021. године у Градској управи града Лознице одржан је радни састанак в. д. директора Управе за трезор Марка Гвера са градоначелником Видојем Петровићем  на тему даље сарадње Управе за трезор и града Лознице у пружању услуга грађанима. Састанку је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 23. АВГУСТ 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од петка 20. августа до понедељка 23. августа 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 19. АВГУСТ 2021. ГОДИНЕ

ДАН ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

У четвртак 19. августа 2021. године, на празник Преображења Господњег, општина Коцељева обележава свој Дан и слави јубилеј  182 године постојања. Преображење се као Дан општине Коцељева слави од 2007. године уместо 23. септембра Дана ослобођења у Другом светском рату. Овим поводом је у Дому културе одржана свечана академија, у присуству великог броја гостију из јавног живота и грађана Коцељеве. Прослави је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 19. АВГУСТ 2021. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 107. ГОДИШЊИЦЕ ЦЕРСКЕ БИТКЕ

У четвртак, 19. августа 2021. године на Преображење, у Текеришу је  свечано обележена 107. годишњица Церске битке. Државна церемонија обележавања  великог јубилеја започела је у 10:45 часова  верским обредом. Организатор свечаности је Влада Републике Србије, Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије у сарадњи са градом Лозницом и Центром за културу "Вук Караџић". Овом значајном догађају присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 19. АВГУСТ 2021. ГОДИНЕ

ЛИТУРГИЈА ПОВОДОМ ПРАЗНИКА  ПРЕОБРАЖЕЊЕ ГОСПОДЊЕ

У четвртак 19. августа 2021. године, поводом великог празника Преображења Господњег, одржана је Света литургија у Спомен цркви Церским јунацима, коју је свештеник Војислав Петровић саградио уз помоћ донатора. Света  литургија је започела у 08:30 часова, а служио је Војислав Петровић, свештеник Шабачке епархије. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 16. АВГУСТ 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од петка 13. августа до понедељка 16. августа 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 13. АВГУСТ 2021. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 215. ГОДИШЊИЦЕ БОЈА НА МИШАРУ

Обележавање јубилеја 215. годишњице Боја на Мишару код Шапца одржано је у петак 13. августа 2021. године, са почетком у 9:45 часова испред Споменика мишарским јунацима. Поред представника Владе Републике Србије, Војске Србије, града Шапца, локалмих самоуправа, невладиних организација и грађана, свечаности  је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12.АВГУСТ 2021. ГОДИНЕ

СКУПШТИНА ПД  "ЕКО - ТАМНАВА" ДОО

У склопу активности за реализацију Пројекта Регионалне комуналне депоније "Еко - Тамнава" д.о.о. Уб, у четвртак 12. августа 2021. године у Обреновцу је са почетком у 11:00 часова одржана  шеста (ванредна ) седница Скупштине Привредног друштава. Присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 11. АВГУСТ 2021. ГОДИНЕ

СУЗБИЈАЊУ ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА - ТРЕТМАН 3 - ИЗМЕНА ТЕРМИНА

Добављач "ЕКО-ДЕЗ" д.о.о. из Београда, Вукасовићева 55, послао је обавештење о почетку обављања третмана-3 сузбијања ларви комараца на територији Мачванског управног округа, односно  града Шапца, града Лознице и шест општина: Богатић, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Владимирци и Коцељева. Дана 11. августа 2021. године добили смо обавештење да је  измењен термин за обављање третмана ларви комараца за општине Владимирци и Коцељева. За Владимирце и Коцељеву  одређен је петак 13. август 2021. године, ако се стекну неопходни метео услови, у периоду од 09 до 18 часова и планирано је да радови трају 1 дан. Потребно је да локалне самоуправе о овој акцији благовремено информишу становништво на својој територији.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. АВГУСТ 2021. ГОДИНЕ

СУЗБИЈАЊУ ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА - ТРЕТМАН 3

У складу са Програмом који је израдило Министарство државне управе и локалне самоуправе, а на основу уговора број: 404-02-22/2021-02/5 од 12.04.2021. године, добављач "ЕКО-ДЕЗ" д.о.о. из Београда, Вукасовићева 55, послао је обавештење о почетку обављања третмана-3 сузбијања ларви комараца на територији Мачванског управног округа, односно  града Шапца, града Лознице и шест општина: Богатић, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Владимирци и Коцељева. Потребно је да локалне самоуправе о овој акцији благовремено информишу становништво на својој територији.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. АВГУСТ 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од петка 06. августа до понедељка 09. августа 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06.-08. АВГУСТ 2021. ГОДИНЕ

МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА "БОГАТФЕСТ 2021"

Од 06. до 08. августа 2021. године, трећу годину  заредом у организацији Културно - образовног центра Богатић одржава се Међународни фестивал фолклора"БогатФест 2021". Манифестација је започела у петак 06. августа у вечерњим часовима дефилеом учесника фестивала, након чега су се представили извођачи шест играчких ансамбала из Србије, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Словеније и Румуније, као и трубачки оркестар Михаила Стојкановића из Прибоја. Генерални покровитељ је Скупштина општине Богатић. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 03. АВГУСТ 2021. ГОДИНЕ

ОСМИ  КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Осми колегијум у 2021. години одржан је у уторак 03. августа 2021. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 07:30 часова, електронским путем, због тренутне епидемиолошке ситуације. Поред изјашњења о записнику са претходног седмог колегијума, који је одржан 02. јула 2021. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец  јул 2021. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. АВГУСТ 2021. ГОДИНЕ

РАДНИ САСТАНАК У ЉУБОВИЈИ

У понедељак 02. августа 2021. године, после отварања Регионалног иновационог смарт сити центра у Малом Зворнику, Министар за иновације и технолошки развој др Ненад Поповић посетио је Љубовију. Министра Поповића са сарадницима  су испред зграде Општинске управе дочекали председник Општине Љубовија Милан Јовановић и заменик председника Александар Ђукић са сарадницима, након чега је министар изразио жељу да поводом празника "Светог пророка  Илије" обиђе цркву Светог Преображења Господњег. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. АВГУСТ 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од петка 30. јула до понедељка 02. августа 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 29. ЈУЛ 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК СА ДРЖАВНИМ СЕКРЕТАРОМ НИНОСЛАВОМ ЈОВАНОВИЋЕМ

У четвртак 29. јула 2021. године  начелник  Мачванског управног округа Владан Красавац одржао  је састанак са Нинославом Јовановићем, Државним секретаром Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог,на тему положаја Ромске националне мањине у локалним самоуправама Мачванског управног округа. Након састанка са начелником Владаном Красавцем,у наставку посете одржани су одвојени састанци са представницима општине Богатић и града Шапца.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. ЈУЛ 2021. ГОДИНЕ

РАДНИ САСТАНАК НАЧЕЛНИКА УПРАВНИХ ОКРУГА У НОВОМ САДУ

Радни састанак начелника Управних округа и Омладинског савеза Удружења "Нови Сад Омладинска престоница Европе - ОПЕНС", одржан је у среду 28. јула 2021. године у Новом Саду, седишту Јужнобачког управог округа. Састанку је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 26. ЈУЛ 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од петка 23. јула до понедељка 26. јула 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 23. ЈУЛ 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У КОЦЕЉЕВИ

