Вести из округа 2022

Print

 

АКТУЕЛНОСТИ - 18. ДЕЦЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

ПРАЗНИК ХАНУКА

Од заласка сунца 18. децембра  до 26. децембра 2022. године траје велики  јеврејски празника Ханука, празник слободе и светлости.Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упутио је  честитку Јеврејском народу, рабину Исаку Асиелу, председнику Савеза јеврејских општина Србије Роберту Сабадошу и припадницима Јеврејске заједнице у Србији. У честитки се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. ДЕЦЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

ИНТЕРВЈУ ЗА МАЧВАНСКЕ НОВИНЕ

Активности Мачванског управног округа и начелника Владана Красавца, које су обележиле годину на измаку, садржане су у интервју који је у циљу информисања јавности  дат Мачванским новинама у броју за децембар 2022. године и јануар 2023. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 11. ДЕЦЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН  ДАН ОПШТИНЕ ВЛАДИМИРЦИ

У знак сећања на 11. децембар 1924. године када је краљ Александар указом доделио статус вароши селу Владимирци, овај датум се  обележава  као Дан општине. Свечаности су присуствовали гости из јавног и политичког живота, председници и представници градова и   општина са подручја Мачванског управног округа и окружења,  одборници, грађани Посавотамнаве, представници медија. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 05. ДЕЦЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

ДВАНАЕСТИ КОЛЕГИЈУМ

Дванаести   колегијум у 2022. години одржан је у понедељак   05. децембра  2022. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 10:00 часова. Поред изјашњења о записнику са претходног једанаестог колегијума, који је одржан 08. новембра 2022. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су информисали начелника о раду у новембру  месецу 2022. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 05. ДЕЦЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

ЈУБИЛЕЈ ГРАДСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ИНВАЛИДА РАДА ШАБАЦ

Јубилеј вредан пажње и поштовања, 60 година постојања и деловања  Градске организације инвалида рада Шабац, свечано је обележен у понедељак 05. децембра пригодним  програмом у Шабачком позориштu. Догађају је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. НОВЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

РЕКТОРАТ НОВОСАДСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА

Свечано уручење признања "Капетан Миша Анастасијевић" одржано је у понедељак 28. новембра 2022.године  у Ректорату Универзитета у Новом Саду, у програму под називом "Од Капетана Мише до Николе Тесле". Један од добитника повеље је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. НОВЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

ТРЕЋА СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Трећа седница Савета Мачванског управног округa у   2022. години, одржана је  у понедељак  28. новембра 2022. године у Шапцу, са почетком у 12:00 часова уконференцијској сали Завода за јавно здравље Шабац,улица Јована Цвијића број 1. Тема : "Заједно против рака грлића материце -ХПВ- НЕ". Известиоци су  представници Министарства здравља, удружења "Родитељ", државних институција и лекара.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 24. НОВЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

СВЕТОТРОЈИЧИН ХРАМ НА ЛЕТЊИКОВЦУ

У четвртак 24. новембра 2022. године у Светотројичином храму у насељу Летњиковац обележена је Крсна слава Светог великомученика Стефана Дечанског. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14. НОВЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

БАЊА КОВИЉАЧА

Српска православна црква и верници  14. новембра  обележавају празник посвећен Козми и Дамјану, у народу познат као Врачеви или Врачи. Сматрају се  заштитницима лекарске професијe. Славу Свети Врачи обележили су и запослени у Специјалној болници за рехабилитацију "Бања Ковиљача" на челу са директором здравствене установе примаријусом др Александром Јокићем. Поред великог броја запослених, гостију и сарадника, обележавању Славе присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

AКТУЕЛНОСТИ - 14. НОВЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖЕНА ЛЕКАРСКА СЛАВА У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ ШАБАЦ

Српска православна црква и њени  верници широм света   14. новембра  обележавају празник посвећен Козми и Дамјану, лекарима  и чудотворцима. У  народу је овај празник  познат као Врачеви или Врачи. Заштитници су  лекарске професијe и великог броја православних домова.У Општој болници Шабац свечано је обележена лекарска Слава,а догађају је присуствовао и Владан Красавац начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

AКТУЕЛНОСТИ - 14. НОВЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

ПРАЗНИК СВЕТИХ ВРАЧА

Српска православна црква и њени  верници широм света 14. новембра  обележавају празник посвећен Козми и Дамјану, лекарима  и чудотворцима. У  народу је овај празник  познат као Врачеви или Врачи. Заштитници су  лекарске професијe и великог броја православних домова. Поводом овог великог  празника Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа, честитао је Славу великодостојницима Српске православне цркве, верницима и запосленима у здравственим установама.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. НОВЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

ВЛАДИКА ЈЕРОТЕЈ ГОСТ РУКОМЕТНЕ УТАКМИЦЕ У ШАПЦУ

На рукометној утакмици, која је у суботу 12. новембра 2022. године  одиграна у Шапцу између домаће Металопластике Еликсир и Динама из Панчева, присуствовао је и Владика шабачки Господин Јеротеј, велики поштовалац спорта, посебно рукомета.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 11. НОВЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

У Републици Србији  и  многим земљама широм света   11. новембар се  слави као Дан примирја у Првом светском рату.На тај дан, далеке 1918. године у 11 сати, у специјалном вагону маршала Фердинанда Фоша у Француској, силе Антанте и Немачка окончале су  сукоб.У част обелажавања овог значајног датума Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа  упутио је честитку свим грађанима Републике Србије и Управног округа у којој се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. НОВЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

ДРУГА  СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Друга седница Савета Мачванског управног округa у   2022. години, одржана је  у среду 09.новембра 2022. године у Шапцу, са почетком у 12:00 часова у Тренинг центру на Летњиковцу. Тема седнице: "Потенцијали Тренинг центра у Шапцу за пружање услуга у образовању за запошљивост и запошљавање  у градовима и општинама Мачванског управног округа".

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. НОВЕМБАР  2022. ГОДИНЕ

ЈЕДАНАЕСТИ  КОЛЕГИЈУМ

Једанаести  колегијум у 2022. години одржан је у уторак  08. новембра  2022. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова. Поред изјашњења о записнику са претходног десетог колегијума, који је одржан 06.октобра  2022. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су информисали начелника о раду у октобру месецу 2022. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 05. НОВЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

ПРЊАВОР КОД ШАПЦА

У суботу 05. новембра 2022. године свечано је обележена 100. годишњица од освећења спомен - капеле са костурницом у порти цркве Светог пророка Илије у Прњавору, код Шапца. Наша обавеза  и дужност је да трајно негујемо сећање на прњаворске жртве и све жртве које је наш народ током ратних сукоба у својој историји  имао. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 04. НОВЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

МАНИФЕСТАЦИЈА "ЛАЗИНИ ДАНИ"

У организацији Српског лекарског друштва - подружница Шабац и покровитељство града Шапца, у   петак 04. новембра 2022. године, одржани су "Лазини дани". Стручна манифесација са традицијом дугом преко четири деценије окупила је неколико десетина лекара специјалиста из Шапца и околних градова, у циљу стицања нових знања и размене стечених  искустава.Ово је уједно прилика да се подсетимо  на  лик и дело др Лазе К. Лазаревића, Шапчанина, који је дао немерљив допринос у медицини и књижевности. Догађају је у име Мачвнског управног округа присуствовао начелник  Владан Красавац.   

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. НОВЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

104. ГОДИШЊИЦА ОСЛОБОЂЕЊА ГРАДА ШАПЦА

У среду 02. новембра 2022. године град Шабац је обележио 104. годишњицу ослобођења у Првом светском рату.У порти  Цркве Светих апостола Петра и Павла, служен је парастос жртвам рата, а  на спомен обележје положени су венци и цвеће. У име Мачванског управног округа венац  је положио начелник Владан Красавац. 

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. НОВЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

САСТАНАК У НОВОМ САДУ

У среду 02. новембра 2022. године, са почетком у 10:00 часова у Новом Саду, седишту Јужнобачког управног округа одржан је радни састанак представника Службе за управљање кадровима и управних округа са подручја Војводине. Тема састанка : "Стручна помоћ у  изради Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у стручној  служби управног  округа".

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. ОКТОБАР 2022. ГОДИНЕ

СВЕТА ПЕТКА ПАРАСКЕВА

Српска православна црква и верници славе празник посвећен Преподнобној мати Параскеви у народу познат као Света Петка. Овој светитељки верници се обраћају молитвом за помоћ и спас од болести и других животних невоља. Света Петка је уједно и слава медицинских сестара и техничара. Тим поводом начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, упутио је честитку у којој се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 24. ОКТОБАР 2022. ГОДИНЕ

ПРВА СЕДНИЦА САВЕТА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Прва седница Савета Мачванског управног округa у   2022. години, одржана је  у понедељак 24. октобра 2022. године у Шапцу, са почетком у 11:00 часова. Тема седнице: "Управљање ванредним ситуацијама и активности у правцу смањења ризика од катастрофа у градовима и општинама Мачванског управног округа".

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 16. ОКТОБАР 2022. ГОДИНЕ

"ПЛОДОВИ РАЂЕВИНЕ" КРУПАЊ

У недељу 16. октобра 2022. године на платоу испред Библиотеке “Политика” у Крупњу, по девети пут се одржава  традиционална туристичка манифестација “Плодови Рађевине”. Поред великог броја излагача из Рађевине, али и читаве Србије очекује се  долазак туриста који ће бити у прилици да се упознају са природним лепотама  овог краја и да уживају у уметничком програму. Организатор манифестације  је Туристичко-спортска организација општине Крупањ, а покровитељ општина Крупањ. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14.ОКТОБАР 2022. ГОДИНЕ

ЧАЧАК - КОНФЕРЕНЦИЈА - "ДАН ИНСПЕКТОРА СРБИЈЕ"

У петак 14. октобра 2022. године, у Дому културе у  Чачку,  одржан је  Дан инспектора Србије. Ово је  друга конференција коју организују Мрежа инспектора Србије под називом : "Инспекције у Србији - Век у служби законитости". Догађају је присуствовао и  Владан Красавац, начелник Мачвнског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 11. ОКТОБАР 2022. ГОДИНЕ

ШАБАЦ - ОДРЖАВАЊЕ ПРИПРЕМНОГ  САСТАНКА

У уторак 11.октобра 2022. године у хотелу "Слобода" у Шапцу,са почетком у 11:00 часова одржан је припремни састанак за организацију и извођење Окружне командно -симулационе вежбе "Шабац 2022". Састанку су присуствовали представници Сектора за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије, Владан Красавац, командант Окружног штаба за ванредне ситуације Мачванског управног округа, Иван Спајић, начелник Одељења за ванредне ситуације у Шапцу и  начелници штабова за ванредне ситуације са територије Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. ОКТОБАР 2022. ГОДИНЕ

БОГАТИЋ - ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА

Стручном конференцијом и сајмом социјалног предузетништва Каритас Шабац у сарадњи са Комором социјалне заштите, 10. октобра 2022. године у Богатићу   обележио је Светски дан менталног здравља под слоганом: "Заједно у заштити менталног здрвља -системи подршке у заједници". Догађају је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 07. ОКТОБАР 2022. ГОДИНЕ

ПРОКУПЉЕ

Град Прокупље од 02.до 07. октобра обележава 110 година од мобилизације Гвозденог пука. Покровитељ вишедневне манифестације на државном нивоу је председник Републике Србије Александар Вучић. Централна државна церемонија одржана је у петак 7. октобра 2022. године у 11:00 часова у Спомен парку Гвоздени пук. Овом приликом потписна је и Повеља о братимљењу града Прокупља и општине Богатић.Свечаности  је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. ОКТОБАР  2022. ГОДИНЕ

ДЕСЕТИ  КОЛЕГИЈУМ

Десети  колегијум у 2022. години одржан је у четвртак  06. октобра  2022. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова. Поред изјашњења о записнику са претходног деветог колегијума, који је одржан 06. септембра  2022. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су информисали начелника о раду у септембру месецу 2022. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. - 29. СЕПТЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА У ЧАСТ 125. ГОДИНА ХИДРОГЕОЛОГИЈЕ У СРБИЈИ  

Поводом обележавања великог јубилеја - 125. година хидрогеологије у Србији, у среду 28. септембра 2022. године, са почетком у 16:00 часова на Златибору је одржана Свечана академија, којој је поред великог броја званица присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац. У наставку програма  обележавања јубилеја од 29. септембра до 02. октобра 2022. године  одржава се "XVI Српски симпозијум о хидрогеологији са међународним учешћем".

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. СЕПТЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ - ПОПИС СТАНОВНИШТВА, ДОМАЋИНСТАВА И СТАНОВА

У суботу 01. октобра 2022.године у Републици Србији почиње попис становништва, домаћинстава и станова, који ће трајати до 31. октобра 2022. године. Попис се спроводи електронским путем, што у великој мери убрзава поступак, а пописивач сваког дана након обављеног посла шаље све податке у централну базу. Грађани одговарају на 69 питања, а на три етничка  питања није обавезно дати одговор - национална припадност, вероисповест и матерњи језик. Сва питања су постављена и на попису из 2011. године. Сваки пописивач има легитимацију Републичког завода за статистику и овлашћење. За лица која одбију да учествују у попису прописана је казна од 20.000 до 50.000 динара.

Позивамо све грађанe Мачванског управног округа и Републике  Србије да узму учешће у предстојећем попису становништва.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 23. И 24. СЕПТЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

XIII ФЕСТИВАЛ  ЗИМНИЦЕ У КОЦЕЉЕВИ

У Коцељеви се традиционално последње недеље септембра  месеца одржава Фестивал зимнице. У  петак 23. и суботу  24. септембра 2022. године по тринаести пут за редом одржана је ова значајна манифестација, по којој је општина Коцељева надалеко позната. Догађају је  присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 23. СЕПТЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

ЗАВРШЕНА ОБУКА СПЕЦИЈАЛИЗОВАНЕ ЈЕДИНИЦЕ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

У петак 23. септембра 2022. године Специјализована  јединица Цивилне заштите  завршила је петодневну обуку за пружање прве помоћи и збрињавање, која је реализована у 40 радних часовa. Након теријске и практичне провере стеченог знања полазници су дообили уверење  о оспособљености за пружање прве помоћи и збрињавање. Завршетку обуке присуствовао је и командант Окружног штаба за ванредне ситуације и начелник Мачвнског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. СЕПТЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

32. РЕДОВНА СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

У четвртак 22. септембра 2022.године, са почетком у 09:00 часова одржана је у сали градске управе Шабац 32. редовна седница Oкружног штаба за ванредне ситуације Mачванског управног округа. Дневни ред седнице садржао је девет тачака, а председавао је командант Окружног штаба и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. СЕПТЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

ДАН ОПШТИНЕ КРУПАЊ

У среду 21. септембра 2022. године, у Дому културе "Политика",  Крупањ је обележио   Дан општине. Присуствовали су Верица Лазић, изасланица Александра Вучића председника Републике Србије, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, представници Војске Србије, председници и представници локалних самоуправа са подручја Мачванског управног округа и окружења, одборници, бројни  грађани и  медији.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. СЕПТЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ "ИНТЕРАГРО 22" БЈЕЉИНА

У уторак 20. септембра 2022. године у Бјељини је  отворен јубиларни XX Међународни сајам пољопривреде, лова, риболова и екологије "Интерагро 22". Реч је о најзначајниjoj сајамскoj  манифестацији у  Босни и Херцеговини,  која се одржава од 20. до 22. септембра на простору Агротржног центра "Кнез Иво од Семберије". Отварању сајма присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 18. СЕПТЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

УСТОЛИЧЕЊЕ ЕПИСКОПА ШАБАЧКОГ ГОСПОДИНА ЈЕРОТЕЈА

У недељу, 18. септембра 2022. године у Саборном храму Светих апостола Петра и Павла у Шапцу служена је Света Литургија са почетком од 9:00 часова, на којој је поред Патријарха српског Господина Порфирија саслуживало више  архијереја. На крају Свете Литургије устоличен је у трон епископа шабачких, епископ Јеротеј. Свечаноси је присуствовао и Владан Красавац,начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 18. СЕПТЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

89. ВУКОВ САБОР У ТРШИЋУ

У недељу 18. септембра 2022. године са почетком у 10:30  часова, одржана је завршна манифестација 89. Вуковог сабора у Тршићу. Саборски дани у част реформатора српског језика Вука Караџића, по традицији трају недељу дана,  започели су у понедељак 12. септембра 2022. године. За све поштоваоце Вуковог дела, током саборских дана, припремљени су бројни и различити садржаји у Лозници и  Тршићу. Покровитељ овогодишњег 89. Вуковог сабора је Министарство културе и информисања, а организатори су Лознички центар за културу "Вук Караџић" и град Лозница.Догађају је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. СЕПТЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

ДАН ОПШТИНЕ МАЛИ ЗВОРНИК

Мали Зворник је у суботу 17. септембра свечаном седницом у сали Дома културе  обележио 67 годину од оснивањa локалне самоуправе. Седницом Скупштине председавао је председник Радован Тадић, а госте је у име Oпштине поздравио и добродошлицу пожелео  председник  Зоран Јевтић који је у свом обраћању истакао све што је урађено у протеклих годину дана. Свечаности је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. СЕПТЕМБАР  2022. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ-УПОЗОРЕЊЕ

На основу дописа  Сектора за ванредне ситуације од 14.септембра 2022. године   и Упозорења Републичког хидрометеоролошког завода, Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације издао је саопштење  за медије  које гласи:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. СЕПТЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

Као Државни празник 15. септембар је установљен 2020. године, у знак сећања на дан када је далеке 1918. године  пробијен Солунски фронт. Слави се у Републици Србији, Републици Српској и  свим српским срединама широм света. Поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, свим Србима начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упућује честитку  у којој се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. СЕПТЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