У петак 23. јула 2021. године Помоћник министра пољопривреде за рурални развој Александар Богићевић са сарадницима посетио је Коцељеву, где је са руководством Општине одржан састанак на тему тренутног стања у примени мера и подстицаја које ресорно министарство опредељује за унапређење положаја пољопривредника. Састанку је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. ЈУЛ 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У БОГАТИЋУ

Државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Дарко Божић, са сарадницима посетио је  Богатић, где је са руководством Општине одржан састанак на тему унапређења задругарства и сарадње између задружних  савеза Републике  Србије и Републике Српске. Састанку је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. ЈУЛ 2021. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ЗА КУРБАН БАЈРАМ

У уторак 20.јула 2021. године верници Исламске вероисповести широм света почињу  четвородневну прославу једног од два највећа празника, Курбан бајрама – Дана жртве, који је у народу познат и као Хаџијски бајрам, јер му претходи ходочашће у Меку. Тим поводом начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упутио је честитку свим грађанима муслиманске вероисповести.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 19. ЈУЛ 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од петка 16. јула до понедељка 19. јула 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. ЈУЛ 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У УБУ

У понедељак 12. јула 2021. године, са почетком у 11:00 часова одржан је у Убу састанак у вези реализације пројекта изградње Регионалног центра за управљање отпадом са санитарном депонијом "Каленић". У раду састанка учествовала је Ирена Вујовић, министарка заштите животне средине, са члановима Кабинета. Присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. ЈУЛ 2021. ГОДИНЕ

ПЕТРОВДАН-СЛАВА ОПШТИНЕ ВЛАДИМИРЦИ

Српска православна црква и верници 12. јула  славе Дан светих апостола Петра и Павла, празник у народу познат под именом Петровдан. Ово је уједно и слава општине Владимирци. Овај велики празник  општина Владимирци обележава манифестацијом "Петровдански дани" 09., 10., 11., 12., и 17. јула 2021. године. У понедељак 12. јула 2021. године обележена је слава  Петровдан. Прослави у Владимирцима,  поред великог броја верника и гостију из јавног живота, присуствовала  је и Зорица Чолић, шеф Одсека Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. ЈУЛ 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од петка 09. јула до понедељка 12. јула 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. ЈУЛ 2021. ГОДИНЕ

ДВАДЕСЕТА ДРИНСКА РЕГАТА

Јубиларна двадесета Дринска  регата од Рогачице до Љубовије  одржана је у суботу 10. јула 2021. године, уз учешће преко 20.000 људи, на спусту дугачком више од 40 километара. Многобројна пловила и учесници регате пристигли су из свих крајева наше земље, дијаспоре и из земаља окружења. Уз песму, музику и дружење још једном се показало да  је  Дрина река која  спаја људе и народе. Догађају је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. ЈУЛ 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ЗАВОДУ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ШАБАЦ

У четвртак 08. јула 2021. године, са почетком у 12:00 часова одржан је  радни састанак директора Завода за јавно здравље Шабац, са представницима Министарства здравља, Сектора  за инспекцијске послове. Састанку је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТЕЛНОСТИ - 08. ЈУЛ 2021. ГОДИНЕ

ТЕМАТСКИ ДРУШТВЕНИ ДИЈАЛОГ

У четвртак 08. јула 2021. године, са почетком у 10:00 часова у Београду је одржан тематски друштвени дијалог "Заштита и унапређење права грађана у области менталног здравља у Републици Србији". Организатор је  Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог у сарадњи са Београдским фондом за политичку изузетност и подршку Балканског фонда за демократију. На скупу је у име Мачванског управног округа учествовала Зорица Чолић, шеф Одсека.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. ЈУЛ 2021. ГОДИНЕ

ТРЕЋА СЕДНИЦА РАДНЕ ГРУПЕ

Трећа седница Радне групе за имплементацију Пројекта "Јадар" одржана је 06. јула 2021. године, са почетком у 10:00 часова у Влади Републике Србије.У раду седнице учествовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа и члан Радне групе.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 05. ЈУЛ 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од петка 02. јула до понедељка 05. јула 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. ЈУЛ 2021. ГОДИНЕ

СЕДМИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Седми колегијум у 2021. години одржан је у петак 02. јула 2021. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 07:30 часова, електронским путем, због нестабилне епидемиолошке ситуације. Поред изјашњења о записнику са претходног Шестог колегијума, који је одржан 02. јуна 2021. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец  јун 2021. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. ЈУЛ 2021. ГОДИНЕ

СУЗБИЈАЊУ ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА - ТРЕТМАН 2

У складу са Програмом који је израдило Министарство државне управе и локалне самоуправе, а на основу уговора број: 404-02-22/2021-02/5 од 12.04.2021. године, добављач "ЕКО-ДЕЗ" д.о.о. из Београда, Вукасовићева 55, послао је обавештење о почетку обављања третмана-2 сузбијања ларви комараца на територији Мачванског управног округа, односно  града Шапца, града Лознице и шест општина: Богатић, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Владимирци и Коцељева. Потребно је да локалне самоуправе о овој акцији благовремено информишу становништво на својој територији.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. ЈУЛ 2021. ГОДИНЕ

СЛАВА  ЦРКВЕ СВЕТОГ ЈОВАНА ШАНГАЈСКОГ

Народни  сабор посвећен обележавању Славе цркве Светог Јована Шангајског на врху планине Цер, потес Липове Воде, одржан је у петак  02. јула 2021. године. Литургија и помен пострадалим браниоцима Србије почео је у 09:00 сати у присуству великог броја верника овог краја и гостију из  околних општина. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. ЈУЛ 2021. ГОДИНЕ

ШЕСТИ САСТАНАК НАЦИОНАЛНЕ КОАЛИЦИЈЕ ЗА ОКОНЧАЊЕ ДЕЧЈИХ БРАКОВА

У четвртак 01. јула 2021. године у Београду је одржан шести састанак Националне коалиције за окончање дечјих бракова. На састанку је било речи о конкретним иницијативама за измену законодавног оквира и о медијској кампањи "Детињство, не брак".  У име Мачванског управног округа, присуствовала је, шеф Одсека Зорица Чолић.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 29. ЈУН 2021. ГОДИНЕ

ПРОСЛАВА НА БУБАЊИ

Централна  прослава обележавања осам деценија од подизања устанка народа Мачве и оснивања Мачванског партизанског одреда, за Западну Србију, одржана је на Спомен комплексу на Бубањи    29. јуна 2021. године. Генерални покровитељ манифестације "Да рата више не буде" је председник Републике Србије Александар Вучић, а програм су заједнички реализовали Министарство за рад, запошљавање,борачка и социјална питања и СУБНОР Србије. Догађају је присуствовао  и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. ЈУН 2021. ГОДИНЕ

УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА У ОПШТИНИ БОГАТИЋ

Поводом Државног празника Видовдана,у општини Богатић су  уручена признања војницима са територије општине Богатић, који су 1999. године били на редовном служењу војног рока  у време трајања ратних сукоба на Косову и Метохији. Захвалнице и пригодни поклони додељени су  по први пут онима који су били на бранику отаџбине, симболично, на Видовдан. Свечаности је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. ЈУН 2021. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ ДРЖАВНОГ ПРАЗНИКА  ВИДОВДАНА

Видовдан се као државни празник обележава   у знак сећања  на Косовску битку, која се одиграла  28. јуна 1389. године, односно 15.  јуна по старом календару, на Газиместану и представља сећање на погинуле у свим ратовима које је Србија до сада водила. Симболизује слободу, отпор туђину, неговање патриотизма, националног бића, витештво и херојство. Поводом Државног празника Видовдана, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упутио је честитке свим грађанима Републике Србије и Мачванског управног округа, са жељом да се Србија развија у миру и благостању. У честитки се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. ЈУН 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од петка 25. јуна до понедељка 28. јуна 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. ЈУН 2021. ГОДИНЕ

ЈАВНА РАСПРАВА  У ОСЕЧИНИ

У циљу наставка активности за реализацију Пројекта Регионалне комуналне депоније "Еко Тамнава" д.о.о, у Осечини је у  понедељак 21.јуна 2021. године, са почетком у 12:00 часова, одржана јавна расправа поводом изградње трансфер станице и рециклажног дворишта. Домаћин скупа био  је Никола Томић, председник општине, са сарадницима. Учешће у јавној расправи узео је  и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. ЈУН 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од петка 18. јуна до понедељка 21. јуна 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. ЈУН 2021. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ЗА ДАН МУП-А И ДАН ПОЛИЦИЈЕ

Данас, 20. јуна 2021. године припадници МУП-а обележавају Дан Министарства унутрашњих послова, Дан полиције и  Крсну славу Свете Тројице.  Прославља се у знак сећања на 1862. годину када је 15. јуна на Духове  српска жандармерија одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур-чесме, као и у наредна два дана, током турског бомбардовања Београда. Овим поводом, Владан Красавац начелник Мачванског управног округа честитао је Празник припадницима МУП-а и полиције.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 18. ЈУН 2021. ГОДИНЕ

ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА У БОГАТИЋУ

У организацији Каритас Шабац,у петак 18. јуна 2021. године, са почетком у 11:00 часова у Богатићу је  одржана  завршна конференција Пројекта "Социјално предузетништво као средство у борби против социјалне искључености и сиромаштва". У раду конференције учествовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 16. ЈУН 2021. ГОДИНЕ

ДАН ГРАДА ЛОЗНИЦА

У среду 16. јуна 2021. године, са почетком у 18:00 часова свечаном  академијом у Дому културе "Вук Караџић", уз присуство великог броја званица из јавног и политичког живота, Војске, МУП-а, црквених великодостојника, градоначелника градова и председника општина из окружења, бројних грађана и представника медија, обележен је  Дан града Лознице - 16. јун. Свечаности је присуствовао и начелника Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14. ЈУН 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од петка 11. јуна  до понедељка 14. јуна 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14. ЈУН 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У РЕГИОНАЛНОЈ ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ КОЛУБАРСКОГ И МАЧВАНСКОГ УПРАВАНОГ ОКРУГА

Округли сто на тему: "Изградња отпорности МСП у Србији" одржан је у понедељак 14. јуна 2021. године у  Ваљеву, са почетком у 12:00 часова у Регионалној привредној комори Колубарског и Мачванског управног округа. Састанак је одржан у оквиру тематских седница Парламента привредника Регионалне привредне коморе Колубарског и Мачванског управног округа у проширеном саставу. У раду тематског скупа учествовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. ЈУН 2021. ГОДИНЕ

МЕДИЈСКО ПРЕДСТАВЉАЊЕ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У суботу 12. јуна 2021. године у емисији Хепи телевизије "Прело у нашем сокаку" медијски је представљен Мачвански управни округ. Том приликом Владан Красавац, начелник Управног округа уручио је  председнику привременог органа општине Косовска Митровица донацију за децу коју чине тренерке и обућа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 11.ЈУН 2021. ГОДИНЕ

8. СЕДНИЦА ОДБОРА ЗА ЗДРАВЉЕ И ПОРОДИЦУ

У петак 11. јуна 2021. године са почетком у 11:00 часова, у Градској кући у Шапцу, одржана је Осма седница Одбора за здравље и породицу Народне скупштине Републике Србије. Тема је била: "Актуелна епидемиолошка ситуација и информисање о вакцинацији становништва Мачванског управног округа". У раду седнице учествовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АЛТУЕЛНОСТИ - 08. ЈУН 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ОПШТИНИ БОГАТИЋ

У уторак 08. јуна Потпредседница Владе и Министарка рударства и енергетике проф.др Зорана Михајловић, са сарадницима посетила је општину Богатић, геотермалну буштотину ББ 1 и постројење енергане које представља прву фазу геотермалног топловода. Након обиласка бушотине  у Општинској управи је одржан  састанак на коме су учествовали начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, председници општина Богатић и Владимирци, са сарадницима.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 07. ЈУН 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од петка 04. јуна  до понедељка 07. јуна 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 03. ЈУН 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У СЕВЕРНОБАНАТСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

Седница координације начелника Управних округа са територије АП Војводине, на којој су учествовали и начелници Мачванског и Колубарског управног округа, одржана је у четвртак 03. јуна 2021.године у Кикинди, седишту Севернобанатског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 03. ЈУН 2021. ГОДИНЕ

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА

У четвртак 03. јуна 2021. године Љубовија је обележила Дан општине. Прослави великог  јубилеја, 150 година од оснивања варошице, присуствовали су Његово Преосвештенство Владика Лаврентије, градоначелници градова и председници општина Мачванског управног округа, директори јавних предузећа, представници  институција, одборници Скупштине општине, бројни грађани, представници средстава јавног информисања.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. ЈУН 2021. ГОДИНЕ

ШЕСТИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Шести колегијум у 2021. години одржан је у среду 02. јуна 2021. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем, због нестабилне епидемиолошке ситуације. Поред изјашњења о записнику са претходног Петог колегијума, који је одржан 14. маја 2021. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец мај  2021. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 31. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од петка 28. маја  до понедељка 31. маја 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

СУЗБИЈАЊУ ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У складу са Програмом који је израдило Министарство државне управе и локалне самоуправе, а на основу уговора број: 404-02-22/2021-02/5 од 12.04.2021. године, добављач "ЕКО-ДЕЗ" д.о.о. из Београда, Вукасовићева 55, послао је обавештење о почетку обављања третмана сузбијања ларви комараца на територији Мачванског управног округа, односно  града Шапца, града Лознице и шест општина: Богатић, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Владимирци и Коцељева. Потребно је да локалне самоуправе о овој акцији благовремено информишу становништво на својој територији. 