ДЕЛЕГАЦИЈА ПРОКУПЉА У ПОСЕТИ БОГАТИЋУ И МАЧВАНСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

Од среде 07. септембра до суботе 10. септембра 2022.године, у посети општини Богатић и Мачванском управном округу боравила је  делегација града Прокупља коју су предводили заменик градоначелника Мирослав Антовић и председник Скупштине града Дејан Лазић. Поред посете Богатићу, делегација је присуствовала обележавању 108. годишњоце  битке на Лиманској ади у Бадовинцима, а  уприличен је и  обилазак Бање Ковиљаче, Гучева и Тршића.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. СЕПТЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

ДАН ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Дан општине Богатић, 10. септембар, свечано је обележен одржавањем  академије  у сали Културно - образовног центра, у знак  сећања на 1381. годину када је Раваничком повељом Кнеза Лазара, Мачванска бановина ушла у састав средњевековне српске државе. Поред великог броја  званица из јавног и политичког живота догађају је присуствовао и  начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ – 10. СЕПТЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

ПРОСЛАВА СВЕТИХ НОВОМУЧЕНИКА ЈАСЕНОВАЧКИХ

У манастиру Светог Јована Крститеља у Јасеновцу, у суботу 10 септембра 2022. године са почетком у 09:00  часова одржана је централна прослава Светих новомученика јасеновачких. Свету архијерејску литургију служила је Његова светост Патријарх српски Порфирије уз саслужење више архијереја Српске православне цркве, сестринских  Православних цркава и других помесних цркава. На гробној хумци код ,,Каменог цвета“ у Спомен подручју Јасеновац одржано је освештавање славског колача и жита. Централној прослави присуствовали су  начелник Мачванског управног округа Владан Красавац и представници локалних самоуправа са подручја Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. СЕПТЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

ЛИМАНСКА АДА, БАДОВИНЦИ

Пре 108. година, 08. септембра 1914. године одиграла се Ноћна крвава битка на Дрини код Бадовинаца, у којој је  српска војска бранила и одбранила Србију и Мачву сјајном победом над надмоћнијим непријатељем. Други Топлички гвоздени пук је храброшћу и јунаштвом сачувао народ Мачве, а у славу јунака испевана је Химна војсци "Марш на Дрину". Обележавању догађаја присуствововао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. СЕПТЕМБАР 2022. ГОДИНЕ

ДЕВЕТИ  КОЛЕГИЈУМ

Девети  колегијум у 2022. години одржан је у уторак 06. септембра 2022. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова, електронским путем. Поред изјашњења о записнику са претходног осмог колегијума, који је одржан 03. августа 2022. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец  август 2022. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01.СЕПТЕМБАР  2022. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

На основу дописа  Сектора за ванредне ситуације од 31. августа  и Упозорења Републичког хидрометеоролошког завода, Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације издао је саопштење  за медије  које гласи:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 31. АВГУСТ 2022. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

Обавештавамо пољопривреднике и задругаре да се у Бјељини, традиционално у септембру месецу   одржава једна од  најзначајнијих  сајамских  манифестација у Босни и Херцеговини "ИНТЕРАГРО 22". Позивамо све заинтересоване пољопривреднике и задругаре  да узму учешће на Међународном пољопривредном сајму "ИНТЕРАГРО 22".

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 26. АВГУСТ 2022.ГОДИНЕ

САЈАМ ШЉИВА ОСЕЧИНА 2022

Сајам шљива Осечина је културно привредна манифестација која се традиционално организује у последњој недељи месеца августа са циљем да се промовише шљива, најраспрострањенија воћарска култура, како би се  унапредило шљиварство на подручју Осечине, али и читаве Србије. Сајам је у петак 26. августа 2022. године свечано отворио председник Републике Србије Александар Вучић, у присуству великог броја грађана, званица из јавног живота, представника локалних самоуправа из окружења, пољопривредника и медија. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео 1 кликни овде       Видео 2 кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 19. АВГУСТ 2022. ГОДИНЕ

ДАН ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

У петак 19. августа 2022. године, на празник Преображења Господњег, општина Коцељева обележава свој Дан и слави јубилеј  183 године постојања. Преображење се као Дан општине Коцељева слави од 2007. године уместо 23. септембра Дана ослобођења у Другом светском рату.У Дому културе одржана је  свечана академија, у присуству великог броја гостију из јавног живота и грађана Коцељеве.Прослави је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 19. АВГУСТ 2022. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 108. ГОДИШЊИЦЕ ЦЕРСКЕ БИТКЕ

У петак, 19. августа 2022. године на Преображење Господње , у Текеришу је  свечано обележена 108. годишњица Церске битке. Државна церемонија обележавања  великог јубилеја започела је у 10:00 часова  верским обредом. Организатор свечаности је Влада Републике Србије, Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије у сарадњи са градом Лозницом и Центром за културу "Вук Караџић". Овом значајном догађају присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 19. АВГУСТ 2022. ГОДИНЕ

ЛИТУРГИЈА ПОВОДОМ ПРАЗНИКА  ПРЕОБРАЖЕЊЕ ГОСПОДЊЕ

У петак 19. августа 2022. године, поводом великог празника Преображења Господњег, одржана је Света литургија у Спомен цркви Церским јунацима, коју је свештеник Војислав Петровић саградио уз помоћ донатора. Света  литургија је започела у 08:00 часова, а служио је Војислав Петровић, свештеник Шабачке епархије. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. АВГУСТ 2022. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

На основу дописа  Сектора за ванредне ситуације од 17. августа  и Упозорења Републичког хидрометеоролошког завода, Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације издао је саопштење  за медије  које гласи:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 13. АВГУСТ 2022. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 216. ГОДИШЊИЦЕ БОЈА НА МИШАРУ

Обележавање јубилеја 216. годишњице Боја на Мишару код Шапца одржано је у суботу 13. августа 2022. године, са почетком у 9:45 часова испред Споменика мишарским јунацима. Поред представника Владе Републике Србије, Војске Србије, града Шапца, локалмих самоуправа, невладиних организација и грађана, свечаности  је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. АВГУСТ 2022. ГОДИНЕ

ОБИЛАЗАК КОМПАНИЈЕ "NELLY DOO" У ЛОЗНИЦИ

У уторак 09. августа 2022. године, фабрику кондиторских производа "NELLY DOO" у Лозници, посетио је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. Делатност компаније је производња какаоа, чоколаде и кондиторских производа. Од свог оснивања, 2007. године компанија  успешно послује и сваке године проширује како  асортиман новим производима, тако и тржиште за пласман производа.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 04.-07. АВГУСТ 2022. ГОДИНЕ

МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА "БОГАТФЕСТ 22"

Од 04. до 07. августа 2022. године општина Богатић је домаћин одржавања Међународног фестивала фолклора БогатФест 22. Током фестивалских дана организоване су бројне манифестације и пратећи програми од дефилеа дечјих ансамбала,сајма народне радиности до наступа ансамбала из више земаља учесница и трубачког оркестра Данијела Јокановића. Фестивал је свечано отворен у петак 05. августа у 20:00 часова у дворишту Основне школе. Догађају је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео 1 кликни овде      Видео 2 кликни овде

Видео 3 кликни овде      Видео 4 кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 05. АВГУСТ 2022. ГОДИНЕ

НОВИ САД - ПРОСЛАВА ДАНА РЕЧНЕ ФЛОТИЛЕ

Дан речне флотиле и Дан рода речних јединиц Војске Србије, свечано је  обележен 05. августа 2022. године у Новом Саду, на Кеју жртава рације, са почетком у 11.00 часова. Догађају је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 04. АВГУСТ 2022. ГОДИНЕ

СРБИЈА ОБЕЛЕЖАВА 27 ГОДИНА "ОЛУЈЕ"

У четвртак 04. августа 2022. године Србија обележава 27 година од почетка хрватске војно-полицијске операције "Олуја", као Дан сећања на све страдале и прогнане Србе. Офанзивом хрватске војске и полиције протерано је са својих вековних огњишта  више од 200.000 Срба из Хрватске, убијено више од 1700, а 700 се води као нестало. Акција "Олуја" једна је од најсуровијих етничких чишћења на подручју бивше СФРЈ.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 03. АВГУСТ 2022. ГОДИНЕ

ОСМИ КОЛЕГИЈУМ

Осми  колегијум у 2022. години одржан је у среду 03.августа  2022. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова у електронској форми. Поред изјашњења о записнику са претходног седмог  колегијума, који је одржан 05. јула 2022. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец јул  2022. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 31. ЈУЛ 2022. ГОДИНЕ

МАЛОЗВОРНИЧКА РЕГАТА

Дани спортско - рекреативног и културног  туризма "Дрина је смисао живота 22", одржани су од  четвртка 28. до недеље 31. јула 2022. године у Малом Зворнику. Организатор и генерални  покровитељ је општина Мали Зворник. У недељу 31. јула, последњег дана ове традиционалне манифестације, одржана је Малозворничка регата, којој је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. ЈУЛ 2022. ГОДИНЕ