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 25. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

ПОСЕТА ПОМОЋНИКА МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ

У уторак 25. маја Помоћника министра пољопривреде Александар Богићевића, градоначелник Шапца др Александар Пајић, са сарадницима и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа, посетили су пољопривредно газдинство Бранислава Лазаревића у Грушићу. Реч је о младом пољопривреднику који на 1,2 хектара узгаја јагоду. Уприличен је и обилазак хладњаче "Аграр Петровић" на Волујцу и пољопривреника Симића из Криваје, који се такође бави гајењем јагоде.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 24. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У НИШУ

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике проф. др Зорана Михајловић, одржала је у понедељак 24. маја у Нишу, састанак са начелницима Управних округа на тему спровођења енергетске ефикасности у локаланим самоуправама и примени закона из области рударства и енергетике. Састанаку је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 24. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од петка 21. маја  до понедељка 24. маја 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ОПШТИНИ БОГАТИЋ

У понедељак 17. маја 2021. године у Богатићу је са почетком у 13:00 часова, одржан састанак руководстава општине са председником СУБНОР-а Републике Србије генерал-мајором Видосавом  Ковачевићем и сарадницимa, везано за активности у припреми обележавања великог јубилеја-80 година од почетка устанка у Србији-Југославији. У разговорима је учествовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У МАЧВАНСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

У понедељак 17. маја 2021. године, у Шапцу је са почетком у 12:00 часова, одржан састанак начелника Мачванског управног округа Владана Красавца са председником СУБНОР - а Републике Србије генерал - мајором Видосавом Ковачевићем и сарадницимa, везано за активности у припреми обележавања великог јубилеја - 80 година од почетка устанка у Србији - Југославији. Разговарало се и о другим актуелним темама од значаја за сарадњу локалних самоуправа са градским и општинским  одборима СУБНОР-а у Мачванском управном округу.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од петка 14. маја  до понедељка 17. маја 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ФИСКУЛТУРНА САЛА У МАЈУРУ

У суботу 15. маја 2021. године Основна школа "Мајур" у Мајуру добила је нову фискултурну салу у којој ће ученици имати оптималне услове за часове физичког васпитања, али и за рекреативно бављење спортом. Свечаном отварању сале присуствовао је министар омладине и спорта Вања Удовичић. Сарадњом Републике Србије и града Шапца створени су услови да  ученици, али и локални спортски клубови, добију простор за бављење спортом који је од значаја за одрастање младих и њихов здрав развој. Вредност пројекта је 235 милиона динара и реализован је уз подршку Канцеларије за јавна улагања. Свечаном догађају присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

ПЕТИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Пети колегијум у 2021. години одржан је у петак 14. маја 2021. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем, због нестабилне епидемиолошке ситуације. Поред изјашњења о записнику са претходног Четвртог колегијума, који је одржан 02. априла 2021. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец април  2021. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 13. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

ОПЕРАТИВНИ ПЛАН ЗА ПРВИ МОНИТОРИНГ

У складу са уговореним обавезама везано за извршење услуге мониторинга стручне куће за спровођење програма за сузбијање ларви комараца на територији Републике Србије за 2021. годину, први мониторинг за Мачвански управни округ биће спроведен у периоду од 17 - 18. маја 2021. године. Мониторинг спроводи Предузеће "Циклонизација" АД Нови Сад, а биће спроведен у свим градовима и општинама на подручју Мачванског управног округа

 

АКТУЕЛНОСТИ - 13. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК НА РУДАРСКО ГЕОЛОШКОМ ФАКУЛТЕТУ

У четвртак 13. маја 2021. године са почетком у 9:00 часова  на Рударско-геолошком факултету у Београду одржана је  презентација нове фазе истраживања геотермалних потенцијала општине Богатић. Присуствовали су Милан Дамњановић, председник општине Богатић, са сарадницима и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. Професор др Дејан Миленић присутне је информисао о даљем току истраживања геотермалних потенцијала и могућностима коришћења  топлотне енергије за  загревање установа и објеката у општини Богатић.  

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У КРУПЊУ

У среду 12. маја, са почетком у 12:00 часова одржан је у Крупњу састанак представника "Еко-Тамнава" д.о.о са локалним самоуправма Мачванског управног округа, везано за реализацију Пројекта регионалне депоније у Убу. Састанку је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ  РАМАЗАНСКОГ  БАЈРАМА

Рамазански Баjрам се слави у свим земљама муслиманског света, а у многим земљама је и државни празник. Тим поводом начелник Мачванског управног округа Владан Красавац честитаo је   свим верницима муслиманске вероисповести рамазански Баjрам, уз жеље за добро здравље, мир и благостање. Bajram šerif muberek Olsun !

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА

Међународни дан медицинских сестара обележава се сваке године 12. маја у знак сећања на датум рођења Флоренс Најтингејл. Ова британска болничарка и хуманитарна радница рођена је 12. маја 1820. године  у италијанском граду Фиренци. Целог живота се борила за унапређење своје професије и права жена,а након школовања са групом од 38 медицинских сестара у Кримском рату одлази  на фронт, где се бринула о рањеницима. Због свог рада сматра се зачетницом модерног сестринства. Свим медицинским сестрама и техничарима у Републици Србији и Мачванском управном округу, Владан Красавац, начелник Управног округа упутио је честитку у којој се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

ТЕМАТСКИ СКУП  - "ЦИЉЕВИ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА - СРБИЈА 2030"

У понедељак 10. маја одржан је Тематски скуп на тему "Циљеви одрживог развоја - Србија - 2030" у организацији Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог", који има јасан циљ да покаже какву Србију желимо. Ово је један од првих у низу састанака који ће да покаже да је  Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог  алат реформским процесима који су започети у Републици Србији. Тематском скупу је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од петка 07. маја  до понедељка 10. маја 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Дан победе над фашизмом слави се 9.маја у знак сећања на дан када је 1945. године нацистичка Немачка потписала капитулацију у Другом светском рату. Овај значајан датум у светској и српској историји обележава се  одавањем почасти и  полагањем венаца  на спомен обележја посвећена жртвама Другог светског рата.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

СВЕТСКИ ДАН ЦРВЕНОГ КРСТА И ЦРВЕНОГ ПОЛУМЕСЕЦА

Поводом обележавања 08. маја Светског дана Црвеног крста и Црвеног полумесеца, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац упутио је речи захвалности за допринос запослених у Црвеном крсту и њихових волонтера у хуманој мисији коју својим радом и ангажовањем  спроводе. У саопштењу се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 07. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

ПРВА РЕДОВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ПД "СПОМЕН КОМПЛЕКС ЦЕР" ДОО ШАБАЦ У 2021. ГОДИНИ

У петак 07. маја 2021. године, са почетком у 13:00 часова одржана је Прва редовна седница Скупштине Привредног друштва "Спомен комплекс за очување културно-историјских вредности и одрживи развој Цера - Спомен комплекс Цер "д.о.о. Шабац. Седница је одржана у седишту Привредног  друштва, а присуствовао је  и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

ЈАВНИ УВИД У НАЦРТ ПРОСТОРНОГ ПЛАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Министарство грађевинарства,саобраћаја и инфраструктуре у складу са чл. 50. Закона о планирању и изградњи („Службени гласник РС”, бр. 72/09, 81/09 - исправка, 64/10 - УС, 24/11, 121/12, 42/13 - УС, 50/13 -УС, 98/13 – УС, 132/14, 145/14, 83/18, 31/19, 37/19 – др. Закон и 9/20), чланом 19. Закона о стратешкој процени утицаја на животну средину („Службени гласник РС”, бр. 135/04 и 88/10) и чл. 55-68. Правилника о садржини, начину и поступку израде докумената просторног и урбанистичког планирања („Службени гласник РС”, број 32/19) оглашава  јавни  увид  у Нацрт просторног плана Републике Србије од 2021. године до 2035. године и Извештај о стратешкој процени утицаја Просторног плана Републике Србије од 2021. до 2035. године на животну средину.

Јавни увид се одржава од 5. априла до 5. маја 2021. године у трајању од 30 дана.

Јавни увид се одржава у Шапцу, у просторијама Одељења за урбанизам у улици Карађорђева број 27. - први спрат.

Материјал који се излаже јавности садржи:

Просторни плaн Републике Србије 2021-2035 кликни овде  

Процена утицаја на животну средину кликни овде

Реферална картa – Намена простора кликни овде

Систем урбаних центара и рурална подручја кликни овде

Саобраћај и електронске комуникације кликни овде

Енергетика и водопривредна инфраструктура кликни овде

Туризам и заштита простора кликни овде

Реферална картa – Животна средина кликни овде

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

АКТУЕЛНОСТИ - 03. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од петка 30.априла до понедељка 03. маја 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. МАЈ 2021. ГОДИНЕ

УСКРШЊА ЧЕСТИТКА

Највећи хришћански празник, Ускрс, верници који време рачунају по Јулијанском календару, празник прослављају у недељу 02. маја. Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је црквеним великодостојницима, свештенству Епархије шабачке, Преосвећеном владики Лаврентију и верницима Српске православне цркве, упутио Ускршњу честитку и  пожелео  мир, здравље, срећу, радост и благостање. 

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. MAJ 2021. ГОДИНЕ

ПРВОМАЈСКА  ЧЕСТИТКА

Међународни празник рада - Први мај у читавом свету се  обележава у знак сећања на дан када су радници у Чикагу штрајком и протестима почели да се боре за осмочасовно радно време. Тим поводом начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упутио је Првомајску честитку свим радним људима и грађанима Мачванског управног округа и Републике Србије.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 30. АПРИЛ 2021. ГОДИНЕ

СЕЋАЊЕ НА ВОЈНИКЕ ПОГИНУЛЕ У ГЛУШЦИМА ТОКОМ НАТО БОМБАРДОВАЊА

Полагањем венаца на спомен обележје на Бубањи у Глушцима, 30. априла 2021. године обележена је двадесетдруга  годишњица од погибије потпоручника Милана Мијатовића из Београда и десетара Малише Миловановића из Краљева, припадника 250. ракетне бригаде Против ваздушне одбране. Скупу је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. АПРИЛ 2021. ГОДИНЕ

ТРЕЋА  СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Трећа  седница Савета Мачванског управног округa у   2021. години, одржана је  у среду 28. априла  2021. године у Шапцу, са почетком у 12:30 часова, у  Дуњића кући. Тема седнице: "Сарадња Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог са локалним самоуправама Мачванског управног округа, из делокруга надлежности и из области одрживог развоја". Седници је присуствовала  Гордана Чомић, министар Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог, са члановима Кабинета.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 26. АПРИЛ 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од петка 23. априла до понедељка 26. априла 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 23. АПРИЛ 2021. ГОДИНЕ

НАЈАВА АКТИВНОСТИ

Имајући у виду значај спровођења Програма за сузбијање ларви комараца на територији Републике Србије-Централна Србија, Тим Владе Републике Србије за јединствено спровођење активности сузбијања комараца поново је одредио Министарство државне управе и локалне самоуправе за носиоца ативности спровођења потребних мера за сузбијање ларви комараца за 2021. годину, с обзиром на успешно спроведене мере у 2019.и 2020.години. Ова активност је посебно важна у  ситуацији епидемије вируса Covid-19 и општег интереса заштите становништва од заразних болести на подручју  Републике Србије. Мачвански управни округ је предложио три лица која ће пратити реализацију мониторинга и сузбијања ларви комараца, која су и претходне две године ангажована у овом Пројекту. С тим у вези локалне самоуправе у Мачванском управном округу ће бити благовремено обавештене о будућим активностима, мерама које ће бити спровођене и терминима обављања радњи у склопу поступка сузбијања ларви комараца, у циљу благовременог  обавештавања грађана о спровођењу третмана.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 23. АПРИЛ 2021. ГОДИНЕ

ДАН ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Војска Србије прославља свој празник 23. април у спомен на дан када је 1815. године подигнут Други српски устанак, који представља прекретницу у стварању модерне српске државе и војске. Тим поводом начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упутио је честитку свим припадницима Војске Србије.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. АПРИЛ 2021. ГОДИНЕ

ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ У МЛАКИ

Молитвено сећање на страдање српског народа у Другом светском рату обележава се сваке године у храму Светог пророка Илије у Млаки 22.априла, на дан пробоја последњих Јасеновачких логораша. Поред великог броја верника из Републике  Србије, земаља у окружењу, дијаспоре овом  догађају присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. АПРИЛ 2021. ГОДИНЕ

ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ХОЛОКАУСТА

 

Почев од 2012. године, 22. април Србија  обележава као нацинални Дан сећања на жртве холокауста, геноцида и фашизма уопште у Другом светском рату. Овај датум је изабран јер је у  ноћи између 21. и 22. априла 1945. године две групе са више од 1.000 заточеника покушало пробој из злогласног усташког концентрационог логора у Јасеновцу, тачније Логора Доња Градина и Логора Кожаре, од којих се спасло око 100 заточеника. Држава Србија сваке године обележава овај датум из своје  историје полагањем венаца на спомен обележја посвећена свим жтрвама.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ -22. АПРИЛ 2021. ГОДИНЕ

ДАН ГРАДА ШАПЦА

Од 2015. године град Шабац обележава свој дан 22. априла.Управо на тај дан далеке 1867. године, после више од три века владавине османског царства, последњи представници војне управе предали су кључеве града Шапца Лазару Цукићу, пешадијском капетану српске војске. Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа упутио је честитку  грађанима града Шапца  у којој се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 19. АПРИЛ 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од петка 16. априла до понедељка 19. априла 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. АПРИЛ 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У МАЧВАНСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

У четвртак 15. априла 2021. године, са почетком у 9:30 часова  одржан је у кабинету  начелника Мачванског управног округа Владана Красавца састанак са представницима Сектора за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије и Ватрогасно спасилачке бригаде Шабац. Тема разговора односила се на организовање добровољних ватрогасних друштава и значају који овај вид организовања има за локалне самоуправе Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14. АПРИЛ 2021. ГОДИНЕ

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ

Караван радости и пријатељства Компаније Дунав осигурање посетио је у среду 14. априла 2021. године град Шабац, седиште Мачванског управног округа . На теренима Спортског центра Феникс у Шапцу  са почетком у 12:00 часова  Спортске игре младих отворили су  у име Мачванског управног округа Владан Красавац, начелник Управног округа, Немања Пајић председник Скупштине града и власник Спортског центра Феникс Бојан Јоргачевић, некадашњи репрезентативни голман фудбалске репрезентације Србије.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. АПРИЛ 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од петка 09. априла до понедељка 12. априла 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. АПРИЛ 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

Епидемиолошка ситуација на подручју Мачванског управног округа, али и читаве Републике Србије и даље је веома озбиљна. Присутно је стално повећање броја новооболелих, хоспитализованих и нажалост, преминулих грађана. Како би се епидемија зауставила, а самим тим сачувала популација неопходно је спровести поступак имунизације највећег броја грађана наше државе. С тим у вези Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа,издао је саопштење за медије.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. АПРИЛ 2021. ГОДИНЕ

ДРУГА СЕДНИЦА РАДНЕ ГРУПЕ

Радна група за имплементацију Пројекта "Јадар", која је образована 19. новембра 2020. године, одржала је Другу седницу у  четвртак 08. априла 2021. године, са почетком у 10:00 часова у згради Владе Републике Србије.Седници је у име Мачванског управног округа присуствовао Владан Красавац,начелник Управног округа.