САСТАНАК НАЧЕЛНИКА ВЛАДАНА КРАСАВЦА СА ГЕНЕРАЛНИМ МЕНАЏЕРОМ МИНТ ГРУПЕ

У среду 27. јула 2022. године, у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 14:00 часова  одржан је радни састанак начелника  Владана Красавца са Kiter Wangom  генералним менаџером MINTH GROUP.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 26. ЈУЛ 2022. ГОДИНЕ

СЛАВА ЦРКВЕ  СВЕТЕ АНЕ У ШАПЦУ

У уторак 26. јула 2022. године црква Свете Ане у Шапцу обележава своју Славу. Свечану  литургију предводио је београдски надбискуп монс. Станислав Хочевар. Поред бројних верника и гостију из јавног живота, свечaности је  присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 25. ЈУЛ 2022. ГОДИНЕ

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПРИСУСТВОВАО СПАЈАЊУ МОСТА ПРЕКО РЕКЕ САВЕ

У понедељак 25. јула 2022. године председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је спајању моста преко реке Саве код Шапца, у оквиру пројеката изградње ауто пута Рума - Шабац и брзе саобраћајнице Шабац - Лозница. Поред представника локалних самоуправа са подручја Мачванског управног округа,председника општине Рума, медија, свечаности је присуствовао и Владан Красавац, начелник Управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. ЈУЛ 2022. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ СЕКТОРА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије упутио је апел грађанима који објављујемо у целости:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. ЈУЛ 2022. ГОДИНЕ

СУЗБИЈАЊУ ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА - ТРЕТМАН 2

У складу са Програмом који је израдило Министарство државне управе и локалне самоуправе, а на основу уговора број: 404-02-34/2022-37/5 од 19.04.2022. године, добављач "ЕКО-ДЕЗ" д.о.о. из Београда, Вукасовићева 55, послао је обавештење о почетку обављања третмана-2 сузбијања ларви комараца на територији Мачванског управног округа, односно града Лознице и шест општина: Богатић, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Владимирци и Коцељева. Потребно је да локалне самоуправе о овој акцији благовремено информишу становништво на својој територији.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. ЈУЛ 2022. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

На основу дописа  Сектора за ванредне ситуације и Упозорења Републичког хидрометеоролошког завода, Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације издао је саопштење  за медије  које гласи:

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14.ЈУЛ  2022. ГОДИНЕ

СУЗБИЈАЊЕ  ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ШАПЦА

У складу са Програмом који је израдило Министарство државне управе и локалне самоуправе, а на основу уговора број: 404-02-34/2022-37/5 од 19.04.2022. године, добављач "ЕКО-ДЕЗ" д.о.о. из Београда, Вукасовићева 55, послао је обавештење о почетку обављања третмана сузбијања ларви комараца на територији града Шапца.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. ЈУЛ 2022. ГОДИНЕ

ПЕТРОВДАН - СЛАВА ОПШТИНЕ ВЛАДИМИРЦИ

Српска православна црква и верници 12. јула  славе Дан светих апостола Петра и Павла, празник у народу познат под именом Петровдан. Ово је уједно црквена и слава општине Владимирци. Велики празник  општина Владимирци обележав од 11. до 17. јула манифестацијом "Петровдански дани". Поред великог броја верника и гостију из јавног живота, догађају је  присуствоваo и  Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 11. ЈУЛ 2022. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ 

На основу акта Сектора за ванредне ситуације, обавештавамо грађане Мачванског управног округа да ће у периоду од 11. јула  до 15. јула 2022. године, у временском термину од 10:00 часова до 15:00 часова припадници Одељења за ванредне ситуације у Шапцу извршити проверу исправности Система за јавно узбуњивање на територији градова и општина Мачванског управног округа. Провера исправности извршиће се оглашавањем сирена и емитовањем једноличног тона у трајању од 60 секунди (знак "ПРЕСТАНАК ОПАСНОСТИ").

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. ЈУЛ 2022. ГОДИНЕ

ДВАДЕСЕТ ПРВА  ДРИНСКА РЕГАТА

Двадесет  прва  Дринска  регата од Рогачице до Љубовије  одржана је у суботу 09. јула 2022. године, уз учешће преко 15,000 људи, на спусту дугачком више од 40 километара. Многобројна пловила и учесници регате пристигли су из свих крајева наше земље, дијаспоре и из земаља окружења. Уз песму, музику и дружење још једном се показало да  је  Дрина река која  спаја људе и народе. Догађају је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. ЈУЛ 2022. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ЗА КУРБАН - БАЈРАМ

Од вечери 09. јула до вечери 13. јула 2022. године верници Исламске вероисповести широм света прослављају један од два највећа празника Курбан - бајрама – Дан жртве, који је у народу познат и као Хаџијски бајрам, јер му претходи ходочашће у Меку. Тим поводом начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упутио је честитку свим грађанима муслиманске вероисповести у којој  се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 07. ЈУЛ 2022. ГОДИНЕ

81. ГОДИШЊИЦА ДАНА УСТАНКА НАРОДА СРБИЈЕ

У Белој Цркви код Крупња традиционално се обележава Седми јул, Дан устанка народа Србије у Другом светском рату. Организатор манифестације је Влада Републике Србије, Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије и Општина Крупањ. Свечаности су присуствовали представници Владе Србије, Министарства за рад, запошљавање борачка и социјална питања, Министарства одбране и Војске Србије, Мачванског управног округа, општине Крупањ, СУБНОР-а Србије, борачких удружења и удружења грађана  са подручја Управног округа, велики број грађана и представници медија.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 05. ЈУЛ 2022. ГОДИНЕ

СЕДМИ КОЛЕГИЈУМ

Седми колегијум у 2022. години одржан је у уторак 05. јула 2022. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова у електронској форми. Поред изјашњења о записнику са претходног шестог колегијума, који је одржан 06.јуна 2022. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец јун  2022. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. ЈУН 2022. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ ДРЖАВНОГ ПРАЗНИКА  ВИДОВДАНА

Видовдан се као државни празник обележава   у знак сећања  на Косовску битку, која се одиграла  28. јуна 1389. године, односно 15.  јуна по старом календару, на Газиместану и представља сећање на погинуле у свим ратовима које је Србија до сада водила. Симболизује слободу, отпор туђину, неговање патриотизма, националног бића, витештво и херојство. Поводом Државног празника Видовдана, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упутио је честитке свим грађанима Републике Србије и Мачванског управног округа, са жељом да се Србија развија у миру и благостању. У честитки се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 16. ЈУН 2022. ГОДИНЕ

ДАН ГРАДА ЛОЗНИЦА

У четвртак 16. јуна 2022. године, са почетком у 18:00 часова свечаном  академијом у Дому културе "Вук Караџић", уз присуство великог броја званица из јавног и политичког живота, Војске, МУП-а, црквених великодостојника, градоначелника градова и председника општина из окружења, бројних грађана и представника медија, обележен је  Дан града Лознице - 16. јун. Свечаности је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 13. ЈУН 2022. ГОДИНЕ

ДРУГЕ ТРОЈИЦЕ-СЛАВА ГРАДА ШАПЦА

Шабац у понедељак 13. јуна 2022. године   обележава градску славу Друге Тројице.Света архијерејска литургија служена је у Саборној цркви Светих апостола Петра и Павла, након које је литија прошла  улицама града. Догађају је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. ЈУН 2022. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ЗА ДАН МУП-А И ДАН ПОЛИЦИЈЕ

Данас, 12. јуна 2022. године припадници МУП-а обележавају Дан Министарства унутрашњих послова, Дан полиције и  Крсну славу Свете Тројице.  Прославља се у знак сећања на 1862. годину када је 15. јуна на Духове  српска жандармерија одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур - чесме, као и у наредна два дана, током турског бомбардовања Београда. Поводом овог занчајног датума, Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа честитао је припадницима МУП-а и Полиције њихов Дан и Крсну славу. У честитки се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. ЈУН 2022. ГОДИНЕ

СУЗБИЈАЊУ ЛАРВИ КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У складу са Програмом који је израдило Министарство државне управе и локалне самоуправе, а на основу уговора број: 404-02-34/2022-37/5 од 19.04.2022. године, добављач "ЕКО-ДЕЗ" д.о.о. из Београда, Вукасовићева 55, послао је обавештење о почетку обављања третмана сузбијања ларви комараца на територији Мачванског управног округа, односно  града Шапца, града Лознице и шест општина: Богатић, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Владимирци и Коцељева. Потребно је да локалне самоуправе о овој акцији благовремено информишу становништво на својој територији. 