За детаљније кликни овде  

 

АКТУЕЛНОСТИ - 07. АПРИЛ 2021. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА

 

Светска здравствена организација основана је 7. априла 1948. године, као  прва специјализована агенција Уједињених нација, са седиштем у Женеви. Сваке године, Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", уз подршку Министарства здравља Републике Србије и Светске здравствене организације – Kанцеларије за Србију  обележава 7.  aприл, Светски дан здравља, као један од значајних датума из Kалендара јавног здравља. Ове године, глобална кампања која прати овај важан датум, спроводи се под слоганом "Да градимо здравији свет". Поводом Светског дана здравља, Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, упутио је честитку  свим здравственим радницима у којој се каже:

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 05. АПРИЛ 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од петка 02. априла до понедељка 05. априла 2021. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 04. АПРИЛ 2021. ГОДИНЕ

УСКРШЊА ЧЕСТИТКА ВЕРНИЦИМА

Поводом највећег хришћанског празника, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је свим верницима, који по грегоријанском календару у недељу 04. априла прослављају Ускрс, пожелео мир, здравље, срећу и радост. У честитки се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. АПРИЛ 2021. ГОДИНЕ

ЧЕТВРТИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Четврти колегијум у 2021. години одржан је у петак 02. априла  2021. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем, због нестабилне епидемиолошке ситуације. Поред изјашњења о записнику са претходног Трећег колегијума, који је одржан 04. марта 2021. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец март 2021. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. АПРИЛ 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ОПШТИНИ УБ

Четврта (ванредна) седница скупштине Привредног друштва "Еко-Тамнава" д.о.о. одржана је у петак 02. априла 2021. године, са почетком у 11:00 часова у Великој сали Скупштине општине Уб. У раду седнице учествовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 31. МАРТ  2021. ГОДИНЕ

ОБИЛАЗАК ВАКЦИНАЛНОГ ПУНКТА У ШАПЦУ

Непосредно по завршетку седнице Савета Мачванског управног округа, на којој су поред градоначелника и председника општина Управног округа учествовали чланови ужег састава Радне групе за координацију републичких инспекција ради примене мера на сузбијању ширења вируса Ковид-19  уприличен је обилазак вакциналног пункта у Средњој економској школи "Стана Милановић" у Шапцу.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 31. МАРТ  2021. ГОДИНЕ

ДРУГА СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Друга седница Савета Мачванског управног округa у   2021. години, одржана је  у среду 31. марта 2021. године у Шапцу, са почетком у 11:00 часова, у  Дуњића кући. Тема седнице односила се на примену мера за сузбијање ширења вируса Ковид-19. Известилац др Горан Стаменковић, помоћник Министра здравља за инспекцијски надзор, са сарадницима.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 29. МАРТ  2021. ГОДИНЕ

АКТИВНОСТИ ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНA

Радна група за сузбијање ширења вируса COVID-19,упутила је у петак 26. марта  захтев да се у циљу ефикасне и  рационалне координације укључе максимални капацитети свих републичких инспекција и инспекција јединица локалних самоуправа. Истовремено су достављени и дописи Генералног секретаријата Владе Републике Србије о начину уједначеног поступања у делатностима које су предмет надзора. О ефектима контрола инспекцијских органа саопштење за медије дао је Владан Красавац,начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 29. МАРТ  2021. ГОДИНЕ

ПРЕЗЕНТАЦИЈА РЕЛАКС ЦЕНТРА У ОПШТИНИ ВЛАДИМИРЦИ

У понедељак 29. марта 2021. године, са почетком у 10:00 часова  одржана је презентација Релакс центра на базенском комплексу општине Владимирци. Поред председника општине Горана Зарића, са сарадницима, присуствовали су представници партнера који су припремили презентацију и  Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 26. МАРТ  2021. ГОДИНЕ

ОБИЛАЗАК РАДОВА НА МОСТУ ПРЕКО РЕКЕ САВЕ

 

Председник Републике Србије Александар Вучић, обишао је у петак 26. марта радове на мосту преко реке Саве који је део инфраструктурног пројекта аутопута Рума - Шабац и брзе саобраћајнице Шабац - Лозница. Градилиште су обишли и  министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и директор Коридора Србије Александар Антић. У име Мачванског управног округа, догађају је присуствовао Владан Красавац, начелник Управног округа. 

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде  

 

АКТУЕЛНОСТИ - 26. МАРТ  2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ШАПЦУ

 

Проф. др Зорана Михајловић, потпредседник Владе Републике  Србије и министар рударства и енергетике, са сарадницима  посетила је у петак 26. марта 2021. године град Шабац, седиште Мачванског управног округа. Том приликом одржан је састанак са градоначелником др Александром Пајићем са сарадницима, Владаном Красавцем, начелником Мачванског управног  округа и директорима јавних предузећа. Теме су биле из  области рударства и енергетике, као и пројекти који су од значаја за грађане града Шапца.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 26. МАРТ  2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ

Тренутна епидемиолошка ситуација на подручју Републике Србије и Мачванског управног округа није повољна. Карактерише је стално повећање броја инфицираних грађана, хоспитализованих пацијената и преминулих лица. Упркос мерама које се спроводе и даље је присутно увећање параметара,а здравствене установе скоро да и немају слободних места за збрињавање оболелих. Једино решење у борби против епидемије је  да се,  поред поштовања наложених  мера, што већи број наших грађана вакцинише. С тим у вези издато је саопштење Владана Красавца, начелника Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. МАРТ  2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ЛОЗНИЦИ

Проф. др Зорана Михајловић, потпредседник Владе Републике  Србије и министар рударства и енергетике, са сарадницима  посетила је у понедељак 22. марта 2021. године Лозницу. Том приликом одржан је састанак са градоначелником Видојем Петровићем са сарадницима, Владаном Красавцем, начелником Мачванског управног округа и директорима јавних предузећа. Теме су биле из  ресора рударства и енергетике са акцентом на реализацију Пројекта "Јадар", улагањима у нисконапонску и високонапонску електричну мрежу и  раду лозничке топлане.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. МАРТ  2021. ГОДИНЕ

АКТИВНОСТИ ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Кризни штаб за за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19, на седници одржаној у уторак 16. марта предложио је ригорозније  мере за сузбијање епидемије, које ће важити од среде  17. марта до понедељка  22. марта до 06 :00 часова. О ефектима контрола инспекцијских органа саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. МАРТ 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ГРАДСКОЈ УПРАВИ ШАБАЦ

У понедељак, 15. марта 2021. године, са почетком у 10:00 часова одржан је радни састанак у Градској управи града Шапца. Учествовали су градоначелник др Александар Пајић, са сарадницима, Лука Чаушевић, помоћник Министра министарства унутрашњих послова и командант Републичког штаба за ванредне ситуације, са сарадницима, представник Сектора за ванредне ситуације Шабац, представник Компаније "SBE SERBIA "DOO и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. МАРТ  2021. ГОДИНЕ

АКТИВНОСТИ ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Од петка 12. марта 2021. године, од поноћи, у дане викенда, све до понедељка 15. марта до 06 часова ујутру, по налогу Радне групе за сузбијање ширења епидемије COVID-19, спроведене су активности инспекцијских органа локалних самоуправа и републичких инспекцијских служби. О ефектима контрола инспекцијских органа саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. МАРТ 2021. ГОДИНЕ

ПРВА СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Прва седница Савета Мачванског управног округa у   2021. години, одржана је  у петак 12. марта 2021. године у Малом Зворнику, са почетком у 12:00 часова, у сали Дома културе. Тема седнице: "Пројекат чиста Србија, изградња канализационе мреже у Србији". Известилац др  Драган Јеремић, саветник  министра грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре, са сарадницима.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. МАРТ  2021. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ЗА ОСМИ МАРТ

Дан жена је настао као дан борбе за женска људска права, односно дан борбе за економску, социјалну и политичку равноправност жена и мушкараца. Обележава се сваке године 8. марта. Први Дан жена обележен је далеке 1909. године у Сједињеним Америчким Државама декларацијом коју је донела Социјалистичка странка Америке. Године 1975, која је проглашена Међународном годином жене, Уједињене нације су службено почеле да обележавају Међународни дан жена. У патријархалној Србији, дан борбе жена за једнакост, први пут је прослављен 1914.године  у Београду у тадашњем Народном дому. Поводом Међународног дана жена, Осмог  марта, Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа, упутио је честитке свим припадницама лепшег пола. У честитки се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. МАРТ  2021. ГОДИНЕ

ПОЈАЧАНЕ АКТИВНОСТИ ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Од петка 05. марта 2021. године  и у дане викенда, по налогу Радне групе за сузбијање ширења епидемије COVID-19, спроведене су активности инспекцијских органа локалних самоуправа и републичких инспекцијских служби, ка објектима који су препознати као епидемиолошки ризици. Од суботе у 12:00 часова, па све до понедељка 08. марта до 06:00 часова, спровођени су надзори над свим трговинским ланцима и продавницама. О ефектима контрола инспекцијских органа саопштење за медије дао је Владан Красавац,начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 04. МАРТ 2021. ГОДИНЕ

ТРЕЋИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Трећи колегијум у 2021. години одржан је у четвртак 04. марта  2021. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем, због нестабилне епидемиолошке ситуације. Поред изјашњења о записнику са претходног Другог колегијума, који је одржан 03. фебруара 2021. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец фебруар 2021. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. МАРТ 2021. ГОДИНЕ

ПОСЕТА ОПШТИНИ КРУПАЊ

У циљу праћења епидемиолошке ситуације и спровођења поступка имунизације Владан Красавац,начелник Мачванског управног округа посетио је у уторак 02.марта 2021. године  општину Крупањ.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. МАРТ 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ОПШТИНИ БОГАТИЋ

У понедељак 01. марта 2021. године у општини Богатић, са почетком у 11,30 часова, одржан је састанак на тему превенције поводом појаве Афричке куге свиња у Браничевском округу. Поред начелника Владана Красавца састанку су  присуствовали Јасмина  Којичић Стефановић, шеф Одсека ветеринарске инспекције Мачванског управног округа, Синиша Пузић, председник Скупштине општине Богатић, Владан Поповић, директор ЈКП "Богатић" ,Милош Мијатовић, технички директор ЈКП"Богатић", Душко Осећански, комунални инспекор и Зорица Чолић, шеф Одсека Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

АКС упуство за власнике кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. МАРТ 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У МАЧВАНСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

У понедељак 01. марта 2021. године,са почетком у 09 часова одржан је састанак у кабинету начелника  Мачванског  управног округа на тему превенције поводом појаве Афричке куге свиња у Браничевском округу. Поред начелника Владана Красавца састанку су  присуствовали Јасмина  Којичић Стефановић, шеф Одсека ветеринарске инспекције Мачванског управног округа и Зорица Гвозденовић, начелник Одељења стамбено комуналне инспекције Градске управе Шабац.

За детаљније кликни овде

АКС упуство за власнике кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. МАРТ 2021. ГОДИНЕ

СВЕТСКИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ - 1. МАРТ

Далеке 1990. године, Одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите (ICDO), установљено је обележавање Светског дана цивилне заштите 1.марта,  како би сe јавности скренула пажња на велики  значај цивилне заштите  у случају елементарних непогода, техничко-технолошких несрећа и опасности, али и у њеном превентивном деловању. Поводом овог значајног датума начелник Мачванског  управног округа Владан Красавац је упутио честитке свим припадницима специјализованих јединица цивилне заштите на територији Мачванског управног округа и свим јединицама у Републици Србији.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. МАРТ  2021. ГОДИНЕ

ПОЈАЧАНЕ АКТИВНОСТИ ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Од 26. фебруара 2021. године и у дане викенда,по налогу Радне групе за сузбијање ширења епидемије COVID-19, спроведене су појачане активности инспекцијских органа локалних самоуправа и републичких инспекцијских служби, ка објектима и делатностима који су препознати као епидемиолошки ризици. О ефектима контрола инспекцијских органа саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 26. ФЕБРУАР 2021. ГОДИНЕ

ПОСЕТА МИНИСТРА ТАТЈАНЕ МАТИЋ ОПШТИНАМА МАЛИ ЗВОРНИК И ЉУБОВИЈА

У петак 26. фебруара 2021. године Татјана Матић, министар трговине, туризма и телекомуникација посетила је општине Мали Зворник и Љубовија. Том приликом упознала се са природним ресурсима и туристичким потенцијалима овог дела Мачванског управног округа. Догађају је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. 