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. ЈУН 2022. ГОДИНЕ

САСТАНАК У ШАПЦУ

У циљу информисаности домаћик компанија са подручја Мачванског управног округа ради учешћа  на пословној манифестацији "FARETE"у Болоњи, одржан је радни састанак на коме су учествовали Владан Красавац начелник Мачванског управног округа, Владимир Мићић помоћник градоначелника Шапца, Живан Бајић, члан Градског већа Шапца  за привреду и Радивоје Мићић, директор Националне службе запошљавања Шабац. Домаћин састанка био је Симеоне Аполони, територијални представник  Konfindustrija Srbija.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. ЈУН 2022. ГОДИНЕ

"ЕТНОБРЕНД ГОДИНЕ 2021."

У среду 08. јуна 2022. године, са почетком у 12:00 часова,а  у организацији економског портала Привредни. рс и Задружног савеза Србије  одржана је свечана додела награда "Етнобренд Године 2021". Ова значајна манифестација се организује од 2019. године и ово је четврти пут за редом да се најбољима додељују награде и признања у више робних категорија. Свечаности је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 07. ЈУН 2022. ГОДИНЕ

САСТАНАК СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ АД "ГРАД " БЈЕЉИНА

Састанак са представницима АД "Град" Бјељина, на тему учешћа  делегације Мачванског управног округа и привредних субјеката  јубиларном XX Међународном сајму пољопривреде, лова, риболова и екологије "Интерагро 2022", одржан је у уторак 07. јуна 2022. године у Шапцу, са почетком у 11:00 часова у кабинету начелника Мачванског управног округа Владана Красавца.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. ЈУН 2022. ГОДИНЕ

ШЕСТИ КОЛЕГИЈУМ

Шести колегијум у 2022. години одржан је у пoнедељак 06. јуна  2022. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:30 часова. Поред изјашњења о записнику са претходног петог  колегијума, који је одржан 09. маја 2022. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец мај  2022. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 03. ЈУН 2022. ГОДИНЕ

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА

У петак  03. јуна 2022. године Љубовија је обележила Дан општине. Прослави великог  јубилеја, 151 годинe од оснивања варошице, присуствовали су бројни гости из Републике Српске, градова и општина  из окружења,представници министарстава, директори јавних предузећа, институција, одборници Скупштине општине, бројни грађани, средства јавног информисања. Свечаности је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. ЈУН 2022. ГОДИНЕ

СВЕЧАНО ОТВОРЕН АНЕКС ТРЕНИНГ ЦЕНТРА ШАБАЦ

Церемонија отварања Центра за едукацију у професионалним и радним вештинама "Тренинг центар Шабац"  одржана је у четвртак 02. јуна 2022. године, у присуству великог броја званица и сарадника. Свечаности је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 31. МАЈ 2022. ГОДИНЕ

ПОСЕТА ОПШТИНИ МАЛИ ЗВОРНИК

У склопу редовних активности начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у уторак 31. маја  посетио општину Мали Зворник. Tом приликом одржан је радни састанак са републичким санитарним инспектором везано за унапређење рада.Уприличена је и посета сајму запошљавања, где се са руководством општине разговарало о плановима развоја и запошљавања у наредном периоду.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 30. МАЈ 2022. ГОДИНЕ

ИЗЈАВА ЗА ПИНК ТЕЛЕВИЗИЈУ

Изјаву за Телевизију Пинк на тему функционисања противградне заштите на подручју Мачванског управног округа дао  је командант Окружног штаба за ванредне ситуације и  начелник  Управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. МАЈ 2022. ГОДИНЕ

ОПЕРАТИВНИ ПЛАН ЗА ПРВИ МОНИТОРИНГ

У складу са уговореним обавезама везано за извршење услуге мониторинга стручне куће за спровођење програма за сузбијање ларви комараца на територији Републике Србије за 2022. годину, први мониторинг за Мачвански управни округ биће спроведен у периоду од 30. 05 - 04. 06. 2022. године. Мониторинг спроводи Предузеће "Циклонизација" АД Нови Сад, а биће спроведен у свим градовима и општинама на подручју Мачванског управног округа.

 

АКТУЕЛНОСТИ- 23. МАЈ 2022. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ЗАЈЕДНИЧКОГ ВЕЋА ОПШТИНА ВУКОВАР

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац  присуствовао је обележавању Дана Заједничког већа општина Вуковар,које је одржано  у понедељак 23. маја 2022. године у Парохијском дому у Вуковару.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. МАЈ 2022. ГОДИНЕ

ИЗАБРАН НОВИ ЕПИСКОП ШАБАЧКИ ГОСПОДИН ЈЕРОТЕЈ

На редовном заседању Светог Архијерејског Сабора Српске православне цркве, за новог епископа шабачког, изабран је викарни епископ топлички Господин Јеротеј Петровић. Никола Петровић је  рођен  15. августа 1971. године у Сремској Митровици, од оца Јована и мајке Љубице. На редовном заседању Архијерејског Сабора Српске православне цркве, одржаном од 24. до 29. маја 2021. године, изабран је за викара Патријарха српског Господина Порфирија са титулом Епископ топлички,а на овогодишњем заседању изабран је за епископа шабачког. Поводом избора за епископа шабаког, честитку Господину Јеротеју  упутио је  начелник Мачванског управног округа Владан Красавац. У честитки се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. МАЈ 2022. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 22. ГОДИНЕ КАРИТАС - А ШАБАЦ

У петак 20. маја 2022. године Каритас Шабац обележава значајан јубилеј, 22. године постојања и рада. Овим поводом у Авлији одрживог развоја у Богатићу одржана је пригодна свечаност којој је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ --19. МАЈ 2022. ГОДИНЕ

ФИНАЛНО ВЕЧЕ ГВАРНЕРИ ФЕСТА

У четвртак 19. маја, са почетком у 19:30 часова у Балској дворани  Кур салона у Бањи Ковиљачи   одржано је  финално вече Гварнери феста.Након проглашења лауреата и доделе награда најбољим учесницима свечано је затворен Гварнери фест. Догађају је присуствовао и Владан Красавац,начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. МАЈ 2022.ГОДИНЕ

ПРОТИВГРАДНА ЗАШТИТА У МАЧВАНСКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

О активностима и предузетим мерама  у области противградне заштите у локалним самоуправама Мачвнског управног округа изјаву за Телевизију К 1 дао је начелник Управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ-16.МАЈ 2022.ГОДИНЕ

ГВАРНЕРИ ФЕСТ У БАЊИ КОВИЉАЧИ

Међународни фестивал гудача Гварнери фест одржава се у Бањи Ковиљачи, од 16. до 20. маја 2022. године   у балској дворани Кур - салона. Идеја Организационог одбора фестивала је да он   буде такмичење и смотра нјабољих младих гудача из Србије, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Хрватске, Црне Горе, Албаније и Румуније. Празник музике, младости  и заједништва прилика је да се на најбољи начин промовише наша држава. Отварању фестивала присуствовао је и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 13. МАЈ 2022. ГОДИНЕ

ПРВА РЕДОВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ПД "СПОМЕН КОМПЛЕКС ЦЕР" ДОО ШАБАЦ У 2022. ГОДИНИ

У петак 13. маја 2022. године, са почетком у 13:00 часова одржана је Прва редовна седница Скупштине Привредног друштва "Спомен комплекс за очување културно-историјских вредности и одрживи развој Цера - Спомен комплекс Цер "д.о.о. Шабац. Седници, која је  одржана у седишту Привредног  друштва, присуствовао је  и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. МАЈ 2022. ГОДИНЕ

МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА

Међународни дан медицинских сестара обележава се сваке године 12. маја у знак сећања на датум рођења Флоренс Најтингејл. Ова британска болничарка и хуманитарна радница рођена је 12. маја 1820. године  у италијанском граду Фиренци. Целог живота се борила за унапређење своје професије и права жена,а након школовања са групом од 38 медицинских сестара у Кримском рату одлази  на фронт, где се бринула о рањеницима. Због свог рада сматра се зачетницом модерног сестринства. Свим медицинским сестрама и техничарима у Републици Србији и Мачванском управном округу, Владан Красавац, начелник Управног округа упутио је честитку у којој се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. МАЈ 2022. ГОДИНЕ

НАЈАВА АКТИВНОСТИ

Имајући у виду значај спровођења Програма за сузбијање ларви комараца на територији Републике Србије-Централна Србија, Тим Владе Републике Србије за јединствено спровођење активности сузбијања комараца поново је одредио Министарство државне управе и локалне самоуправе за носиоца ативности спровођења потребних мера за сузбијање ларви комараца за 2022. годину, с обзиром на успешно спроведене мере у 2019., 2020. и 2021.години. Ова активност је посебно важна у  ситуацији епидемије вируса Covid-19 и општег интереса заштите становништва од заразних болести на подручју  Републике Србије. Мачвански управни округ је предложио три лица која ће пратити реализацију мониторинга и сузбијања ларви комараца, која су и претходне три године ангажована у овом Пројекту. С тим у вези локалне самоуправе у Мачванском управном округу ће бити благовремено обавештене о будућим активностима, мерама које ће бити спровођене и терминима обављања радњи у склопу поступка сузбијања ларви комараца, у циљу благовременог  обавештавања грађана о спровођењу третмана.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. МАЈ 2022. ГОДИНЕ