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 25. ФЕБРУАР 2021. ГОДИНЕ

ОБИЛАЗАК ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ И КОЦЕЉЕВА

У четвртак 25. фебруара 2021. године начелник Мачванског управног округа Владан Красавац посетио је општине Владимирци и Коцељева. Тема разговора била је  актуелна епидемиолошка ситуација и поступак спровођења  имунизације.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. ФЕБРУАР 2021. ГОДИНЕ

АКТИВНОСТИ ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

По налогу Радне групе за сузбијање ширења епидемије COVID-19, спроведене су појачане активности инспекцијских органа локалних самоуправа и републичких инспекцијских служби у периоду од 12. до 17. фебруара 2021. године. О ефектима контрола инспекцијских органа саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 16. ФЕБРУАР 2021. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА РТВ АС

У уторак 16. фебруара 2021. године, Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа, дао је  изјаву за Информативну емисију "На лицу места "Радио телевизије АС, на тему прикључења општина Љубовија, Крупањ, Мали Зворник, Владимирци , Коцељева и града Лознице, Регионалној депонији Каленић Уб.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. ФЕБРУАР 2021. ГОДИНЕ

ДАН ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Дан државности Републике Србије,Сретење обележен је и у Мишару,испред споменика јунацима мишарске битке, у знак сећања на све који су положили живот за слободу и независност наше државе. Свечаности је  присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. ФЕБРУАР 2020. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ЗА ДАН ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ - СРЕТЕЊЕ

Сретење је државни празник којим се обележавају два битна  историјска датума од значаја за културно-историјски и национални идентитет Срба и Србије. Тог дана 1804.године српски устаници, предвођени Ђорђем Петровићем - Карађорђем, на Збору у Орашцу, донели су одлуку да покрену Први српски устанак. На исти дан 1835. године у Крагујевцу,  проглашен је први Устав модерне српске државе - Сретењски устав. Председнику Републике Србије, грађанима Србије и Мачванског управног округа честитке поводом  Дана државности Републике Србије - Сретења, упутио је Владан Красавац, начелник Управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 13. ФЕБРУАР 2021. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА ТВ АС

Изјаву за Информативну емисију "На лицу места"Радио телевизије АС дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа,на тему анализе рада и поступања репубичких инспекцијских органа  у јануару  месецу 2021.године.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. ФЕБРУАР 2021. ГОДИНЕ

ПОСЕТА ДВД "ВИДОЈЕВИЦА" У ЛЕШНИЦИ

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац посетио је у уторак 09. фебруара 2021. године Добровољно ватрогасно друштво "Видојевица" у Лешници. Том приликом одржан је састанак са руководством Друштва о досадашњим активностима и плановима за наредни период.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 05. ФЕБРУАР 2021. ГОДИНЕ

ОБИЛАЗАК ПУНКТОВА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ

У склопу редовних активности Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа посетио је град Лозницу,где је са градоначелником Видојем Петровићем и сарадницима одржао састанак и обишао вакцинални пункт у Дому здравља "Др Миленко Марин".

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 04. ФЕБРУАР 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ОПШТИНИ ВЛАДИМИРЦИ

У четвртак 04. фебруара 2021. године, са почетком у 13:00 часова одржан је у општини Владимирци  састанак на тему Пројектне документације геотермалне бушотине, коме су поред председника општине Горана Зарића и заменика председника општине Милорада Милинковића присуствовали Професор др Дејан Миленић, са Рударско геолошког факултета у Београду и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 04. ФЕБРУАР 2021. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ОПШТИНИ БОГАТИЋ

Активности око реализације пројекта истраживања потенцијала и експлоатације геотермалних вода у општини Богатић, настављене су одржавањем састанка руководства општине са Професором др Дејаном  Миленићем са Рударско геолошког факултета у Београду. Састанку је присуствовао и Владан Красавац начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 03. ФЕБРУАР 2021. ГОДИНЕ

ДРУГИ КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Други колегијум у 2021. години одржан је у среду 03. фебруара 2021. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем, због нестабилне епидемиолошке ситуације. Поред изјашњења о записнику са претходног Првог колегијума, који је одржан 18. јануара 2021. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец јануар 2021. године.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 03. ФЕБРУАР 2021. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О спровођењу имунизације на подручју Мачванског управног округа изјаву за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. ЈАНУАР 2021. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ЗА САВИНДАН

Савиндан је празник Српске православне цркве који се слави 27. јануара у спомен на Светог Саву, српског просветитеља, првог архиепископа и принца династије Немањића. Празник Светог Саве један је од највећих храмовних и породичних празника српског народа кога светкују многе занатлије, а проглашен је и за школску славу. Све школе у Србији обележиће Савиндан јер се Свети Сава сматра зачетником српске средњевековне књижевности и заштитником просветних установа. Тим поводом Владан Красавац, начелник  Мачванског управног округа упутио је честитку у којој се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. ЈАНУАР 2021. ГОДИНЕ

МЕЂУНАРОДНИ ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ  ХОЛОКАУСТА

Држава Србија и читав свет 27. јануара обележавају Међународни дан сећања на жртве Холокауста. Овај датум је установљен 1. новембра 2005. године резолуцијом Генералне скупштине Уједињених нација. Тог дана  1945. године ослобођен је злогласни логор Аушвиц - Биркенау, најозлоглашенији логор смрти у поробљеној Европи. У част афирмације људских права и кажњавања геноцида, апелује се на поштовање сећања на жртве Холокауста, али се у исто време подстичу земље у спречавању геноцида у будућности.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 25. ЈАНУАР 2021. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА РТВ АС

Услед климатских промена, повећања дневне температуре, отопљавања снега и леда,у наредним данима се  очекује повећање водостаја на рекама. С тим у вези Јавно водопривредно предузеће "Србијаводе упутило је информацију и упозорење Мачванском управном округу.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНСТИ - 25. ЈАНУАР 2021. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА ТЕЛЕВИЗИЈУ К1

У директном укључењу у емисију Телевизије К 1 начелник Мачванског управног округа Владан Красавац говорио је о спровођењу масовне имунизације на подручју Мачаванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. ЈАНУАР 2021. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА РТВ АС

У петак 22. јануара 2021. године, на тему масовне имунизације грађана и тренутне епидемиолошке ситуације у Мачванском управном округу, изјаву за Информативну емисију "На лицу места" РТВ АС дао је Владан Красавац, начелник Управног  округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 19. ЈАНУАР 2021. ГОДИНЕ

ПОСЕТА МИНИСТРА ТАТЈАНЕ МАТИЋ ОПШТИНИ БОГАТИЋ

Министар трговине туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије Татјана Матић, са сарадницима посетила је општину Богатић у уторак 19.  јануара 2021. године. Одржан је радни састанак са руководством општине Богатић и уприличен  обилазак туристичких потенцијала. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 18. ЈАНУАР 2021. ГОДИНЕ

ПРВИ  КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Први колегијум у 2021. години одржан је у понедељак 18. јануара 2021. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем, због нестабилне епидемиолошке ситуације. Поред изјашњења о записнику са претходног дванаестог  колегијума, који је одржан 03. децембра 2020. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец децембар  2020. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. ЈАНУАР 2021. ГОДИНЕ

МЕДИЈСКО ПРЕДСТАВЉАЊЕ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У петак 15. јануара 2021. године у емисији Актуелно, Радио телевизије  АС, Владан Красавац начелник Мачванског управног округа, представио је рад Управног округа у 2020. години.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. ЈАНУАР 2021. ГОДИНЕ

БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац честитао је Божић грађанимa Републике Србије и Мачванског управног округа који празник прослављају по јулијанском календару. У честитки се каже:

За детаљније кликни овде

 

 

За вести из 2020 годинe: Вести из округа 2020

За вести из 2019 годинe: Вести из округа 2019

За вести из претходних година: Старе вести из округа

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА – МАЧВАНСКИ УПРАВНИ ОКРУГ

Wednesday the 17th. By BlueHost Review and Affiliate Marketing.
Copyright 2012

©