ПЕТИ КОЛЕГИЈУМ

Пети колегијум у 2022. години одржан је у пoнедељак 09.маја 2022. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова. Поред изјашњења о записнику са претходног четвртог колегијума, који је одржан 11. априла 2022. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец април  2022. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. МАЈ 2022. ГОДИНЕ

У ШАПЦУ СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ

Поводом 9. маја Дана победе над фашизмом, који се  слави  у знак сећања на дан када је 1945. године нацистичка Немачка потписала капитулацију у Другом светском рату, читав свет и Србија бројним манифестацијама   обележавају овај значајан историјски  датум. Одавањем почасти и полагањем венаца на споменик палим борцима и  жртвама  фашизма у Другом  светском  рату,у Шапцу је обележен Дан победе. У име Мачванског управног округа венац је на спомен обележје  положио начелник Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 09. МАЈ 2022. ГОДИНЕ

ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Дан победе над фашизмом слави се 9. маја у знак сећања на дан када је 1945. године нацистичка Немачка потписала капитулацију у Другом светском рату. Овај значајан датум у светској и српској историји обележава се  одавањем почасти и  полагањем венаца  на спомен обележја посвећених жртвама Другог светског рата.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. МАЈ 2022. ГОДИНЕ

СВЕТСКИ ДАН ЦРВЕНОГ КРСТА И ЦРВЕНОГ ПОЛУМЕСЕЦА

У спомен на  08. мај, дан када је рођен Анри Динан ,оснивач једног од најмасовнијих и најстаријих хуманитарних покрета, обележава се Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца. Начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац упутио је речи захвалности за допринос запослених у Црвеном крсту и њихових волонтера, људима добре воље и племенитог срца, који својим радом и ангажовањем помажу народу. У саопштењу се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 02. МАЈ 2022. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ  РАМАЗАНСКОГ  БАЈРАМА

Од вечери 01. маја до вечери 02. маја 2022. године муслимани широм света прослављају велики исламски празник - Рамазански баjрам, који обележава крај Рамазана, месеца поста  када се верници уздржавају од лоших мисли и преданошћу вери чисте своју душу и разум. Тим поводом начелник Мачванског управног округа Владан Красавац честитаo је  свим верницима муслиманске вероисповести Рамазански баjрам, уз жеље за мир, добро здравље и благостање. Bajram šerif mubаrek Olsun !

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. MAJ 2022. ГОДИНЕ

ПРВОМАЈСКА  ЧЕСТИТКА

Међународни празник рада - Први мај представља симбол борбе за радничка права и израз је  радничке солидарности.Oбележава се у читавом свету у спомен на дан када су радници у Чикагу штрајком и протестима почели да се боре за осмочасовно радно време и услове рада достојне човека.Поводом овог значајног датума  начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упутио је Првомајску честитку свим радним људима и грађанима Мачванског управног округа и Републике Србије.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. АПРИЛ 2022. ГОДИНЕ

"КАРАВАН ЈАВНИХ НАБАВКИ" БОГАТИЋ

У организацији Коморе јавних набавки Србије и општине Богатић, одржан је панел на тему јавних набавки. У име домаћина учеснике је  поздравио и добродошлицу пожелео председник Општине Милан Дамњановић. Догађају је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 24. АПРИЛ 2022. ГОДИНЕ

УСКРШЊА ЧЕСТИТКА

У недељу 24. априла 2022. године верници који поштују јулијански календар прослављају најрадоснији хришћански празник Ускрс, празник победе вере и живота над смрћу. Тим поводом начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упутио је честитку Патријарху српском Господину Порфирију, црквеним великодостојницима, свештенству Епархије шабачке и верницима Српске православне цркве,у којој се каже:  

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 23. АПРИЛ 2022. ГОДИНЕ

ДАН ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Дан Војске Србије прославља се 23.априла, у спомен на дан када је у Такову 1815. године подигнут Други српски устанак,који представља прекретницу у стварању модерне српске државе и војске.Тим поводом, свим припадницима Војске Србије честитку је упутио  начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.У честитки се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. АПРИЛ 2022. ГОДИНЕ

ДАН ГРАДА ШАПЦА

Од уторка 19. априла до недеље 24. априла 2022.године  бројним манифестацијама и културним дешавањима Шабац обележава свој Дан града 22. април.На тај дан далеке 1867. године, после више од три века владавине османског царства, последњи представници војне управе предали су кључеве града изасланику Кнеза Михаила Обреновића,пешадијском капетану српске војске Лазару Цукићу. Поводом овог значајног датума Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа упутио је честитку  грађанима града Шапца  у којој се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. АПРИЛ 2022. ГОДИНЕ

ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ХОЛОКАУСТА

Од 2012. године Србија  обележава 22. април као нацинални Дан сећања на жртве холокауста, геноцида и фашизма уопште у Другом светском рату. У  ноћи између 21. и 22. априла 1945. године две групе са више од 1.000 заточеника покушало је  пробој из злогласног усташког концентрационог логора у Јасеновцу, тачније Логора Доња Градина и Логора Кожаре, од којих се спасло око 100 заточеника. Сваке године држава Србија обележава овај датум из своје  историје полагањем венаца на спомен обележја посвећена свим жтрвама.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. АПРИЛ 2022. ГОДИНЕ

ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ У МЛАКИ

Успомена на седамдесет седму годишњицу пробоја Јасеновачких логораша, осамдесету годишњицу битке на Козари и почетак акције Диане Будисављевић спасавања деце из логора Млака и Стара Градишка, обележена је у четвртак 21.априла 2022. године,  молитвеним сећањем и   литургијским празновањем у храму Светог пророка Илије у Млаки. Догађају је, пред   великог броја мештана, гостију и  верника из Републике  Србије, земаља у окружењу и дијаспоре  присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. АПРИЛ 2022. ГОДИНЕ

УСКРШЊА МИСА У ЦРКВИ СВЕТЕ АНЕ

Хришћани који поштују грегоријански календар у недељу  17. априла 2022. године славе најрадоснији хришћански празник Ускрс. Тим поводом, традиционално у цркви Свете Ане у Шапцу Ускршњу  мису служио је жупник Велечасни Леонид Бевза. Поред верника свечаној  миси је  присуствово Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 16. АПРИЛ 2022. ГОДИНЕ

ДАН ОПШТИНЕ ОСЕЧИНА

У суботу 16. априла 2022. године обележен је  Дан општине Осечина. Након полагања венаца на споменик браћи Недић, одржана је Свечана седница Скупштине општине. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 16. АПРИЛ 2022. ГОДИНЕ

УСКРШЊА ЧЕСТИТКА

У недељу 17. априла 2022. године сви верници који поштују грегоријански календар прослављају најрадоснији празник, Ускрс. Овим поводом начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упутио је честитку у којој се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. АПРИЛ 2022. ГОДИНЕ

ПРАЗНИК  ПАСХЕ

Од вечери 14. априла до ноћи 23. априла 2022. године Јевреји у Израелу и заједницама широм света прослављају свој празник Пасхе,посвећен  поновном  рађању слободе. Обележава се у знак успомене на ослобођење Јевреја из египатског ропства 1513. године  пре нове ере. Сматра се   најстаријим празником у јеврејском народу и назива још и празником пролећа и празником бесквасног хлеба. Овим поводом Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа упутио је честитку у којој се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 11. АПРИЛ  2022. ГОДИНЕ

ЧЕТВРТИ  КОЛЕГИЈУМ

Четврти колегијум у 2022. години одржан је у понедељак 11. априла   2022. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 09:00 часова. Поред изјашњења о записнику са претходног, трећег   колегијума, који је одржан 07. марта  2022. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су  доставили извештај о раду за месец март  2022. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 11. АПРИЛ 2022. ГОДИНЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ

У циљу информисаности грађана, преносимо обавештење  добијено из Министарства рударства и енергетике упућено начелницама и начелницима управних округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. - 09. АПРИЛ 2022. ГОДИНЕ

СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА ДРУШТВА САНИТАРНИХ  ИНЖЕЊЕРА И ТЕХНИЧАРА СРБИЈЕ - БАЊА КОВИЉАЧА

У организацији Савеза удружења здравствених радника Србије и Друштва санитарних инжењера и техничара  Србије од 08. до 09. априла 2022. године у Бањи Ковиљачи је одржана  стручна конференција на тему:" Изазови у превентивном раду - санитарци у акцији". Догађају је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 07. АПРИЛ 2022. ГОДИНЕ

СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА

Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", уз подршку Министарства здравља Републике Србије и Светске здравствене организације – Kанцеларије за Србију сваке године   обележава 7.  aприл, Светски дан здравља, као један од значајних датума из Kалендара јавног здравља. Ове године, глобална кампања се спроводи  под слоганом "Наша планета ,наше здравље". Без ваздуха, воде и хране нема живота на земљи, а здравље људи управо је везано за здраву животну средину. Са разлогом ове године Светска здравствена организација 7. април посвећује здрављу планете. Овим поводом начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, упутио је честитку  свим здравственим радницима у којој се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 25. МАРТ 2022. ГОДИНЕ

43. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТУРИЗМА

Од 24. до 27. марта 2022. године одржава се 43. Међународни сајам туризма у Београду, под слоганом "Између планина и мора". Манифестацију је свечано отворила Татјана Матић, министарка трговине туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије, наглашавајући дугогодишњу традицију сајма и његов  велики  допринос укупном привредном развоју наше  државе. У петак 25. марта Међународни  сајам туризма је посетио и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, који је обишао штандове градова и општина са подручја Управног округа.  

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 22. МАРТ 2022. ГОДИНЕ

ИНТЕРВЈУ ПОРТАЛУ ВИДИК СА ЦЕРА

У уторак 22. марта 2022. године Владан Красавац ,начелник Мачванског управног округа дао је одговоре на питања новинару портала Видик са Цера  на тему већих улагања у руралне средине.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 20. МАРТ 2022. ГОДИНЕ

ЗАВРШЕТАК ОБУКЕ ЧЛАНОВА ДВД "ГРУШИЋ"

У недељу 20. марта 2022. године завршена је обука чланова ДВД "Грушић", која је започела крајем фебруара месеца. Теријска и практична знања стекли су сви чланови који су са успехом положили завршни испит. Преостаје добијање лиценце од Сектора за ванредне ситуације  и регистровање у Агенцији за привредне регистре. Догађају је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 18. МАРТ 2022. ГОДИНЕ

СВЕЧАНИ САСТАНАК КООРДИНАЦИОНЕ КОМИСИЈЕ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКИ НАДЗОР

У петак 18. марта 2022. године у Београду је  са почетком у 15:00 часова одржан  свечани састанак поводом завршетка координисаних надзора над применом противепидемјских мера на сузбијању ширења вируса Ковид 19. Влада Републике Србије, Министарство државне управе и локалне самоуправе, Координациона комисија за инспекцијски надзор и Радна група за координацију инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид 19 позвали су представнике државних органа и локалних самоуправа који су учествовали у координисаним надзорима  у борби против Ковида 19. Догађају је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14.МАРТ 2022. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Поводом доношења  Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, која је објављена у "Службеном гласнику Републике Србије", број 33/2022 и наредби које је донео Министар здравља, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац издао је следеће саопштење:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 11. МАРТ 2022. ГОДИНЕ

АРАНЂЕЛОВАЦ

Свечано додељивање Уговора о суфинансирању програма енергетске санације, у оквиру Националног Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова, одржано је у петак 11. марта 2022. године  у Аранђеловцу, са почетком у 11 часова, у "Дворани парк", Центра за културу и образовање. Уговоре са представницима 151 локалне самоуправе, које учествују у Националном Програму енергетске санације,  доделила потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике проф. др Зорана Михајловић. Догађају је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 08. МАРТ  2022. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ЗА ОСМИ МАРТ

Дан жена је настао као дан борбе за женска људска права, односно дан борбе за економску, социјалну и политичку равноправност жена и мушкараца. Обележава се сваке године 8. марта. Први Дан жена обележен је далеке 1909. године у Сједињеним Америчким Државама декларацијом коју је донела Социјалистичка странка Америке. Године 1975, која је проглашена Међународном годином жене, Уједињене нације су службено почеле да обележавају Међународни дан жена. У патријархалној Србији, дан борбе жена за једнакост, први пут је прослављен 1914.године  у Београду у тадашњем Народном дому. Поводом Међународног дана жена, Осмог  марта, Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа, упутио је честитке свим припадницама лепшег пола. У честитки се каже:

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 07. МАРТ 2022. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од четвртка 03. марта до понедељка 07. марта 2022. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 07. МАРТ  2022. ГОДИНЕ

ТРЕЋИ  КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Трећи колегијум у 2022. години одржан је у понедељак 07.марта  2022. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 07:30 часова, електронским путем, због тренутне  епидемиолошке ситуације. Поред изјашњења о записнику са претходног, другог   колегијума, који је одржан 04. фебруара  2022. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец фебруар  2022. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 05. МАРТ 2022. ГОДИНЕ

ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ У БОГАТИЋУ

Први Међународни сајам пољопривреде "Богатић 2022" одржан је у суботу 05. марта 2022.године у Спортској хали и дворишту испред Средње школе.Велики број произвођача и увозника пољопривредне механизације, семена, сточне хране , пластеника, опреме за фармере, заливних система и заштите од града представило је  посетиоцима  своју понуду. Излагачи су дошли  из Републике Српске, Северне Македоније и Србије. Догађају је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 04. МАРТ 2022. ГОДИНЕ

СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ БАЊА КОВИЉАЧА

У петак 04. марта 2022. године, у Специјалној болници за рехабилитацију Бања Ковиљача, обележено је  33 године рада Одељења за рехабилитацију деце. Свечана академија је одржана у Сали Краља Александра у Курсалону са почетком у 14:00 часова. Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 03. МАРТ 2022. ГОДИНЕ

ЧЕТРДЕСЕТОДНЕВНИ ПАРАСТОС ВЛАДИКИ ЛАВРЕНТИЈУ

У четвртак 03. марта 2022. године одслужен је четрдесетодневни парастос Владики Лаврентију у његовој задужбини манастиру Светог Николаја Жичког на Соко Граду. Парастосу је поред црквених великодостојника ,бројних грађана присуствовао  и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 01. МАРТ 2022. ГОДИНЕ

СВЕТСКИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ - 1. МАРТ

Одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите (ICDO), 1990. године, установљено је обележавање Светског дана цивилне заштите 1. марта, како би сe јавности скренула пажња на велики  значај цивилне заштите  у случају елементарних непогода, техничко-технолошких несрећа и опасности, али и у њеном превентивном деловању. Поводом обележавања овог значајног датума начелник Мачванског  управног округа Владан Красавац  упутио је  честитке свим припадницима специјализованих јединица цивилне заштите у Републици  Србији и Мачванском управном округу.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 28. ФЕБРУАР  2022. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од четвртка 24. фебруара  до понедељка 28. фебруара 2022. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТ - 26. ФЕБРУАР 2022 .ГОДИНЕ

ПОЧЕТАК ОБУКЕ  ЧЛАНОВА ДВД "ГРУШИЋ"

У суботу 26. фебруара 2022. године започела је обука чланова ДВД "Грушић", којој  су присуствовали представници Сектора за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије, представници Националног тренинг центра за ванредне ситуације и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 23. ФЕБРУАР 2022. ГОДИНЕ

АВЛИЈА ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА У БОГАТИЋУ

У среду 23. фебруара 2022. године, са почетком у 11:00 часова у Богатићу је у  простору објекта Авлије одрживог развоја, одржан радни састанак представника локалних самоупрва и директора Каритаса Шабац. Тема састанка је договор око дистрибуције хуманитарне помоћи која се реализује заједничком активношћу Мачванског управног округа и Каритасa Шабац. Састанку је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. ФЕБРУАР  2022. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од четвртка 17. фебруара до понедељка 21. фебруара 2022. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. ФЕБРУАР 2022. ГОДИНЕ

У ШАПЦУ СВЕЧАНО  ОБЕЛЕЖЕН ДАН ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Дан државности Србије, Сретење свечано је обележен на територији читаве Републике, манифестацијама којима се слави храбра прошлост и планира будућност Србије. Празник је  обележен и у Шапцу, седишту Мачванског управног округа. Догађају је присуствовао и Владан Красавац, начелник Управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 15. ФЕБРУАР 2022. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ЗА ДАН ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ - СРЕТЕЊЕ

Сретење је државни празник којим се обележавају два битна  историјска датума од значаја за културно-историјски и национални идентитет Срба и Србије. Тог дана 1804. године српски устаници, предвођени Ђорђем Петровићем - Карађорђем, на Збору у Орашцу, донели су одлуку да покрену Први српски устанак. На исти дан 1835. године у Крагујевцу,  проглашен је први Устав модерне српске државе - Сретењски устав. Председнику Републике Србије, грађанима Србије и Мачванског управног округа честитке поводом  Дана државности Републике Србије - Сретења, упутио је Владан Красавац, начелник Управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14. ФЕБРУАР 2022. ГОДИНЕ

ОБЕЛЕЖЕН ПОЧЕТАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ БРЗЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ ШАБАЦ - ЛОЗНИЦА

У понедељак 14. фебруара 2022.године, у присуству председника Републике Србије Александра Вучића, свечано је обележен почетак радова на изградњи брзе саобраћајнице Шабац - Лозница. Догађају је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 14. ФЕБРУАР  2022. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од четвртка 10. фебруара  до понедељка 14. фебруара 2022. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. ФЕБРУАР 2022. ГОДИНЕ

МЕДИЈСКА ПРОМОЦИЈА МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

У суботу 12. фебруара 2022. године у информативној емисији Вести ТВ ПИНК представљен је Мачвански управни округ, као будући  први "зелени округ" у Републици Србији. У емисији је говорио начелник Владан Красавац.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 11. ФЕБРУАР 2022. ГОДИНЕ

ПОСЕТА МАНАСТИРУ БЈЕЛЕ ВОДЕ КОД ЉУБОВИЈЕ

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у петак 11. фебруара 2022. године    посетио манастир  Бјеле Воде,  који се налази у атару села Поднелић у засеоку Бјеле Воде, надомак општине Љубовија. Дана 02. фебруара ове године, нешто после 18:00  часова избио је  пожар у великом конаку Манастира Свете Тројице, који припада Епархији шабачкој српске православне цркве. Том приликом потпуно су  изгорели  спрат и поткровље конака.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 07. ФЕБРУАР  2022. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од четвртка 03. фебруара  до понедељка 07. фебруара 2022. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. ФЕБРУАР 2022. ГОДИНЕ

146. ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА ЦРВЕНОГ КРСТА СРБИЈЕ

Црвени крст Србије 6. фебруара 2022. године обележава 146. године постојања и рада. Основан је  25. јануара по старом, а 6. фебруара по новом календару 1876. године у Београду, у згради на Студентском тргу. На овој згради, која је данас Музеј југословенске кинотеке, налази се  спомен плоча о настанку Црвеног крста Србије. Од тада до данас функционише на добробит целог друштва.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 04. ФЕБРУАР 2022. ГОДИНЕ

ДРУГИ  КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Други колегијум у 2022. години одржан је у петак 04. фебруара 2022. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 07:30 часова, електронским путем, због нестабилне епидемиолошке ситуације. Поред изјашњења о записнику са претходног, првог  колегијума, који је одржан 11. јануара 2022. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец јануар 2022. године

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 31. ЈАНУАР 2022. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од четвртка 27. јануара до понедељка 31. јануара 2022. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде  

 

АКТУЕЛНОСТИ - 29. ЈАНУАР 2022. ГОДИНЕ

ПОКЛОНИ ЗА СРПСКУ ДЕЦУ У ПОЖЕШКО-СЛАВОНСКОЈ ЖУПАНИЈИ

У суботу 29. јануара 2022. године у Саборном храму Свете тројице у Пакрацу, одржана је Светосавка академија.Традиционално,славски колач преломио је Епископ пакрачко-славонски Господим Јован, заједно са великим бројем деце овог краја. Због тренутне  епидемиолошке ситуације, која је забрињавајућа и неповољна,Светосавска академија је одржана уз поштовање свих мера и у знатно мањем обиму него што је то иначе обичај. Програм је започео химном  Светом Сави у извођењу  пакрачке деце. Уследиле су беседе и традиционалне песме овог краја. Деци  су подељени пакетићи на академијама у Пакрацу и Пожеги, а део пакетића је превежен и подељен деци у удаљеним селима.

За детаљније кликни овде    

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. ЈАНУАР 2022. ГОДИНЕ

ЧЕСТИТКА ЗА САВИНДАН

Савиндан је празник Српске православне цркве који се слави 27. јануара у спомен на Светог Саву, српског просветитеља, првог архиепископа и принца династије Немањића. Празник Светог Саве један је од највећих храмовних и породичних празника српског народа кога светкују многе занатлије, а проглашен је и за школску славу. Све школе у Србији обележиће Савиндан јер се Свети Сава сматра зачетником српске средњевековне књижевности и заштитником просветних установа. Тим поводом Владан Красавац, начелник  Мачванског управног округа упутио је честитку у којој се каже:

За детаљније кликни овде   

 

АКТУЕЛНОСТИ - 27. ЈАНУАР 2022. ГОДИНЕ

МЕЂУНАРОДНИ ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ  ХОЛОКАУСТА

Читав свет и држава Србија 27.  јануара обележавају Међународни дан сећања на жртве Холокауста. Датум је установљен 1. новембра 2005. године резолуцијом Генералне скупштине Уједињених нација.Тог дана, далеке   1945. године, Црвена армија је  ослободила злогласни логор Аушвиц - Биркенау, најозлоглашенији логор смрти у поробљеној Европи. У част афирмације људских права и кажњавања геноцида, апелује се на поштовање сећања на жртве Холокауста. Истовремено се подстичу све земље света  на  спречавање геноцида.

За детаљније кликни овде    

 

АКТУЕЛНОСТИ - 26. ЈАНУАР 2022. ГОДИНЕ

ОПЕЛО УПОКОЈЕНОМ ЕПИСКОПУ ЛАВРЕНТИЈУ

У недељу 23. јануара 2022. године упокојио се Епископ шабачки Господин Лаврентије. Опело упокојеном епископу Лаврентију, у среду 26. јануара  служио је Његова светост Патријарх српски Порфирије са архијерејима и свештенством Српске праваославне цркве, у саборном храму Светих апостола Петра и Павла у Шапцу.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 25. ЈАНУАР 2022. ГОДИНЕ

ПОКЛОН ПАКЕТИ ЗА ДЕЦУ ИЗ ЗАПАДНЕ СЛАВОНИЈЕ

Поклон пакети који су 21. јануара 2022. године  упућени из Мачванског управног округа допремљени су у Вуковар,како би за празник Светог Саве били  уручени српској деци у Пожешко - славонској жупанији.

За детаљније кликни овде  

 

АКТУЕЛНОСТИ - 24. ЈАНУАР 2022. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ 

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од четвртка 20. јануара до понедељка 24. јануара 2022. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде  

 

АКТУЕЛНОСТИ - 24. 01. 2022. ГОДИНЕ

ПРЕМИНУО ЕПИСКОП ШАБАЧКИ ЛАВРЕНТИЈЕ

Поводом смрти Епископа шабачког Господина Лаврентија, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упутио је саучешће Светом Архијерејском Синоду Српске православне цркве, свештенству, монаштву, верницима Српске православне цркве и Епархији  шабачкој.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. ЈАНУАР 2022. ГОДИНЕ

САСТАНАК У БЕОГРАДУ

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике проф. др Зорана Михајловић, одржала је у петак 21. јануара 2022. године у згради Палата "Србија" у Београду  састанак са начелницима управних округа. Тема састанка: "Пројекти у области унапређења енергетске ефикасности". Присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

За детаљније кликни овде

Видео кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 21. ЈАНУАР 2022. ГОДИНЕ

ПОКЛОНИ ЗА ДЕЦУ У ЗВО ВУКОВАР

Мачвански управни округ је обезбедио поклон пакетиће за Новогодишње и Божићне празнике српској деци у ЗВО у Вуковару,који ће бити уручени за празник Светог Саве.Организатор хуманитерне акције је начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

За детаљније кликни овде 

 

АКТУЕЛНОСТИ - 17. ЈАНУАР 2022. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од четвртка 13. јануара до понедељка 17. јануара 2022. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 12. ЈАНУАР 2022. ГОДИНЕ

НАЈАВА ОДРЖАВАЊА РЕФЕРЕНДУМА

Републички референдум  ради потврђивања Акта  о промени Устава Републике Србије одржава се у недељу 16. јануара 2022. године. Позивамо све грађане Републике Србије и Mачванског управног округа да узму учешће у предстојећем референдуму. Гласачи се изјашњавају искључиво о промени Устава у делу који се односи на судску власт.

 

АКТУЕЛНОСТИ - 11. ЈАНУАР 2022. ГОДИНЕ

ПРВИ  КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ ОРГАНА

Први колегијум у 2022. години одржан је у уторак 11. јануара 2022. године у кабинету начелника Мачванског управног округа, са почетком у 07:30 часова, електронским путем, због нестабилне епидемиолошке ситуације. Поред изјашњења о записнику са претходног дванаестог  колегијума, који је одржан 08. децембра 2021. године, руководиоци инспекцијских органа и самостални извршиоци су електронским путем  доставили извештај о раду за месец децембар  2021. године.

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 10. ЈАНУАР 2022. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа, које су спроведене од четвртка 06. јануара до понедељка 10. јануара 2022. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 06. ЈАНУАР 2022. ГОДИНЕ

БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац честитао је Бадњи дан и Божић грађанимa Републике Србије и Мачванског управног округа који празник прослављају по јулијанском календару. У честитки се каже:

За детаљније кликни овде

 

АКТУЕЛНОСТИ - 03. ЈАНУАР 2022. ГОДИНЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

О ефектима контрола инспекцијских органа,које су спроведене од четвртка 30. децембра 2021. године  до понедељка 03. јануара 2022. године, саопштење за медије дао је Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа. У саопштењу је наведено:

За детаљније кликни овде

 

 

За вести из 2021 годинe: Вести из округа 2021

За вести из 2020 годинe: Вести из округа 2020

За вести из 2019 годинe: Вести из округа 2019

За вести из претходних година: Старе вести из округа

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА – МАЧВАНСКИ УПРАВНИ ОКРУГ

Saturday the 20th. By BlueHost Review and Affiliate Marketing.
Copyright 2012

©